Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-25@01:21:43 GMT

انقلابی تاریخی در بیداری اسلامی

تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۳۱۲۲۸

انقلابی تاریخی در بیداری اسلامی

بیداری اسلامی در اصطلاح به پدیده‌ای اجتماعی گفته می‌شود که به معنای بازگشت بیداری و هشیاری امت اسلامی است تا مسلمانان به یک خودباوری رسیده و برای بازگشت به کرامت و استقلال سیاسی-فکری-اقتصادی-فرهنگی خود در راستای ایفای نقش طبیعی خود تلاش کنند.

در این میان ظهور انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (ره) بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران در واقع آغاز موجی بود که از آن به عنوان «بیداری اسلامی» تعبیر می‌شود که از خاورمیانه تا شمال آفریقا کشیده شد؛ جایی که مردم کشورهای تحت حاکمیت رژیم‌های استبدادی مانند تونس، مصر، لیبی در آفریقا و بحرین و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. علیه استکبار به پا خواستند. 

امواج بیداری اسلامی به عنوان تهدید بزرگی برای نظام دیکتاتوری و امپریالیستی کشورهای بزرگ، نگرانی عمیقی در نظام سلطه جهانی به وجود آورده است.  

هنگامی که نظام استکبار جهانی، بر دیدگاه فکری و فرهنگی و سیاسی و اقتصادی جهان سلطه داشت و رویکرد خود را به همه مکتب‌های جهانی تحمیل می‌کرد، امام خمینی (ره) با پیروزی انقلاب اسلامی، راهبردهای عملی تازه‌ای بر مبنای اسلام واقعی و نیز دیدگاه جهانی نسبت به بشریت به وجود آورده و با استراتژی استکبارستیزی، نظام استعماری را در اقصی نقاط جهان به چالش کشید.

در سایه تاثیر انقلاب اسلامی ایران بر مسیر پرپیچ و خم بیداری اسلامی، آموزه‌ها و اندیشه امام راحل بر مبنای تشکیل حکومتی با الگوی مذهبی یک دگرگونی بنیادین در ساختار سیاسی - اجتماعی و تحولی عمیق در باورهای ملت ایران و سراسر امت اسلامی به وجود آورد.  اندیشه امام حول محوریت اسلام بود و تبدیل به یک برنامه عملی محرک و تعیین کننده شد. این اندیشه بر نفی سلطه غرب، مبارزه با استعمار، وحدت جهانی مسلمین و ایجاد یک حکومت جهانی شکل گرفت. در اندیشه امام سایر مفاهیم در راستای تبیین و تعیین این محورها معنا می‌یافتند. برای نمونه امام خمینی(ره) معتقد بودند که شهادت نه تنها موجب تحول در داخل و نیز در استراتژی دفاعی دولت اسلامی می‌گردد که موجبات ایجاد موج اسلام‌گرایی و آزادی‌خواهی را در جهان فراهم خواهد آورد. بدین ترتیب روحیه شهادت‌طلبی موجب تحکیم جایگاه و موقعیت مستضعفان، آزادی‌خواهان و مسلمانان در جهان و احیای اسلام به عنوان جبهه‌ای ثالث و تعادل بخش در نظام بین‌الملل و حاکمیت مستضعفان بر جهان خواهد شد.

راهبردهای اصلی امام راحل بر پایه مردم‌سالاری دین‌گرایانه، تعالی و توسعه‌خواهی دین‌باورانه، عدالت‌طلبی، ضدیت با استبداد، آزادی‌خواهی دین‌گرایانه و هویت‌یابی فرهنگی - اسلامی در بیداری اسلامی را می‌توان به شکل زیر تقسیم‌بندی کرد: 

-احیای اسلام به عنوان مکتب جامع و جهانی

-نفی نظام غرب محور

-مبارزه با اندیشه جدایی دین از سیاست

- مبارزه با نظام سلطه جهانی

- ابداع روز برائت از مشرکین در حج

- مبارزه با اشغالگری و صهیونیسم جهانی با ابداع روز قدس

- تأکید بر وحدت اسلامی

درواقع بیداری اسلامی که بنیان‌گذار آن امام خمینی (ره) بود، متحرک اصلی جامعه به سمت آرمان‌گرایی است که علاوه بر کشورهای اسلامی، غرب را نیز تحت تاثیر قرار داد و علی رغم تلاش کشورهای غربی برای خشکاندن ریشه مفاهیم و آموزه‌های اسلامی، این اندیشه‌ها به سراسر جهان منتقل شد. نقش پررنگ امام راحل در قالب نظریه‌پرداز و احیاکننده اندیشه دینی قابل توجه است و بسیاری از اندیشمندان و شرق‌شناسان، اسلام‌شناسان و جامعه‌شناسان غربی، امام خمینی (ره) را احیاکننده ارزش‌های اسلامی دانسته و معتقدند که ایشان  آنچه را اصلاح‌گران، تجدیدگرایان و بیدارگرایان اسلامی از قرن 19میلادی تا زمان آغاز نهضت در ایران صرفاً به عنوان یک آرمان تبلیغ می‌کردند، در صحنه عمل پیاده کرد.

اندیشه سیاسی امام خمینی (ره) از ابعاد مختلف اندیشه‌های ایشان در حوزه‌های عرفانی، فقهی، فلسفی و کلامی سرچشمه گرفته و در حوزه‌های مختلف اسلامی اشراف کامل داشتند. همین موضوع شخصیتی جامع الاطراف از ایشان ساخته بود که بیانگر نظام اندیشه‌ای منسجم، جامع و منطقی است. 

به طور کلی باید بگوییم، اندیشه‌های امام راحل و دستاوردهای انقلاب اسلامی تنها مختص کشورمان نیست و به همه آزادگان جهان و به ویژه مسلمانان آموخت که نباید در برابر ظلم و استکبار سکوت کنند. بازتاب الگوگیری از راهبرد امام راحل و انقلاب اسلامی امروز در منطقه کاملا مشهود است و می‌بینیم ملت‌های اسلامی حاضر به پیروی از سیاست رژیم‌های استبدادی خود نیستند. به ویژه اینکه محور مقاومت منطقه که مهم‌ترین ثمره تفکر امام و انقلاب به شمار می‌رود، امروز در اوج اقتدار و انسجام در مسیر تکمیل آرمان امام برای نابودی استکبار و اشغالگری قرار دارد.

 

منبع: الف

کلیدواژه: انقلاب اسلامی بیداری اسلامی امام خمینی امام راحل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۳۱۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه دستاوردهای امروز ایران اسلامی، از برکات نهضت امام راحل است



به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، نشست ستاد مرکزی بزرگداشت حضرت امام خمینی(ره) بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران، عصر چهارشنبه به ریاست احمد وحیدی وزیر کشور و با حضور اعضای این ستاد در وزارت کشور برگزار شد.

وزیر کشور با ادای احترام به مقام شامخ حضرت امام خمینی(ره) اظهار کرد: ایشان یگانه دوران معاصر و انسان بزرگی هستند که همه دستاوردهای امروز ایران اسلامی، از برکات نهضت عظیم ایشان است.

وحیدی ضمن بررسی تکالیف دستگاه‌های مربوطه و ابلاغ اقدامات مورد نیاز، بر انتشار افکار و اندیشه‌های امام راحل(ره) تاکید کرد و افزود: باید ابعاد مختلف شخصیت والای حضرت امام(ره) برای کودکان، نوجوانان و جوانان با شیوه‌های نوین و ابتکاری تبیین شود.

وی تصریح کرد: این اقدام نباید به یک روز در سال محدود شود بلکه دستگاه‌های تبلیغاتی و همچنین رسانه‌ها برنامه‌ریزی مداومی در این زمینه داشته باشند.

وزیر کشور همچنین به استانداران، فرمانداران و بخشداران دستور داد بزرگداشت امام راحل(ره) را در همه شهرستان‌ها و روستاها با شکوه هرچه بیشتر برگزار کنند.

وحیدی ادامه داد: ۱۴ خرداد روزی است که باید انعکاس عمومی داشته باشد و محدود به تهران نشود.

سرپرست حرم حضرت امام خمینی هم گفت: بزرگداشت امام خمینی(ره) یک دستاورد معنوی، سیاسی، انقلابی و دینی است که در مجامع داخلی و بین‌المللی برگزار می شود.

محمد علی انصاری در اهمیت این بزرگداشت، با بیان اینکه هرساله شخصیت، آرمان‌ها، افکار و اندیشه‌های بلند امام(ره) توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی بازخوانی می‌شود، افزود: بزرگترین دستاورد این مراسم این است که رهبر معظم انقلاب، مسیر امام(ره) را به دیگران می‌نمایاند.

وی پیام اجتماع بزرگ مردم در این مراسم را اعلام وحدت و انسجام حول محور امام و ولایت برشمرد و اضافه کرد: مردم میثاق خود با امام راحل(ره) و بیعت خود را با رهبر معظم انقلاب تجدید می‌کنند و اقتدار نیروهای نظامی، انتظامی، اطلاعاتی و امنیتی به رخ جهان کشیده می‌شود.

سرپرست حرم امام خمینی، تاکید بر تداوم بی وقفه راه امام(ره) را سومین دستاورد مراسم بزرگداشت بنیانگذار انقلاب اسلامی برشمرد و یادآور شد: سالگرد ارتحال امام(ره) احیای این شعار است که راه امام با پیروی از ولایت زنده است.

انصاری با قدردانی از وزیر کشور که پیشگام این راه و حرکت بوده است، تصریح کرد: سالگرد بزرگداشت امام(ره)میراث معنوی است که هرچه پررنگ‌تر، قوی‌تر، مردمی‌تر، انقلابی‌تر و وحدت‌بخش‌تر باشد، ثمرات و دستاوردهای بیشتری برای تقویت راه و آرمان‌های امام(ره) و حمایت قاطع از ولایت دارد.

در این نشست، دستگاه‌های مختلف درباره مسئولیت‌های محوله و اقداماتی که باید برای تسهیل حضور زایران امام خمینی(ره) در ۱۴ خرداد به عمل آورند، بحث و تبادل نظر کردند.

دیگر خبرها

  • دستور وزیر کشور به استانداران درباره مراسم بزرگداشت امام خمینی (ره)
  • دستور وزیر کشوربه استانداران درباره مراسم بزرگداشت امام خمینی(ره)
  • دستور وزیر کشور به استانداران درباره مراسم بزرگداشت امام خمینی(ره)
  • همه دستاوردهای امروز ایران اسلامی، از برکات نهضت امام راحل است
  • دیدار جمعی از کارگران با رهبر انقلاب
  • کارگران فردا با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار می‌کنند
  • دیدار ۶۴ نفر از کارگران خراسان رضوی با رهبر انقلاب اسلامی
  • دیدار جمعی از کارگران با رهبر انقلاب فردا برگزار می‌شود
  • سپاه پاسداران دژ مستحکم ملت ایران در مقابل بیگانگان است
  • سرلشکری که هدیه ۳ میلیون تومانی شاه را رد کرد