Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون توسعه روابط بین الملل مرکز تعاملات علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: بر اساس پلتفرمی که ایجاد کردیم، بیش از ۱۸۰۰ محقق ایرانی به کشور بازگشتند و این افراد با مشکلاتی مواجه هستند که باید با کمک همدیگر این چالش‌ها را رفع کنیم.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، سید علی حسینی معاون توسعه روابط بین‌الملل مرکز تعاملات علمی و فناوری ریاست جمهوری امروز ۱۹ خرداد ماه در اولین رویداد مجازی برنامه متخصصان خارج از کشور در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، با بیان این که طراحی برنامه همکاری با محققان و نخبگان ایرانی شاغل به تحصیل در دانشگاه‌های خارج از کشور را از سال ۱۳۹۴ آغاز کردیم؛ افزود: این برنامه پلی برای ارتباط میان کارآفرینان ایرانی مقیم خارج با مراکز رشد با پارک‌های علم و فناوری، دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها، شرکت‌های دانش بنیان و صنایع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: قبل از پیاده‌سازی این پلتفرم مطالعاتی بر روی تجربیات کشور‌هایی مانند هند، چین، کره جنوبی، تایوان و کره جنوبی در زمینه همکاری با محققان این کشور‌ها در سایر کشور‌ها انجام شد و در کنار آن پرسشنامه‌ای در این زمینه تهیه و در آن ۴۵۰۰ دانشجو و محققان ایرانی مقیم خارج آن را تکمیل کردند.

حسینی با اشاره به نتایج این پرسشنامه، اظهار کرد: ۸۳ درصد از این افراد علاقه‌مندی خود را برای همکاری با فعالیت‌های مرتبط با ایران اعلام کردند و ۷۰ درصد نیز علاقه‌مند بودند که برای پیشرفت کشور، با ایران همکاری داشته باشند.

معاون توسعه روابط بین‌الملل مرکز تعاملات علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به چالش‌های موجود در مسیر همکاری ایرانیان مقیم خارج با ایران، تصریح کرد: مشخص نبودن مکانیزم برای ارتباط این محققان با دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها، عدم آشنایی آن‌ها با وضعیت علمی و فناوری کشور، زمان‌بر بودن فرآیند تایید مدارک و جذب این محققان در دانشگاه‌ها و دغدغه مالی و مساله سربازی از جمله چالش‌های محققان مقیم خارج برای همکاری با ایران است.

 

وی اظهار کرد:  وجود چنین چالش‌هایی موجب به وجود آمدن فضای غیر شفاف و کاهش انگیزه برای بازگشت و همکاری محققان با مراکز علمی و فناوری کشور شده است.

حسینی ادامه داد: به منظور رفع این چالش‌ها اقدام به طراحی و پیاده سازی طرحی به نام "Connect Program" کردیم و طی آن مراکز تحقیقاتی و پارک‌هایی که تمایل دارند در برنامه همکاری با محققان خارج از کشور همکاری کنند، شناسایی و در لیست آن‌ها را به عنوان پایگاه همکاری در اجرای این برنامه قرار دادیم که یکی از این پایگاه‌ها پارک دانشگاه تهران است.

وی با تاکید بر اینکه در این پلتفرم همکاری با محققان ایرانی مقیم خارج، اصراری به بازگشت آن‌ها به کشور نیست، اظهار کرد: این همکاری‌ها می‌تواند در قالب برگزاری سخنرانی، کارگاه‌های آموزشی، مشاوره و ... باشد.

معاون توسعه روابط بین‌الملل مرکز تعاملات علمی و فناوری ریاست جمهوری تبیین ظرفیت پایگاه‌های تخصصی همکاری در حوزه‌های مختلف، تعریف همکاری با مراکز علمی و فناوری داخلی پیش از ورود این محققان به کشور و فراهم کردن شرایط انتقال مهارت‌ها و روش‌ها و قابلیت‌های خدماتی نوین به کشور را از مزیت‌های دیگر این پلتفرم نام برد و گفت: مخاطبان این برنامه دانش‌آموختگان دکتری از ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا، اساتید دانشگاه‌های برتر خارج از کشور، محققان شاغل در شرکت‌های معتبر خارجی با دارا بودن مدرک کارشناسی ارشد، کارآفرینان و مؤسسین شرکت‌های نوپا خواهند بود.

حمایت‌های ارائه شده برای بازگشت محققان ایرانی مقیم خارج

وی به بیان حمایت‌های ارائه شده در برنامه همکاری با محققان مقیم اشاره کرد و یادآور شد: برگزاری دوره ۱۸ ماه تا ۲ سال در هر دانشگاهی که این افراد مایل هستند با آن‌ها همکاری کنند، از جمله این حمایت‌ها است. فرصت مطالعاتی در قالب اجرای پروژه مشترک میان اساتید و محققان مقیم خارج از دیگر حمایت‌های ارائه شده از محققان و کارآفرینان ایرانیان مقیم خارج است.

حسینی، برگزاری جلسات سخنرانی و کارگاه‌های آموزشی تخصصی، فعالیت‌های فناورانه و ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان، اشتغال در شرکت‌های دانش‌بنیان و زایشی، تسهیل در جذب هیات علمی را از دیگر حمایت‌های ارائه شده در طرح همکاری با محققان مقیم خارج، عنوان و افزود: نظام وظیفه تخصصی از دیگر حمایت‌ها است که در این زمینه برای متقاضیان پروژه‌هایی از سوی نیرو‌های مسلح تعریف خواهد شد که در مدت ۱۴ ماه و یک دوره آموزشی اجرایی می‌شود.

به گفته وی، محققان ایرانی که امکان ماندن در ایران در مدت ۱۴ ماه را ندارند، می‌توانند این پروژه را در محل اقامت خود اجرایی کنند.

پایگاه‌های همکاری رتبه بندی می‌شوند

حسینی از رتبه‌بندی پایگاه‌های همکار با برنامه همکاری با محققان ایرانی مقیم خارج خبر داد و گفت: هر ساله اقدام به ارزیابی و بررسی عملکرد پایگاه‌های همکار در این برنامه می‌کنیم که ۵ پایگاه برتر اول مورد تقدیر قرار می‌گیرند و ۵ پایگاه آخر از لیست خارج می‌شوند و به پایگاه‌هایی که دارای عملکرد ضعیفی هستند، در راستای ارتقای کیفیت عملکرد آن‌ها هشدار داده می‌شود.

وی با بیان اینکه تاکنون بیش از ۸ هزار نفر از محققان مقیم خارج درخواست همکاری خود را ارسال کردند، اظهار کرد: ۱۸۵۰ نفر از این محققان به کشور بازگشتند و شروع به کار با متخصصان کردند.

وی اظهار کرد: ۱۲۳۰ نفر در دوره پسا دکتری، ۲۴۰ نفر در طرح فناورانه، ۲۷۰ نفر به عنوان استاد مدعو، ۲۵۰ نفر در قالب فرصت مطالعاتی و ۴۲۰ نفر در قالب استادیاران جوان تقاضای همکاری با ایران داشتند.

معاون توسعه روابط بین الملل مرکز تعاملات علمی و فناوری ریاست جمهوری پتلفرم ایجاد شده در این زمینه را بخش کوچکی از اکوسیستم نوآوری کشور دانست و ادامه داد: همه افرادی که به کشور بازگشتند، در دانشگاه‌ها و بخش‌های صنعتی با مشکلاتی مواجه هستند که قابل انکار نیست و درخواست داریم که اگر می‌خواهیم تغییراتی در کشور ایجاد کنیم، باید تلاش کنیم. در این مسیر سختی‌هایی وجود دارد، ولی با کمک همدیگر می‌توانیم شرایط بهتری را ایجاد کنیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: معاونت علمی و فناوری روابط بین الملل ارتباط صنعت و دانشگاه برنامه همکاری با محققان محققان ایرانی مقیم خارج حمایت های ارائه شده محققان مقیم خارج خارج از کشور دانشگاه ها پایگاه ها حمایت ها چالش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۷۳۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی مرکز آموزش و فناوری غله و نان در خوزستان+فیلم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، رئیس پارک علم و فناوری خوزستان با اشاره به راه اندازی مرکز آموزش و فناوری نان در خوزستان به منظور توسعه صنعت غله و نان با همکاری مرکز غله، سازمان فنی و حرفه‌ای و پارک علم و فناوری ازستان در اهواز، گفت: این همکاری راهبردی میان این نهاد‌ها با هدف ارتقای دانش و توانمندی‌های مرتبط با صنعت غله و نان، آموزش متخصصان و انتقال فناوری‌های نوین در این حوزه صورت گرفته است.

سیدیحیی میرزایی افزود: این مرکز با توجه به نیاز‌های روزافزون صنعت غله و نان در خوزستان و لزوم ایجاد یک مرجع تخصصی در زمینه آموزش و ترویج فناوری‌های نوین برای توسعه بهره‌وری، کیفیت و راندمان در صنعت غله و نان تاسیس شده است.

وی ادامه داد: پارک علم و فناوری خوزستان به عنوان متولی حوزه فناوری در استان، در راه‌اندازی این مرکز نقش مهمی داشته است و با ایجاد همکاری با پارک علم و فناوری، مرکز آموزش و فناوری غله و نان قادر خواهد بود به بهره‌برداری از زیرساخت‌ها و امکانات موجود در پارک، از جمله آزمایشگاه‌ها و فضا‌های کارآفرینی، بهبود فرآیند‌های تحقیقاتی و توسعه فناوری‌های نوین را در صنعت غله و نان به کار ببرد.

میرزایی با اشاره به لزوم دیده شدن نقش پارک علم و فناوری در زندگی مردم، اضافه کرد: حضور پارک در این مرکز باعث اثرگذاری پارک علم و فناوری در زندگی مردم خواهد شد.

وی می‌گوید: مرکز آموزش و فناوری غله و نان با همکاری مرکز غله، سازمان فنی و حرفه‌ای و پارک علم و فناوری خوزستان، به عنوان یک نمونه موفق از همکاری بین نهاد‌ها برای توسعه صنعت غله و نان در استان خوزستان می‌تواند به عنوان الگویی برای سایر مناطق و استان‌ها در کشور مطرح شود. این اقدام مهم باعث افزایش بهره‌وری و کیفیت محصولات غله و نان در استان خواهد شد و به توسعه پایدار این صنعت اساسی کشور کمک خواهد کرد.

محمد راضی جلالی، معاون استاندار خوزستان در این مراسم گفت: این مرکز به عنوان یک مرجع تخصصی در زمینه آموزش و فناوری غله و نان در خوزستان فعالیت خواهد کرد و با توسعه مهارت‌ها و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین باعث بهبود کیفیت نان در استان خواهد شد.


شهرام ملایی هزاروندی، مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای خوزستان گفت: به منظور توسعه اشتغال و  رونق تولید، افزایش بهره وری، توانمند سازی منابع انسانی و تربیت نیروی متخصص و ماهر و در اجرای قانون الزام فراگیری آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و اهداف تعیین شده برای شورای عالی آموزش و تربیت فنی، حرفه‌ای و مهارتی با بهره گیری از ظرفیت‌های موجود انعقادتفاهم نامه همکاری سه جانبه اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای خوزستان، اداره کل غله و خدمات بازرگانی، پارک علم و فناوری استان منعقدشد

وی افزود: افزایش کیفیت نان، تدوین و بازنگری استاندارد‌های آموزشی و ارزشیابی حرف و مشاغل مورد نیاز صنعت نان،  اجرای آموزش مهارت‌های تخصصی، عمومی و سنجش مهارت و تعیین صلاحیت حرفه‌ای شاغلان و فراهم کردن زمینه اشتغال و به کارگیری دارندگان گواهینامه مهارت، تبادل اطلاعات، تجارب و توانمندی‌های علمی، فنی، آزمایشگاهی و پژوهشی، برگزاری مسابقات ملی مهارت و کارگری، اعطای مجوز مرکز کارآموزی جوار کارگاهی و بین کارگاهی همچنین اعطای مجوز واحد پذیرنده آموزش در محیط واقعی کار، نظارت بر عملکرد کانون آموزشی و فناوری نان خوزستان، تجهیز و راه‌اندازی آزمایشگاه کنترل کیفیت گندم، نان و آرد، حمایت مادی و معنوی پارک از طرح‌های نوین، همکاری برای تاسیس کانون شکوفایی خلاقیت و نوآوری، برگزاری رویداد‌های استارت آپی و نمایشگاه از موضوع تفاهم‌نامه همکاری میان این سه نهاد است.

ملایی هزاروندی ادامه داد: این تفاهم‌نامه از تاریخ امضا به مدت ۲ سال معتبر است و استمرار همکاری، ادامه فعالیت، بازنگری، تصحیح و یا اعمال تغییرات در مفاد آن، منوط به توافق طرفین است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

دیگر خبرها

  • از فرهنگ اقوام تا تجلیل از نخبگان و فرهیختگان
  • درخواست طالبان برای بازگشت مهاجرین به کشور
  • بازگشت «بسته پیشنهادی» با عابدزاده و «پرویز خان»/ ساعت تغییر کرد
  • اجازه پایمال شدن حقوق زنان را نمی دهیم
  • نشست وزرای علوم سازمان شانگهای در مسکو با حضور ایران
  • راه‌اندازی مرکز آموزش و فناوری غله و نان در خوزستان+فیلم
  • ۲۱ هزار نوآموز کردستانی در پایگاه‌های سنجش ارزیابی شدند
  • رومن رینز و پروژه‌ای بزرگ خارج از دنیای WWE
  • دهقانی فیروزآبادی: دولت زمینه جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی را فراهم کرده است
  • روایت تجربه‌ای ۲ ساله در یک جشنواره رادیویی/ من یک مادر هستم