Web Analytics Made Easy - Statcounter

زارع به چالش های ایجاد شده در حوزه هنرهای نمایشی در پی شیوع کرونا اشاره کرد و گفت: این ویروس ناخوانده ۵۲گروه تئاتر استان مازندران را با مشکلات متعددی مواجه کرد اما هنرمندان این حوزه با صبوری فعالیت ها و موفقیت های متعددی را رقم زدند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری،‌ «عباس زارع» عصر امروز(۱۹خرداد) در نشست با «قادر آشنا» مدیر کل مرکز هنرهای نمایشی کشور و رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان مازندران که در شهرستان نور برگزار شد، با اشاره به اینکه دغدغه هنرمندان تئاتر مهم و اساسی است، اظهار کرد: در مازندران ۵۲ گروه نمایشی ثبت شده داریم که حدود ۶۰۰ نفر از اعضای صندوق هنر از دوستان حوزه هنرهای نمایشی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران افزود: شرایط این هنرمندان بسیار سخت است کرونا همه مشاغل و بالاخص هنرمندان این حوزه را درگیر کرد، دوستان در حوزه نمایش بیشترین آسیب را دیدند که البته در شرایط عادی هم حالشان زیاد خوب نبود اگر به عقب برگردیم در بسیاری از سالن‌های ما تقریبا ۵۰ درصد از ظرفیت بدون احتساب فروش بلیط نیم بها تکمیل می‌شد اما با همه تفاسیر امورات دوستان می‌گذشت.

 

زارع تصریح کرد: اما بعد از شیوع کرونا شرایط شان بدتر شد، البته جا دارد از تلاش مدیریت بابت حمایت و پرداخت حق بیمه هنرمندان تشکر کنیم، ما هم سعی کردیم یک مبلغ ناقابل که در سال گذشته برابر با ۱۵ درصد بودجه استان بود را به این هنرمندان تقدیم کنیم‌، همچنین با مشکلات دوستان از نزدیک آشنا شویم شاید توانستیم ۵ درصد از مشکلاتشان را حل کنیم.

 

وی گفت: در استان مازندران دوستان افتخارات زیادی در جشنواره‌های مختلف کسب کردند، در حوزه‌های مختلف نشست برگزار کردیم، چرا که تاثیرگذارترین هنرمندان در حوزه هنرهای نمایشی فعالیت دارند، امیدواریم روزی برسد که فقط در بزنگاه‌ها دورشان شلوغ نشود.

 

زارع عنوان کرد: مشاهده می‌کنید در زمان انتخابات همه به‌دنبال نزدیک شدن به این هنرمندان هستند چرا که تاثیرگذاری دوستان بر کسی پوشیده نیست، امسال از محدود سال‌هایی بود که وزارت ارشاد برای کمک به هنرمندان به یک چالش اساسی برخورد کرد، ما بیش از ۳۰ دستگاه فرهنگی در کشور داریم که از بودجه فرهنگی استفاده می‌کند ولی در شرایط کرونایی  دیدیم که وزارت‌خانه با مشکل روبرو شد.

 

وی یادآور شد: اگر ما جای هنرمندان بودیم اعتراض می کردیم، هنرمندان حوزه فرهنگ و اصحاب رسانه در شرایط کرونایی بالاترین عنایت و صبوری و متانت را به خرج دادند، امیدواریم بعد از عبور از این بحران قدرشناس باشیم و نگاه ویژه‌ای به حوزه فرهنگ و هنر داشته باشیم.

 

زارع اذعان کرد: کار کردن در حوزه فرهنگ و هنر سخت است، ولی در استان در شرایط کرونایی شاهد اتفاقات خوب بودیم، امیدواریم با استفاده از همه ظرفیت‌ها و حمایت‌ها شاهد پیشرفت‌های بهتری در این زمینه باشیم.

پایان پیام/286

منبع: شبستان

کلیدواژه: مشکلات گروه های تئاتر مدیرکل ارشاد مازندران کرونا هنرمندان تئاتر هنرهای نمایشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۷۸۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌هایی که در روزه‌ داری با آنها مواجه می‌شویم/ چگونه مشکلات گوارشی را کاهش دهیم؟/ دلایل بروز یبوست و نحوه پیشگیری از آن در افراد روزه‌ دار

رعایت رژیم غذایی مناسب در کنترل بسیاری از اختلالات گوارشی نقش بسزایی دارد. از آنجا که در ماه رمضان اغلب الگوی دریافت غذا (زمان صرف وعده‌های غذایی و ترکیب آن) تغییر می‌کند، این امر ممکن است علائم و عوارض برخی بیماری‌های دستگاه گوارش را تحت تأثیر قرار دهد.

به گزارش ایسنا، باید توجه کرد که در صورت عدم رعایت رژیم غذایی مناسب در ماه رمضان، ممکن است عوارضی مانند خشکی دهان، آروغ زدن، نفخ شکم، احساس سنگینی شکم، سوزش سردل، تهوع، یبوست و تغییرات اشتها دیده شود.

- چرا روزه‌داری سبب خشکی دهان می‌شود؟

در روزه‌داری به دلیل کاهش تعداد وعده‌های غذایی، مصرف مایعات کاهش می‌یابد که این امر سبب کاهش میزان آب بدن و احساس تشنگی شود. همچنین برای هضم و جذب مواد غذایی چرب، بدن به آب بیشتری نیاز دارد که در این شرایط مصرف این مواد غذایی حس تشنگی را تحریک می کند.

- توصیه‌هایی برای کاهش تشنگی و خشکی دهان در روزه‌داران

به این دلیل که در ماه رمضان مصرف غذاها و مایعات محدود می‌شود، افراد روزه‌دار باید مقادیر کافی مایعات در فاصله افطار تا سحر مصرف کنند. بنابراین توصیه می‌شود که همراه وعده‌های غذایی افطار، سحری و نیز فواصل آن‌ها، مقادیر کافی میوه و سبزی مصرف شود. چراکه این مواد غذایی به نگهداری آب در بدن کمک می‌کنند. حداقل میزان توصیه شده مصرف روزانه میوه و سبزی ۵۰۰ گرم در روز است.

افراد روزه‌دار بهتر است مصرف مواد غذایی را که سبب افزایش احساس تشنگی می‌شوند، محدود کنند. همچنین توصیه می‌شود افراد روزه‌دار از مصرف چای و قهوه به مقدار زیاد که باعث دفع بیشتر آب بدن از طریق افزایش ادرار می شود، پرهیز کنند.

- مصرف کدام مواد غذایی سبب افزایش احساس تشنگی و خشکی دهان می‌شود؟

غذاهای پرچرب و سرخ شده به خصوص در وعده سحری منجر به تشنگی در طول روز می‌شود. مصرف زیاد نمک، غذاهای شور و غذاهای پر ادویه نیز تشنگی فرد روزه‌دار را افزایش می‌دهند و باید از مصرف آن‌ها اجتناب شود.

- مصرف کدام مواد غذایی سبب بروز سوء هاضمه و نفخ می‌شود؟

پرخوری، مصرف زیاد غذاهای چرب و سرخ شده، غذاهای تند و غذاهایی که ایجاد نفخ می‌کنند مثل کلم، نوشابه‌های گازدار، سیر، پیاز، ‌فلفل به خصوص فلفل دلمه‌ای، حبوبات مانند عدس، لوبیا، نخود، لپه و مصرف زیاد مواد قندی، دسرهای شیرین، ‌زولبیا و بامیه، ‌ مصرف آب به همراه وعده غذایی، ‌ مصرف غذا در حجم زیاد و مواد غذایی به اصطلاح سنگین مانند آش رشته و غذاهای غلیظ آبکی سبب نفخ و مشکلات گوارشی می‌شوند.

- علت سوزش سر دل در ماه مبارک رمضان چیست؟

در ماه رمضان اغلب پرخوری و مصرف غذا به مقدار زیاد، به خصوص در وعده افطار، سبب بازگشت محتویات معده به مری و احساس سوزش سردل می‌شود.

- چه غذاهایی سبب احساس سوزش سر دل می‌شوند؟

غذاهای چرب و سرخ شده که دیرتر از معده خارج می‌شوند، غذاهای تند، قهوه و چای پررنگ، نوشابه‌های گازدار، ‌ موادی مثل نعناع، شکلات، ادویه جات و مصرف سیگار می‌تواند باعث سوزش سردل در افراد روزه‌دار شود.

- چگونه می‌توان از احساس سوزش سر دل در افراد روزه‌دار پیشگیری کرد؟

توصیه می‌شود به منظور پیشگیری از سوزش سردل، افراد روزه‌دار از پرخوری و مصرف وعده‌های غذایی حجیم بپرهیزند. این افراد باید تا حد امکان تعداد وعده‌های غذایی خود را افزایش دهند تا بتوانند در هر وعده حجم کمتری غذا مصرف کنند و حداقل تا سه ساعت پس از صرف غذا دراز نکشند.

- دلایل بروز یبوست و نحوه پیشگیری از آن در افراد روزه‌ دار

گرسنگی، کاهش مایعات دریافتی و کاهش فعالیت بدنی خطر یبوست را در افراد روزه‌دار افزایش می‌دهند. از سوی دیگر تغییر الگوی وعده‌های غذایی و خواب در ماه رمضان سبب کاهش حرکات روده می‌شود و به همین دلیل سرعت عبور مدفوع در روده کاهش می‌یابد. در نتیجه بدن آب بیشتری از دست داده و سبب ایجاد یبوست می‌شود.

با نوشیدن مقادیر کافی آب و مایعات و افزایش دریافت منابع فیبر رژیمی مانند میوه و سالاد در وعده‌های سحری، افطار و پس از افطار می‌توان به حفظ آب بدن و انجام حرکات طبیعی روده در ماه رمضان کمک کرد تا مدت زمان عبور مواد از دستگاه گوارش کاهش یافته و از ایجاد یبوست و نفخ جلوگیری شود.

جهت درمان یبوست باید مصرف آب، غلات سبوس‌دار، آرد قهوه‌ای، انجیر و آلوی خشک خیسانده، میوه‌ها به خصوص همراه با پوست و سبزیجات را افزایش داد. افراد مبتلا به یبوست بهتر است مصرف چای خود را کاهش دهند. افزایش فعالیت بدنی و تحرک نیز به درمان یبوست کمک می‌کند. در صورت شدید بودن یبوست، روزه‌داران می‌توانند به همراه وعده‌های غذایی سحری یا افطار یک قاشق غذاخوری شربت لاکتولوز مصرف کنند.

بنابر اعلام پژوهشکده علوم غدد و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران، بنابراین با رعایت روش صحیح تغذیه، استفاده متناسب از تمامی گروه‌های غذایی، مصرف به اندازه و کافی از گروه میوه‌ها و سبزیجات تازه در وعده‌های غذایی، مصرف آب و مایعات کافی در فواصل وعده‌های غذایی، حفظ تحرک و فعالیت بدنی و خودداری از مصرف وعده‌های غذایی پر حجم و پر چرب و مواد غذایی شیرین می‌توان بسیاری از مشکلات گوارشی را مانند یبوست، نفخ، ترش کردن و سوزش سردل کاهش داد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • چالش‌هایی که در روزه‌ داری با آنها مواجه می‌شویم/ چگونه مشکلات گوارشی را کاهش دهیم؟/ دلایل بروز یبوست و نحوه پیشگیری از آن در افراد روزه‌ دار
  • روز ملی هنرهای نمایشی فرصتی برای آسیب‌شناسی باشد
  • چالش‌هایی که با روزه‌داری مواجه می‌شویم/ چگونه مشکلات گوارشی را کاهش دهیم؟
  • چالش‌هایی که با روزه‌داری مواجه می‌شویم
  • پیام تبریک مدیرعامل بنیاد رودکی به مناسبت روز هنرهای نمایشی
  • تئاتر، فرصتی تازه برای زندگی است
  • ضرورت اجرای مداومِ تئاتر خیابانی برای گردشگران
  • آن چه می‌ماند، صدای روشن و هدایتگر ِحقیقت است
  • پیام ۲ زبانه مدیرکل هنرهای نمایشی برای روز ملی و جهانی تئاتر
  • پیام تبریک مدیرعامل بنیاد رودکی به مناسبت روز ملی هنرهای نمایشی