Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-25@03:56:02 GMT

بررسی تخصصی هجمه‌ها علیه اکسکوینو

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۷۷۸۶۶

بررسی تخصصی هجمه‌ها علیه اکسکوینو

ایران اکونومیست- فضاسازی‌ها علیه یکی از قدیمی‌ترین وبسایت‌های فعال حوزه رمزارزها از نظر علمی و کارشناسی مبنایی ندارد.

از آغاز فعالیت و توسعه کسب و کار در زمینه رمزارزها در داخل کشور زمان آنچنان زیادی نمی‌گذرد. با این حال ظرفیت‌های ویژه این حوزه باعث شده تا توجه علاقمندان بسیاری جلب شود؛ چه در زمینه سرمایه‌گذاری و چه راه‌اندازی کسب و کار و فعالیت تخصصی!

فعالیت در زمینه رمزارزها به دلایل مختلف مثل کمبود آگاهی تخصصی عمومی همواره حاشیه‌های خاص خودش را نیز داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حاشیه‌هایی که گاه با انگیزه‌های رقابتی و در دست گرفتن انحصار بازار ایجاد شده‌اند و گاه ریشه‌های فرامرزی و امنیتی دارند.

شاید عجیب به نظر برسد اما پلتفرم‌های معتبر رمزارز ایرانی مثل اکسکوینو که در شرایط تحریم‌های ناجوانمردانه غربی و آمریکایی در حال ارائه خدمات به کاربران ایرانی هستند، پیش از این بارها توسط ابزارهای رسانه‌ای غربی و شرکت‌هایی از رژیم اشغالگر قدس مورد هجمه قرار گرفته بودند که خبر آنها در رسانه‌های رسمی منتشر شده است.

اما اینبار ماجرا کمی متفاوت است؛ از هفته گذشته برخی بلاگرها که در بعضی موارد خود در ترویج خرید ارزهای خارجی بدون پشتوانه نقش دارند از طریق صفحات غیر رسمی خود در شبکه‌های اجتماعی با اهداف مشکوک در حال هجمه به برندهای معتبر رمزارز و صرافی‌های این حوزه هستند.

انتقاد، دلسوزی، رقابت، کمک به انحصار یک شرکت رقیب یا هر انگیزه دیگری که باشد نتیجه تخریب برندهای ملی رمزارزها با اتهام‌های سنگین بدون پشتوانه علمی چیزی نیست جز همراهی و همدستی ناآگاهانه (یا حتی تعمدی) با سرویس‌ها، رسانه‌ها و شرکت‌های غربی و اسراییلی.

اهداف پشت پرده هم متاسفانه می‌تواند در آشفته نشان دادن اوضاع رمزارزها داخل کشور و بر هم زدن امنیت روانی مردم تاثیرگذار باشد. همینطور ممکن است انگیزه فعالان و کارآفرینان این حوزه برای تولید رمزارزهای بومی در شرایط تحریم و پیگیری اهداف ملی تحت تاثیر قرار گیرد.

اما چرا هجمه‌های غیررسمی علیه اکسکوینو مبنای علمی و تخصصی ندارند؟ در ادامه بخوانید:

یک رمز ارز با کاربرد داخلی و قرارداد هوشمند

بنابر اطلاعات و اسناد رسمی منتشر شده، اکسکوین یک توکن است که در شبکه اتریوم تعریف شده است. این رمزارز عرضه عمومی ندارد و تنها به عنوان سیستم پاداش‌دهی برای کاربران صرافی اکسکوینو تعریف شده؛ یعنی تنها داخل اکسکوینو قابل استفاده است.

اصولا کاربران هیچ پولی برای دریافت اکسکوین پرداخت نمی‌کنند که مبنای کلاهبرداری باشد. از طرفی هیچ توکنی بدون قرارداد هوشمند نمی‌تواند تحت شبکه‌های بلاکچین ایجاد شود. به همین دلیل از طریق وب سایت «Etherscan»، جزئیات قرارداد هوشمند توکن اکسکوی نیز که یک پروژه فنی-علمی است را می‌توان مشاهده کرد.

پس تا اینجا به راحتی می‌توان مشاهده کرد که اتهامات اولیه علیه این رمزارز داخلی کاملا بی‌اساس، از روی آگاهی کم است و یا با سو استفاده از عدم آگاهی تخصصی تمامی مخاطبین جریاندهی شده است.

دلیل عدم ارائه سپیدنامه چیست؟

در زمینه مواردی مثل عدم ارائه وایت‌پیپر یا سپیدنامه هم هجمه‌ها و اتهاماتی صورت گرفته که آنها هم به راحتی قابل پاسخدهی هستند. سپیدنامه (White Paper) دورنمایی از پروژه ‫رمزارز است که توسط موسسان آن تهیه می‌شود تا مشتریان را متقاعد به خرید آن کنند.

اما درباره اکسکوین تا کنون تمایلی به عرضه عمومی و بین‌المللی و فروش این ‫توکن وجود ندارد و همانطور که اعلام شد صرفا برای سیستم پاداش دهی طراحی شده است.

طبیعتا تا زمانی که چنین برنامه ای وجود نداشته باشد، ارایه سپیدنامه هم معنی پیدا نمی‌کند.

ارزش‌گذاری برای حفظ منافع کاربران

یکی دیگر از اتهامات مطرح شده این است که چرا ارزش اکسکوین (به عنوان یک رمزارز با کاربرد داخلی) معادل یک فرانک سوئیس (ارز بین‌المللی) است؟

در این زمینه هم پاسخ روشن است؛ ‏ارزش ‫اکسکوین معادل ریال در نظر گرفته نشده زیرا اصولا مبنای محاسبه ارزش رمزارزها غیرریالی است چون در این صورت منافع کاربر در تبدیل به سایر رمزارزها با توجه به نوسانات ریال حفظ نمی‌شود. از طرفی سیستم‌های پاداشدهی می‌تواند معادل هرنوعی ( FIATریال، تومان، دلار، یورو و ...) باشد.

با بررسی سایت etherscan می‌توان ملاحظه کرد که از ابتدای تولید این توکن تا کنون تنها 285 تراکنش در شبکه اتریوم روی این توکن انجام گرفته است که غالباً یا تست‌های تیم فنی اکسکوینو بوده است یا انتقال‌های داخلی است که برخی از کاربران اکسکینو به ولت‌های دیگری داشته‌اند.

همچنین توکن اکسکوین در هیچ یک از بازارها یا صرافی‌های بین‌المللی لیست نشده و فقط در پلتفرم اکسکوینو و در ازای عملکرد کاربران و در قالب پاداش و به صورت کاملاً رایگان به آنها تعلق می‌گیرد.

تراکنش بسیار محدود اکسکوین، تاییدی بر «عدم عرضه عمومی» این توکن است. به دلیل رعایت موازین قانونی داخل کشور، اکسکوین عرضه عمومی ندارد و در هیج مارکت یا صرافی خارجی نیز لیست نشده است.

نقد منصفانه به جای اتهامات پرخاشگرانه

انتقادات منصفانه علیه کسب‌وکارهای داخلی همواره موجب رشد آنها شده است. انتقاد به همراه انصاف و ارائه راهکار؛ اما زمانی که اتهام‌زنی و اطلاق عناوینی مثل کلاهبرداری بدون اطلاعات تخصصی یا از روی آگاهی کم صورت می‌گیرد، دیگر نقد منصفانه و دلسوزانه نیست.

بررسی‌ها نشان می‌دهد، اکسکوینو یک صرافی رمزارز داخلی است که طی سال‌ها فعالیت تمامی خدمات فنی و زیر ساخت‌های خود را بومی کرده و با تکیه بر تیم فنی و پتانسیل داخلی کشور از هیچ خدمات واسط و صرافی بین‌المللی استفاده نمی‌کند. ضمن اینکه تمام کیف پول‌ها و ابزارها توسط تیم این شرکت ایرانی تولید و بومی‌سازی می‌شوند.

همچنین اکثر زیرساخت‌های کیف پول توسط تیم‌های اکسکوینو ایجاد شده و همین امر به رشد و ترقی دانش فنی تیم جوان اکسکوینو منجر شده است.

هیچ‌جای دنیا علیه کسب و کارهای داخلی کاربرهراسی و ایجاد لیست هشدار معنی ندارد. و اگر اسناد مستدل و کافی بر علیه یک کسب و کار دال بر کلاهبرداری وجود داشته باشد، مراجع قانونی و نهادهای مسئول به آنها رسیدگی می‌کنند. با این حال سوال اصلی این است که چرا برخی گروه ها و انجمن های غیر صنفی که به عنوان مرجع قانونی نیز شناخته نمی شوند در یک اقدام غیر قانونی و با ورود به حوزه صنفی، دست به چنین اقدامی زده اند؟

 

خبرگزاری آریا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بین المللی عرضه عمومی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۷۷۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار رمزارز‌ها / بیت‌کوین آماده شد

آفتاب‌‌نیوز :

قیمت بیت‌کوین به بالای منطقه مقاومت ۶۶هزار دلاری صعود و تثبیت خود را آغاز کرد و اکنون به حرکت بعدی بالاتر از منطقه مقاومت ۶۷ هزار و۲۰۰ دلاری چشم دوخته است.

داده‌ها نشان می‌دهد که قیمت بالای ۶۵ هزار و ۵۰۰ دلار و میانگین متحرک ۱۰۰ ساعته ساده معامله می‌شود. در نمودار ساعتی نیز خط روند صعودی مرتبط با پشتیبانی ۶۵هزار و ۹۰۰ دلار شکل می‌گیرد.

به نقل از بیت‌کوین نیوز، اگر بیت‌کوین منطقه مقاومت ۶۷هزار و ۲۰۰ دلاری را پاک کند، می‌تواند شتاب صعودی به دست آورد و اگر بیت‌کوین نتواند از محدوده مقاومت ۶۷هزار دلاری بالا برود، ممکن است اصلاح نزولی را آغاز کند. حمایت فوری در نزولی نزدیک به سطح ۶۶هزار و ۲۰۰ دلار است.

مجموع ارزش بازار جهانی ارز‌های دیجیتال در حال حاضر ۲.۴۶ تریلیون دلار برآورد می‌شود که این رقم نسبت به روز قبل ۰.۵۸ درصد بیشتر شده است. در حال حاضر ۵۳.۴۱ درصد کل بازار ارز‌های دیجیتال در اختیار بیت‌کوین است که ۰.۲۱ درصد کاهش روزانه را ثبت کرده است.

حجم کل بازار ارز‌های دیجیتال در ۲۴ ساعت گذشته ۷۱.۶۴ میلیارد دلار است که ۴.۶۹ درصد افزایش داشته است. حجم کل در امور مالی غیر متمرکز در حال حاضر ۵.۶۱ میلیارد دلار است که ۷.۸۳ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارز‌های دیجیتال بوده و حجم تمام سکه‌های پایدار اکنون ۶۶.۷۵ میلیارد دلار است که ۹۳.۱۸ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارز‌های دیجیتال را تشکیل می‌دهد.

به‌روزرسانی قیمت ارز‌های دیجیتالی (تا ساعت ۰۷:۳۹ دقیقه به وقت شرقی)

این رده حاوی تغییرات قیمتی ۱۰ ارز دیجیتالی بزرگ از نظر ارزش بازار است.

۱- بیت‌کوین

قیمت: ۶۶ هزار و ۶۴۵.۳۱ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۱۶ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۴.۳۹ درصد افزایش

۲- اتریوم

قیمت: ۳۲۴۲.۷۶ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۶۴ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۴.۸۴ درصد افزایش

۳- تتر

قیمت: ۱.۰۰ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۵ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۰۳ درصد کاهش

۴- بایننس کوین

قیمت: ۶۰۵.۶۶ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۱۲ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۱.۷۴ درصد افزایش

۵- سولانا

قیمت: ۱۵۶.۵۸ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۳۱ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۳.۷۲ درصد افزایش

۶- یو اس دی کوین

قیمت: ۰.۹۹۹۹ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۳ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۰۲ درصد کاهش

۷- ریپل

قیمت: ۰.۵۴۸۵ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۲۰ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر ۱۰.۰۹ درصد افزایش

۸- دوج کوین

قیمت: ۰.۱۶۳۱ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته ۲.۴۴ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۴.۰۲ درصد افزایش

۹ – تون کوین

قیمت: ۵.۷۹ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۴۴ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر:۱۰.۱۳ درصد کاهش

۱۰- کاردانو

قیمت: ۰.۵۰۱۴ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۸۷ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۹.۵۰ درصد افزایش

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • مهدی جعفرپور: پرسپولیس از سپاهان می ترسد، داوری ها فقط به نفع این تیم است
  • تصویبِ تشکیل کمیته تخصصی خلاقیت و نوآوری شهری در کلانشهرها
  • نوبیتکس، پیشگام در آموزش و آگاهی کاربران دنیای رمزارز
  • بازار رمزارز‌ها / بیت‌کوین آماده شد
  • معاون وزیر ارتباطات : شبکه اپراتور مدعی نارضایتی مردم از کیفیت شبکه به دلیل استفاده از مودم بومی قابل بررسی است
  • بررسی دلیل کمبود و گرانی دارو در دستور کار نمایندگان قرار گرفت
  • بررسی کمبود و گرانی دارو در مجلس/اسامی متاخران جلسه
  • برگزاری جلسه تخصصی بررسی پروژه‌های سفر ریاست جمهوری و استاندارآذربایجان غربی به شهرستان ارومیه
  • کارکنان سازمان فرهنگی سربازان مقابله با هجمه فرهنگی هستند
  • کاهش سهم تفریح و سفر طی ۱۰ سال