Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس، ابوالفضل عمویی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، با بیان اینکه جلسه امروز( سه شنبه ۱۸ خردادماه) کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با حضور رحمانی فضلی وزیر کشور با موضوع بررسی امنیت انتخابات برگزار شد، گفت: رحمانی فضلی با ارائه گزارشی از پیگیری موضوع امنیت انتخابات تاکید کرد که هدف وزارت کشور برگزاری انتخاباتی امن، سالم و قانونی است و در همین چارچوب موضوعات و مباحث امنیتی در سه مقطع پیش رو مورد بررسی و پیش بینی در ستاد انتخابات کشور قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: مقطع اول تا روز ۲۸ خرداد و روز انتخابات است، مقطع دوم از ۲۸ خرداد ماه تا نیمه مرداد ماه است که مراحل گذار دولت طی می شود و بعد از آن دوران استقرار دولت بعدی از نیمه مرداد تا نیمه شهریور ماه را خواهیم داشت.

این نماینده مجلس اظهار داشت: رحمانی فضلی تاکید کرد با مبنا قرار دادن موضوع مشارکت حداکثری، وزارت کشور تلاش می کند فضا را برای برگزاری انتخاباتی امن و سالم آماده کند و در همین چارچوب از دی ماه سال گذشته جلساتی با سه مبنای پیشگیری، پیش بینی و مدیریت موضوعات امنیتی، مسائل انتخابات و تامین امنیت انتخابات تشکیل شده است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: براساس گزارش ارائه شده در این جلسه، نگرانی جدی از لحاظ مباحث امنیتی در انتخابات فعلا پیش بینی نمی شود با این حال انتظار می رود انتخاباتی امن را پیش روی داشته باشیم.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: در این جلسه ذوالفقاری معاون امنیتی وزیر کشور گزارشی از اقدامات صورت گرفته در چارچوب موضوع ارائه کرد، اعضای کمیسیون امنیت ملی بر ضرور پیگیری انتخاباتی با نشاط که منجر به مشارکت حداکثری شود تاکید کردند و خواستار ساز و کارهای پیش بینی مسائل امنیتی در انتخابات شدند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کمیسیون امنیت مجلس ابوالفضل عمویی کمیسیون امنیت ملی انتخاباتی امن پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۶۸۰۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکیه، رقابت انتخاباتی دشوار در استانبول و آنکارا

ارائه پیش بینی قاطعانه در مورد فرد برنده در هر دو کلانشهر حساس و مهم آنکارا و استانبول دشوار است و اردوغان، با نگرانی فزاینده نتایج نظرسنجی‌ها را دنبال می‌کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، روز یکشنبه هفته آینده، مردم ترکیه پای صندوق‌های رای می‌روند تا شهرداران خود را انتخاب کنند.

با توجه به جایگاه ویژه شهرداران در ترکیه و اختیارات گسترده آنها در مدیریت شهری، تخصیص بودجه، استخدام و سایر حوزه‌ها، انتخاب شهردار در بسیاری از موارد، حتی از انتخاب نمایندگان پارلمان نیز مهمتر و حساس‌تر است. آن هم در شرایطی که در چند سال اخیر، چند قلعه استراتژیک و مهم مانند استانبول، آنکارا و آدانا، برخلاف روال معمول، در دست مخالفین اردوغان بوده است. 

حالا و در شرایطی که تنها 3 روز به انتخابات مانده، ارائه پیشبینی قاطعانه در مورد فرد برنده در هر دو کلانشهر حساس و مهم آنکارا و استانبول دشوار است و اردوغان، با نگرانی فزاینده نتایج نظرسنجی‌ها را دنبال می‌کند. چرا که از دید اردوغان، قبول شکست در استانبول و آنکارا، به این معنی است که راه برای به قدرت رسیدن یک سیاستمدار مخالف در انتخابات ریاست جمهوری سال 2028 میلادی، هموار خواهد و حزب عدالت و توسعه که از سال 2002 میلادی قدرت را به صورت یک قبضه و یک کاسه در اختیار داشته، از صحنه کنار برود.

مراد کوروم که قبلاً به عنوان وزیر مسکن و شهرسازی در کابینه اردوغان حضور داشته، برنامه 6 ماهه خود برای اداره استانبول را اعلام کرده و وعده‌های فراوانی برای عمران و توسعه این شهر داده است.

او همچنین در چند سخنرانی احساسی و حماسی ادعا کرده که مظلومین غزه، چشم به نتایج استانبول دوخته‌اند و در صورتی که او برنده شود، دل همه شهروندان غزه پر از امید خواهد شد. چرا که حاضر است چند کشتی مواد غذایی به غزه بفرستد.

مخالفین نیز می‌گویند: ارسال کمک‌های غذایی و مالی به غزه، نباید به عنوان یک موضوع سیاسی و حزبی مورد سوء استفاده قرار بگیرد.

بی.بی.سی، حزب حاکم را امیدوار کرد

انتشار یک تحلیل سیاسی در بخش ترکی بی.بی.سی، رسانه‌های تحت امر حزب عدالت و توسعه و مشاورین اردوغان را خشنود و امیدوار کرد.

این رسانه انگلیسی اعلام کرده که شانس پیروزی برای اکرم امام اوغلو نامزد مورد حمایت مخالفین در خطر است، اما مراد کوروم مهندس جوان مورد اعتماد اردوغان، اوضاع بهتری دارد.

بی.بی.سی با تاکید بر اینکه مدیریت شهرداری کلان شهر استانبول کلید آینده ترکیه است، این کلانشهر را موتور محرکه و«دینام اقتصادی و اجتماعی ترکیه» دانست.

بی.بی.سی بر این باور است که مهمترین خطراتی که امام اوغلو را تهدید می‌کند، عبارتند از: 1.اختلاف و تشتت در جبهه گسترده مخالفین اردوغان. 2.عدم حمایت کردها از امام اوغلو.

با توجه به این که دست کم 4 میلیون نفر کُرد در استانبول زندگی می‌کنند، حمایت آنها از امام اوغلو، می‌تواند ورق را برگرداند. اما حزب دموکراسی و برابری یا دم پارتی، به عنوان نهاد اقماری پ.ک.ک، نامزد مستقلی به میدان آورده و از امام اوغلو حمایت نکرده است.

از دیگر سو موسسه نظرسنجی غیردولتی متروپول موسوم به  Metropoll Research بر اساس یک نظرسنجی میدانی اعلام کرده که  اکرم امام اوغلو پیشتاز است.

پروفسور اوزر سنجار صاحب موسسه مزبور اعلام کرده که بر اساس تازه ترین نظرسنجی که با جامعه هدف 2 هزار و یکصد نفر و در 39 منطقه استانبول بین 24 تا 26 مارس 2024 انجام شده، اکرم امام اوغلو، نامزد حزب جمهوری خلق، با 39.5 درصد برتری خود را حفظ کرده  و مراد کوروم نامزد حزب عدالت و توسعه با 30.0 درصد آرا همچنان در رتبه دوم است.

در آنکارا چه خبر است؟

این فقط استانبول نیست که برای اردوغان و حزب او اهمیت حیاتی دارد. آنکارای پایتخت نیز یک قلعه حیاتی است و اردوغان از این که کلید این قلعه، به دست منصور یواش افتاده، بسیار خشمگین و گله‌مند است. چرا که همه نظرسنجی‌ها نشان دهنده این است که منصور یواش، یک سیاستمدار مردمی و محبوب است و از دید ظرفیت‌های رهبری نیز، کاریزما و اعتبار بالایی دارد.

بنابراین، پیروزی در پایتخت نیز برای اردوغان مهم است.


آلتینوک نامزد مورد حمایت اردوغان در آنکارا، یک سیاستمدار شناخته شده نیست و همه او را با لیست چند صفحه‌ای اموال و دارایی هایش می‌شناسند.

انتشار اطلاعات مالی او نشان داد که بیش از پنجاه قطعه زمین و ده‌ها ساختمان، عمارت و ویلا، از پدرش به او به ارث رسیده و تنها با اتکا به ثروت کلان خود به میدان رقابت سیاسی آمده است.

اما منصور یواش، رابطه خوبی با مردم پایتخت دارد و نظرسنجی انجام شده توسط AREA Research نشان داده که او پیشتاز است.

در نظرسنجی حضوری که بین 23 تا 26 مارس 2024 انجام شد، از 3 هزار و 9 نفر از شهروندان ساکن در تمام مناطق آنکارا در مورد رای آنها برای انتخاب شهردار کلانشهر سؤال شد.

بر اساس نتایج این نظرسنجی، 60.1 درصد از رای دهندگان آنکارا اظهار داشتند که به منصور یواش، نامزد حزب جمهوری خلق (CHP) و شهردار فعلی شهرداری آنکارا رای خواهند داد. ولی نزدیکترین رقیب او، نامزد حزب عدالت و توسعه (AK Party) آلتینوک با 30.5 درصد آرا در رتبه دوم قرار گرفت.

آیا اردوغان یک نقشه دارد؟

یکی از حربه‌ها و تاکتیک‌های مهم اردوغان برای دستیابی به پیروزی در رقابت‌های انتخاباتی، استفاده از راهبرد «امنیتی سازی» و همچنین دمیدن بر آتش دوقطبی اجتماعی، قومی و دامن زدن به اختلافات محافظه کاران و سکولارها است.

ولی کارشناسان معتقدند که این بار و در انتخابات شهرداری ها، این سناریوها نمی تواند پاسخگو باشد. چرا که مخالفین اردوغان، با کردهای هوادار پ.ک.ک عقد اخوت و ائتلاف نبسته‌اند و طرح اتهام حمایت از ترور برای نامزدهای برجسته استانبول و آنکارا دشوار است.


ترکیه در حالی به استقبال انتخابات می‌رود که قیمت هر یک دلار آمریکا که در انتخابات اردیبهشت ماه سال گذشته در حد 20 لیره بود، حالا از 32 لیره فراتر رفته و تحلیلگران انتظار دارند که در فردای انتخابات، اوضاع اقتصادی این کشور، به مراتب نا به سامان‌تر شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ستاد انتخابات کشور: در روز انتخابات ۱۲۵۴ نفر دستگیر شدند / حدود ۱۲۰۰ نفر آن‌ها در پایان روز اخذ رأی، با اخذ تعهد یا وثیقه آزاد شدند
  • انتخابات مجلس در فضایی امن و توأم با آرامش و با مشارکت خوب مردم برگزار شد
  • ترکیه، رقابت انتخاباتی دشوار در استانبول و آنکارا
  • عراق همچنان «خویشاوند» ایران / روابط تهران- بغداد در ۱۴۰۲
  • نگاهی به قوانین جالب انتخاباتی در ترکیه
  • برگزاری انتخابات هشت حوزه به صورت الکترونیکی
  • روایت محمد مهاجری از دو شبهه انتخاباتی
  • ترکیه در آستانۀ انتخابات محلی و شهرداری‌ها
  • ونزوئلا در تب و تاب انتخاباتی
  • چکش‌کاری قوانین انتخاباتی/ اصلاح قانون انتخابات شوراها چه شد؟