Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشست جامع اقلیت‌های دینی امروز در کلیسای کاتولیک آشوری تهران با حضور نمایندگان و مراجع دینی اقلیت‌های دینی کشورمان در جهت تببین اهمیت مشارکت حداکثری در انتخابات ۲۸ خرداد، برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، نشست جامع اقلیت‌های دینی امروز در کلیسای کاتولیک آشوری تهران با حضور نمایندگان و مراجع دینی اقلیت‌های دینی کشورمان در جهت تببین اهمیت مشارکت حداکثری در انتخابات ۲۸ خرداد، برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نشست در کلیسای کاتولیک آشوری در تهران در حالی برگزار شد که نمایندگان و مراجع دینی اقلیت‌های دینی کشورمان در این نشست حضور داشتند و در خصوص اهمیت مشارک پرشور مردم در انتخابات ۲۸ خرداد به بحث و تبادل نظر پرداختند.

مارنرسای بنیامین - پیشوای مذهبی و اسقف اعظم کلیسای شرق آشوری - در این نشست با تاجید بر اهمیت توجه به سرمایه های اجتماعی همچون اعتماد عمومی گفت: اعتماد عمومی و مشارکت عمومی و مقوله بسیار حائز اهمیت است، ارزش‌ها و هنجارهای مشترک میان یک ملت، اعتماد عمومی، صداقت، درک متقابل، ارتباطات و همکاری میان مردم، تعهد و مسئولیت‌پذیری و روحیه کار عمومی و احساس هویت جمعی از مولفه‌های سرمایه اجتماعی هستند که در این انتهابات می‌تواند نمایانگر باشد.

وی افزود:حضور مردم دوشادوش مسئولان،رهبران دینی و دولتمردان کشور در عرصه های مختلف سرمایه عظیمی است،حضور پای صندوق رای مظهر  سرمایه اجتماعی و یکی از مولفه های توسعه پایدار کشور است،این مهم مظهر اراده سیاسی مردم و حکومت مردم بر مردم،عقلانیت و رسیدن به نقطه مطلوب زندگی است،انتخابات موهبتی است از سوی خداوند که به بشر داده شدهد تا برای اداره زندگی خود از آن استفاده کند،ملت ایران در این ۴۳ سال در تمام عرصه های انقلاب همچون راهپیمایی ها و انتخابات های مختلف حضور جدی داشته و دارند و با اینکاربه دعوت رهبر معظم انقلاب مردم لبیک گفته اند و از پدر سرزمین ایران یعنی مقام معظم رهبری حمایت کرده اند.

مارنرسای بنیامین عنوان کرد: مردم به نظام،اقلاب و رهبری وفادار هستند،این مردم شایسته تکریم،شایسته زندگی مرفه و جوانان آن شایسته داشتن شغل و تشکیل خانواده و مردان و زنان آن شایسته داشتن زندگی ای آبرومند هستند.

وی با تاکید براینکه سربلندی هر ایرانی ارزوی همه ما است، اضافه کرد: به عقیده من مردم در کارنامه انقلاب نمره قبولی دارند، اما مسئولان هم باید دارای شرایطی باشند،استعانت از خوادند و ایمان دولتمردان حائز اهمیت است چرا که دین در قانون اساسی ما جایگاه والایی دارد پس رییس دولت،وزرا و مسئولان و تمامی دولتمردان باید دارای روحیه انقلابی و معتقد به خدا باشند.

اسقف اعظم کلیسای شرق آشوری همچنین بیان کرد: مسئولان باید به مردم اعتماد داشته باشند چرا که ما مردم بیگانه نیستیم و از انقلاب هستیم،باید با مردم صداقت داشته باشند و مدیریت آن ها دارای معیار های ایمانی،اعتقادی و همچنین انسانی باشد و در کنار این مهم مدیر و مدبر نیز باشند.

در ادامه این نشست خاخام حمامی لاله‌زار - مرجع دینی کلیمیان ایران - گفت: روزهای آینده اتفاقی بزرگ یعنی انتخاب ریاست جمهور را در پیش داریم، یکی از مباحثی که برای رسیدن به آن نیاز به دعای بسیار است، داشتن مسئول خوب است، البته باید در کنار دعا کردن برای این مهم تلاش خودمان را هم داشته باشیم تا فرد اصلح انتخاب شود.

وی افزود: پشتوانه هر مسئولی چون رئیس‌جمهور اعتماد مردم و میزان رای داده شده به او است، ما چه بخواهیم و چه نخواهیم فرد مسئول انتهاب می شود اما بی تفاوتی ما در این مهم ابتدا ظلم به خودمان و سپس ظلم به دیگران است،پس هر ایرانی از هر دین و آیینی موظف است در انتخاب شخص اصلح تلاش کند. اقلیت ها در کنار تمامی مردم ایران همیشه در صحنه های مختلف حضور پرشوری را رقم زند،در این مقطع هم از همه همکیشانم درخواست دارم همراه با هموطنان دیگر خود پرشور تر از همیشه در مقابل دشمنانی که با تحریم ها قصد داشتند مانع پیشرفت ما باشند بایستند و نشان دهند با ایمان و تلاش خودشان راه پیشرفت خودشان را سرافراز تر پیدا می کنند،هدف دشمن دلسرد کردن مردم است، پس باید با شور و اشتییاق بیشتر و با تفکر بهترین انتخاب را داشته باشیم تا این مهم زمینه ای برای سربلندی ایران عزیز باشد.

 در ادامه نشست علی علیپور،معاون ادیان و مذاهب اداره کل مجامع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ،بیان کرد:اهمیت موضوع انتخابات و مشارکت در آن بر هیچ شخصی پوشیده نیست،این مردم بیش از چهار دهه سابقه حضور در انتخاب را داشته پس این موضوع برای آن ها مشخص است که مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری چه اهمیتی دارد،ملت ایران از این اهمیت به خوبی آگاهی دارند و این مشارکت را وظیفه ملی و میهنی خود می دانند.

وی افزود: افرادی که در خارج برای دلسرد ساختن مردم تلاش می‌کنند، تمام امیدشان این است ملت ایران در انتخابات شرکت نکنند یا ضعیف شرکت کنند؛ گویا حیات سیاسی آن‌ها به این بسته شده که مردم پشت نظام را خالی کنند ولی این خیال را به گور می‌برند، انسان اگر در خانواده مشکلی داشته باشد غریبه را به خانه راه نمی‌دهد، این‌ها با خیال خام فکر می‌کنند به این سادگی نظام مقدس جمهوری اسلامی را تحت تاثیر قرار می‌دهند ولی باید بدانند که خون‌های پاک زیادی پای درخت تنومند نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران ریخته شده است، نمی‌توانند به ریشه این درخت تنومند آسیبی وارد کنند، آن هم با چند هشتگ در شبکه‌های اجتماعی و برنامه تلوزیونی.

موبد اردشیر خورشیدیان - رئیس انجمن موبدان تهران - هم در این نشست به ایسنا گفت: همانطور که حضرت امام (ره) فرمودند میزان، رای ملت است، هر چه بیشتر در انتخابات شرکت کنیم مسلما بر انسجام ملی افزوده خوهد شد و مسئولان منتخب با قدرت و پشتوانه بیشتری در حوزه های مختلف سیاسی اقتصادی و فرهنگی مبتنی بر وظیفه ای که در قانون اساسی برای آن ها تعریف شده به خدمت گذاری مکلف می شوند، این مشارکت حداکثری می تواند به این مسئولان کمک کند مملکت را به سوی آبادانی و سربلندی پیش ببرند و معتقدم این حضور حداکثری وظیفه ملی و شهروندی همه ما است.

در پایان نشست نیز بیانیه «دعوت مراجع و روحانیون پیروان ادیان توحیدی در ایران از هم‌کیشان جهت شرکت پرشور در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران» قرائت و سپس توسط مراجع دینی حاضر در جلسه امضا شد.

به گزارش ایسنا، متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:

«ما پیروان ادیان توحیدی ایران در هر مقطعی، همگام با آحاد ملت بزرگ ایران و در پیروی از منویات مقام معظم رهبری و در مسیر حفظ یکپارچگی میهن توحیدی، در بطن جامعه حضور داشته و انجام وظیفه کرده‌ایم، اکنون نیز در این برهه حساس از کلیه همکیشان و از مردم فهیم وطن عزیز خود دعوت می‌کنیم تا با شرکت پرشور در سیزدهیمن دوره انتخابات ریاست حمهوری اسلامی ایران در سال ۱۴۰۰ هجری شمسی و انتخاب کاندیدای اصلح همچون گذشته نقش خود را به شایستگی ایفا نموده و در آینده پرافتخار ایرانی سربلند و آباد و ساخت کشور متحد و باشکوه خود سهیم باشند.»

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: انتخابات ریاست جمهوری انتخابات اقلیت های دینی مراجع دینی اقلیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۸۸۸۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأثیرگذاری فراکسیون اقلیت خیلی سخت است

در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، یکی از وزنه‌های مهم تعیین‌کننده خط سیاسی مجلس، رقابت طیف مستقلین و اصلاح‌طلبان است که به هم‌قطارانی که به مجلس راه یافته‌اند بپیوندند. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، یکی از وزنه‌های مهم تعیین‌کننده خط سیاسی مجلس، رقابت طیف مستقلین و اصلاح‌طلبان است که به هم‌قطارانی که به مجلس راه یافته‌اند بپیوندند و با این وجود برخی از کارشناسان گمانه‌زنی‌هایی در قصد این طیف برای تشکیل یک کمیسیون اقلیت در مجلس دوازدهم دارند. در همین راستا با رسول منتجب‌نیا، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و دبیرکل حزب جمهوریت گفت‌و‌گویی داشتیم که در ادامه می‌خوانید.

استقبال سیاسیون و مردم نسبت به دور دوم انتخابات را چگونه پیش‌بینی می‌کنید؟ 
در انتخابات مرحله اول مردم بیشتر شرکت می‌کنند، درحالی‌که در مرحله اول تعداد کاندیداها بیشتر است، ولی در مرحله دوم عموما مشارکت کمتر است، ضمن اینکه تنها دو برابر نمایندگان مورد نظر هر حوزه انتخابیه در مرحله دوم با هم رقابت می‌کنند.  رقابت در دوره  دوم، رقابت تنگاتنگی است و هر کسی هم که در این مرحله رأی بیشتری بیاورد ولو آنکه یک رأی بیشتر باشد، پیروز میدان قاعده انتخابات است. متأسفانه در دوره‌های انتخابات مرحله دوم، حضور مردم خیلی کم است. در شهرهای کوچک که عوامل قومی عشیره‌ای دخالت دارند، مثل دوره‌های گذشته انتخابات رونقی ندارند. در مرحله دوم خیلی کم شرکت می‌کنند و هر چه هم تشویق و دعوت شوند، برخی انگیزه لازم را ندارند.
 به‌خصوص که هیچ‌گونه مشوقی در کشور ما به وجود نیامده است. یعنی اگر بین دو تا مرحله یک حرکتی ایجاد شده بود، هیجان یا امید و کسب رضایتی پیش می‌آمد، امید بود که درصد بهتری شرکت کنند. مسائل اقتصادی هم که روز به روز بدتر و سخت‌تر و وضعیت مردم وخیم‌تر می‌شود، لذا فکر می‌کنم مردم در مرحله دوم کمتر شرکت می‌کنند و طبیعتا بین همین افرادی که رأی بیشتری داشتند، افرادی انتخاب شده و وارد مجلس می‌شوند. 

با توجه به ورود چهره‌هایی از طیف‌های سیاسی مختلف به مجلس، آیا تشکیل یک فراکسیون اقلیت یا مستقل را محتمل می‌دانید؟ 
مجلس که جای بحث، گفت‌وگو، اظهارنظر و تبادل نظر افراد و گروه‌هاست و اگر در آن تبادل نظر و اختلاف نظر نباشد که مجلس مرده و بی‌رمقی است و اصلا فلسفه‌ای در آن وجود ندارد؛ اما اینکه یک اکثریت قوی از جناح اصول‌گرا وارد مجلس می‌شوند و بعد لیستی که ترکیبی از اصلاح‌طلب، مستقلین اعتدال‌گرا و امثال‌ذالک یعنی ته کیسه را تکاندند و همه این‌ها به قول شما 41 نفر شده است. هنوز هم معلوم نیست در نهایت چند نفر باشند که البته درون آنها هم چهره‌های شاخص بسیار کم هستند، وارد مجلس شدند. اگر آقای مطهری یا آقای پزشکیان تأیید نشده بودند که می‌شد قضاوت کرد در مجلس دیگر تریبونی از مستقلین و اصلاح‌طلبان نیست.  به هر حال باز با تذکر رهبری این آقایان تأیید صلاحیت شدند.

ممکن است یک‌صدایی از این جمعیت بلند شود، ولی این صدا بسیار اندک و ضعیف است. به‌خصوص که مشخص نیست مدیریت مجلس هم  به دست چه افرادی بیفتد. اگر میزان و ملاک در انتخاب هیأت رئیسه این آرایشی باشد که چه کسانی بیشترین رأی را به دست آوردند، دیگر مجلس به‌طور کلی آن هویت و  استقلال خودش را از دست خواهد داد. در کنار این مسائل باید اضافه کنم درست است که اکثریت قوی مجلس به یک معنا اصول‌گراها و غیراصول‌گراها اعم از اصلاح‌طلب، اعتدال‌گرا، مستقل و اقلیت بسیار محدودی هستند، اما همان اکثریت، آهنگ واحدی ندارند. هم دارای سلایق مختلف هستند و هم در مقابله با اصلاح‌طلب‌ها و مستقلان دارای وجه مشترک در برابر اصلاح‌طلبان هستند. 
آنها درون خودشان اختلاف‌های بسیار زیادی با  اصول‌گراهای سنتی و اصول‌گرایان غیرسنتی هستند. گرایش‌های رادیکال هم حضورشان قاعدتا پررنگ خواهد بود. این‌ها در نهایت با هم نمی‌توانند بسازند. در انتخابات ممکن بود به‌خاطر هدف مشترک با هم کنار آمده باشند، ولی در مجلس اختلاف نظر فراوان است، چون دیدگاه اصول‌گرایان سنتی و انقلابی کاملا با دیدگاه رادیکال‌ها متفاوت است. به هر حال اصول‌گرایان سنتی بیشتر روی رهبری و ولایت فقیه تأکید می‌کنند. این اختلاف‌ها در مجلس هم ظهور و بروز پیدا می‌کند و در برابر هم جبهه می‌گیرند و نمی‌توانند با هم کنار بیایند. اقلیت محدودی هم از لیست به اصطلاح «صدای ملت» که ترکیب ناهمگونی از اقلیت محدود بود، وارد مجلس خواهند شد.

این فراکسیون چه کمکی را در زمینه کارآمدی مجلس ارائه می‌دهد؟ 
هر چقدر در مجلس تعدد و تکثر آرا و نظرات بیشتر باشد، مجلس زنده‌تر و پویاتر خواهد بود. لذا در کنار آن اکثریتی که در درون اختلافات وجود دارد، بخش‌های مختلف است که این می‌تواند یک‌صدایی باشد. صدایی هرچند کوتاه و کم‌رنگ از ملت در برابر جریان مقابل که در غیاب اکثریت مردم برنده شد. اینکه همان اقلیت، حتی یک نفر هم در مجلس تریبون در اختیار داشته باشد، شاید بهتر از نبودش باشد. درحالی‌که اگر 40 نفر باشند، می‌توانند تلاش بیشتری کنند.
افرادی بودند که قبل از ورود به مجلس، ادعای اصلاح‌طلبی یا استقلال می‌کردند، ولی در مجلس به طرف اکثریت می‌لغزیدند و گفته‌های خودشان را فراموش می‌کردند. من از دوستانی که وارد مجلس می‌شوند انتظار دارم که در این شرایط وانفسا در مجلس فراکسیونی تشکیل بدهند و برنامه‌ریزی کنند؛ چراکه می‌توانند تا حدی اثرگذار باشند، ولو اینکه این امر بسیار سخت خواهد بود. آن اکثریت اجازه نخواهند داد اینها کار کنند، چون تجربه نشان داده که آنها وقتی اکثریت را به دست می‌آورند، جلوی هر نقد و اظهارنظر مخالف را می‌گیرند. فراکسیون اقلیت می‌توانند امیدی را در مجلس به وجود بیاورند.

آرایش سیاسی اصلاح‌طلبان در آستانه دور دوم انتخابات را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ 
در مرحله اول انتخابات، اصلاح‌طلب‌ها به چند دسته تقسیم شدند که یک مجموعه از احزاب و شخصیت‌های حقیقی بودند، آنها که اعلام کردند ما کاندیدا نداریم و شرکت نمی‌کنیم و به‌عنوان معرفی کاندیدا شرکت فعال نداریم. دسته دیگر ترکیبی از سه حزب بود. این‌ها وارد صحنه شدند، کاندیداهایی را معرفی کردند و تعدادی از کاندیداهایشان وارد مجلس شدند. ما هم که به‌عنوان حزب جمهوریت منتظر بودیم کاندیداهایمان تأیید صلاحیت شوند  که بتوانیم فعال شویم، ولی متأسفانه هیچ‌کدام از کاندیداهای ما در سراسر کشور تأیید صلاحیت نشدند.فعالیت اصلاح‌طلب‌ها  در مرحله دوم هم به همین ترتیب است.  آن ترکیب که گفتم، فعال نخواهند بود. شاید کارگزاران و حزب‌های دیگر فعالیت کنند. باید ببینیم آنها تا چه اندازه موفق هستند.

منبع: صبح نو

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • منتجب‌نیا: اصولگرایان نمی‌توانند در مجلس با هم کار بیایند
  • لزوم پیشگیری از تخلفات انتخاباتی در آستانه دور دوم انتخابات
  • برخورد قضایی با متخلفان انتخاباتی در لرستان
  • کدهای انتخاباتی نامزدهای انتخاباتی ۱۱ اردیبهشت اعلام می‌شود
  • تأثیرگذاری فراکسیون اقلیت خیلی سخت است
  • رئیسی: پیوند های عمیق اعتقادی و دینی دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است/ تاکید بر مواضع مشترک
  • بسترهای حضور مردم برای مشارکت در تولید و اقتصاد فراهم شود
  • علیپور: مردم برای تشکیل مجلسی مقتدر و قوی مشارکت گسترده‌ای در مرحله دوم انتخابات داشته باشند
  • جوهرۀ مردم‌سالاری دینی چیست؟
  • «مشارکت مردم» جوهرۀ مردم‌سالاری دینی