Web Analytics Made Easy - Statcounter

مانع تحریم بر سر راه خرید واکسن، دارو، تجهیزات و تأمین نیازهای مربوط به مقابله با کرونا، سنگ‌های بزرگی که دولت ترامپ در روند تعامل ایران با اتحادیه اروپا، آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای و حتی با کشورهایی مثل چین و روسیه انداخت، بازگذاشتن تمام‌وکمال دست رقبای ایران در منطقه مانند عربستان سعودی و اسرائیل برای هرگونه اقدام علیه ایران و متحدان ایران، تنش‌های ریزودرشت دریایی در آب‌های جنوب ایران و حتی درنهایت ترور یکی از فرماندهان نظامی برجسته ایران در خاک کشور ثالث گزیده‌ای از اقدامات و فشارهایی است که در دوران ریاست‌جمهوری ترامپ علیه ایران پیگیری شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تبعات دوران ترامپ حتی همین امروز که چهار، پنج ماهی از شروع کار دولت جو بایدن می‌گذرد نیز هنوز بر سر ایران سنگینی می‌کند. تحریم‌ها هنوز برقرار هستند و به تبع آن در حوزه‌هایی مثل فروش نفت، تجارت و تعاملات مربوط به مقابله با کرونا، ایران هنوز گرفتار است. تأثیر منفی این اتفاقات بر وضعیت اقتصادی کشور نیز همچنان برقرار است. در صحنه سیاست خارجی نیز دوران ترامپ آثار ماندگاری خواهد داشت. برجام و توافق هسته‌ای، پروژه‌ای بزرگ و چندجانبه با حضور ایران و آمریکا بود که بعد از سال‌ها فقدان رابطه رخ داده بود و می‌توانست بستر اتفاقات مثبتی در نحوه تعامل ایران با جهان باشد اما ضربات سنگینی که ترامپ به این فرایند زد و عقب‌گرد دیپلماتیکی که او ایجاد کرد، به شکلی بود که حتی در صورت احیای توافق هسته‌ای نیز وضعیت به شرایط پس از امضای اولیه توافق برنخواهد گشت. چهار سال دوره ریاست‌جمهوری ترامپ در صحنه سیاست خارجی برای ایران با مزاحمت‌ها و دردسرهای البته بی‌منطق و متوالی همراه بود که بسیاری از آنها، برخلاف قوانین رسمی و قواعد روز حقوق بین‌الملل و دنیای دیپلماسی پی گرفته شد. حالا همان ترامپ، خیلی بیشتر از رؤسای ‌جمهور پیشین آمریکا به‌دنبال نقش‌آفرینی و چینش نیروها برای انتخابات سال آینده کنگره آمریکاست.
اما پایان دولت ترامپ یک تفاوت با پایان دولت اغلب رؤسای‌ جمهور دیگر دارد. او پس از تنها یک دوره با رأی مردم آمریکا کنار رفت اما این یعنی او می‌تواند یک‌بار دیگر پای صندوق رأی آمریکا بیاید و به‌دنبال ریاست‌جمهوری باشد. همین فرصت نقش‌آفرینی دوباره او را همچنان به‌عنوان مهره‌ای جدی در صحنه سیاست آمریکا و در رقابت‌ها و بحث‌های درونی حزب جمهوری‌خواه نگه داشته است. از سوی دیگر، حزب جمهوری‌خواه نیز در فاصله سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۱ به حزب ترامپ تغییر هویت داده است و اگرچه خود ترامپ، محصول روندی بود که پیش از ورود او به صحنه سیاست در این حزب طی شده بود، پس از ورود او این روند زیر بلیت او شکل گرفت. حزب جمهوری‌خواه در مجمع عمومی سال ۲۰۲۰ و پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری، برخلاف روال هیچ برنامه‌ای تنظیم و منتشر نکرد و هدف حزب را تنها در تلاش برای انتخاب مجدد رئیس‌جمهور ترامپ خلاصه کرد. پس از انتخابات و ادعای ترامپ درباره تقلب در انتخابات، برای مدتی حزب جمهوری‌خواه سردرگم تصمیم‌گیری در زمینه همراهی با ترامپ بود. اما بعد از گذشت مدتی حزب به تیم ترامپ تبدیل شده است. اعضای حزب با تشکیل کمیته‌ای برای بررسی حوادث ششم ژانویه، یعنی حمله هواداران ترامپ به ساختمان کنگره مخالفت کرده‌اند. لیز چنی، از اعضای هیئت‌رئیسه حزب جمهوری‌خواه در مجلس نمایندگان به خاطر انتقاد از ترامپ در این زمینه و رأی علیه او از جایگاه خود در مجلس کنار گذاشته شد. بیشتر مدعیان کرسی‌های انتخاباتی در میان جمهوری‌خواهان به‌دنبال جلب حمایت او هستند. هم در انتخابات ۲۰۲۲ کنگره و هم در انتخابات ۲۰۲۴ رهبری حزب جمهوری‌خواه با ترامپ خواهد بود و به احتمال قریب‌به‌یقین، خود او نامزد اصلی جمهوری‌خواهان در ۲۰۲۴ برای تجدید رقابت با بایدن خواهد شد. با این اوصاف، چشم‌انداز ایران در این زمینه چیست؟
 تا دموکرات‌ها هستند، چه می‌شود؟
اولین مرحله چالش ایران و آمریکا در همین دورانی است که هنوز اوضاع در اختیار دموکرات‌هاست. در این زمینه دو مسئله قابل‌توجه است. مسئله اول وضعیت دموکرات‌ها در کنگره فعلی است و مسئله دوم موضع آنها نسبت به برجام و دیپلماسی با ایران است که البته تا حد زیادی تحت تأثیر مسئله اول است.
در مسئله اول باید توجه داشت که دموکرات‌ها حداقلی‌ترین شکل اکثریت را در دو مجلس کنگره در اختیار دارند. به این مناسبت در پیشبرد بسیاری مسائل آنها فقط در صورتی اقبال دارند که بر سر آن اتحاد کامل داشته باشند؛ حتی در حالتی که این اتحاد وجود داشته باشد نیز جمهوری‌خواهان توانایی این را دارند که با استفاده از قوانین خاص در سنا مانند فیلی‌باستر، مانع پیشرفت برنامه‌های دموکرات‌ها شوند یا با استفاده از قدرتشان دموکرات‌ها را ناچار به مصالحه‌هایی برخلاف خواست و ترجیح آنها کنند. در چنین وضعیتی دموکرات‌ها از طرفی ممکن است در پیشبرد اهداف خود به مشکل بخورند و از طرف دیگر ممکن است به همین خاطر، در انتخابات آینده به چالش بخورند و در شرایطی که به‌سختی اکثریت را در اختیار دارند، با شکستی هرچند کوچک، بار دیگر به اقلیت تبعید شوند.
مسئله دوم اما این است که برجام و دیپلماسی با ایران به‌هیچ‌وجه مسئله‌ای نیست که دموکرات‌ها بر سر آن چنین اتحادی داشته باشند. برعکس، بین قدرتمندان حزب دموکرات در کنگره هستند نام‌هایی که مخالفان قدیمی برجام بوده‌اند. مهم‌ترین آنها، اتفاقا به تعبیری بالاترین مقام دموکرات در کنگره است؛ چاک شومر، رهبر دموکرات‌های سنا یا مجلس بالاتر، همان زمان ریاست‌جمهوری باراک اوباما از مخالفان اصلی مذاکرات و توافق هسته‌ای با ایران بود. به این ترتیب اگر آنچه برخی، هم در ایران و هم در آمریکا، خواهان آن هستند اتفاق بیفتد و تصمیم‌گیری و تعیین تکلیف اصلی برجام در آمریکا به کنگره سپرده شود، حتی در همین کنگره نیز این به سود برجام و ایران نخواهد بود؛ چه رسد به حالتی که در آن کنگره به دست جمهوری‌خواهان افتاده باشد. مگر اینکه دموکرات‌ها در انتخابات ۲۰۲۲ یا ۲۰۲۴ اکثریت خود را به شکل درخور ‌توجهی افزایش دهند که آن‌هم لااقل فعلا چندان محتمل به نظر نمی‌رسد. در این میان، لازم است به این نکته نیز اشاره شود که جمهوری‌خواهان در ایالات مختلف در حال تصویب طرح‌هایی هستند که برتری سیستماتیک آنها در انتخابات را تا حد زیادی افزایش می‌دهد و ناکامی دموکرات‌ها در این تقابل حتی ممکن است آنها را تا اطلاع ثانوی از قدرت دور کند.
 اگر جمهوری‌خواهان کنگره را پس بگیرند؟
اما اگر در انتخابات ۲۰۲۲ جمهوری‌خواهان کنگره را از دموکرات‌ها پس بگیرند، اوضاع کم‌وبیش شبیه همان چیزی خواهد شد که در زمان امضای برجام برقرار بود؛ شاید این‌بار در شرایطی دست جمهوری‌خواهان پرتر است. دولت اوباما در شرایطی برجام را امضا کرد که کنگره در اختیار رقیب بود و حتی در پرونده‌های کم‌جنجالی‌تر داخلی نیز دست دولت از سوی اهالی کنگره باز نبود. اوباما به همین دلیل عطای تصویب در پارلمان را به لقای آن بخشید و با دستور اجرائی ریاست‌جمهوری آن را پیش برد. بایدن در این شرایط حسابی روی کمک و همراهی کنگره باز نخواهد کرد و اگر بخواهد کار را پیش ببرد، در محدوده اختیارات و قدرت‌های ریاست‌جمهوری این مسئله را پی خواهد گرفت. اما این‌بار کنگره جمهوری‌خواه، کنگره متفاوتی خواهد بود. از طرفی برد در انتخابات کنگره بعد از تنها دو سال کار دولت بایدن، به جمهوری‌خواهان اجازه خواهد داد خود را متولی توقف برنامه‌های بایدن شامل برنامه‌های او درباره ایران بدانند و از طرف دیگر این‌بار کنگره جمهوری‌خواه، کنگره‌ای خواهد بود که ترامپ و ترامپی‌ها در آن قدرت شایان توجهی خواهند داشت. جمهوری‌خواهان به‌هرحال مخالف برجام و تعامل با ایران هستند، اما گونه ترامپی آنها، محاسبه‌گری‌های معمول و توجه به دغدغه‌های متحدان آمریکا را نیز در نظر ندارند و در نتیجه چنان‌که در دوران دولت ترامپ دیده شد، ایده‌های خود را به شکل «حداکثری» پی خواهند گرفت. در میان مخالفان برجام این ایده چند بار مطرح شده است که کنگره با تصویب طرح‌هایی رئیس‌جمهور را در این زمینه محدود کند و طرح‌هایی نیز در این زمینه پی گرفته شده است. در چنان مجلسی، چنین ایده‌هایی با اقبال بیشتری نیز مواجه خواهد شد. مجلس ایران در سال ۹۹ درحالی‌که دولت بایدن هنوز بر سر کار سوار نشده بود، طرحی را تصویب کرد که در عمل تقریبا برجام را پیش از آنکه دولت آمریکا فرصت تجدیدنظر پیدا کند، به پرتگاه فروپاشی می‌برد. این طرح البته به آن نتیجه نرسید و سازمان انرژی اتمی ایران و وزارت خارجه دولت روحانی توانستند با توافقی که با آژانس کردند، از این بزنگاه رد شوند. اگر کنگره در آمریکا به دست جمهوری‌خواهان بیفتد، چنین اقداماتی از طرف آمریکایی‌ها هم نامحتمل نیست.
البته یک عامل دیگر نیز در این زمینه مؤثر خواهد بود؛ همین مجلس و البته دولت آینده که رئیس‌جمهوری از جنس همین مجلس خواهد داشت. در چنین شرایطی، سه مسئله تأثیرگذار خواهد بود؛ اول اینکه در شرایط حضور دولت و مجلس محافظه‌کار در ایران و کنگره جمهوری‌خواه در آمریکا، تلاش‌ها علیه دیپلماسی این‌بار به‌جای اینکه تنها از سوی دولت ترامپ یا از سوی مجلس ایران پی گرفته شوند، از دو طرف دنبال خواهند شد. دوم اینکه دولت به‌عنوان متولی اصلی کار در ایران، دیگر با تیمی مثل تیم محمدجواد ظریف مدیریت دیپلماسی را در اختیار نخواهد داشت که به دنبال خنثی‌کردن تلاش‌ها علیه دیپلماسی باشد، بلکه احتمالا نظر مثبتی به این تلاش‌ها نیز خواهد داشت. مسئله سوم نیز این است که اقدامات ضد ‌دیپلماسی از سوی هرکدام از دو طرف که رقم بخورد، بهانه و نقطه اشاره نسخه‌های مشابه در طرف مقابل برای تشدید اقدامات خواهد بود؛ یعنی اگر در کنگره آمریکا طرحی ضد ایران و ضد برجام تصویب شود، این طرف در دولت و مجلس به‌عنوان نشانه‌ای به آن اشاره خواهد شد که نیاز است اقدام متقابلی باز علیه دیپلماسی پیگیری شود و برعکس.
اگر ترامپ دوباره پیروز شود؟
همه آنچه را در بند قبلی خواندید، به همه آنچه در دوران ترامپ دیدید، اضافه کنید. در شرایطی که ترامپ برنده انتخابات ۲۰۲۴ شود و به تبع آن کنگره نیز در اختیار جمهوری‌خواهان باشد، در ایران و آمریکا هم دولت و هم پارلمان در اختیار کسانی خواهد بود که به دیپلماسی و توافق هسته‌ای نگاهی منفی دارند. ترامپ احتمالا رفتاری مشابه رفتار دولت اولش را پی خواهد گرفت و در مقابل در غیاب روحانی و ظریف، ایران هم به اقدامات هیجانی و تقابلی مایل‌تر خواهد بود؛ البته اگر تا زمانی که کار به دست ترامپ بیفتد، چیزی از این توافق و متعلقاتش باقی مانده باشد. دولت بایدن گفته است به دنبال این خواهد بود که بعد از تصویب برجام گفت‌وگوهای بیشتری با ایران را پی خواهد گرفت. بایدن در این زمینه احتمالا با دولت آینده ایران ناکام خواهد بود؛ اما دولت ترامپ خط متفاوتی را پیش خواهد گرفت. حتی اگر فرض کنیم این‌بار در اتفاقی متفاوت محافظه‌کاران در دو کشور به دنبال مذاکره با هم بروند، مواضع و خواسته‌های‌شان شرایطی را تصویر می‌کند که در آن دستیابی به نتیجه‌ای مطلوب دور از ذهن به نظر می‌رسد.
ترامپ اگر در دولت اولش به شکل حداکثری به دنبال فشار بر ایران بود، احتمالا در دولت دوم خود که دولتی در انتظار انتخابات هم نخواهد بود؛ بلکه حاضر به جبران شکست ۲۰۲۰ خواهد بود، اقدامات تندتری را علیه ایران کلید خواهد زد، آن هم در شرایطی که با تصمیماتی که از سوی یک دولت محافظه‌کار در ایران پیش‌بینی می‌شود، دیگر بازیگران برجام هم احتمالا اصرار چندانی بر مخالفت با او نخواهند داشت.
 چه تضمینی برای حفظ توافق‌ها در کار خواهد بود؟
کوتاه‌ترین و البته سطحی‌ترین پاسخ به این سؤال در کلمه «هیچ» خلاصه می‌شود. تضمین، به‌شکلی که برخی خواستار آن هستند، قرار است به این معنا باشد که توافق به شکلی تنظیم شود که تغییر دولت‌ها در دیگر کشورها هیچ تأثیری نتواند بر سرنوشت توافق‌ها و برنامه‌های دیپلماتیک بگذارد. چنین تضمینی بین هیچ دو کشوری در صحنه سیاست خارجی ممکن نیست. هیچ دولتی نه در آمریکا و بلکه نه در ایران نمی‌تواند چیزی را به شکلی تنظیم کند که دولت‌ها و مجالس آینده هیچ کاری درباره آن نتوانند بکنند. دولت‌ها و مجلس‌ها قانونا متولی اداره کشور هستند و اختیاردار تصمیم‌گیری‌های لازم. وقتی تغییر از اوباما به ترامپ روابط آمریکا با فرانسه، آلمان، بریتانیا، اتحادیه اروپا، چین، روسیه، سازمان ملل متحد، سازمان بهداشت جهانی، دادگاه‌های بین‌المللی و... را به هم می‌ریزد، توافق با ایران هم از چیزی مصون نمی‌ماند. آیا این به معنی تأیید ادعاهای مخالفان برجام است؟ کاملا برعکس.
 چه می‌توان کرد؟
آنچه در روابط بین‌الملل تعیین‌کننده محدوده تصمیمات دولت‌های آینده و رونده است، هزینه‌های احتمالی چرخاندن فرمان‌هاست. اینکه دولت‌های سراسر جهان هر روز اراده نمی‌کنند خاک همدیگر را تصرف کنند، اموال همدیگر را ضبط کنند، سفارتخانه‌های هم را تعطیل کنند یا دیپلمات‌ها و شهروندان هم را گروگان بگیرند، به این خاطر است که نظام روابط بین کشورها، دوجانبه، چندجانبه یا جهانی به شکلی تنظیم‌ شده است که در اغلب مواقع، ضرر و هزینه چنین تصمیماتی بیشتر از سود احتمالی‌شان خواهد بود. چنان‌که گاهی این تعادل برعکس هم می‌شود و مثلا در همین سال‌ها هم دیده می‌شود که کشوری ناگهان مدعی بخشی از خاک در اختیار کشور دیگر می‌شود و به آن دست می‌اندازد؛ چون عواملی باعث شده نتیجه بگیرد که از پس هزینه ماجرا برمی‌آید. احیای برجام اگر اتفاق بیفتد، کم‌وبیش فرصتی برای ایران ایجاد می‌کند که برخی معتقدند در دوران پیش از ترامپ هم بود؛ اما به شکل مناسب از آن بهره‌برداری نشد. ایران می‌تواند در شرایطی که تحریم‌ها برداشته شده است، روابط سیاسی، اقتصادی، تجاری و حتی فرهنگی خود با کشورهای دیگر، به طور مشخص قدرت‌های جهانی و بازیگران برجام از چین و روسیه گرفته تا اروپایی‌ها را به نحوی تغییر دهد و تنظیم کند که آسیب‌پذیری خود را در مقابل اقداماتی مشابه دوران ترامپ، به حداقل برساند و شرایطی را دنبال کند که در آن درصورتی‌که ترامپ یا کسی مثل ترامپ تصمیم مشابهی گرفت، به همان شکل که ایران از آن آسیب می‌بیند، دیگر بازیگران برجام هم با آسیبی مواجه شوند و در معرض هزینه‌ای قرار بگیرند که انگیزه‌ای درخورتوجه برای مقابله با ترامپ برای آنها ایجاد کند. این گزینه در دنیایی آن‌چنانی حتی ممکن است تا حدی محتمل‌تر از زمان تصویب برجام هم باشد. دولت اول ترامپ بسیاری از متحدان آمریکا و بازیگران صحنه بین‌المللی را به این فکر انداخت که شاید لازم است درباره نحوه روابط خود با آمریکا بازبینی‌هایی داشته باشند. دولت بایدن البته به‌دنبال جبران رفتار ترامپ است؛ اما اگر دولت دوم ترامپ هم آغاز شود، دیگر کسی از قدرت‌گرفتن او شوکه نخواهد شد و همه تجربه چهار سال ترامپ را دارند تا بدانند با آمریکایی مواجه هستند که اگر فکری برایش نشود، برای همه هزینه خواهد آفرید.
نه‌تنها در زمینه برجام، در واقع در اکثریت قریب به اتفاق صحنه‌های سیاست خارجی ایران، آنچه می‌تواند منافع ایران را حفظ یا آسیب به آنها را حداقلی کند، همین تنظیم روابط است. اگر احیای برجام کلید خورد، ایران باید بتواند با استفاده از فرصت، بقیه را در منافع خود درگیر کند. البته باید دید کسانی که بعد از این اداره امور ایران را در دست خواهند داشت، تا چه حد درباره این نوع مناسبات و الزامات بین‌المللی درک و توجه دارند.

منبع: روزنامه شرق

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد حزب جمهوری خواه جمهوری خواهان توافق هسته ای صحنه سیاست ریاست جمهوری دوران ترامپ سیاست خارجی دولت بایدن دموکرات ها خواهد گرفت دولت ترامپ رئیس جمهور خواهد شد دولت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۷۱۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحولات اوکراین| کودکان در مدارس برای جنگیدن آماده می‌شوند

میانگین تعداد مردان فراری از اوکراین، عدم توانایی غرب برای مقابله با توان نظامی روسیه، خرسندی دبیرکل ناتو از کمک به موقع آمریکا به کی‌یف،  اعتقاد بشار اسد به پیروزی روسیه در جنگ و وام ۲.۱ میلیاردی سئول برای کی‌یف، از رویدادهای مهم پیرامون جنگ هستند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، پارلمان اعلای اوکراین در نظر دارد لایحه‌ای را در مورد "بهبود سیستم آموزش اولیه نظامی" بررسی کند که شامل ارائه آموزش نظامی در مدارس، موسسات آموزش عالی و حرفه‌ای است.

به گزارش رسانه‌های اوکراینی با استناد به این سند، این لایحه با موضوعیت "لزوم دفاع همه جانیه از اوکراین" و اجرای فعالیت‌هایی با هدف آموزش نظامی - میهنی اجرا می‌شود. که هدف از آن ایجاد دانش عمومی اولیه و افزایش سطح آگاهی دفاعی در میان شهروندان است. این طرح توسط وزارت آموزش و پرورش اوکراین به همراه وزارت دفاع تهیه خواهد شد

علاوه بر این، همانطور که کمیته ورزش و جوانان پارلمان اوکراین گزارش داده، پیشنهاد شده است که به جای مفهوم «آموزش پیش از خدمت سربازی»، اصطلاح «آموزش اولیه سلاح‌های ترکیبی»  استفاده شود.

پیش از این، روزنامه پولیتیکو نوشت که اوکراین با یک بحران موجودی مواجه است و بدون بسیج کل جمعیت این کشور نمی‌تواند در مناقشه با روسیه پیروز شود. البته به این واقعیت نیز اشاره شده که قانون اخیراً تصویب شده اوکراین در مورد تشدید بسیج از حمایت مردمی برخوردار نیست.

در اواخر دسامبر سال گذشته، در پارلمان اوکراین بحث مربوط به اجرای آموزش نظامی عمومی اجباری برای تمامی شهروندان از سن 17 سالگی مطرح شد که این شامل دوره های خاصی در زمینه تیراندازی، تربیت بدنی مقاومتی و تئوری رزمی است. در آن زمان مشخص نشده بود که این آموزش نظامی اولیه دقیقاً در کجا  اجرا خواهد شد، ولی تاکید شده بود که در نتیجه آن همه شهروندان باید بدانند، اصول اولیه دفاع چیست، سنگر چگونه حفر می‌شود و با عملکرد انواع سلاح نیز آشنایی اولیه داشته باشند.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هفتصد و هشتاد و نهمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

سرویس مرزبانی اوکراین: هر روز حدود 10 نفر تلاش می‌کنند از کشور فرار کنند

آندری دمچینکو، سخنگوی سرویس مرزبانی دولتی اوکراین گزارش داده که هر روز حدود 10 مرد در سن خدمت اجباری نظامی تلاش می‌کنند تا به طور غیرقانونی خاک اوکراین را ترک کنند.

وی اعتراف کرد: «علاوه بر اینکه برخی مردان سعی می‌کنند مدارک جعلی به خروج از کشور ارائه دهند، تلاش هایی نیز برای عبور غیرقانونی از مرزهای از طریق پست های بازرسی صورت می گیرد. چنین مواردی هر روز در  خطوط مرزی ثبت می‌شود. برخی از مردان اوکراینی نیز به مرزبانان رشوه می‌دهند.»

به گفته او، بیشترین تعداد فراریان غیرقانونی از مرز اغلب در مناطق هم مرز با مولداوی و رومانی شناسایی می‌شوند.

پیش از این مشخص شده بود که یک حصار عمیق با سیم خاردار در مرز اوکراین و رومانی ظاهر شده است. برخی از مردان اوکراینی برای رسیدن به خاک رومانی حتی سعی در عبور از رودخانه پر عمیق تیسا کرده‌اند که بسیاری از آنها جان خود را از دست میدهند. 

انتقاد دفتر زلنسکی از سخنان ایلان ماسک درباره استراتژی خروج از درگیری اوکراین 

میخائیل پودولیاک، مشاور رئیس دفتر رئیس جمهور اوکراین، به اظهارات ایلان ماسک، میلیاردر و کارآفرین آمریکایی، که از فقدان استراتژی واشنگتن برای خروج از درگیری در اوکراین شکایت کرده، واکنش نشان داد. 

پودولیاک در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که "منطقی را در سخنان ماسک پیدا نکرده" و یادآور شد: زمانی که برخی افراد با نفوذ در ایالات متحده (منظورش ایلان ماسک است) مدام در مورد «عدم وجود استراتژی برای خروج از مناقشه روسیه و اوکراین» صحبت می‌کنند، باید یک بار دیگر از فقدان منطق ساده در دنیای مدرن شگفت زده شد. زیرا یک "استراتژی خروج" واقع بینانه و عینی به طرز آشکاری ساده است."

این مقام دفتر زلنسکی افزود: «ناتوانی برخی در درک حقایق ساده را می‌توان درک کند، بنابراین بار دیگر لازم به تکرار است که شرط کلیدی کی‌یف برای مذاکرات، خروج نیروهای روسیه به پشت مرزهای اوکراین در سال 1991 است.»

روز شنبه ایلان ماسک تصمیم مجلس نمایندگان آمریکا برای تصویب بسته کمکی جدید به کی‌یف را ارزیابی کرده و گفت که این نشان دهنده فقدان استراتژی برای خروج از درگیری اوکراین است و تهدیدی برای یک جنگ ابدی است.

فاکس نیوز: غرب چیزی برای مقابله با توان نظامی روسیه در اوکراین ندارد

برایان دین رایت، افسر سابق سیا در تحلیلی برای فاکس نیوز، ابراز عقیده کرده است که مجتمع صنایع نظامی روسیه بسیار جلوتر از توانایی‌های کشورهای غربی حرکت کرده  و به همین دلیل است که ادامه عرضه تسلیحات نظامی آمریکایی به کی‌یف هم نمی تواند بر اوضاع در جبهه نبرد تأثیر زیادی بگذارد.

این کارشناس آمریکایی افزود: «در واقع هیچ سلاح جادویی وجود ندارد که مشکل کمبود نیروی نظامی در اوکراین را حل کند و این مشکل اصلی است. در عین حال، ماشین نظامی روسیه به تولید مقدار قابل توجه و تکان دهنده‌ای از تجهیزات نظامی ادامه می‌دهد.»

به عقیده او، نه غرب و نه خود اوکراین نمی‌توانند تمام تجهیزات و تسلیحات لازم برای رقابت با نیروهای مسلح روسیه  را فراهم کنند که مستقیماً نشان‌دهنده سازگاری موفق اقتصاد روسیه با تحریم‌ها است.  رایت یادآور شد: علاوه بر این، ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین به‌خاطر خیال‌پردازی و همچنین سخنان بیش از حد تند خود، به‌طور فزاینده‌ای توسط همکاران غربی‌اش مورد انتقاد قرار می‌گیرد.

او افزود: باید بر صلح تمرکز کند و نه بر 60 میلیارد دلار کمک نظامی دیگر که حتی ژنرال‌های اوکراینی می گویند آنها را نجات نخواهد داد.

استولتنبرگ: آمریکا در کمک به اوکراین هنوز دیر نکرده، اما تأخیر آن عواقبی دارد

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، ابراز اطمینان کرد که ایالات متحده و ائتلاف آتلانتیک شمالی برای کمک‌های وعده داده شده به اوکراین «باز هم به موقع عمل کرده‌اند»، اگرچه تأخیر بوجود آمده به عواقب خاصی منجر شده است.

او که شب گذشته با شبکه تلویزیونی آمریکایی ام.اس.ان.بی.سی صحبت کرد، گفت: «نه، ما هنوز دیر نکرده و به موقع عمر کردیم. البته تاخیر ایجاد شده منجر به عواقب خاصی شده است. در ماه‌های عدم تحرک، شاهد بودیم که روسیه مهمات بیشتری دارد، در حالی که اوکراینی‌ها با کمبود جدی گلوله‌های توپخانه‌ای و فقدان تجهیزات دفاع هوایی  مواجه بودند که منجر به آن شد که موشک ها و پهپادهای روسیه کمتر و کمتری سرنگون شدند.»

استولتنبرگ افزود: "اکنون کمک‌های نظامی در راه است و به زودی به دست نیروهای مسلح اوکراین خواهد رسید."

نماینده پارلمان آلمان: بسته کمکی جدید آمریکا برای اوکراین ممکن است آخرین باشد

رودریش کیزوتر، نماینده بوندستاگ و کارشناس سیاست خارجی حزب اتحادیه دموکرات مسیحی (CDU) آلمان معتقد است که بسته کمکی جدید برای اوکراین که در سنای ایالات متحده در حال بررسی است، ممکن است آخرین کمک این کشور به کی‌یف باشد.

او گفت: ما نباید این واقعیت را پنهان کنیم که درگیری ممکن است برای مدت طولانی ادامه داشته باشد و این ممکن است آخرین بسته کمکی بزرگ ایالات متحده باشد.

به گفته کیزوتر، اروپا باید نه تنها آماده حمایت از کی‌یف در شرایط برابر با واشنگتن باشد، بلکه باید کمبود کمک‌های ایالات متحده در برخی زمینه ها را نیز جبران کند. وی تاکید کرد که این امر مستلزم موشک‌های تاروس، سامانه‌های پدافند هوایی، پهپاد، توپخانه، تانک و سایر تسلیحات است.

پیشنهاد تقویت کنترل استفاده از تجهیزات غربی در اوکراین 

یوگنی اشمیت، عضو بوندستاگ از حزب اپوزیسیون "آلترناتیو برای آلمان"، پیشنهاد فرستادن یک کمیسیون ویژه به اوکراین برای نظارت بر نحوه استفاده از کمک‌های نظامی و دیگر کمک‌های ارسالی به این کشور را دارد. به گفته او، در این زمینه باید از تجربه ایالات متحده استفاده شود.

این نماینده پارلمانی گفت: آنها یک کمیسیون ویژه متشکل از 200 نفر دارند. بیشتر آنها در ایالات متحده آمریکا هستند، اما برخی به اوکراین رفته و اوضاع را از نزدیک بررسی می کنند. من می خواهم پیشنهاد مشابهی ارائه دهم."

به گفته او، دولت پاسخی در این زمینه ارسال کرده که از آن نتیجه گیری می‌شود که آلمان کمک‌های ارسالی به اوکراین را کنترل می‌کند، اما مسئول چگونگی استفاده نهایی از آنها نیست.

این ابتکار عمل باید به تصویب فراکسیون آلترناتیو برای آلمان رسیده و سپس به دولت آلمان ارسال شود.

وعده پنتاگون برای انتقال مهمات به اوکراین تا چند روز دیگر

روزنامه "نیویورک تایمز" با اشاره به سخنان سرگرد  پاتریک رایدر، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گزارش داد، پس از اینکه جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا لایحه کمک‌های نظامی را امضا کرد، پنتاگون خواهد توانست ظرف چند روز  تسلیحات نظامی مورد نیاز را برای نیروهای مسلح اوکراین منتقل کند.

رایدر افزود: ما تدارکات بسیار قابل اعتمادی داریم. ما می توانیم ظرف چند روز این انتقال را انجام دهیم.»

به گفته وی، مهمات از طریق راه آهن از یک کشور اروپایی به اوکراین حمل خواهد شد.

امکان انتقال موشک‌های دوربرد ATACMS به اوکراین در هفته آینده

مارک وارنر، رئیس کمیته اطلاعات سنای آمریکا اعلام کرد که وزارت دفاع ایالات متحده ممکن است هفته آینده انتقال تسلیحات نظامی به اوکراین، از جمله موشک‌های دوربرد تاکتیکی ATACMS را آغاز کند.

او در مصاحبه با شبکه CBS گفت: «به ما اطمینان داده شده،  هنگامی که رئیس جمهور جو بایدن لایحه را امضا کند و مطمئن شود که کنگره کار خود را انجام داده، این سلاح ها تا پایان هفته آینده به اوکراین ارسال خواهند شد.»

وارنر تصریح کرد که بسته کمکی شامل تسلیحات دوربرد از جمله موشکهای  ATACMS نیز خواهد بود.

این سناتور آمریکایی اعتراف کرد، ایالات متحده در حال جنگ با روسیه است، ولی برای این منظور تنها 3 درصد از بودجه دفاعی خود را صرف این امر کرده و از ارتش خود استفاده نمی‌کند.

روز شنبه 20 آوریل، مجلس نمایندگان آمریکا لایحه کمک اضافی به اوکراین را به مبلغ تقریباً 61 میلیارد دلار تصویب کرد که با 311 رأی موافق و 112 رأی مخالف بود.

انتظار می رود سنای ایالات متحده رأی گیری در مورد لوایح کمک به متحدان را از روز سه شنبه 23 آوریل آغاز کند. این رای گیری شامل اسناد مربوط به تخصیص بودجه کمکی برای اوکراین، اسرائیل و تایوان خواهد بود.

رئیس جمهور سوریه: درگیری در اوکراین مسیر تاریخ را اصلاح خواهد کرد

بشار اسد، رئیس جمهور سوریه شب گذشته در مصاحبه با شبکه اول تلویزیون روسیه ابراز عقیده کرد: «عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین مسیر تاریخ را تغییر نداده، بلکه آن را اصلاح خواهد کرد و در نهایت با پیروزی روسیه به پایان می رسد.»

اسد افزود: «روسیه به عنوان یک قدرت برتر جهانی در برابر  اقدامات مداخله چویانه غرب در امور داخلی دیگر کشورها مقاومت می‌کند. هیچ تفاوتی در جایی که روسیه در حال «مبارزه با تروریسم جهانی» است وجود ندارد - چه در سوریه یا در اوکراین.»

وی افزود که مسکو در حال تقویت ثبات جهانی است و اقدامات روسیه ناشی از این واقعیت است که اقدامات ایالات متحده به ثبات جهانی آسیب زده است. اسد همچنین ابراز اطمینان کرد که درگیری نظامی در اوکراین با پیروزی روسیه به پایان خواهد رسید و مردم برادر را متحد خواهد کرد.به عقیده او، روسیه در حال اصلاح آن چیزی است که دیگران اشتباه کرده و لطمه زده‌اند.

سیاستمدار فرانسوی: تصمیم آمریکا برای کمک به اوکراین درگیری را بدتر خواهد کرد

فلوریان فیلیپات، رهبر حزب میهن پرستان فرانسه معتقد است که بسته کمکی جدید آمریکا به کی‌یف به ارزش 61 میلیارد دلار، وضعیت جبهه نبرد در اوکراین را تغییر نخواهد داد و تنها به قربانیان جدید منجر خواهد شد.

به گفته فیلیپو، تصمیم مجلس نمایندگان آمریکا برای تصویب لایحه اختصاص 61 میلیارد دلار به اوکراین منجر به "از دست رفتن بیهوده جان هزاران زندگی جدید در اوکراین" خواهد شد. وی نوشت: «این تصمیم هیچ چیز را تغییر نخواهد داد، بلکه منجر به مرگ بیشتر خواهد شد.»

وی همچنین خواستار توقف کمک مالی به اوکراین و ارسال سلاح به این کشور شد، زیرا این اقدامات فرانسه را ویران کرده و آن را در معرض خطر قرار می دهد. به عقیده او، فرانسه باید ناتو را ترک کند، با روسیه صحبت کرده و هر چه سریعتر به سمت مذاکرات صلح حرکت کند.

توافقنامه کره جنوبی و اوکراین برای اعطای وامی به ارزش 2.1 میلیارد دلار 

چوی سانگ موک، وزیر دارایی کره جنوبی و سرگئی مارچنکو، وزیر دارایی اوکراین، روز گذشته توافق نامه‌ای را در واشنگتن امضا کردند که بر اساس آن، وام های بلندمدت ترجیحی به ارزش 2.1 میلیارد دلار به کی‌یف ارائه خواهد شد.

خبرگزاری یونهاپ در این باره گزارش داد: «این توافقنامه برای ایجاد مبنای قانونی برای کمک‌های اعتباری در نظر گرفته شده است. هر دو طرف توافق کردند که به طور مشترک پروژه های  مربوط به بازسازی و توسعه اوکراین را بررسی کنند.

همچنین یادآوری شده، جمهوری کره قول داده است که در سال جاری کمک‌های اضافی به مبلغ 2.3 میلیارد دلار به اوکراین ارائه کند که 200 میلیون دلار اولیه آن در سال جاری در قالب کمک های بشردوستانه برای پاسخ به نیازهای اضطراری کی‌یف ارائه خواهد شد.

در اوایل آوریل، چو تائه یول، وزیر امور خارجه نیز از اختصاص 2.3 میلیارد دلار به اوکراین به عنوان بخشی از کمک‌های میان مدت و بلند مدت خبر داد. او همچنین تاکید کرد که کره جنوبی به تقویت همکاری خود با ناتو ادامه خواهد داد.

توافق رهبران کانادا و لهستان برای ادامه کمک به اوکراین 

جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا و آندری دودا، رئیس‌جمهور لهستان، روز گذشته در نشستی که در پایگاه نیروهای کانادایی اسکویمالت برگزار شد، در مورد مسائل مربوط به حمایت از اوکراین گفتگو کردند.

طبق گزارش دفتر مطبوعاتی نخست وزیر کانادا، ترودو و دودا "بار دیگر بر حمایت تزلزل ناپذیر خود از اوکراین تاکید کرده" و همچنین راه‌های ارائه کمکهای بیشتر به کی‌یف را مورد بحث قرار دادند.

علاوه بر این، نخست وزیر کانادا و رئیس جمهور لهستان در مورد همکاری‌های دوجانبه و فراآتلانتیکی و همچنین برخی مسائل مهم بین المللی گفتگو کردند.

قصد بلینکن برای تهدید چین به تحریم به دلیل حمایت از روسیه

روزنامه "فایننشال تایمز" روز گذشته فاش کرد که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، قصد دارد در جریان سفر خود به پکن در مورد آمادگی ایالات متحده برای اعمال تحریم‌هایی علیه چین در صورت عدم توقف عرضه ادعایی فناوری و تجهیزات نظامی به روسیه، هشدار دهد.

به نوشته این نشریه، بلینکن در جریان سفر خود به چین که قرار است از تاریخ  24 تا 26 آوریل انجام شود، هشدار مربوطه را به مقامات پکن صادر خواهد کرد. البته وزیر خارجه قصد افشای اقدامات ایالات متحده را ندارد، اما چندین نفر از افراد آشنا به این موضوع گفتند که تحریم‌ها علیه موسسات مالی چین و سایر نهادها در حال بررسی است.

این روزنامه یادآور شد که انتظار می رود وزیر خارجه آمریکا در دیدار با وانگ یی وزیر خارجه چین موضوع اعمال تحریم ها را مطرح کند.

پیش از این، سخنگوی وزارت خارجه چین، مائو نینگ گفت که چین با تحریم‌های آمریکا به دلیل روابط ادعایی با روسیه مخالف است و اقدامات لازم برای محافظت از شرکتهای خود را انجام خواهد داد. او تاکید کرد که چین اعمال تحریم‌های آمریکا علیه شرکت های داخلی را به دلیل همکاری با روسیه غیرقابل قبول می‌داند.

تحولات اوکراین|تلاش چین برای ایجاد شرایط گفتگوی مسکو و کی‌یفروسیه نگرانی از مواضع چین در قبال اوکراین نداردقصد آمریکا برای اعزام مشاورین نظامی بیشتر به اوکراین

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ترامپ به فساد در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا متهم شد
  • ترامپ اوکراین را بخشی از روسیه می‌داند
  • آکسیوس: دیدار ترامپ و رئیس‌جمهور آرژانتین، کاخ سفید را خشمگین کرد
  • تحولات اوکراین| کودکان در مدارس برای جنگیدن آماده می‌شوند
  • علاقه مردم آمریکا به انتخابات به کمترین میزان خود در ۲۰ سال گذشته رسید
  • نشریه هیل: انتخابات ۲۰۲۴ برای مردم آمریکا بازی باخت-باخت است
  • کلینتون: ترامپ دیکتاتور، مخالفان را به قتل می‌رساند
  • آغاز تلاش جمهوری خواهان برای مبارزه با تقلب در انتخابات
  • آمریکا دست به کار شد؛ تولید ۹۰ کیلوگرم اورانیوم غنی شده در اوهایو
  • نماینده جمهوری خواه: کریمه به اوکراین باز نمی‌گردد، صلح کنید