Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-20@04:13:28 GMT

زاکانی و قاضی‌زاده هاشمی کنار می‌کشند

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۹۰۲۴۰

یک تحلیل‌گر مسائل سیاسی با بیان اینکه قاضی‌زاده‌ هاشمی و زاکانی از رقابت‌های انتخاباتی کنار می‌کشند و احتمال کنار کشیدن جلیلی نیز وجود دارد اما رضایی تا آخر انتخابات خواهد ماند، تاکید کرد: رئیس جمهور با رای کم نمی‌تواند قدرت چانه‌زنی در دنیا را داشته باشد.

عزت الله یوسفیان ملا درباره آرایش سیاسی کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه در حال حاضر شرایط نسبت به روزهای اول تغییر پیدا کرده، چون مسئله کنار کشیدن برخی و پوششی بودن آنها مطرح شده است، اظهار داشت: حقیقت این است که از جریان راست یک یا دو نفر کنار خواهد کشید که این هم به مصلحت خودشان و هم به مصلحت جریان و هم به مصلحت گزینه نهایی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

من مطمئن هستم که این اتفاق خواهد افتاد و یکی دو نفر حتما کنار خواهند کشید.

وی دو نفری را که احتمال کنار کشیدن‌شان وجود دارد زاکانی و قاضی‌زاده هاشمی عنوان کرد و گفت: احتمال کنار کشیدن آقای جلیلی خیلی کمتر است؛ از سویی آقای محسن رضایی نیز تا حدودی خودش را برنده انتخابات می‌داند و معتقد است اگر در دور اول هم برنده نشود، دور دوم برنده انتخابات خواهد بود، لذا کنار کشیدن او تقریباً محال است؛ در دوره‌های قبل نیز کنار نکشید و تا آخر انتخابات‌ ماند و در بین این چند نفر فقط دو نفر کنار می‌کشند.

نماینده پیشین مجلس ادامه داد: رفتار آقای جلیلی نیز به این بستگی دارد که چقدر سخنان آقای باهنر مبنی بر اینکه «برخی از این کاندیداها تا ۲۸ خرداد کاری ندارند و بعد از ۲۸ خرداد کارشان شروع می‌شود» محقق شود، قطع و یقین احتمال دارد که سه نفر کنار بکشند؛ اما کنار کشیدن این دو نفر قطعی است که هم به نفع جریانشان و هم به نفع کاندیدای مدنظرشان خواهد شد، البته به نفع خودشان هم نیست که با ۸۰۰ هزار یا یک میلیون رای در صحنه بمانند.

وی درباره اثر مناظره‌ها در میزان مشارکت مردم در انتخابات تاکید کرد: در حال حاضر تعداد رای دهندگان پایین است؛ یعنی آمار و ارقام و صحبت‌ها که را که توجه می‌کنی متوجه می‌شوی بعید است که رای بالایی داشته باشند، مگر اینکه یک اتفاق مطلوبی بیفتد، شور و هیجانی در مردم ایجاد شود و رای بدهند. وقتی میزان رای پایین باشد برنده انتخابات نیز بازنده است.

یوسفیان ملا در واکنش به سخنان مهدی چمران مبنی بر این که فرقی ندارد کسی در انتخابات کنار بکشد یا نه تصریح کرد: اگر فردی که بعد از مقام رهبری اولین شخصیت اجرایی کشور است با زیر ۱۰ میلیون رای انتخاب شود در مجامع بین المللی نیز جایگاه آن نادیده گرفته می‌شود؛ آقای بشار اسد در زیر آتش و خون کاندیدا شده و رای بالایی آورده، برای اینکه بتواند مقبولیت خودش را در دنیا جا بیاندازد. ما تنها رئیس‌جمهور نمی‌خواهیم، بلکه رئیس‌جمهوری می‌خواهیم که چهره جهانی داشته باشد، آقای چمران اشتباه می‌کند که اینگونه می‌گوید اگر رئیس جمهوری با ۶ یا ۷ میلیون رأی بیاید رئیس‌جمهوری می‌شود که قدرت چانه زنی جهانی ندارد.

وی ادامه داد: اما اگر با ۱۵ تا ۲۰ میلیون رأی بیاید به هر حال رئیس جمهور مردمی است و قطع یقین در داخل هم تأثیرگذار است. گاهی ممکن است یک فردی منصوب و منتخب مردم نباشد، او نیاز به پشتیبانی مردمی ندارد، مثل وزیر یا معاون اول، مثل اینکه مثلاً وزیری در مجلس با ۲۲۰ رای یا با ۱۲۰ از نمایندگان رای اعتماد بگیرد، خیلی فرق می‌کند.

این نماینده مجلس دهم تاکید کرد: رئیس جمهوری که رای بالا داشته باشد ولو یک یا دو میلیون آنهم در شرایطی که تعداد رای پایین است، خیلی مهم است. در دوره دوازدهم انتخابات ریاست جمهوری رئیس ‌جمهور با ۲۵ میلیون رای مذاکره کرد، اکنون یک رئیس جمهور با ۵ یا ۶ میلیون نمی‌تواند مذاکره کند؛ واقعاً تعداد رای مردم در آرا رئیس جمهور در تصمیمات داخلی و بین المللی تاثیرات مستقیم دارد.

منبع: ایلنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد رئیس جمهوری رئیس جمهور کنار کشیدن دو نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۹۰۲۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس جمهور هوادار روسیه در سودای نخست‌وزیری کرواسی

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، کرواسی روز چهارشنبه ۱۷ آوریل (۲۹ فروردین) شاهد انتخابات پارلمانی حساسی است که رقابت اصلی در آن بین رئیس جمهور و نخست وزیر کنونی این کشور در جریان است.

در این رأی‌گیری، حزب حاکم «اتحاد دمکراتیک کرواسی» یا «اچ‌دی‌زد» از جناح محافظه‌کار به رهبری «آندری پلنکوویچ»، نخست وزیر کنونی، در مقابل ائتلاف احزاب میانه‌رو و چپ قرار می‌گیرد که رهبری غیررسمی آن را «زوران میلانوویچ»، رئیس جمهور پوپولیست کنونی و رئیس حزب سوسیال دموکرات، اس‌د‌ی‌پی بر عهده دارد.

ریاست جمهوری در این کشور اروپایی یک مقام تشریفاتی محسوب می‌شود و اعمال قدرت سیاسی و اداره کشور عملا در دست نخست وزیر است.

این انتخابات در حالی برگزار می‌شود که کرواسی، عضو اتحادیه اروپا و ناتو، با بالاترین نرخ تورم در منطقه یورو، کمبود نیروی کار، مهاجرت غیرقانونی و گزارش‌های فساد گسترده دست و پنجه نرم می‌کند.

در این رقابت فشرده که برای کسب ۱۵۱ کرسی مجلس کرواسی انجام می‌شود، تنها سیاست‌های داخلی کشور تعیین‌کننده نیست، بلکه پای مؤلفه‌های مهم خارجی از جمله موضوع هم‌پیوندی با اتحادیه اروپا در مواجهه با بی‌ثباتی ناشی از تهاجم گسترده روسیه به اوکراین نیز در میان است.

اگر حزب حاکم در قدرت بماند، این کشور به مسیر غربگرایانه در حمایت از اوکراین در مبارزه با روسیه ادامه خواهد داد. اما موفقیت اس‌دی‌پی می‌تواند این حزب را در مسیر پیروزی در انتخابات پارلمان اروپا که در ژوئن برگزار می‌شود و در انتخابات ریاست جمهوری که برای دسامبر برنامه‌ریزی شده، قرار دهد. این امر تسلط طولانی مدت اچ‌دی‌زد بر سیاست کشور را متزلزل خواهد کرد و به این ترتیب به مانند مجارستان و اسلواکی، فضای بالقوه مساعدی برای نفوذ قوی‌تر طرفداران روسیه در کرواسی باز خواهد شد.

شعبه‌های رأی‌گیری عصر چهارشنبه بسته می‌شود و انتظار می‌رود نتایج رسمی انتخابات در روز پنجشنبه اعلام شود.

بیشتر نظرسنجی‌های پیش از انتخابات پیروزی حزب دست راستی حاکم را پیش‌بینی می‌کردند، اما پیروزی بدون کسب حد نصاب کرسی‌ها برای تشکیل دولت تک‌حزبی.

اپوزیسیون جناح چپ برای پیروزی از موضوع نارضایتی‌‌ همگانی از تورم بالا و ضعف عمومی اقتصادی در اکثر کشورهای عضو اتحادیه اروپا بهره می‌برد. احزاب کوچک‌تر در راست و چپ می‌توانند کلیدی برای کسب قدرت اچ‌دی‌زد و ا‌س‌دی‌پی باشند.

کرواسی با جمعیت ۴ میلیونی در منطقه بالکان، در سال ۲۰۱۳ میلادی به جدیدترین عضو اتحادیه اروپا تبدیل شد و سال گذشته به منطقه شنگن و یورو پیوست.

پس از اینکه میلانوویچ به عنوان رئیس جمهوری انتخابات را برنامه‌ریزی و پیشنهاد غافلگیرکننده خود را برای شرکت در انتخابات به عنوان نامزد نخست وزیری اعلام کرد، به نمایندگی از حزبش اس‌دی‌پی کارزار تبلیغاتی خود را به راه انداخت. اما قضات دادگاه قانون اساسی کرواسی وارد عمل شدند و گفتند این اقدام خلاف قانون اساسی است.

دستگاه قضایی می‌گوید که رئیس‌جمهور نمی‌تواند نامزد نخست‌وزیری شود، در انتخابات پارلمانی یا به نفع حزبی در مبارزات انتخاباتی شرکت کند، مگر اینکه ابتدا از سمت ریاست جمهوری استعفا دهد.

میلانوویچ این را نپذیرفت. او آشکارا رأی دادگاه عالی را نادیده گرفت و به مبارزات انتخاباتی به نفع اتحاد جناح چپ ادامه داد.

پلنکوویچ روز چهارشنبه پس از رأی دادن در یکی از شعبه‌های زاگرب با اشاره تلویحی به نقض قانون به دست میلانوویچ گفت: «امیدوارم شهروندان به کرواسی‌ای رأی دهند که به قانون اساسی و نظم قانون اساسی احترام می‌گذارد، به کرواسی‌ که به حلقه دموکراتیک غربی و فرا آتلانتیک تعلق دارد.»

میلانوویچ هم به نوبه خود گفت که پلنکوویچ با سخنانش در روز رأی‌گیری اصل سکوت انتخاباتی را نقض کرده است.

رئیس جمهور گفت: «شما نخست وزیری دارید که حتی امروز هم نتوانست جلو خودش را بگیرد و آن سکوت نمادین انتخاباتی را وحشیانه و با یاوه‌گویی‌هایی درباره نقض قانون اساسی و احترام به قانون شکست.»

میلانوویچ همچنین با اشاره به رسوایی‌های حزب حاکم در گذشته و حال که پرونده برخی موارد آن به دادگاه کشیده شده، پلنکوویچ و اچ‌دی‌زد را به فساد و «دزدی گسترده» بودجه دولتی متهم کرد.

پلنکوویچ که از سال ۲۰۱۶ رهبری دولت را بر عهده دارد، بارها این اتهامات را رد کرده و گفته است که اگر میلانوویچ نخست وزیر بشود، کشور را از اتحادیه اروپا دور و به روسیه نزدیکتر خواهد کرد.

میلانوویچ اغلب در طول جنگ اوکراین موضع طرفدار روسیه را ابراز کرده و با آموزش سربازان اوکراینی در کرواسی و همچنین ارسال سلاح به اوکراین مخالفت کرده است، زیرا از نظر او این کار فقط جنگ را طولانی می‌کند. وی همچنین از سیاست‌های اتحادیه اروپا در مورد اوکراین انتقاد کرده است.

 

دیگر خبرها

  • هویت رژیم جعلی صهیونیست به جهان نشان داده شده است
  • کم آبی و کاهش رشد جمعیت از چالش‌های اصلی استان سمنان هستند
  • معاون رییس جمهور: دشمن در مقابل توان نیروهای مسلح ،خلع سلاح شده است
  • مردم استان بوشهر نماد ایرانی واقعی هستند
  • مستمری والدین شهدا به ۱۵۰ میلیون ریال در سال جاری رسیده است
  • رئیس جمهور هوادار روسیه در سودای نخست‌وزیری کرواسی
  • زاکانی: واردات واگن‌های مترو امسال انجام می‌شود
  • توضیحات زاکانی در خصوص نصب دوربین روی لباس حریم بانان
  • زاکانی: واگن‌های چینی امسال وارد کشور می‌شود
  • جنجال ایکس در هند