تلویزیون در مناسبت های خاص سفارش ژانر می دهد/ در رسانه باید امید ایجاد کنیم
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۳۸۳۶۶
مسعود بهبهانی نیا نویسنده پیشکسوت و کاربلد تلویزیون، پنج شنبه شب گذشته به طور ناگهانی در اثر سکته قلبی درگذشت. به همین بهانه بخش هایی از گفت و گوی خبرگزاری برنا با این فیلمنامه نویس فقید از نظرتان می گذرد.
مسعود بهبهانی نیا نویسنده سریال های «کیمیا»، «ترانه مادری»، «فاصله ها» و... در خصوص هنجارها و موضوعات روز که می توانند در سریالهای تلویزیونی منعکس شوند به نکات جالبی اشاره کرد که از نظر می گذرانید.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
مسعود بهبهانینیا، فیلمنامهنویس، در گفتوگو با خبرنگار فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا در ارتباط با اینکه فیلمنامه نویسان هنگام نگارش فیلمنامه چه میزان هنجارهاو موضوعات اجتماعی روز جامعه را رعایت میکنند گفت: موضوعات اجتماعی روز به دلیل ابعاد سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و تبعاتی که دارد نویسندگان نمیتوانند همیشه به آن بپردازند مگر اینکه به یک موضوع همگانی تبدیل شود و از آن مرز خط قرمزها عبور کند اما برخی مسائل که ریشهایتر است قاعدتا نویسندگان یا نمی توانند یا اگر ورود کنند با موانعی رو به رو می شوند.
این فیلمنامه نویس درمورد اینکه چه فاکتورهایی در سریال ها برای اینکه به احوال مردم توجه شود لازم است بیان داشت: موضوع رعایت قوانین و هنجارها در فیلمنامه عمومیت ندارد به طور مثال من در نگارش فیلمنامه هایم قواعد وهنجارهای اجتماعی جامعه را رعایت می کنم این ها همانند به کار بردن الفاظ زشت و قبیحی است که گاهی در برخی از فیلم ها استفاده می شود مانند پرخاشگری افراد خانواده به یکدیگر که در سریال ها امروزه شاهدش هستیم. بخشی از این باز می گردد به حوزه اخلاقیات و آن دایره روابط اجتماعی و ملاحظاتی که شخص نویسنده آن را رعایت می کند و ناظر و مشاورهای که از سوی سازمان تعیین میشود. گاهی اوقات برخی از نویسندگان برای هیجان بخشیدن به فیلمنامه به برخی از روابط و مسائل اخلاقی لطمه میزنند. مردم شاهد گرفتاریها و مسائل اجتماعی، مالی و اقتصادی هستند اگر این ها را بیان نکنیم سریال دور از واقعیت میشود اما اگر صرفا بیان کنیم و راهکاری نشان ندهیم و یا به نوعی قهرمان قصه ما امید وانگیره برای تغییر شریط داشته باشد و دور از مسائل منفی مانند افسردگی، ناامیدی و تلخی است یعنی باید ما در جریان بیان واقعیتها حتما به نقاط قوت و موضوعات امید دهنده و انگیزه بخش هم اشاره کنیم. شاید در سینما این گستاخی و عریان گوییها بیشتر و در فیلم ها سیاه نمایی می شود و با ناامیدی به پایان می رسد. در تلویزیون به دلیل وجود مخاطب عام وظیفه داریم بهرغم بیان شرایط اجتماعی چیست و مسئولین در چه زمینههایی دچار غفلت شدند یا مردم تحت چه فشارهایی هستند اما باید امید هم، ایجاد کنیم که انگیزه در افراد به وجود بیاید.
بهبهانینیا در پاسخ به این سوال سفارش ژانر فیلمنامه از سوی نویسنده انتخاب می شود یا تلویزیون به نویسندگان سفارش ژانر می دهد اظهار داشت: تنها در مناسبت های خاص و یا برای برخی از افراد تلویزیون سفارش ژانر میدهد و معمولا خود نویسنده ایده و سوژهاش را به صورت طرح چند صفحهای ارائه میکند به طور مثال خود من حوزه نوشتاریام مسائل خانوادگی، اجتماعی و گاهی در مورد تاریخ معاصر می نویسم و در این حوزه شناخته شده هستم.
فیلمنامه نویس «کیمیا» در پایان تصریح کرد: برخی از نویسندگان ایدههایی دارند که فضای فیلم و یا سریالها باعث شود مردم را به سمت رویاهایشان سوق دهد. سینما دستگاه رویاپردازی است مانند فیلمهای فانتزی که نشان میدهند یک شخصیتی قدرت فوقالعادهای پیدا میکند و یا حافظه خاصی دارد اینها فضاهای خارج از واقعیت است بدین معنی که ایده اینگونه نویسندگان این است که تماشاگر را از زندگی واقعی دور می کنند و لزوما این ادعا را ندارند که در حال نشان دادن زندگی واقعی مردم جامعه هستند.
منبع: خبرگزاری برنا
کلیدواژه: فرهنگ و هنر برنا جامعه خانواده تلویزیون افسردگی تلویزیون جامعه خانواده رسانه ملی سکته قلبی فرهنگ و هنر برنا فیلم سینما سریال نرگس کیمیا نویسنده فاصله ها مسعود بهبهانی نیا ترانه مادری فیلم نامه خاک سرخ فیلمنامه نویس بهبهانی نیا سریال ها
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت borna.news دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۳۸۳۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
پزشکیان: قویترین سلاح برای حل مشکلات کشور اتحاد و ایجاد امید در دل مردم است
رئیس جمهور قویترین سلاح برای حل و فصل مشکلات داخلی و مقاومت و ایستادگی در برابر دشمنان را حفظ همبستگی و اتحاد در جامعه و ایجاد امید و دلگرمی در مردم عنوان کرد و گفت: همه وظیفه داریم در تقویت و تعمیق این همبستگی و رفع گرفتاری و مشکلات مردم، با همه توان و به صورت شبانهروزی فعال باشیم.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، چهلوششمین جلسه هیئت دولت چهاردهم عصر امروز _یکشنبه بیستوسوم دی_ به ریاست مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
در این جلسه علاوه بر تبادل نظر درباره آخرین وضعیت اوضاع جاری کشور، عملکرد و اقدامات دستگاههای اجرایی مورد بررسی قرار گرفت.
همچنین موضوع تکمیل طرحها و پروژههای وزارت نیرو، تسهیل شرایط برای توسعه گردشگری و جذب گردشگران خارجی و نحوه عضویت وزرا و مدیران دستگاههای اجرایی در کمیسیونهای هیئت وزیران از جمله دستور کارهای جلسه امروز هیئت دولت بود.
رئیس جمهور در این جلسه مهمترین و قویترین سلاح برای حل و فصل مشکلات داخلی و مقاومت و ایستادگی در برابر دشمنان را حفظ همبستگی و اتحاد در جامعه و ایجاد امید و دلگرمی در مردم عنوان کرد و اظهار داشت: همه ما وظیفه داریم در تقویت و تعمیق این همبستگی و رفع گرفتاری و مشکلات مردم با تمام توان و به صورت شبانهروزی فعال باشیم.
کد خبر 829071