Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- آقای قاضی زاده هاشمی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در نخستین بدون تعارف انتخاباتی تاکید کرد: آمده ایم شرایط زیست را در ایران تغییر دهیم.
به گزارش خبرگزاری آریا، گفتگو با دکتر سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی به این شرح است:
مجری: با آخرین قسمت از برنامه بدون تعارف با نامزد‌های محترم انتخابات ریاست جمهوری در خدمت شما هستیم و براساس جدول قرعه کشی برنامه‌ها در این قسمت گفتگو می‌کنیم با جناب آقای دکتر سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مجری: آقای دکتر سلام، ممنون که فرصت گذاشتید.
قاضی زاده هاشمی: در خدمتتان هستم.
مجری: چقدر از سنگینی بار ریاست جمهوری آگاه هستید؟
قاضی زاده هاشمی: 20 سال سابقه کار اجرایی داریم و 13 سال است مجلس هستم و کسی که فکر کند این کار آسانی است و به راحتی می‌تواند، بدون کمک بقیه، بدون کمک مردم حل و فصل کند، به نظرم خوب نفهمیده است چه مسئولیتی به دوشش گذاشته می‌شود.
مجری: چطور به جمع بندی رسیدید که ورود کنید به این عرصه؟
قاضی زاده هاشمی: معتقدیم که عوض کردن مدیران مسئله را حل نمی‌کند اینکه مثلاً ریش دار‌ها بیایند، بی ریش‌ها بروند، یقه سه سانتی‌ها بیایند مثلاً یقه معمولی‌ها بروند، مشکل سر این که اصولگرا باشد اصلاح طلب باشد، این‌ها نیست واقعاً، مسئله نهادی است و نهاد در سطح برنامه نه، که بگوییم باز هر دولتی چند برنامه ممکن است داشته باشد مشکل رویکردی، ما باید یک دگردیسی اتفاق بیفتد، ما نیاز به انقلاب در ساز و کار اداری در کشور داریم ما مدل حکمرانی را باید اصلاح کنیم.
مجری: می‌پرسیم که بینی و بین الله برای همه مشکلات کشور برنامه دارید؟
قاضی زاده هاشمی: ما برای همه مشکلات کشور یک نظام تحولی طراحی کرده ایم برای همه مشکلات کشور طراحی راهبردی داریم، اما برای 19 موضوع کشور اقدام و پروژه داریم.
مجری: آقای دکتر چقدر آماده اید؟ به قولی فردا نمی‌گویید نشد، نگذاشتند کار کنیم؟
قاضی زاده هاشمی: فکر می‌کنم آماده‌ترین فرد حاضر در عرصه انتخابات کشور باشم، نه من، چون من یک نفر نیستم من نماد و نماینده طرز تفکرم.
مجری: فردا نمی‌گویید نشد کار کنم؟
قاضی زاده هاشمی: ما طراحی مان براساس اختیارات قانون اساسی است یعنی ما دقیقاً نشسته ایم روی قانون، من مرد قانون هستم، اصلاً من آمده ام که قوانین خوب تصویب شده را اجرا کنم به عبارت بهتر.
مجری: قبل از این هم هر کس مسئولیت داشته این اختیارات را داشته، برنامه داشته، کارشناس داشته، اما خیلی از مشکلات را نتوانسته است؛ حل کند؟
قاضی زاده هاشمی: این ناشی از ناتوانی و بی عرضگی شان است مردم باید به نظر من به جای اینکه به شعار‌ها توجه کنند به باور‌ها توجه کنند، یعنی باید ببینیم آدم در آن جا‌هایی که قرار گرفته بر اساس وظایفی که داشته، اختیاراتی که داشته توانسته است از آن به خوبی استفاده کند و اعمال کند یا نه.
مجری: چقدر از اوضاع مردم و سختی زندگی‌ها خبر دارید؟
قاضی زاده هاشمی: ما هم زندگی مان معمولی است مثل بقیه، از همین بازار خرید می‌کنیم، رفت و آمدمان، آدمی نبودیم که در یک بسته‌ای باشیم جدا از بقیه، خودم، خانواده ام و گرانی‌ها و قیمت‌ها و هزینه حمل و نقل و همه این‌ها را به خوبی آدم لمس می‌کند.
مجری: جای مردم بودید به شعار‌ها و وعده‌ها اعتماد می‌کردید؟
قاضی زاده هاشمی: دقت می‌کردم، به شعار‌ها به راحتی براساس آن چیزی که گفته شده بود توجه نمی‌کردم، چون شعار‌های زیادی داده شده و عمل نشده است، مردم احساس خیانت می‌کنند، چرا ناامیدند، احساس خیانت می‌کنند به خاطر اینکه به آن شعار‌هایی که دادید عمل نکردید؛ به همین خاطر با صندوق قهر کردند، به همین خاطر مرددند برای این که رأی دهند، چون یک عده‌ای آمده اند به شما گفتند مشکلاتی که می‌کشیم تقصیر رأی شماست، یک عده‌ای هم این جوری فکر می‌کنند که ما رأی بدهیم و رأی ندهیم قرار نیست که چیزی عوض شود قرار است همین مشکلات مزمن بماند.
مجری: به شعار و وعده شما چه اعتمادی بکنند؟
قاضی زاده هاشمی: نگاه کنند که عقبه اش چیست، فقط به شعارم نگاه نکنند به پیوست کارشناسی اش توجه کنند، ولی نیامده ایم که یکسری وعده بدهیم، آمده ایم بگوییم این وعده ماست این جوری به آن می‌رسیم، کارشناسان موافقان و مخالفان بگویند عیب آن کجاست.
می‌شود یا نمی‌شود.
مجری: چند درصد از مشکلات کشور را مربوط به تحریم می‌دانید؟
قاضی زاده هاشمی: تحریم‌ها در مشکلات کشور مؤثر است تأثیرش هم جدی است. اما اصلاح نظام بانکی ما ربطی به تحریم دارد؟ سیاست‌های پولی ما ربطی به تحریم دارد؟ آموزش و پرورش ما، فرهنگ کارآفرینی ما ربطی به تحریم دارد؟ این‌ها را ما باید درست کنیم بعد که این‌ها را درست کردیم نه اینکه آن‌ها را ول کنیم، حرف من این نیست بالاخره نظام تصمیم گرفته مسئله تحریم‌ها را حل کند، هر دولتی هم که روی کار بیاید محکم و استوار باید دنبالش برود و ما قطعاً بهتر از بقیه می‌توانیم تحریم‌ها را حل کنیم.
مجری: اگر رأی نیاورید چقدر متعهد به تمکین از قانون هستید؟
قاضی زاده هاشمی: من قبلاً تجربه رأی نیاوردن دارم، من پنج دوره مجلس کاندیدا شدم بار اول رأی نیاوردم بنابراین من متعهد به قانون بودم الان هم همین طور.
مجری: اگر اجازه دهید یکی دو تا سوال مربوط به شخص خود شما می‌پرسم. گفته بودید که وقتی رئیس جمهور شدم صندوق رفاه جوانان را تشکیل و 500 میلیون تومان به هر زوج وام می‌دهیم برای ازدواج، مسکن و اشتغال، این تیتر قشنگی است یا واقعاً قابل اجراست آقای دکتر؟
قاضی زاده هاشمی: البته راستش را بخواهید محاسبات ما 700 میلیون تومان را نشان می‌داد، ما 200 میلیون تومان هم کمتر گفتیم اگر می‌خواستم واقعاً بگویم چقدر می‌دهم باید می‌گفتم 700 میلیون تومان، ولی 500 میلیون تومان ما اعتبار و وام مجموعه این دو تا در اختیار زوج می‌گذاریم.
مجری: منبعش کجاست؟
قاضی زاده هاشمی: منبعش از منابعی که در بودجه ما دیدیم امسال می‌دانید که ما وام ازدواج 200 میلیون تومان می‌دهیم.
مجری: می‌گویند که کشور با مشکل کسری بودجه روبرو است؟
قاضی زاده هاشمی: مکانیزم ما هدایت نقدینگی است، طراحی که ما کرده ایم، مکانیزم هدایت نقدینگی است و جلوگیری از رانت به نفع یک عده خاص، شما می‌دانید که 67 درصد وام‌های بانکی را دهک اول دارند دریافت می‌کند، ما یک صندوق هدایت نقدینگی درست کرده ایم، جلوی رانت‌ها را می‌گیریم به عبارت بهتر بازتوزیع می‌کنیم و روش توزیع نقدینگی را تغییر می‌دهیم.
مجری: پس این طور آمار ازدواج بالا می‌رود.
قاضی زاده هاشمی: فکر می‌کنیم سه برابر می‌شود.
مجری: موضوع بعدی اظهار نظر شما درباره بورس، گفتید با یک دستور از طریق رئیس جمهور مشکل بورس را در سه روز می‌توانیم حل کنیم؟
قاضی زاده هاشمی: باز این تیتر مناسبی از حرف من نیست، من عرض کردم در طی یک سال گذشته من درگیر قضیه بورس بودم، 130 هزار میلیارد تومان توسط 200 کد بورسی با تخلفاتی از بازار سرمایه خارج شده برای این که دولت دلش می‌خواست کسری بودجه اش را از این محل تأمین کند، من دولت حق ندارم برای این که مشکل خودم را حل کنم بیایم مشکل نرخ ارز را حل کنم مردم را بدبخت کنم، شرکت‌هایی هستند که در اختیار دولت هستند ما این را به بازار سرمایه برمی گردانیم تا اعتماد به بازار برگردد.
مجری: اینکه گفته بودید سه روزه حل می‌کنم؟
قاضی زاده هاشمی: سه روز می‌شود.
مجری: در سوالاتی که مردم خواستند مطرح کنیم گفتند از نامزد‌ها بپرسید در خصوص فرزندانشان، شغلشان، محل زندگی شان اگر مایل هستید پاسخ بدهید؟
قاضی زاده هاشمی: من دو تا فرزند دارم، دخترم دانشجوی سال یک دانشگاه است، پسرم هم کلاس هشتم است، دخترم دانشگاه شریف درس می‌خواند و خیلی رتبه اش هم خوب شد و بچه درس خوانی هست و فکر می‌کنم همین جا درسش را می‌خواند، پسرم هم همین طور.
مجری: خیلی ممنون آقای دکتر، ما پایان برنامه از نامزد‌ها می‌خواهیم که بدون تعارف‌ترین جمله شان را خطاب به ملت بزرگ ایران بگویند.
قاضی زاده هاشمی: آمده ایم که شرایط زیست را در ایران تغییر بدهیم برای ساخت ایران جدید، دولت مردم، شعارش این است ثبات آرامش با دولت مردم، ثبات آرامش با دولت سلام که سلام می‌کند به مردم ایران، سلام می‌کند به آینده برای ساخت ایران جدید.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از صدا و سیما، مجری: خیلی ممنونم از شما. اما ما در این شب‌ها با هر هفت نامزد محترم انتخابات ریاست جمهوری گفتگو کردیم و امیدواریم به سهم اندک خودمان به تصمیم گیری شما مردم عزیز کمک کرده باشیم امیدواریم هر چه خیر است برای کشورمان و ملت مان اتفاق بیفتد. ممنون که ما را همراهی کردید.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: بی ریش بی عرضگی قاضی زاده هاشمی ریاست جمهوری میلیون تومان مشکلات کشور شود مجری آقای دکتر شعار ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۵۳۲۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ وزیر دولت در صفِ اول «اصلاح کابینه» از نگاه محمودزاده /رئیسی با این وزرای ضعیف و ناکارآمد نمی تواند کاری از پیش ببرد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اگر چه نمایندگان در چند روز گذشته، با استفاده از هر تریبونی از عملکرد اقتصادی دولت انتقاد کرده و خواستار تغییراتی در تیم اقتصادی دولت رئیسی شدند، اما این انتقادات با واکنش تند و تیز دولت ابراهیم رئیسی روبه‌رو شد. تا جایی که معاون پارلمانی دولت با انتشار اطلاعیه‌ای، از مواضع اخیر نمایندگان انتقاد کرد و با بکار بردن واژه هایی چون نسنجیده، غیرمسئولانه، غیرکارشناسی، آتش بیار معرکه و ...برای نقدهای نمایندگان، نوشت: «طی روزهای گذشته و همزمان با تشدید نوسانات ارزی در بازار که ناشی از افزایش بهای جهانی طلا و تحولات نظامی منطقه بود متأسفانه چند نفر از نمایندگان مجلس، اظهارنظرها و تحلیل‌های غیرکارشناسی و شتاب زده‌ای درباره وضعیت اقتصادی و نرخ ارز داشتند که چه بسا برخلاف خواست آنان می‌توانست بر التهاب بازار ارز بیافزاید.»

این اطلاعیه نیز با واکنش نمایندگان همراه بود و معین‌الدین سعیدی، نماینده چابهار در مجلس به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: «با وجود این ‌که من منتقد پر و پاقرص دولت قبل بودم، اما هیچ‌ وقت چنین برخوردی و به این شکل با ما نشده بود، برخوردی که در آن به نمایندگان ملت انگ بزنند و انتظار داشته باشند که ما صرفا مجیزگوی دوستان باشیم، به‌نظرم قطعا چنین برخوردهایی جایگاه مجلس را به مخاطره خواهد انداخت.»

در همین راستا، جلال محمودزاده، نماینده مهاباد در مجلس یازدهم، در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین بیان کرد: «من تعجب می‌کنم و تا به حال دولتی ندیدم که معاونین رئیس جمهور در رابطه با بحث‌های نظارتی نمایندگان مجلس واکنش نشان دهند و به جای حل مشکل جامعه بخواهند صورت مسئله را پاک کنند؛ در صورتی که این وظیفه نظارتی نمایندگان مجلس است که باید به مقام‌های دولتی تذکر دهند و وضعیت معیشتی مردم را به آنها یادآوری کنند.»

وی ادامه داد: «متأسفانه اینها مجلسی را می‌خواهند که خاموش باشد و هیچ بحثی را در مجلس مطرح نکند و دولت هم هر کاری که دلش خواست انجام دهد، در صورتی که نباید به این صورت باشد. مجلس باید زبان گویای مردم باشد چون از مردم رأی می‌گیرد و این مردم هستند که با رأی خود نمایندگان مجلس را تعیین می‌کنند.»

در ادامه مشروح گفتگو جلال محمودزاده، نماینده مهاباد را در خبرگزاری خبرآنلاین می‌خوانید؛

*********

* آقای محمودزاده! درپی انتقاد نمایندگان از عمکرد اقتصادی دولت، معاونت پارلمانی دولت یک بیانیه‌ای صادر کرده و به شدت از نمایندگان انتقاد کرده است. واکنش شما به این مسئله چیست؟

دولت به جای ایراد گرفتن از سخنان و بحث‌های نظارتی نمایندگان باید وضعیت آشفته بازار کشور را مدیریت کند و این همه فشار اقتصادی که به دلیل افزایش بی‌رویه قیمت کالاهای اساسی مثل برنج، روغن و سایر کالاهای اساسی، به مردم اعمال شده را برطرف کند و اجازه ندهد سفره مردم کوچک شود. اما متأسفانه دولت به جای رسیدگی به این امور، به بحث‌های نظارتی نمایندگان مجلس که وظیفه قانونی آنهاست، ایراد می‌گیرد.

دولت باید نقد نمایندگان را به فال نیک بگیرد نه اینکه فرافکنی کند

من تعجب می‌کنم و تا به حال دولتی ندیدم که معاونین رئیس جمهور در رابطه با بحث‌های نظارتی نمایندگان مجلس واکنش نشان دهند و به جای حل مشکل جامعه بخواهند صورت مسئله را پاک کنند؛ در صورتی که این وظیفه نظارتی نمایندگان مجلس است که باید به مقام‌های دولتی تذکر دهند و وضعیت معیشتی مردم را به آنها یادآوری کنند. وقتی نمایندگان مجلس وضعیت اقتصادی بسیار تاسف‌بار یک تا دو سال گذشته را به دولت گوشزد می‌کند، دولت باید انتقاد نمایندگان را به فال نیک بگیرد و به سمت و سوی حل مشکلات اقتصادی مردم و جامعه برود نه اینکه فرافکنی کند و به نمایندگان مجلس حمله کنند یا بیانیه بدهند که چرا یک نماینده مجلس وظیفه قانونی خود را انجام می‌دهد.

متأسفانه اینها مجلسی را می‌خواهند که خاموش باشد و هیچ بحثی را در مجلس مطرح نکند و دولت هم هر کاری که دلش خواست انجام دهد، در صورتی که نباید به این صورت باشد. مجلس باید زبان گویای مردم باشد چون از مردم رأی می‌گیرد و این مردم هستند که با رأی خود نمایندگان مجلس را تعیین می‌کنند. بنابراین دستگاه‌های اجرایی و دولت باید بحث‌های نظارتی مجلس را جدی بگیرند. این مورد واقعاً تازگی دارد و در دولت‌های قبل چنین مسئله‌ای را ندیدیم که مقام‌های دولتی نسبت به بحث‌های نظارتی نمایندگان مجلس واکنش نشان دهند.

افراد ضعیف در تیم اقتصادی دولت را تغییر بدهید

* فکر می‌کنید که چرا دولت سیزدهم تن به پذیرش اشکالات و انتقادات نمی‌دهد؟

به نظر من راهی برای حل مشکلات ندارند، این دولت مدیران و وزرای ضعیفی را انتخاب کرده و حاضر هم نیست که آنها را تغییر دهد، دایره انتخاب مدیران دولت سیزدهم بسیار محدود است و مسئولیت‌ها را به افراد نزدیک به خودشان می‌سپارند حتی اگر این افراد تجربه کافی برای اداره کشور را نداشته باشند.

به همین دلیل، به جای حل مشکل، فرافکنی کرده و وظیفه نظارتی نمایندگان مجلس را زیر سوال می‌برند، در صورتی که دولت باید با سعه صدر به این موضوع نگاه کند و در بخش‌هایی که مشکل دارد و مدیرانی که ضعیف و ناتوان هستند و قدرت اصلاح امور را ندارند، علی‌الخصوص در تیم اقتصادی دولت، افراد ضعیف را تغییر داده و افراد توانمند با سطح دانش بالا را جایگزین آنها کند تا چالش موجود که در جامعه وجود دارد را کمرنگ کرده و مشکلات اقتصادی کشور را کاهش دهد.

اما متأسفانه دولت از یک طرف حاضر به تغییر مدیران و وزرای ناکارآمد خود نیست، از سوی دیگر هم توان اداره امور کشور را ندارند و هر روز شاهد هستیم که قیمت ارز به صورت روزانه، ساعتی و حتی ثانیه‌ای افزایش پیدا می‌کند. قیمت کالاهای اساسی به شدت افزایش پیدا می‌کند، تامین دارو با مشکل جدی مواجه است، از سوی دیگر هم نهاده‌های دامی و کشاورزی، بحث ماشین‌آلات بخش کشاورزی، بحث تعطیلی کارگاه‌های تولیدی، افزایش قیمت کالاهای اساسی و کوچک‌تر شدن سفره‌های مردم، همه اینها مواردی است که دولت باید به آنها بپردازد چون وظیفه دولت پرداختن به همین امور است و وظیفه دستگاه‌های اجرایی برطرف کردن این مشکلات است اما متأسفانه با این نیروهای ناکارآمد و مدیران و وزرای ضعیف دولت نمی‌تواند کاری از پیش ببرد.

بنابراین راهش این است که دولت مدیران ضعیف خود را تغییر دهد، دایره انتخاب مدیران خود را گسترده‌تر کند، وزرایی را که توان اداره وزارتخانه را ندارند را خودش به مجلس پیشنهاد دهد و آنها را تغییر دهد. اگر دولت این کارها را انجام دهد، مقداری از مشکلاتی که در حال حاضر گریبانگیر جامعه است برطرف شده و مقداری از آنها کاهش پیدا کند.

وزرای راه، صمت، رفاه و کشور باید تغییر کنند و افراد بهتری روی کار بیایند

* فکر می‌کنید در بدنه دولت کدام یک از وزرا یا حتی کدام یک از معاونان آقای رئیسی نیاز به تغییر دارند؟

به نظر من پیش از هر موردی، تیم اقتصادی دولت باید تغییر کند و باید از وزیر اقتصاد گرفته تا تیم اقتصادی و معاونین اجرایی رئیس جمهور افراد توانمندتری جایگزین شوند. از سوی دیگر ما در بحث اشتغال و مسکن هم مشکل داریم. بنابراین به نظر من وزرای اقتصاد، راه و شهرسازی و صنعت و معدن و همچنین وزیر رفاه و تامین اجتماعی از جمله وزرایی هستند که می‌توان افراد بهتری را جایگزین آنها کرده و مسئولیت را به آنها واگذار کرد. اینها وزرایی هستند که به نظرم افراد بهتری می‌توانند به جای آنها مسئولیت را بر عهده بگیرند.

در بحث مدیریت امنیت کشور، متأسفانه شاهد هستیم که دزدی‌ها و خفت‌گیری‌ها و ناامنی‌ها در کشور افزایش پیدا کرده است. باید دولت فرد توانمندتری را به جای وزیر کشور انتخاب کند. اینها کسانی هستند که نیاز به تغییر آنها احساس می‌شود ولی متأسفانه دولت گوش شنوا ندارد و تا به حال اقدامی هم در رابطه با تغییر مدیران انجام نداده و فکر نمی‌کنم که در آینده هم بخواهد انجام دهد بلکه می‌خواهد با همین وزرا و مدیران ناتوان دولت سیزدهم را به پایان برساند.

مجلس دوازدهم هم نمی‌تواند به خوبی با بدنه دولت کار کند اگر...

اگر دولت با همین وضعیت و همین مدیران پیش برود تا زمانی که زمان دولت سیزدهم به پایان برسد، مطمئناً با مشکلات جدی در جامعه روبرو می‌شویم. هر روز شاهد هستیم که در بخش‌های مختلف تجمع وجود دارد. پرستاران، کشاورزان، صنعتگران، پزشکان، داروسازان، کارگران، معلمین، همه از وضعیت موجود ناراضی‌اند و دولت متأسفانه نمی‌تواند این چالش‌ها را حل کند چون مدیران ناتوانی را در بخش‌های مختلف انتخاب کرده و همین مدیران ناتوان باعث می‌شوند به جای اینکه چالش‌های موجود در جامعه حل شوند، روز به روز بدتر شده و مردم ناراضی‌تر شوند.

مجلس یازدهم هم رو به پایان است و به نظرم اگر دولت به همین منوال پیش برود، مجلس دوازدهم هم نمی‌تواند به خوبی با بدنه دولت با این وضعیت کار کند و چالش‌های جدیدی بین مجلس و دولت در مجلس آینده هم ایجاد خواهد شد مگر اینکه دولت تغییراتی را در کابینه و در مدیران رده بالای خودش ایجاد کند.

مردم از عملکرد مجلس و دولت ناراضی هستند

* آقای محمودزاده، در طی این مدت دولتمردان سیزدهم پاسخ واضح و روشنی به علت گرانی‌های اخیر، ندادند و حتی گاه فرافکنی یا سفیدنمایی کردند. به نظر شما این سفیدنمایی‌های دولت و انکار واقعیت ها، چقدر می‌تواند آسیب‌زا باشد؟

ما باید واقعیت‌ها را به جامعه منتقل کرده و به مردم بگوییم. مردم ما مردم فهیمی هستند و از ابتدای انقلاب همراه انقلاب و نظام بودند. بنابراین اگر ما واقعیت‌های موجود را به مردم بگوییم، چه در مجلس و چه در دولت، مردم واقعیت‌ها را می‌پذیرند. اما اگر ما به مردم آمار غلط بدهیم و مشکلاتی که در جامعه وجود دارد را برعکس جلوه دهیم، نتیجه‌اش این خواهد شد که اعتماد مردم به دولت و مجلس کاهش پیدا خواهد کرد و لطمه می‌بیند و همین موضوع بر مشارکت‌های سیاسی و اجتماعی آنها در آینده تاثیر منفی خواهد گذاشت، همان طور که در انتخابات مجلس دوازدهم پایین‌ترین مشارکت را در طول تاریخ کشور بعد از انقلاب شاهد بودیم و بر اساس آماری که خود دولت داد، بیش از ۶۰ درصد مردم در پای صندوق‌های رأی حاضر نشدند و این پیامی برای مسئولان امر داشت که مردم از عملکرد مجلس و دولت ناراضی هستند و به همین دلیل هم پای صندوق‌های رأی حضور پیدا نکردند.

ما نمی‌گوییم که همه مشکلات بر دوش دولت است. متأسفانه عملکرد مجلس یازدهم هم در برخی از موارد قابل دفاع نبود. برای مثال در مجلس یازدهم، بحث لایحه عفاف و حجاب، بحث صیانت از فضای مجازی، بحث افزایش مالیات بر درآمد، اینها مواردی بود که در مجلس یازدهم مصوب شد و باعث نارضایتی در جامعه شد.

در آینده ریزش مشارکت بیشتر خواهد بود اگر...

از سوی دیگر دولت سیزدهم با عملکرد ضعیفی که داشت و افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها و افزایش بسیار زیاد قیمت دلار در مدیریت دولت سیزدهم، کمبودهای شدیدی در بخش‌های مختلف از جمله بهداشت و درمان و کشاورزی و صنعت و معدن، باعث نارضایتی مردم شد و همین نارضایتی که مردم از دولت و مجلس داشتند، در انتخابات مجلس دوازدهم نمود پیدا کرد و ۶۰ درصد جامعه به پای صندوق‌های رأی نیامدند و به دولت و مجلس پیام دادند که اگر با این روند جلو بروند در آینده ریزش مشارکت بیشتر خواهد بود.

ما انتخابات ریاست جمهوری و شوراها را در یک سال و نیم آینده در پیش داریم. اگر هم مجلس و هم دولت فکری به حال این وضعیت نکنند و واقعیت‌ها را به جامعه منتقل نکنند و مشکلات را حل نکنند، نتیجه بسیار بدی در مشارکت مردم خواهد گذاشت. راه‌حل این است به جای اینکه دولت مشکلات را از مردم بپوشاند و به آنها منتقل نکند، باید واقعیت‌ها و راه‌حل مشکلات را به مردم بگوید و به کمک مجلس و نمایندگان مردم، این مشکلاتی که در حال حاضر در جامعه وجود دارد علی‌الخصوص بحث‌های معیشتی و اقتصاد و اشتغال و مسکن و درمان مردم را برطرف کنند.

اینکه ما بیاییم صورت مسئله را حذف کنیم و به مشکلات رسیدگی نکنیم، نتیجه‌اش همین خواهد شد که هر روز معترضان تجمع خواهند کرد و مشکلاتی در جامعه پیش می‌آید و در نهایت تاثیر منفی آن را در عدم مشارکت سیاسی و اجتماعی مردم خواهیم دید.

۲۷۲۱۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896657

دیگر خبرها

  • مسئولان به فکر حل مشکلات معیشتی مردم باشند
  • هویت رژیم جعلی صهیونیست به جهان نشان داده شده است
  • بهروری و سرمایه گذاری در سال جدید در دستور کار دستگاه‌های استان باشد
  • ۳۳ روستا در هرمزگان با مشکلات قطعی برق و آب روبرو هستند
  • ۵ وزیر دولت در صفِ اول «اصلاح کابینه» از نگاه محمودزاده /رئیسی با این وزرای ضعیف و ناکارآمد نمی تواند کاری از پیش ببرد
  • معاون رییس جمهور: دشمن در مقابل توان نیروهای مسلح ،خلع سلاح شده است
  • مردم استان بوشهر نماد ایرانی واقعی هستند
  • مستمری والدین شهدا به ۱۵۰ میلیون ریال در سال جاری رسیده است
  • روند تصمیم‌گیری نسبت به حل مشکلات تولیدکنندگان قم تسریع شود
  • اهتمام مدیران برای اتمام طرح‌های نیمه تمام شهرستان آستارا