Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-25@14:22:12 GMT

کلیات لایحه رتبه‌بندی معلمان به تصویب رسید

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۵۹۲۲۸

کلیات لایحه رتبه‌بندی معلمان به تصویب رسید

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کلیات لایحه نظام رتبه بندی معلمان موافقت کردند.

به گزارش ایمنا به نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی امروز -سه شنبه ۱۸ خرداد ماه- مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه نظام رتبه بندی معلمان، با ۲۲۷ رأی موافق، ۴ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۵ نماینده حاضر در جلسه با کلیات این لایحه موافقت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسینعلی حاجی دلیگانی، عضو هیئت رئیسه مجلس تاکید کرد: کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در موضوع کلیات لایحه نظام رتبه بندی معلمان تقاضای دو شوری دارد و با تصمیم هیأت رئیسه مجلس، این لایحه به کمیسیون آموزش ارجاع می‌شود.

احمد رضا فلاحی، سخنگوی کمیسیون آموزش در تشریح طرح- لایحه نظام رتبه بندی معلمان، گفت: عرض سلام دارم خدمت همه فرهنگیان که ۱۰ سال انتظار کشیدند تا لایحه رتبه بندی معلمان به مجلس رسید.

وی افزود: از سال ۹۲ قرار بود که لایحه رتبه بندی به مجلس بیاید و انتظار فرهنگیان برآورده شود و در نهایت در اسفندماه سال گذشته لایحه رتبه بندی به مجلس رسید هرچند که این لایحه اشکالات فراوانی داشت و کمیسیون‌ها بر روی این لایحه کار کرده و منتظر هستیم بعد از دو شوری بودن ایرادات و اشکالات لایحه رتبه بندی حل شود؛ با گروه‌های مختلف نشست‌هایی برگزار شد و نظرات نمایندگان را خواهیم گرفت و به این انتظار طولانی پاسخ بدهیم.

سخنگوی کمیسیون آموزش ادامه داد: لایحه رتبه بندی برای معلمان ارزش کیفی و معنوی دارد و جایگاه واقعی معلمان برمی‌گرداند این جایگاه سال‌ها مغفول مانده و یکی از الزامات سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش؛ لایحه رتبه بندی معلمان است. نمایندگان هم زحمت کشیدند و بودجه‌ای را برای لایحه رتبه بندی قرار داده‌اید.

فلاحی تاکید کرد: به علت اینکه لایحه مجدداً به دولت برنگردد کلیات در کمیسیون کار شد و تأیید شد و اولویت آن در جلسه قبلی به تصویب رسید و امروز گزارش کمیسیون در خصوص کلیات آن را خدمت شما عرض می‌کنم.

حسن نوروزی در نشست علنی امروز در مخالفت با کلیات لایحه رتبه‌بندی معلمان گفت: معلم و محصل خط قرمز مجلس شورای اسلامی است و برای تقویت آنها از هیچ تلاش و کوششی دریغ نخواهیم کرد اما با توجه به اینکه دولت ماه‌های پایانی کار خود را سپری می‌کند بهتر بود که این لایحه در دولت آتی مطرح و با نظرات خاص آنها به مجلس ارسال می‌شد.

نماینده مردم رباط کریم و بهارستان در مجلس با اشاره به ۱۰ ماده لایحه مذکور افزود: در این لایحه بر انجام رتبه‌بندی معلمان تأکید شده اما چگونگی اجرا مشخص نیست. همچنین به معلم به مفهوم عام نگاه نکرده و معلمان مدارس غیرانتفاعی و حمایتی را شامل نمی‌شود و در حالی که این معلمان با مدرک تحصیلی بالا و حقوق‌های پایین و بدون بیمه فعالیت می‌کنند.

وی یادآور شد: همچنین در این لایحه آمده است که مدیران مدارس و کارکنان مشمول رتبه بندی نمی‌شوند، محرومیت این افراد علاوه بر اینکه انگیزه آنها را می‌گیرد آسیب‌هایی هم خواهد داشت.

حبیب اله دهمرده در ادامه و در موافقت با کلیات لایحه فوق‌الذکر گفت: سال‌های زیادی است که معلمان منتظر بحث رتبه‌بندی هستند، این لایحه در کمیسیون چکش‌کاری شده اما اشکالاتی دارد که در جریان بررسی جزئیات باید مورد توجه قرار گیرد. البته همان‌طور که نماینده مخالف کلیات عنوان کرد اشکالاتی در مورد عدم توجه به مدیران در این لایحه وجود دارد یا عدم مشمولیت بازنشسته‌ها که بهتر بود دولت برای افزایش انگیزش مسئولیتی به آنها توجه می‌کرد.

نماینده مردم زابل، زهک، هیرمند و نیمروز و هامون افزود: در این لایحه به موضوع آزمون نیز اشاره شده که نباید این موضوع را دچار چالش کنیم زیرا لایحه ضروری و لازم نیست که تعیین تکلیف شود، معلمان پیوسته به ما پیامک می‌زنند و امورات آنها با قید فوریت باید رسیدگی شود.

در این نشست همچنین، محسن حاجی میرزایی در جریان بررسی کلیات لایحه رتبه‌بندی معلمان ضمن تشکر و تقدیر از موافقت نمایندگان با بررسی اولویت‌دار این لایحه گفت: تعیین تکلیف موضوع رتبه‌بندی معلمان تقاضای جامعه فرهنگیان است که خوشبختانه مجلس شورای اسلامی نیز برای تحقق آن در تلاش است.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: در بودجه ۱۴۰۰ نسبت به اجرای رتبه‌بندی معلمان پیش‌بینی‌های لازم انجام شده از این رو در وزارت آموزش و پرورش در تلاش هستیم همزمان با بررسی این لایحه در صحن، آئین‌نامه اجرایی رتبه‌بندی معلمان تدوین شود تا در سریع‌ترین زمان ممکن تقدیم هیأت دولت شود.

وی افزود: اجرای سند تحول بنیادین مهمترین مأموریت وزارت آموزش و پرورش است و در این میان معلم اصلی‌ترین رکن این سند پیش‌بینی شده است؛ معلم جانشین همه کاستی‌ها است از این رو باید دارای بالاترین انگیزه‌ها باشد.

عضو کابینه دولت دوازدهم تصریح کرد: شغل معلمی یکی از غنی‌ترین و پربارترین مشاغل است و دامنه وسیعی برای خلاقیت دارد لذا باید توانمندی معلمان، رتبه‌بندی شود.

حاجی میرزایی گفت: رتبه‌بندی ابزاری برای اصلاح فرآیندها، افزایش انگیزه و توانمندی معلمان است لذا تلاش خواهیم کرد در مسیر اجرای این مهم شاهد معلمانی با انگیزه‌تر، با کیفیت‌تر و با صلاحیت بالاتر باشیم.

وزیر آموزش و پرورش افزود: به دلیل اهمیت لایحه مذکور بررسی این مهم در دولت خارج از نوبت انجام شد از این رو امیدواریم روند رسیدگی و بررسی آن در مجلس شورای اسلامی نیز با سرعت پیش رود تا در سال جاری شاهد اجرای آن باشیم.

وی ادامه داد: برای افزایش انگیزه در جامعه فرهنگیان از امتیازات فصل دهم قانون و اختیارات خدمات کشوری استفاده شد اما بعد از تسری یافتن آن تلاش‌هایمان بی‌اثر شد لذا اجرای رتبه‌بندی معلمان امتیاز ویژه‌ای برای جامعه فرهنگیان محسوب می‌شود.

عضو کابینه دولت دوازدهم اظهار کرد: باید همه امتیازاتی که برای کارکنان دولت تخصیص یافته برای جامعه فرهنگیان نیز در نظر گرفته شود اما باید یادآور شد که رتبه‌بندی موضوعی فراتر از این امر به شمار می‌رود زیرا منزلت و صلاحیت معلمان را اندازه‌گیری می‌کند و سبب ارتقا کیفیت کار آنها خواهد شد.

حاجی میرزایی خاطر نشان کرد: مأموریت اصلی ما در آموزش و پرورش برای نیروهای رسمی است اما احکام رتبه‌بندی معلمان می‌تواند قابل تسری به معلمان مدارس غیردولتی نیز باشد.

علیرضا منادی سفیدان در دفاع از لایحه مذکور، گفت: بعد از ۱۰ سال کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با درایت وزیر آموزش، لایحه رتبه بندی را به نتیجه رسانده اند که حاصل تعامل بین مجلس و دولت بوده است.

وی ادامه داد: مجلس یازدهم در مسیر آموزش عالی و آموزش و پرورش دو اقدام قابل دفاع داشته است ابتدا در بودجه سنواتی با برگشت لایحه بودجه ۱۴۰۰ سبب شد همسان سازی حقوق‌ها در دانشگاه‌ها رقم بخورد.

این نماینده مجلس بیان کرد: لایحه رتبه بندی نیز از افتخارات کمیسیون آموزش مجلس یازدهم است چرا که باعث افزایش سطح و کیفیت آموزش در کشور می‌شود.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اعتبار ۱۵ هزار میلیارد تومانی برای رتبه بندی معلمان رقم مناسبی است، تاکید کرد: طبق لایحه هرکس که معلم است باید رتبه بندی شود برای بازنشستگان نیز برنامه داریم، این لایحه در مسیر سند تحول آموزش و پرورش است و از جمله افتخارات مجلس یازدهم خواهم بود.

کد خبر 499157

منبع: ایمنا

کلیدواژه: طرح رتبه بندی معلمان رتبه بندي لایحه رتبه بندی معلمان مجلس شورای اسلامی نمایندگان مجلس شورای اسلامی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق لایحه نظام رتبه بندی معلمان لایحه رتبه بندی معلمان مجلس شورای اسلامی جامعه فرهنگیان کمیسیون آموزش آموزش و پرورش کلیات لایحه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۵۹۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایالت تِنسی لایحه حمل سلاح برای آموزگاران را تصویب کرد!

آمریکا لایحه‌ای را تصویب کرد که به موجب آن آموزگاران و کارمندان مدارس در محیط کار مجاز به حمل سلاح خواهند بود!

به گزارش مشرق، جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان ایالتی ایالت تنسی آمریکا در اقدامی بی‌سابقه لایحه‌ای را به تصویب رساندند که به موجب آن، برخی معلمان و کارکنان مدارس این ایالت می‌توانند در محیط آموزشی سلاح حمل کنند؛ اقدامی که با واکنش معترضان همراه شد!

مجلس نمایندگان ایالت تنسی این لایحه را با ۶۸ رای موافق تصویب و آن را برای بررسی نهایی به دفتر «بیل لی» فرمانده جمهوری‌خواه این ایالت ارسال کرد. در صورت تایید نهایی، این قانون بعد از تیراندازی مرگبار پارسال در مدرسه ابتدایی «نشویل»، بزرگ‌ترین اقدام در راستای گسترش دسترسی به سلاح در آمریکا خواهد بود.

چهار عضو این مجلس که همگی دموکرات هستند، با این لایحه مخالفت کردند؛ لایحه‌ای که پیشتر مجلس سنای ایالت تنسی نیز آن را تصویب کرده بود. مطابق لایحه جدید، تنها مدیران مدراس و پلیس اطلاع دارند که کدامیک از کارمندان سلاح حمل می‌کنند و افشای آن برای والدین دانش‌آموزان و حتی سایر آموزگاران ممنوع است.

براساس این لایحه، پیش از آنکه کارکنان یک مدرسه قادر به حمل سلاح باشند، مدیر مدرسه متبوع به‌علاوه نهادهای قضایی منطقه‌ای باید آن را تایید کنند. لایحه پیشنهادی جدید با آنچه فرماندار تنسی پارسال و در واکنش به تیراندازی نشویل مطرح کرده بود، تفاوت فاحشی دارد؛ در واقع، در آن برهه، قانونگذاران جمهوری‌خواه تلاش او برای ممنوع کردن دسترسی و حمل سلاح برای افرادی که برای خود یا دیگران خطرناک محسوب می‌شوند را بلافاصله وتو کردند!

البته این بار به نظر می‌رسد که وتوی لایحه غیرمحتمل باشد زیرا قانونگذاران تنها به اکثریت اندکی از هر دو مجلس برای تصویب لایحه مذکور نیاز دارند. رایان ویلیامز، حامی جمهوری‌خواه این لایحه گفت: کاری که می‌کنیم، ایجاد بازدارندگی است. در سراسر ایالت، در موضوع تیراندازی، چالش‌های زیادی داریم.

براساس گزارش کرگز حقوقی «گیفوردز» که یک گروه مدافع کنترل حمل سلاح است، حدود نیمی از ایالت‌های آمریکا به نحوی به آموزگاران یا سایر کارکنان مدارس اجازه حمل مخفیانه سلاح را در محیط کار می‌دهند. در جریان تیراندازی مارس ۲۰۲۳ در مدرسه ابتدایی مسیحی نشویل، سه دانش‌آموز و سه بزرگسال کشته شدند و مهاجم نیز به ضرب گلوله از پا درآمد.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • واکنش صحرایی به گزارش مهر/ ۱۰ امتیاز در رتبه بندی دانشجو معملمان
  • ۱۰ امتیاز برای دانشجومعلمان در مرحله ارتقای رتبه‌بندی
  • اختصاص ۱۰ امتیاز رتبه‌بندی به ۵۷۰۹ دانشجو معلم دانشگاه فرهنگیان
  • ایالت تِنسی لایحه حمل سلاح برای آموزگاران را تصویب کرد!
  • تسری امتیازات رتبه‌بندی معلمان به آموزشیاران نهضت سوادآموزی
  • آموزشیاران نهضت سواد آموزی مشمول قانون رتبه بندی معلمان هستند
  • تسری امتیازات قانون نظام رتبه‌بندی معلمان به آموزشیاران و راهنمایان تعلیماتی سازمان نهضت سوادآموزی
  • نارضایتی معلمان شاغل و بازنشسته از افزایش حقوق رتبه‌بندی
  • اجرای قانون نظام رتبه بندی معلمان در نهضت سوادآموزی
  • بلبشو در ارقام افزایش حقوق رتبه‌بندی معلمان شاغل و بازنشسته!