Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-25@21:48:48 GMT

وزیر اقتصاد: بازار سرمایه بازار رقابت سیاسی نیست

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۵۶۲۹۷

وزیر اقتصاد: بازار سرمایه بازار رقابت سیاسی نیست

 خبرگزاری فارس فرهاد دژپسند امروز در حاشیه جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد در جمع خبرنگاران،  در رابطه با رشد اقتصادی در سال جاری گفت: در دو ماهه ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته صادرات غیرنفتی 48 درصد رشد داشته است. 

وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین به یک سری پارامترها از جمله مصرف برق اشاره کرد و گفت: مصرف برق واحدهای تولید و بنگاه‌های اقتصادی رشد کرده و این نشان می‌دهد که بنگاه‌های اقتصادی نسبت به سال گذشته وضعیت پرتحرک‌تری دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی بیان داشت: توسعه زیرساخت‌ها به رونقش بخش تولید کمک می‌کند و براساس گزارش‌ها شرایط امید بخش است و امسال امیدواریم که  تامین ارز واردات از طریق صادرات غیرنفتی انجام شود و همچنین امیدواریم که بنیه تولید داخل افزایش یابد.  براساس آمار وزارت صمت حدود 7 میلیارد دلار واردات جایگزین صورت گرفته است و ظرفیت تولید داخلی با کمک شرکت‌های دانش بنیان افزایش یافته است. 

دژپسند اظهار داشت: خوشبختانه با تکیه بر تولید دانش بنیان در بسیاری از نیازمندی‌های مبارزه با ویروس کرونا نه تنها به خودکفایی رسیده ایم بلکه توان صادراتی یافته‌ایم و همه این‌ها نتیجه تعامل دولت و بخش خصوصی است. 

وزیر امور اقتصادی و دارایی بیان داشت: برای بهبود فضای کسب و کار براساس گزارش وزارت امور اقتصاد و دارایی 11 اقدام موثر و امتیاز آور در بهبود رتبه انجام شده است البته بانک جهانی هنوز این 11 مورد را قبول نکرده است.

دژپسند در مورد تامین مالی بودجه از طریق بورس بیان داشت: مدتی است که راجع به بورس و بازار سرمایه کمتر صحبت می‌کنم. بازار سرمایه ملازمات خاص خود را دارد و یکی از دلایلی که کمتر ورود می‌یابم این است که نگران اظهارنظرهای غیرحرفه‌ای هستم.

وی افزود: سرمایه فرار است و اظهارنظرهای غیرحرفه‌ای آسیب می‌رساند. بازار سرمایه دو رکن بازار بدهی و بازار سهام دارد و نکته دیگر اینکه ما در هر کدام از این بازارها یک روش برای ورود خروج نداریم و روش‌‌ها و ابزارها متعدد است اینکه در این شرایط حساس هر جمله‌ای را تفسیر به رای کنیم و آسیب به بازار سرمایه برسانیم مورد انتقاد من قرار گرفته است. 

وزیر امور اقتصاد و دارایی بیان داشت: طبیعتا وقتی می‌گویم که در قانون بودجه دولت مکلف شد که 95 هزار میلیارد تومان از واگذاری‌ها داشته باشد و اینکه این را بخواهیم در بازار سرمایه انجام دهیم نکته مثبت است یعنی بازار سرمایه به درجه‌ای از بلوغ رسیده که می‌تواند مبنا قرار گیرد. اما قرار نیست همه این را به صورت شناوری و خرد واگذار کنیم زیرا شناوری وخرد ممکن است در این شرایط اسیب بزند و لذا تصمیم ما این است که روش‌ها را تنوع ببخشیم ضمن اینکه با تحقق این هدف مانع شویم که بازار از طریق مازاد عرضه دچار مشکل شود. 

وی افزود: هنوز افرادی که بازار سرمایه را شناخته‌اند آمادگی ورود به بازار سرمایه دارند اما حواشی نباید بوجود آید زیرا برخی از مطالب مطرح شده مانند عرضه اوراق دولت، به بازار سرمایه آسیب می‌زند. 

دژپسند بیان داشت: لزوما بازار بدهی رقیب بازار سهام نیست و این دو می‌توانند مکمل هم کارکرد داشته باشند. لذا ما باید امکان اعمال مدیریت را باید برای سهام دار فراهم کنیم و این فرصت را باید دولت فراهم کند. خریدار اوراق در سال گذشته عمدتا کسانی بودند که نمی‌توانستند از لحاظ قانون و مقررات در بازار سهام وارد شوند و لذا تنها گزینه آنها بازار بدهی بوده است.

وی افزود: وزارت اقتصاد معتقد است که بازار سرمایه یک رکن اساسی اقتصاد است و تنها تامین مالی دولت نیست. بنابراین سال گذشته از 680 هزار میلیارد تومان تامین مالی که از اقتصاد برای دولت انجام گرفته دولت کمتر از 20 درصد تامین مالی داشته و 80 درصد تامین مالی بخش خصوصی از 680 هزار میلیارد تومان انجام شده است. 

وزیر امور اقتصاد و دارایی بیان داشت: اختلاف نظری بین وزات اقتصاد و یکی از دستگاه‌ها در رابطه با قیمت گذاری اقلام بورس کالا وجود داشت که دولت تصمیم گرفت مر قانون اجرا شود و هر کالایی که در بورس کالا هست هیچگونه دخالتی در قیمت‌گذاری آن صورت نگیرد. 

* بازار سرمایه بازار رقابت سیاسی نیست

وی افزود:  لذا بهتر است دوستان ما با بازار سرمایه حرفه‌ای عمل کنند و از اظهار نظر غیرحرفه‌ای پرهیز کنند زیرا بازار سرمایه بازار رقابت سیاسی نیست. 

دژپسند بیان داشت: کاندیداها نباید حرف‌هایی بزنند که قابلیت اجرا ندارد و در این زمینه هم وزارت امور اقتصاد و دارایی در زمینه‌ها بورس، مالیات و خصوصی‌سازی بیانیه‌ای کلی ارائه کرده است زیرا ما نمی‌خواهیم کاندیداها را مخاطب قرار دهیم اما نوع گفتارها نباید تخریب کننده فضای عمومی اقتصاد باشد . 

*ادعای تامین مالی 300 هزار میلیارد تومانی دولت از بورس درست نیست

وی افزود: ما در رابطه با حوزه‌ای که در وزارت اقتصاد مطرح است آمادگی دارد تا توضیحات لازم به کاندیداها را بدهد زیرا بسیاری از مواردی که توسط کاندیداها مطرح می‌شود درست نیست از جمله اینکه گفته شده دولت 300 هزار میلیارد تومان از بورس برای بودجه دولت تامین مالی کرده که در اینجا به عنوان وزیر اقتصاد می‌گویم از اساس اشکال دارد و اصلا چنین چیزی نیست. 

دژپسند بیان داشت: همه ارقامی که در مورد اوراق وجود دارد در بورس نبوده است و همه واگذاری‌های صورت گرفته نیز این نبوده است و لذا نمی‌دانم این اطلاعات را چه کسانی به کاندیداها می‌دهند. 

وی با اشاره به اینکه گفته شده که نسبت مالیات به بودجه کاهش یافته است، گفت: این تحلیل بسیار غیرحرفه‌ای است . 

دژپسند گفت: در سال 1399 یک ریال از بانک مرکزی برای تامین مالی دولت استقراض نشده است.

وی بیان داشت: وزارت اقتصاد یک لایحه جامعی برای مالیات‌های مستقیم تدوین کرده و در سال 98 به دولت فرستاد و در دولت هم مورد بحث قرار گرفته و در صحن دولت مطرح شده و بررسی آن همزمان شد با بودجه 1400 و از دستور خارج شد که انشالله پیگیری خواهد شد.

منبع: فردا

کلیدواژه: بورس فرهاد دژپسند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۵۶۲۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر کشور: مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور هستند

به گزارش قدس خراسان، احمد وحیدی در همایش ملی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی سراسر کشور  اظهار کرد: همه گام های رشد و ارتقا را جمهوری اسلامی طی کرده و در قله ها به‌سر می‌برد اما کاستی و کمی هنوز در حوزه اقتصاد وجود دارد. مقام معظم رهبری فرموده‌اند یکی از مسائل ما استحکام اقتصادی است و اقتصاد باید درخور آرمان های کشور باشد. یک کشور با آرمان‌ها، رسالت و انتظارات جهانی باید اقتصاد کافی و چشم نواز داشته باشد.

وزیر کشور با اشاره به اینکه امروز جمهوری اسلامی قدرت کاملا تصویب شده و مقتدری دارد، افزود: به خصوص بعد از عملیات وعده صادق نوع نگاه کشورها، ملت‌ها و نوع اشتیاق آنها به جمهوری اسلامی  متفاوت شده‌است. همیشه در هر مرحله‌ای قدرت و اقتدار را تجربه کرده ‌ایم و تحسین جهانیان و ملت های آزاده و غیر وابسته و وابسته برانگیخته و ما امروز هم در همان مسیر اقتدار هستیم.

وی گفت: ما در حوزه های سیاسی دفاعی،امنیتی، علمی و فرهنگی بسیار در موقعیت‌های خوبی به‌سر می بریم. ما پیام انقلاب اسلامی و رسالت انقلاب اسلامی را داریم. آینده روشن انقلاب اسلامی را به جهانیان نشان دادیم.کدام کشور می‌تواند مانند ایران ظرفیت سیاسی، استقلال سیاسی و مانورهای سیاسی داشته باشد و همه از منظر خدا خواهی و سعادت بشری است. در حوزه امنیت و دفاعی و علمی در نرخ رشد در جهان اول هستیم.

وحیدی تاکید کرد: در اقتصاد ظرفیت‌ها فراوان است. ما از نظر تولید ناخالص و قدرت خرید با توجه به آنچه سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده است در رتبه  ١٩ قرار داریم. جهاد امروز ما مهم است و باید ظرفیت های بالقوه را بالفعل تبدیل کنیم و کشور را در حوزه اقتصادی بر قله‌های افتخار بنشانیم. البته دشمن در مقابل سنگ اندازی می‌کند و نمونه آن تحریم‌ها است و موارد غیر تحریم هم وجود دارد اما اینها نباید از تلاش‌های ما بکاهد.

وزیر کشور ادامه داد: لذا جهاد مهم شکل گرفته است و هر کس مسئولیت هایی دارد و شما عزیزان جایگاه بسیار مهمی در این جهاد دارید و باید گام‌هایی در حرکت‌های بزرگ اقتصادی بردارید. مناطق آزاد و ویژه پرچم داران و بخش مهم، نقطه تعیین کننده و پیشران بزرگ در اقتصاد هستند.

وی با بیان اینکه مناطق آزاد از ارکان اقتصاد مقاومتی هستند، تاکید کرد: مقام معظم رهبری فرمودند مناطق آزاد و ویژه باید در جذب فناوری‌های پیشرفته، جذب منابع خارجی، توسعه صادرات و توسعه تولید عملکرد بالایی داشته باشند. ما باید برای تحقق تک تک این موارد هدف گذاری، نقشه راه و برنامه اقدام مشخص داشته باشیم. از گذشته نسبت به این مناطق نظر بدبینانه ایجاد شده است و برگشت این نکته و نشان دادن ظرفیت بالای این مناطق بار سنگینی است که بر دوش شما عزیزان افتاده است.

وحیدی خاطرنشان کرد: الحمدلله برخی مناطق رشد خوبی داشتند و این نشان دهنده این است که حرکت‌های خوب آغاز شده و این حرکت های خوب باید مستمر، هدفمند با برنامه و با اصرار و پیگیری دنبال شود. دشمن قصد دارد از حوزه مناطق آزاد و ویژه به کشور آسیب برساند، تا کشور نتواند رشد کند لذا باید هدفمند و با برنامه جلو برویم. مناطق ویژه باید موضوع محور و هدفمند حرکت کنند و مناطق آزاد به صورت عمومی کار کنند.

وزیر کشور با تاکید ورود بخش خصوصی به مناطق ویژه ، ادامه داد: ما مناطق ویژه زیادی داریم که هنوز راه اندازی نشدند و باید بخش خصوصی در این زمینه ورود پیدا کند. ما باید به صورت هدفمند ظرفیت‌های مناطق ویژه را بسنجیم و عمل کنیم. سرمایه گذاران ایرانی زیادی داریم که سرمایه های خود را  در کشورهای دیگر سرمایه گذاری کردند.برای مناطق آزاد و ویژه جذب سرمایه مهم است.

وی با بیان این موضوع که باید یک منطقه آزاد را به عنوان شهر هوشمند معرفی کنیم تا الگویی برای شهرهای دیگر ما باشد، گفت: در این مناطق باید شهرک های اربعینی ایجاد کنیم و باید گفت که لیستی از فعالیت‌های متعدد وجود دارد که می‌توان در این مناطق اجرا کرد. همچنین برای توسعه حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی اقدام جدی صورت گیرد.رسیدگی به مردم بومی نیز باید در اولویت قرار گیرد. امنیت و محورهای حقوقی که مطرح شد نیز باید رسیدگی شود. همچنین این موضوع که منطقه‌ای نصف آزاد است و نصف دیگر آزاد نیست نیز باید بررسی شود زیرا مشکلاتی برای آن‌ها ایجاد شده که باید حل شود. زیرا آثار آن مردم را اذیت خواهد کرد.

در پایان این همایش از برخی مناطق آزاد و ویژه که شامل مناطق ویژه اقتصادی سلفچگان، سهلان، گرمسار و مناطق آزاد ارس، اروند بودند، تقدیر شد.

منبع: شهرآرا

دیگر خبرها

  • وزیر کشور: مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور هستند
  • وزارت اقتصاد پیشتاز رفع آفت تمرکززدایی باشد/ سرمایه ۴۳۵ هزار میلیاردی حبس شده در اصفهان
  • مقاومت سخت برای عزل وزیر اقتصاد؛ افاضات قبل از تکیه بر صندلی را ببینید | فیلم
  • بدهی‌های ایران به «بانک توسعه اسلامی» را به صفر رساندیم
  • بدهی‌های ایران تا سال ۱۴۰۲ را به صفر رساندیم
  • بدهی‌های ایران را تا سال ۱۴۰۲ به صفر رساندیم
  • تامین مالی فروشگاه‌ها از طریق تسهیلات
  • صدر اعظم آلمان خواستار تاسیس اتحادیه بانکی در اروپا شد
  • فروشگاه‌ها تامین مالی می‌شوند
  • سقف معافیت مالی؛ داغ همیشگی بر پیشانی بورس!