Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/گیلان بنیانگذار دانشکده محیط زیست، با بیان اینکه ۵۰ درصد مدیریت محیط زیست هر کشور در دست مردم است، یادآور شد: اگر مردم با محیط زیست باشند، شاهد حفاظت از آن هستیم.

دکتر مجید مخدوم در نشست مجازی «وضعیت محیط زیست ما» که به مناسبت روز جهانی محیط زیست از سوی سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان - منطقه شمال برگزار شد، با بیان اینکه محیط زیست ایران ۲۵۰۰ سال مدیریت آب داشته است، اظهار کرد: مدیریت آب در شهرهای کویری ایران مشهود بوده و آبیاری صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به از دست رفتن ذخیره آبی کشور طی سه سال گذشته، افزود: متاسفانه ۸۰ درصد ذخیره آبی کشور که توسط قنات ها تهیه می شد از دست رفته و نگران نسل آینده هستیم.

بنیانگذار دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران، پدیده تغییر اقلیم و آب شدن یخ های قطبی و افزایش دما را جهانی دانست و تصریح کرد: زمستان سال گذشته در صحرای عربستان برف بارید که گواهی بر جدی بودن پدیده تغییر اقلیم است.

مخدوم، وقوع سیل، رانش زمین، فرونشست زمین، شوری آب، خاک، آب، تالاب و دریاچه آلوده، آلودگی صوتی در اغلب کلانشهرها و آلودگی هوا در تمام کلانشهرهای ایران را برشمرد و گفت: متاسفانه شاهد کاهش سطوح جنگل ها و مراتع و خلنگ زارها و ناکارآمدن شدن مدیریت پسماند و پساب در کلانشهرها هستیم.

وی با اشاره به خسارت زنی مردم به مناطق چهارگانه حفاظت محیط زیست از جمله پارک های ملی و پناهگاه های حیات وحش و مناطق دوگانه سازمان جنگل ها شامل پارک های جنگلی طبیعی و دست کاشت و ذخیره گاه های جنگلی، خاطرنشان کرد: وضع محیط زیست ما مطلوب نیست و دچار هرج و مرج در مدیریت محیط زیست هستیم.

این استاد تمام دانشگاه تهران، با بیان اینکه ۵۰ درصد مدیریت محیط زیست هر کشور در دست مردم است، یادآور شد: اگر مردم با محیط زیست باشند، شاهد حفاظت از آن هستیم؛ البته ۳۰ درصد مدیریت محیط زیست نیز در دست دانشگاهیان و کارشناسان و ۲۰ درصد دیگر در دست دولت است که باید طبق توصیه ها و دستورالعمل های کارشناسان رفتار کند، اما متاسفانه گاها به جای همراهی دولت با کارشناسان محیط زیست، شاهد رفتار خلاف آن هستیم.

وی پروژه احداث سد لاسک در شمال غرب گیلان را موجب کاهش ۳۶ میلیون مترمکعبی ورودی آب به تالاب انزلی دانست و اضافه کرد: تالاب انزلی در حال حاضر با خطر خشک شدن دست و پنجه نرم می کند و در صورت احداث این سد، با تهدید جدی مواجه خواهد شد.

مخدوم، با بیان اینکه قنات های ایران الگوی بسیاری از کشورهاست، عنوان کرد: ایرانیان توانستند ۲۵۰۰ سال این کشور را از خشکسالی حفظ کنند، اما طی سه دهه اخیر همه پس اندازها را از دست دادیم.

بنیانگذار دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران، با اشاره به وجود توسعه های نامتوازن و ناهماهنگ بدون توجه به مولفه ها و ملاحظات زیست محیطی، ادامه داد: شاهد قاچاق چوب و فروش حیات وحش هستیم؛ این در حالی است که طرح تنفس فرصت خوبی برای محافظت از جنگل ها بود.

وی یکی از معضلات زیست محیطی ایران را ضعف مدیریت و برنامه ریزی به ویژه در حوزه آمایش دانست و عنوان کرد: ارزیابی توان اکولوژیکی شالوده آمایش سرزمین است، زیرا هر اکوسیستم دارای آب، خاک، سنگ، پستی و بلندی، رستنی ها و جانوران خاص خودش است که با اکوسیستم دیگر اختلاف دارد لذا براساس توان اکولوژیکی می توانیم به توسعه پایدار برسیم.

این استاد تمام دانشگاه تهران، توان اکولوژیکی، نیروی انسانی، ساختارهای زربنایی و فناوری و منابع مالی را چهار مولفه توسعه پایدار دانست و گفت: آزمندان محیط زیست ما را به این روز انداختند.

مخدوم، طرح های غیر زیست محیطی همچون انتقال آب دریای خزر به مرکز کشور و احداث صنایع در مناطق خشک و کم آب را نتیجه عدم توجه به آمایش دانست و اضافه کرد: محیط زیست نیازمند تیمار و مراقبت است و بی تردید با اجرایی شدن آمایش شاهد نجات محیط زیست خواهیم بود؛ البته تاب آوری محیط زیست و منابع طبیعی بسیار بالاست و با یک جهش به حالت پایدار بازمی گردد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی روز جهانی محیط زیست بحران آب درصد مدیریت محیط زیست دانشگاه تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۵۰۳۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش اعتبارات محیط زیستی در راستای رفع چالش‌ها

به گزارش خبرگزاری مهر، رضا انجم شعاع، معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در کارگاه آموزشی توجیهی صندوق ملی محیط زیست کشور که با حضور مدیران کشوری و استانی در شیراز برگزار شد، افزود: محیط زیست در همه عرصه‌های طبیعی و انسانی بیش از هر زمان نیازمند ارزیابی و مدیریت عملکرد در حوزه‌های حفاظت و شناسایی نقاط قوت و ضعف‌ها است.

معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه محیط زیست در سال‌های اخیر با تأمین اعتبارات در جایگاه مناسب‌تری قرار گرفته است گفت: تأمین معیشت محیط‌بانان و نیروهای یگان حفاظت نیز با این بهبود روند در اولویت بیشتری قرار گرفته است.

وی ادامه داد: اعتبارات محیط زیست در سال‌های اخیر از ۱۲ صدم درصد به ۱۸ صدم درصد رسیده است و افق آینده هدف گذاری روی یک درصد است در حقیقت اعتبارات از ۵۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۷ به حدود ۱,۹۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ رسیده است. درآمدهای محیط زیست نیز در سال‌های اخیر افزایش داشته است و در این عرصه موفقیت‌های مناسبی به دست آمده است.

وی با اشاره به اینکه اکنون کشورمان با چالش‌های مختلف زیست محیطی روبرو است، ادامه داد: همه اهداف مسؤولان و برنامه‌ریزان و تصمیم‌گیران در عرصه محیط زیست اولویت دادن به رفع تنگناها و مشکلات و ایجاد ترازمندی در زمینه چالش‌ها است.

این مقام مسؤول افزود: در حوزه محیط زیست با چالش‌هایی نظیر موضوع آب، آلودگی هوا، تغییر کاربری اراضی و فرسایش زمین، مصرف بی رویه انرژی و تخریب، انقراض و به خطر افتادن تنوع زیستی رو به رو هستیم. همچنین طی سال گذشته درگیر چالش‌های محیط زیستی با مشکلات ناشی از حوزه گرد و غبار، آلودگی هوا و انباشت آلاینده‌ها در کلانشهرها مواجه بودیم.

معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: زمانی صنایع در مسیر توسعه پایدار حرکت می‌کنند که در کنار اقتصادی بودن پروژه‌ها، نظم اجتماعی را هم تقویت کنند و ضمن حفظ حقوق نسل‌های آینده، محیط زیست را هم تخریب نکنند.

وی خاطر نشان کرد: با تلاش‌هایی که از طریق دفاتر تخصصی مانند پایش فراگیر، مدیریت پسماند، مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم، ارزیابی زیست محیطی، حفاظت از آب و خاک و دبیرخانه گرد و غبار کشور انجام می‌شود، در جهت کنترل این آلودگی‌ها و حفظ محیط زیستی سالم و عاری از هر گونه آلایندگی تلاش می‌شود.

کد خبر 6086087

دیگر خبرها

  • تولید سالانه ۲.۵ میلیون تن پسماند پزشکی در هرمزگان ‌
  • تولید سالیانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن پسماند صنعتی در هرمزگان
  • پسماند‌ها به معضل محیط زیستی کشور تبدیل شده است
  • افت شاخص عملکرد محیط‌زیست نسبت به سال‌های گذشته/ دفن تنها ۶/۶۹ درصد پسماند‌ها در سطح دنیا
  • اجرای طرح اجتماعی پسماند در ۵ شهر و ۱۰ روستای چهارمحال‌ و بختیاری
  • درویش، کنشگر محیط زیست: شاهد کاهش شدید مشارکت مردم پس از بازداشت فعالان محیط زیست، بودیم
  • مدیریت اجتماعی پسماند در ۱۵ شهر و روستای چهارمحال وبختیاری
  • کاهش مصرف پلاستیک به سلامت مردم و حفظ محیط زیست کمک می‌کند
  • افزایش اعتبارات محیط زیستی در راستای رفع چالش‌ها
  • هر فرد می تواند سفیر محیط زیست باشد/ اعمال فرهنگ‌سازی راه حلی برای حفظ محیط‌زیست