Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-20@03:10:40 GMT

قیمت‌گذاری دستوری در صنعت خودرو حاصلی جز رانت ندارد

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۷۵۱۴۳

قیمت‌گذاری دستوری در صنعت خودرو حاصلی جز رانت ندارد

اعضای انجمن همگن قطعه‌سازی، خودروسازان کشور و معاون قضائی دادستان کل کشور متفق‌القول معتقدند که اعمال قیمت‌گذاری دستوری در صنعت خودرو نتیجه‌ای جز ایجاد رانت و گرفتار کردن خودروساز و قطعه‌ساز در باتلاق کسری نقدینگی و زیان‌دهی نداشته است؛ ضمن اینکه معاون قضایی دادستان کل کشور تاکید دارد که دولت آینده بایستی با شجاعت به این مسئله ورود کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، سعید عمرانی- معاون قضایی دادستان کل کشور - در جلسه هم‌اندیشی اعضای هیات مدیره انجمن تخصصی صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازان کشور، مدیران ارشد خودروسازان بزرگ، فعالان و کارشناسان صنعت خودروسازی و قطعه‌سازی، تحریم‌های ظالمانه علیه کشور را یک جنگ تمام عیار اقتصادی توصیف کرده و با بیان اینکه صنعت‌گران کشور از جمله قطعه‌سازان در این جنگ نابرابر سربازان اقتصادی هستند که بار سنگینی بر دوش دارند، گفت: جنگ اقتصادی به مراتب از هر جنگی دشوارتر است و صدمات بیشتری بر پیکره جامعه می‌زند. هدف اصلی دشمنان در این جنگ اقتصادی مردم و معیشت آن‌هاست. ما در دستگاه قضایی کشور برای مقابله با این جنگ تمام عیار در کنار صنعت‌گران هستیم تا مسیر برای تولید و تولیدکننده هموار شود.

وی افزود: آمار و اطلاعات ارائه شده در رابطه با میزان مطالبات قطعه‌سازان نشان دهنده وجود مشکلات بسیار زیاد در صنعت خودرو است که تبعاتی همچون سختی در پرداخت حقوق و دستمزد کارگر و … را به وجود می‌آورد. گاهی این ایراد بر ما وارد می‌شود که امر تولید به قوه قضاییه چه ارتباطی دارد! جواب ما این است که طبیعی است یکی از وظایف دستگاه عدلیه رسیدگی دادخواهی و رسیدگی در شرایطی است که تولیدکننده و صنعت‌گر به ما پناه آورده است؛ این نشانه اعتماد تولیدکننده و مردم به قوه قضاییه است.

این مقام قضایی با بیان اینکه برای قوه قضاییه بین یک بنگاه اقتصادی با ۲۰ هزار نیروی کار و یک واحد تولیدی با پنج کارگر تفاوتی وجود ندارد، خاطرنشان کرد: بیکاری آسیب‌های عمیق اجتماعی به وجود می‌آورد؛ از همین روی باید از اشتغال و تولیدکننده‌ای که شغل ایجاد می‌کند، حمایت کامل کرد.

امضای طلایی رانت با قیمت‌گذاری دستوری

عمرانی ضمن اعلام مخالفت با قیمت‌گذاری دستوری، اظهار کرد: به اعتقاد بنده این شیوه قیمت‌گذاری برابر است با امضای طلایی رانت که فضای دلال‌بازی و واسطه‌گری ایجاد می‌کند. تا زمانیکه با قیمت‌گذاری دستوری فضای واسطه‌گری دلالی در بازار وجود داشته باشد، پول تنها به جیب افراد معدود و خاصی که پشت آنان نیز دلالان هستند واریز می‌شود و این در حالی است که خودروسازان رقم بسیار بالایی زیان انباشته و بدهی کلان به زنجیره تامین قطعات خودرو دارند.

معاون دادستان کل کشور ضمن تاکید براینکه چرخه تولید در این صنعت زمانی شکوفایی خواهد داشت که خودروساز به موقع بدهی خود به قطعه‌سازان را پرداخت کرده باشد در غیر این صورت زنجیره تولید دچار مشکل جدی خواهد شد، گفت: آمار و اطلاعات ارائه شده در این جلسه حکایت از طلب فوق سنگین قطعه‌سازان دارد که ممکن است در آینده برای این صنعت شکننده باشد؛ لذا امید است که دولت آینده نسبت به این مسئله با شجاعت و در نظر گرفتن واقعیت‌ها تصمیم‌گیری درستی داشته باشد.

در ادامه این نشست، آرش محبی‌نژاد-دبیر انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی کشور- نیز با ارائه گزارش به روز از وضعیت صنعت خودرو و قطعه‌سازی، بزرگترین معضل موجود در این حوزه را بحث قیمت‌گذاری دستوری و به دور از اصول کارشناسی اعلام کرده و گفت: قیمت گذاری دستوری، عدم پیروی از اصل عرضه و تقاضا و بی‌توجهی به عوامل فزاینده بهای تمام شده خودرو باعث شده تا اختلاف قیمت خودروساز با بازار آزاد، زمینه واسطه‌گری و دلالی را فراهم آورد. طبق آمارها، از محل شکاف قیمتی بازار، تنها در سال گذشته بیش از ۷۰ هزار میلیارد تومان از جیب تولیدکننده و مصرف‌کننده خارج شده و نصیب واسطه‌ها شده است.

وی ضمن اشاره به سود حاشیه بازار به وجود آمده ناشی از مابه‌التفاوت قیمت خودرو در بازار با درب کارخانه، تصریح کرد: این در حالی است که صنعت خودرو و قطعه‌سازی در باتلاق کسری نقدینگی و زیاندهی قرار گرفته است. برای تحقق رونق و جهش تولید در این حوزه با پنج مانع بحران نقدینگی، مشکل قیمت فروش خودرو و قطعات آن، دشواری تامین مواداولیه و قطعات نیمه‌ساخته داخلی و خارجی، واردات قطعات با توان ساخت داخل و تخریب جایگاه صنعت خودرو در نظر مردم و مسئولان مواجه هستیم.

دبیر انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی کشور افزود: این مشکلات پنج‌گانه در سال‌های اخیر تحت تاثیر تحریم‌های ظالمانه بین‌المللی و محدودیت‌های ناشی از کرونا، اثرات مخرب بیشتری یافته و صنعتگران خودرو و قطعه‌سازی کشور را با چالش و بحران جدی رو به رو کرده است. بر این اساس پیشنهادهای فعالان زنجیره تامین صنعت خودرو کشور برای حل مشکلات، اصلاح شیوه قیمت‌گذاری خودرو و قطعات آن و واقعی شدن قیمت‌ها در وهله اول است که بایستی هرچه سریع‌تر در دستور کار قرار گیرد. همچنین اصلاح قیمت قطعات خودرو با تغییر مثبت و منفی ۱۰ درصد نرخ نهاده‌های تولید و اعمال تعدیل‌های مربوط در حساب‌های فی‌مابین در قالب نظام هوشمند قیمت‌گذاری نیز از جمله اصلی‌ترین خواسته‌های قطعه‌سازان است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: قطعه سازی خودروسازي دادستانی کل کشور معاون قضایی دادستان کل کشور انجمن همگن قطعه سازی قیمت گذاری دستوری دادستان کل کشور قطعه سازی صنعت خودرو قطعه سازان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۷۵۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر صمت: به حدی خودرو وارد شده که در بنادر جا نداریم

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه حدود ۵۰ هزار خودرو وارداتی در گمرکات کشور وجود دارد گفت: مشکل فعلی برای واردات خودرو نداشتن فضای کافی در بنادر کشور است و تعداد زیادی خودرو روی کشتی داریم. - اخبار اقتصادی -

عباس علی‌آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم درباره آخرین وضعیت واردات خودرو در سال جدید اظهار داشت: تا به امروز برای واردات 130 هزار خودرو ثبت سفارش  انجام شده است و این روند کماکان ادامه دارد و مردم برای خرید خودرو خارجی عجله نکنند و آن را با قیمت بالا از افرادی که به دنبال سوء استفاده هستند، خریداری نکنند.

وی افزود:حدود 50 هزار خودرو وارداتی نیز در گمرکات کشور وجود دارد و به ترتیب به مردم واگذار می شود و سرعت تحویل خودروهای وارداتی به مردم به زودی افزایش می‌یابد.

وزیر صمت: 8هزار خودروی وارداتی تحویل مردم شد

به حدی خودرو وارد شده که دیگر در بنادر جا نداریم

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: مشکل فعلی برای واردات خودرو نداشتن فضای کافی در بنادر کشور است و تعداد زیادی خودرو روی کشتی داریم.

وی تصریح کرد: ما به واردات خودرو افتخار نمی کنیم بله افتخار ما خودروهای ساخت داخل است که امیدواریم امسال خودروهای بسیار باکیفیت به مردم عرضه کنند و تحویل خوبی در صنعت خودروسازی در سال جدید رقم بزنیم.

افزایش قیمت خورد به دلیل نوسانات دیگر بازار است

علی‌آبادی درباره عرضه و قیمت گذاری خودروهای داخلی گفت: تمام تلاش ما آن است که در بعد کیفی و کمی و در ابعاد قیمتی رکودی‌های مناسبی برای عرضه به مردم داشته باشیم اما باید توجه داشت که خودرو در کشورمان کالای سرمایه ای است هر چند که من معتقد هستم که مصرفی است اما با این وجود از نوسانات دیگر در بازار تاثیر می پذیرد.

وی اظهار داشت: مردم بدانند که در تولید و عرضه خودرو در بازار کسری وجود ندارد و اگر با حوصله برخورد کنند، نیاز آنها تامین می شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ماهانه حداکثر ۲۳۰ هزارتن مرغ مورد نیاز کشور است
  • برای تحقق شعار سال باید از انحصار و رانت‌های اقتصادی جلوگیری شود
  • وزیر صمت : به حدی خودرو وارد شده که در بنادر جا نداریم
  • وزیر صمت: به حدی خودرو وارد شده که در بنادر جا نداریم!
  • به‌ حدی خودرو وارد شده که در بنادر جا نداریم
  • تشدید وابستگی ارزی صنعت خودرو با استاندارد‌های جدید/ افزایش شاخص‌های کیفی قیمت خودرو را بالا می‌برد
  • به حدی خودرو وارد شده است که در بنادر جا نداریم
  • وزیر صمت: واردات خودرو به حدی بوده که در بنادر جا نداریم
  • به حدی خودرو وارد شده که در بنادر جا نداریم
  • وزیر صمت: به حدی خودرو وارد شده که در بنادر جا نداریم