Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسن هانی زاده، در گفت وگو با ایسنا، در پاسخ به سوالی در ارتباط با اهداف سفر نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور یمن به تهران برای دومین بار طی ماه های اخیر خاطرنشان کرد: مسئله یمن از دو جنبه میدانی و سیاسی قابل تجزیه و تحلیل است، وضعیت میدانی یمن در حال حاضر به گونه ای است که ابتکار عمل در دست نیروهای انصارالله، ارتش یمن و نیروهای انقلابی این کشور قرار دارد و موشک هایی که انصارالله در چند ماه گذشته به مراکز حساس نظامی عربستان پرتاب کرده تاثیر میدانی خود را از لحاظ نظامی و اقتصادی گذاشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با بیان اینکه عربستان به این نتیجه رسیده که ادامه این وضعیت در یمن به ضرر ریاض است و تلاش دارد که به صورت آبرومندانه از باتلاق یمن خارج شود، گفت: از دیگر سو بعد از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا و روی کار آمدن دموکرات ها در این کشور شاهد این هستیم که عربستان در موضوع یمن از چتر حمایتی آمریکا خارج شده است و دولت بایدن چندان نگاه خوبی به ولیعهد سعودی ندارد. همه این موارد باعث شده که محمد بن سلمان سعی کند که به نوعی اشتباهات گذشته خود را در منطقه جبران کند. 

این روزنامه نگار خاطرنشان کرد: در همین چهارچوب سعودی ها سیگنال‌هایی را به ایران برای مذاکره دادند و در همین راستا بیش از دو ماه است که مذاکراتی بین تهران و ریاض در بغداد برگزار شده و به نتایجی نیز رسیده است. 

هانی زاده با بیان اینکه مشکل عمده در این فرآیند موضوع پایان دادن به جنگ یمن است و عربستان تلاش می کند که امتیازی به انصارالله ندهد و این خود باعث طولانی شدن پروسه حل این بحران شده است افزود: عربستان در داخل این کشور نیز با چالش هایی از نظر سیاسی روبروست و اکنون در تلاش است هر چه زودتر جنگ یمن را که تاکنون باعث وارد شدن هزینه‌ای بالغ بر 350 میلیارد دلار به این کشور شده است را به پایان برساند. 

این کارشناس مسائل غرب آسیا خاطرنشان کرد: به موازات گفت وگوهای تهران و ریاض، محمد بن سلمان از نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن خواسته تا به ایران سفر کند و در مذاکره با مقامات ایران از آنها بخواهد که ایران تاثیر خود را در عرصه سیاسی و میدانی یمن بگذارد و باعث ایجاد آتش بس پایدار در یمن شده تا به نوعی این زمینه فراهم شود که هرچه زودتر عربستان جنگ در یمن را به اتمام برساند. لذا در مجموع می توان گفت سفر اخیر نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور یمن به تهران در چهارچوب تلاش ها برای پایان جنگ یمن صورت گرفته است.

 
وی در مورد تلاش عربستان برای اینکه امتیازی در جریان پایان این جنگ به انصارالله ندهد، خاطرنشان کرد: عربستان سعی می کند که هرچه زودتر به صورت آبرومندانه از یمن خارج شود. از دیگر سو انصارالله بر این موضوع تاکید دارد که باید کمیته حقیقت یاب تشکیل شود تا متجاوز مشخص شده و عربستان بخاطر تجاوزی که به یمن انجام داده خسارت پرداخت کند که این خسارت بالغ بر صدها میلیارد دلار می شود. هزینه ای که عربستان توان پرداخت آن را ندارد. در واقع سعودی ها تلاش دارند که بدون دادن تعهدی به انصارالله این جنگ را خاتمه دهند ولی انصارالله با توجه به اینکه ابتکار عمل میدانی در عرصه بحران یمن را در دست دارد تاکید دارد که باید عربستان بخاطر تجاوزی که انجام داده محکوم شود و این یکی از موضوعات اصلی است که باعث طولانی شدن پروسه مذاکرات در مورد پایان جنگ در یمن شده است. 

منبع: الف

کلیدواژه: سازمان ملل در امور یمن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۸۱۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفیر ایران: خاندوزی هفته آینده به عربستان می رود


به گزارش تابناک از ایسنا، علیرضا عنایتی سفیر ایران در ریاض ضمن ابراز خرسندی از سفر اولین کاروان عمره‌گذاران ایرانی به عربستان گفت: امیدوارم آمار زائران ایرانی برای انجام حج عمره به بیش از ۷۰۰ هزار نفر در سال برسد، همانگونه که قبل از قطع روابط به این آمار رسیده بودیم.

وی با ابراز خرسندی از ورود عمره گزاران ایرانی پس از یک توقف طولانی، تبادل سفرهای زیارتی را علاوه بر برکات معنوی و روحی، موجب نزدیکی بیشتر دو ملت و استحکام روابط دو کشور دانست.

سفیر ایران با اشاره به اشتیاق هموطنان ایرانی برای تشرف به زیارت خانه خدا، مسجد نبوی شریف و حرم مطهر رسول الله و ائمه بقیع علیهم السلام اضافه کرد: به لطف الهی و با تلاش های مستمر نهادهای ذیربط  این امر میسر گردید و به امید خداوند این مسیر بعد از حج تمتع با تلاش‌های سازمان‌های ذی‌ربط ادامه خواهد یافت.

وی در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد و دارایی ایران هفته آینده برای مشارکت در نشست‌های ۲۰۲۴ بانک توسعه اسلامی به ریاض می‌رود و جشن ۵۰ سالگی تاسیس این بانک نیز برگزار خواهد شد.

دیگر خبرها

  • بانکداران خارجی در راه عربستان | کاکائو چه چالشی برای دنیا ایجاد کرد؟
  • عربستان به دنبال جذب سرمایه‌گذار برای پروژه نئوم
  • روسیه: نشست درباره افغانستان باید در هماهنگی با کابل باشد
  • تلاش عربستان و امارت در موازنه بین ایران و رژیم صهیونیستی
  • روسیه از واگذاری کرسی نمایندگی افغانستان در سازمان ملل به طالبان حمایت می‌کند
  • رویداد ویژه ایمنی و حمل و نقل در پایتخت
  • سفیر ایران: خاندوزی هفته آینده به عربستان می رود
  • برخورد ویژه با ۵ گروه کالایی قاچاق در تهران
  • رویداد ویژه «ایمنی و حمل و نقل» در پایتخت
  • رویداد ویژه «ایمنی و حمل و نقل» در پایتخت