Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@08:53:23 GMT

برنامه‌های اجتماعی دولت آینده سیاسی نشود

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۵۷۸۸۱

برنامه‌های اجتماعی دولت آینده سیاسی نشود

سیدحسن موسوی چلک در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص برنامه‌های نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در حوزه اجتماعی گفت: با توجه به انتخابات پیش رو طبیعتاً حوزه‌های مختلف مطالبات خاص خود را دارند و بنده به عنوان رئیس انجمن مددکاران اجتماعی مطالباتی دارم که اولین این مطالبات این است که نامزدها امور اجتماعی را با نگاه سیاسی، امنیتی نگاه نکنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امور اجتماعی به معنای غلبه رویکردهای اجتماعی در تصمیم گیری ها این حوزه مدنظر قرار گیرد.

وی ادامه داد: نکته مهم دیگر این است که با توجه به آمار بالای فقر و مددجویان نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد و بهزیستی از رئیس جمهور آینده انتظار داریم برای نظام چند لایه تأمین اجتماعی اقدام کند که این موضوع تنها راه نجات کشور برای حمایت و شناسایی به موقع افراد نیازمند و همچنین توانمندسازی آنهاست، در غیر این صورت باید تبعات ناشی از این حوزه را داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه مطالبه بعدی تجمیع شوراهای موازی است چرا که در حال حاضر بسیار زیاد شورای عالی و ملی غیرکارآمد یا موازی داریم گفت: بعد از ۴۲ سال زمان آن رسیده یک شورای قوی و مقتدر داشته باشیم که مصوبات آن قابلیت اجرا داشته باشد.

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران به فعالیت سازمان‌های موازی اشاره کرد و گفت: نکته بعدی است که همه ما از فعالیت موازی سازمان‌ها (چه در سطح کارشناس، سیاستگذار و مسئولان مختلف آن) در عذاب و رنج هستیم به همین دلیل فکر می‌کنم باید همه حساسیت‌ها و دلبستگی های سازمانی را کنار بگذاریم و دولت نیز باید همه مجموعه‌های مرتبط در حوزه اجتماعی را تجمیع کند.

ضرورت تشکیل وزارت اجتماعی

موسوی چلک به ضرورت تشکیل وزارت امور اجتماعی اشاره کرد و گفت: البته خانواده نیز می‌تواند در کنار آن قرار گیرد. این وزارتخانه می‌تواند با اقتدار جلوی ناهماهنگی‌ها را بگیرد در این خصوص نیاز به ساختار جدید نیست و تجمیع و بازنگری همین ساختارهای موجود کفایت می‌کند و می‌تواند کمک کننده باشد.

وی در مورد فضای مجازی نیز اظهار داشت: بحث بعدی در حوزه فضای مجازی است و دولت جدید باید برای استفاده از ظرفیت فضای مجازی برنامه داشته باشدچرا که فیلترینگ راه مدیریت فضای مجازی نیست و فضای مجازی جزو لاینفک زندگی مردم در شرایط کنونی است. طبیعتاً در چنین شرایطی نیازمند این هستیم که دولت جدید تلاش کند تا سیاست کارآمد در حوزه بهره گیری از فضای مجازی ایجاد کند.

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران به حوزه خدمات اجتماعی اشاره کرد و گفت: در این حوزه هر فردی که به عنوان رئیس جمهور انتخاب می‌شود برای افزایش رضایت مردم در حوزه خدمات اجتماعی باید به گونه‌ای مدیریت کند که ما شاهد فراگیری، جامعیت، کفایت، پایداری و اثر بخشی خدمات باشیم و شاید تجمیع بتواند به این اتفاق کمک کند.

وی همچنین در خصوص مدیریت بحران گفت: با توجه به اینکه کشور ما کشوری حادثه خیز است بنابراین داشتن یک سازمان مدیریت بحران قوی و کارآمد که همه از آن حرف‌شنوی داشته باشند می‌تواند دغدغه مردم و دولت بعدی را در شرایط بحران به حداقل برساند. تجربه سال‌های اخیر نشان داد ما سازمان مدیریت بحران قوی نداریم که پشتوانه‌ای باشد برای دولت‌ها و مردم کمتر نگرانی داشته باشند. در غیر این صورت نارضایتی مردم در شرایط بحرانی می‌تواند اعتماد به رئیس دولت و مجموعه را کمتر کند و تبعاتی نیز در پی داشته باشد.

موسوی چلک افزود: دولت جدید باید هم در قانون برنامه هفتم و هم در سرفصل برنامه‌های خود، سلامت اجتماعی را به عنوان یکی محورهای اصلی قرار دهد و طبیعتاً یکی از حوزه‌هایی که در این خصوص می‌تواند کمک کند توجه به حوزه آسیب اجتماعی، ارتقا سلامت روانی و اجتماعی و آموزش و پرورش است. اگر قوی‌ترین وزیر را در آموزش و پرورش مستقر کنیم و دولت زمینه‌ای را فراهم کند که نخبگان علاقه مند به حضور در آموزش و پرورش باشند، این خدمت نه فقط در دوره مدیریت رئیس دولت بعدی بلکه برای آینده کشور نیز خدمت ماندگاری خواهد بود. همچنین پایگاه اجتماعی معلمان باید ارتقا پیدا کند و نخبگان حضور پیدا کنند و آموزش و پرورش نیز تفکر اجتماعی داشته باشد و اگر این تفکر در این وزارتخانه جا بیفتد طبیعتاً نگرانی ما کمتر می‌شود و آموزش و پرورش بهترین بستر برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است.

حاشیه نشینی یک چهارم جمعیت کشور

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران در خصوص حاشیه نشینی و سکونت‌گاه‌های غیررسمی گفت: با توجه به اینکه یک چهارم جمعیت کشور در این مناطق زندگی می‌کنند تمرکز رئیس دولت باید به این بخش باشد.

وی با اشاره به اینکه حاشیه نشینی یکی از پنج موضوع دارای اولویت در کشور است افزود: دولت نه با رویکرد بولدوزری بلکه با تسهیل دسترسی مردم این مناطق به خدمات اجتماعی، باید برای این مناطق رویکرد اجتماعی و الگوهای اجتماعی را با مشارکت مردم مبنای کار خود قرار دهد.

وی ادامه داد: نکته آخر تمرکززدایی است که بهترین بستر برای تدوین برنامه‌های کاربردی و بومی متناسب با زیست بوم هر استان و اولویت‌ها و مسائل آنهاست.

موسوی چلک با اشاره به اینکه در طول ۴۲ سال گذشته، شایسته گزینی در حوزه اجتماعی نداشتیم گفت: همیشه مدیران اجتماعی، غیراجتماعی بودند و طبیعی است در این شرایط نمی‌شود حوزه اجتماعی را مدیریت کرد حتی اگر این افراد خوب باشند. حوزه اجتماعی باید به دست نخبگان اجتماعی سپرده شوند که سه ویژگی تخصص در این حوزه، اجرا و سیاست گذاری اجتماعی را بشناسند.

کد خبر 5229070 مهناز قربانی مقانکی

منبع: مهر

کلیدواژه: انجمن مددکاران اجتماعی ایران انتخابات 1400 انتخابات 1400 آتش سوزی شهرداری تهران کمیته امداد امام خمینی سالروز ارتحال امام خمینی پالایشگاه تهران وزارت آموزش و پرورش جلال ملکی آب و هوا قوه قضاییه گردشگری سیدابراهیم رئیسی سازمان تامین اجتماعی سازمان محیط زیست رئیس انجمن مددکاران اجتماعی آموزش و پرورش حوزه اجتماعی فضای مجازی موسوی چلک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۵۷۸۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: روابط ایران و پاکستان را در همه سطوح ارتقا می‌دهیم

رئیس جمهور در نشست خبری با نخست‌وزیر پاکستان گفت: در نشست با مسئولان دولت پاکستان تصمیم گرفتیم روابط‌مان را در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و تجاری، فرهنگ و همه سطوح ارتقا دهیم. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور ظهر امروز پس از دیدار و گفت‌وگو با شهباز شریف نخست‌وزیر پاکستان و بعد از آیین امضای اسناد همکاری بین مسئولان دو کشور، ضمن قدردانی از دولت پاکستان برای میزبانی از هیئت ایرانی، بیان کرد: خرسندم که امروز در شهر زیبای اسلام‌آباد هستیم و به مردم خوب و دین‌مدار پاکستان احترام می‌کنم و از طرف رهبر معظم انقلاب و ملت ایران به خانواده‌های پاکستانی ابلاغ سلام دارم.

رئیسی: تقویت روابط ایران و پاکستان مطلوب برخی بیگانگان نیست

وی افزود: به مردم پاکستان که همواره از اسلام و ارزش‌های اسلامی و مظلومان فلسطین دفاع کرده و در خیابان‌های این کشور آزادی قدس را فریاد زدند، سلام می‌کنم. به دولت و مردم پاکستان که از ظلم رژیم صهیونیستی و نسل‌کشی به‌دست این رژیم با حمایت آمریکا و غرب در غزه و از ظلم حاکم بر جهان و نظام ناعادلانه به ستوه آمده و فریاد می‌زنند، احترام قائلیم و مواضع دولت و مردم پاکستان را می‌ستاییم. 

رئیس‌جمهور عنوان کرد: سازمان‌های بین‌المللی و به‌ظاهر مدافع حقوق بشر کارآمدی خود را از دست داده‌اند و سازمان ملل و شورای امنیت وظیفه خود را انجام نمی‌دهد؛ مردم مسلمان ایران و پاکستان و مردم جهان از این جنایات به ستوه آمده‌اند و این اتفاقات زمینه‌ساز نظم عادلانه جهانی خواهد شد.

رئیسی اظهار داشت: روابط ما با پاکستان فقط همسایگی نیست بلکه روابط ما تاریخی، تمدنی، و عمیق اعتقادی و دینی است. باورها ملت ایران با ملت پاکستان به‌هم پیوند داده است و این پیوند ناگسستنی است.

وی اضافه کرد: ظرفیت‌های بسیاری بین دو کشور وجود دارد که می‌تواند در جهت منافع دو کشور به‌کار گرفته شود و در نشست با مسئولان دولت پاکستان تصمیم گرفتیم روابط‌مان را در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و تجاری، فرهنگ و همه سطوح ارتقا دهیم.

ادامه دارد...

دیگر خبرها

  • سپاه زنجان ۴۰۰ عنوان برنامه در هفته عقیدتی سیاسی برگزار می‌کند
  • ۴۰۰ عنوان برنامه برای هفته عقیدتی سیاسی تدارک دیده شده َشَد
  • «آینده شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های سنتی ایران» منتشر شد
  • سفر رئیس‌جمهور ایران به پاکستان دستاوردهای اجتماعی، سیاسی و منطقه‌ای داشت/ استقبال پر شور ملت پاکستان
  • سفر رئیس‌جمهور ایران به پاکستان دستاورد‌های اجتماعی، سیاسی و منطقه‌ای داشت
  • هیچ معلولی پشت نوبت مستمری نیست
  • دشمن برای موضوع حجاب برنامه داشته و نباید بدون برنامه مقابل این دشمن هنجارشکن قرار بگیریم
  • جلسه برنامه ریزی بزرگداشت روز شوراها در مهاباد
  • باشگاه دانش آموزی خبرنگار پلیس، پیشگام در حوزه‌های انتظامی و انضباط اجتماعی است
  • رئیسی: روابط ایران و پاکستان را در همه سطوح ارتقا می‌دهیم