Web Analytics Made Easy - Statcounter

مخاطبین الف درباره یادداشت ««زبان آوری» به جای کارنامه؟!» نظرات متعددی ارسال کردند که تعدادی از آنها را می‌خوانید:

*همه کلیات گفتند. معلول ها را گفتند. نگفتند چه برنامه ای برای جلوگیری از رشد پاچه خاری و نفاق که منبع فساد است، دارند.با کدام استراتژی منتشر شده اقتصادی می خواهند کشور اداره کنند. در فکر تقسیم بیت المال بودند به جای روش خرج و دخل کشور.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مگر احمدی نژاد حرف های قشنگی نزد و مورد حمایت نبود؟ هیچکدام در سطح ریاست جمهوری نیستند. فقط چند جمله ای راجع به علت ها شنیده شد.

*با توجه به اینکه همه نامزدهای محترام مسول هستند در کشور باید به جای سوال وفرافنکنی پاسخ گویی اقدامات خود زمینه مسکن اشتغال ازدواج ورفاهیات کشور باشند؟

*با سلام واحترام متاسفانه هیچکدام از نامزدها برنامه مشخصی در مورد خانه ازدواج اشتغال ورفاهیات مردم نداشتند وبیشتر به بحث وجدل بی مورد پرداختند! در مورد آموزش در مورد مهار بیماری کرونا در مورد فرهنگ و....... هیچ بدون برنامه!؟

*همه کاندیدها مثل هم هستنددر حرف استادند بخصوص یکی شان استاد تر است حرفه ایشان است تا احزاب در کشور فعال نشود همین آش است که هست

*چرا شورای نگهبان به این صورت نامزد تعیین می کند که بیایند وبی اخلاقی را در جامعه راه بیندازند طرحی باید باشد که از شش ماه قبل از انتخابات از نامزدها ،ودولت پیشنهادی آن آزمونهای تخصصی گرفته شود

*با تهمت زدن، کنایه حرف زدن، تخریب همدیگر و بی عرضه گی دولت‌های قبل که نمی تونید کشور داری کنید. و عوض اینکه برنامه خودتون ارائه کنید و راهکار مناسب بدید عقده‌های خودتان را خالی می کنید. و به فکر جمع کردن مدارک از یکدیگر بودید تا در مناظره همدیگر را خورد کنید، فقط شهید رجایی رحمت الله علیه مرد عمل بود ولی نتونستند تحملش کنند لذا منافقین کور دل آن و ترور و شهید کردند. به والله شما از خداوند متعال دور شدید و هر کدام بفکر خودتون هستید یادتون رفته یک عده نوجوان، جوان و پیران دارند برنامه را می بینند. و از خداوند مهربان میخوام بحق حضرت زهرا سلام الله علیها، صاحب ما و مولای ما آقا امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف را بفرسته تا در این جامعه ای با این مسخره بازی افسرده کردید و هر بلایی خواستید سر مردم درآوردید را بفرستد

*اگر عدالتی می‌بود باید داستان جبران وظلم وجفا مشخص میشد بعد مناظرات.مسله دوم در مورد کشور داری آنهم در شرایط فعلی که واقعا خیلی سخت ودشواره دقیقا حرف بازرگان مطلوبتره ما به کسانی نیاز داریم که بتونن تو این موقعیت کشور رو نجات بدن یعنی نمره صفر به شورای نگهبان

*فعلأ اولویت اول شرکت در انتخابات هستش و اولویت بعدی انتخاب مدیری شایسته دانا و توانمند که توان بکارگیری نخبگان اقتصادی و با تجربه را داشته باشد.

*مردم این مناظرات رو ندیدند و ارزشی هم قائل نشدند. مهم نیست کاندیداها چه چیزی بگویند یا نگویند. مهم اینه که مردم به وضوح متوجه شده‌اند که قرار نیست اوضاع مملکت بهبود پیدا کنه.

*همه این آقایان باید مشخص کنند که دیپلم، لیسانس، فوق لیسانس، دکترا و نیز تخصص خود را در چه مراکزی و تحت چه شرایطی اخذ کرده اند. کنکور داده اند یا از سهمیه استفاده کرده اند.

***

یادداشتی با عنوان «پیش بینی عجیب عرفات پیش از مرگ درباره فلسطین» با نظرات متعدد کاربران الف همراه شد. تعدادی از این نظرات را می خوانید:

*اسراییل محکوم به نابودی است و شاید این نابودی خیلی نزدیک باشدویکی ازعوامل آن خودیهودیان مخالف آنها هستند

*با پیروزی های اخیر «شمشیر قدس» دیگر هیچ فلسطینی به مصالحه نمی‌اندیشد بجز مقاومت، آنهم با سلاح بی نظیر موشک که هر نقطه ای از محل استقرار دشمن را تحدید می‌کند،

*اینهمه با دیپلماسی خواستند سر ملت فلسطین کلاه بگذارند بعد از سالها معلوم شد که بغیر از مقاومت مسلحانه در برابر اسرائیل راه دیگری برای مردم آن نمانده است

*فلسطینی ها تاوان فروش زمین هایشان را به یهودی ها می پردازند.

*(پاسخ به کامنت بالا)ایران باید در ترکیه و امارات حکومت تشکیل بده چون ایرانیها خیلی زمین اونجا خریدن!! اینطوری مشکل جزایر سه گانه هم حل میشه!!  فلسطینیان تاوان قتل عام یهودیان توسط کشورهای اروپایی را پس می دهند.(هلوکاست) در حالیکه اروپا باید تاوان پس بدهد.

*برای اولین بار تل آویو و حیفا موشک باران شدند و طرح یهودی سازی قدس با شکست مواجه شد و مردم غزه و کرانه باختری و منطقه 1948 و قدس متحد شدند و اسرائیل برای آتش بس دست به دامن مصر و امریکا شد و این پیروزی بزرگی بود.

*هیچ کس راه حل فلسطین را جنگ و موشک نمی داند موشک برای: 1- جلوگیری از پیشروی و توسعه طلبی رژیم صهیونیستی 2- ایجاد قدرت برای مجبور کردن این رژیم به رفراندوم سراسری.

*به جای داستان‌نویسی بهتره دستاوردهای مقاومت و سازش یا به قول شما تعامل رو مقایسه کنیم، الان هردو امتحان خودشون رو پس دادن و نتایج‌شون جلوی چشم ماست!!

*توی این دنیا که قانون جنگل حاکمه عقلانیت و سیاست حکم میکنه هرلحظه آماده دفاع از خودت باشی!!

*اگر بنا به زورآزمایی باشد، زور فلسطینی ها هیچوقت به اسراییل نمی چربد.

*(پاسخ به کامنت بالا)فعلا"که فلسطینیان قدرتمند و متحد شده اند و صهیونیست ها در موضع استیصال و ضعف قرار گرفته اند.

***

مخاطبین الف درباره مطلبی با عنوان «چرا آمریکا «اسد» را دوست ندارد» نظرت متعددی ارسال کردند که تعدادی از آنها را می‌خوانید:

*برای آمریکا دموکراسی در منطقه مهم نیست. نمونه اش حمایت کامل از سران دیکتاتور عربستان، مصر، اردن، امارات، بحرین، قطر، کویت و عمان هستش. آمریکا به دنبال یک رییس جمهور هماهنگ با خودش و اسرائیل در سوریه هست.

*اگر در تحریم و جنگ نبودن اون وقت باید از دستاورد سوال کرد همینکه گردنشون کلفته در برابر غرب و شرق بزرگترین دستاورده

*اگر یک رییس جمهور مردمی در سوریه سر کار بیاید و سوء مدیریت‌ها جمع شود قطعاً دیگر مشکلی در این کشور باقی نمی ماند.

*(پاسخ به کامنت بالا)من فکر میکردم به اونی که با مشرکت بالای مردم در انتخابات و درصد بالای آرا رای بیاره رئیس جمهور مردمی میگن اما ظاهرا اینطور نیست. رئیس جمهور مردمی کسی هست که با رضایت آمریکا و طبق دستورات اون عمل کنه، مثل بن سلمان و .... اونوقت دیگه هیچ مشکلی توی کشور مشکل مهمی نیست حتی اگر قتل خاشوقچی یا جنگ چندساله بیهوده با یمن باشه!! همه اینها تو فضای مجازی راحت ماسمال میشه!! الان نه در بحرین مشکلی هست نه در عربستان نه در امارات نه در قطر نه در کویت نه حتی در مصر و سودان اما لبنان و سوریه و عراق و ایران با کوهی از مشکلات مواجه هستن!!!!!

*ریاست جمهوری موروثی نیست که از پدر به پسر برسد و با شرایط فوق دیگر ریاست جمهوری محسوب نمی شود و فارق از این وقتی اینهمه سال قدرت انباشته داشته باشید و انتخابات را خودت برگزار کنی کدام رقیبی با تو توان مقابله خواهد داشت ؟؟؟

***

مخاطبین الف درباره مطلبی با عنوان «مهریه بالاتر از ۱۴ سکه، بدون گواهی استطاعت مالی را ممنوع کنید» نظرت متعددی ارسال کردند که تعدادی از آنها را می‌خوانید:

*به شرطی زنان زیر بار مهریه کم باید برن که مرد هم سند سلامت جسمی ،روحی وروانی و جنسی رو با تشخیص متخصصین بیاره ،نه اینکه مردی که مدام دنبال زنان و دختران مردم هست حالا بیاد باهزارفریب دختر مردم رو به عقد خودش دربیاره با ۱۴ سکه بعدآ اون زن هیچ حقی هم نداشته باشه البته مردهای سالم هم باید با زنانی که به ازدواج به چشم تجارت نگاه می‌کنند ازدواج نکنند اون وقت میشه گفت این قانون درسته نه الان ،

*چه ازدواجهائی که بخاطر همین مسئله سر نگرفته و چه زندگی هائی که بخاطر آن از هم نپاشیده.پس مسئله را قبول کرده و راه حل آن را تدوین کرده از دگم بودن در عدم تغییر مقررات خود داری کنیم.

*لطفا با مهریه ی کم ازدواج نکنید. من پدر مادرم به خاطر اعتقاد و رضای خدا با مهریه ی کم خواهرم موافقت کردند. الان همسر بددهن و بی اخلاقی داره که به هیچ جا دستمون بند نیست هر جوری بخواد خواهرم رو آزار میده و طلاق هم نمیده. انگار که خواهرم گروگانه.

*مهریه تنها مشکل ازدواج است؟ جهیزیه و حقوق زنان چی؟مگر والدین حاضرند دخترشان را به بردگی بدهند بدون تضمین حق طلاق و حق حضانت و...با چماق مهریه؟

*مهریه شرعی و قانونی است ولی جهیزیه نه مبنای شرعی دارد نه قانونی اما دختران زیادی به خاطر نداشتن استطاعت خرید جهیرزیه ازدواج نمی کنند یا سالها از همسر و خانواده او به خاطر کم بودن جهیزیه سرکوفت و سرزنش می شنوند در بعضی استانها جهیزیه را مرد تهیه می کند ولی در بسیاری از استانها نه تنها به عهده خانواده دختر است بلکه خانواده داماد بسیار سختگیر و متوقع هستند که جهیزیه بهترین باشد

*وقتی حق طلاق با مرد است و مرد حق چند همسری و محدود کردن آزادی های زن را دارد بدون مهریه زن به اسیر دست بسته تبدیل می شود که در زندان مرد گرفتار شده است

*مهریه در اصل هر چه بوده الان از طرف خانواده ها به عنوان جبرانی بر فقدان حمایت های قانونی و عدم برخورداری از حداقل حقوق استفاده میشه. یک زن الان اگر همسرش مشروبخوار باشه نمیتونه ازش طلاق بگیره. اگه همسرش با زن های متعدد ارتباط داشته باشه نمیتونه طلاق بگیره. بدون اجازه همسر نمیتونه مسافرت بره من میخواستم برم کربلا همسرم باید بیاد امضا کنه ومن کلی احساس حقارت کردم. حقوق زنان را به اونا بدید و مهریه رو کاهش یا حذف کنید

 

منبع: الف

کلیدواژه: مخاطبین الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۹۲۷۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمارهای عجیب برای بالا بردن شبکه سه/ برمودا و شریفی مقدم ۳۰۰ میلیون بار دیده شدند شما چطور آقای فروغی

حسین قره: حتماً این روزها به نظرسنجی‌ها و یا نظراتی که بر اساس داده‌های این نظرسنجی‌ها گفته شده، برخورده‌اید. یکی از نهادهایی که این روزها و بعد از تعطیلات نوروز سوار بر موج نظرسنجی‌ها به دنبال مقاصدی است که جبران مافات و گذشته کند، سازمان صداوسیما است.برنامه‌های نوروزی این سازمان اگرچه خالی از ایراد نبود، اما چون از مواضع تندوتیز دوساله گذشته برگشته و به بعضی از هنرمندان و مجریان و برنامه‌سازان فرصت داد تا باری دیگر از قاب تلویزیون با مردم ارتباط بگیرند، نسبت به سقوطی که در ماه‌های سال قبل داشت و از زیر بار برنامه‌هایی با ۷ و ۱۰ درصد مخاطب خلاص شد و بالا آمد، سریعاً مدیران این سازمان در تمامی نشست‌ها از موفقیت برنامه تحول خود سخن گفتند که از جمله آنان رئیس این سازمان، پیمان جبلی بود.

در میان تمام نظرسنجی‌های انجام شده، آخرین آن «سنجش نگرش مردم در خصوص برنامه‌های صداوسیما» با تعداد نمونه‌ی ۱۷۱۵ نفر از شهروندان ۱۵ سال به بالای سراسر کشور در «هفته آخر فروردین‌ماه» سال جاری بود که جای تحلیل و بررسی دارد. چراکه نتایج و داده‌ها با آنچه در کوچه و خیابان و جای بروز افکار مردم وجود دارد، متمایز است.

نظرسنجی و مردم، مردم و شبکه‌های اجتماعی

یکی از شیوه‌های مدرن فهم شرایط جامعه، نظرسنجی و پایش افکار عمومی است که به مدیران بالادست و فرمان می‌دهد که مدیریتشآنچه میزان با خواست و اراده ملتی که از آنان رأی گرفته برکرسی قدرت (در هر سطحی) تکیه زده‌اند، مطابقت دارد. مردم چه می‌خواهند و بر اساس داده‌ها برای آینده جامعه برنامه‌ریزی کرده و هم‌افزایی جامعه و ارکان حاکمیت افزایش یابد.

اگرچه نظرسنجی‌ها تقریبی است و تحلیل داده‌ها از اصول علوم اجتماعی تبعیت می‌کند؛ اما تشکیک‌ها در داده و اطلاعات و برآمده از آنان می‌تواند به فهم بهتر موضوعات مورد نظرسنجی کمک کرده یا آنان را اصلاح کند.

یکی از مراکز نظرسنجی مستقر در ایران مرکز افکار سنجی دانشجویان ایران (ایسپا) است. این مرکز در آخرین نظرسنجی خود درباره صداوسیما و میزان مخاطب به آمارها و داده‌هایی رسیده است که قابل تشکیک است و می‌توان درباره آن حرف زد.

این نظرسنجی با عنوان «سنجش نگرش مردم در خصوص برنامه‌های صداوسیما» با تعداد نمونه‌ی ۱۷۱۵ نفر از شهروندان ۱۵ سال به بالای سراسر کشور در «هفته آخر فروردین‌ماه» سال جاری، به شیوه مصاحبه تلفنی انجام شده است. بنا بر گزارش این مرکز مهم‌ترین یافته‌های این نظرسنجی ازاین‌قرار است که ۲/۶۲ درصد ایرانیان، تلویزیون می‌بینند و به ترتیب شبکه ۳، آی فیلم و شبکه یک، پربازدیدترین شبکه‌های تلویزیونی هستند.

آیا این نتیجه قابل تشکیک است و از آن مهم‌تر آیا از این آمار می‌توان عملکرد این سال‌های تلویزیون که زیر نگین آقایان پیمان جبلی و وحید جلیلی اراده می‌شده است را توجیه کرد. آیا به این داده‌ها می‌توان تأکید کرد که عمل کرده آقایان و آنچه ساخته‌اند با نظر مردم مطابقت دارد.

اراده مردم در بسترهای مختلف

شاید تا یک دهه پیش بسترها برای بروز عقاید مردم اندک بود، رسانه‌های مکتوب و تصویری و رسانه‌های جریان اصلی می‌توانستند با اتکا به میزان مخاطب مدعی باشند که دو دستور کار دارند، بیان خواسته مردم و جهت‌دهی (چه مثبت و چه منفی) به افکارشان و هدایت جامعه به آنچه مطلوب است و اصلاح بعضی از باورها و... اما از دهه‌ای پیش‌تر مردم در تمام سطوح خود زبان ابراز پیدا کرده‌اند، گسترش فضای مجازی بر بستر وب و ساخت شبکه‌های اجتماعی این بستر را به وجود آورد تا کم‌کم مردم در شکل عام شبکه اجتماعی را تسخیر کرده و به بیان عقاید خود بپردازند. با این اتفاق اختیار دیگر تام و تمام در اختیار کسی نیست و شبکه‌هایی شناور و توده‌ای و ابری شکل می‌گیرد که نشان می‌دهد مردم چه چیزی را دوست دارند و چه چیزی را نمی‌پسندند، چه امری را تأیید می‌کنند و چه امری را پس می‌زنند و...

شبکه‌های اجتماعی خود یک خط و میزان برای صحت سنجی و برابر نهادن و قیاس با مراکز نظرسنجی شده‌اند. این را هم باید تأکید کرد که منابع نظرسنجی‌ها گاهی می‌تواند در شکل‌دهی نظرسنجی و... متغیرهایی را ایجاد کند.

وایرال شدن زیرخاکی و دیده نشدن دو سریال هفت‌سر اژدها و رستگاری

اگر قرار باشد با این ملک که امروز مردم بیشترین حضور را در شبکه‌های اجتماعی دارند، سراغ نظرسنجی‌هایی که این روزها صداوسیما و حالا ایسپا آن‌ها را تهیه کرده‌اند، رفت، می‌توان به این آمارها تشکیک کرد و از تهیه‌کنندگان و نویسندگان صورت نظرسنجی پرسید، چطور است که بعضی از سریال‌های مورد اشاره در این نظرسنجی مثل زیرخاکی در شبکه‌های اجتماعی بازتاب داشته و به اصلاح امروز وایرال می‌شود، اما تقریباً در شبکه‌های اجتماعی خبری از هفت‌سر اژدها یا رستگاری نیست. اگر این ملاک واکنش مردم باشد، دست‌به‌دست شدن بخش‌هایی که مردم دوست داشته‌اند خود یک واکنش مثبت است. اگر سه سریال با هم قیاس شوند، در فضای مجازی اختلاف دو سریال با سریال اول فرقی فاحش دارد و قابل‌مقایسه نیست. این واکنش‌ها می‌تواند نحوه پرسش‌نامه را دقیق‌تر کند و یا اصلاحی در آن ایجاد کند.

نکته دیگر این است که در این نظرسنجی دیده نشده قیاس و محبوبیت آثار است و یا صرفاً به دیدن یا ندیدن اکتفا کرده و اگر ملاک محبوبیت در پرسش‌نامه بود در خروجی این اطلاعات و داده ارائه نشده است.

نکته دیگر که می‌تواند ملاک در کنار شبکه‌های اجتماعی باشد، رسانه‌های داخلی است، در خصوص این سه سریال مطرح شده در نظرسنجی تقریباً نقد و نظر یا واکنشی گسترده‌ای نبوده است، واکنش و نقد منفی را در حدودی می‌توان دید؛ اما اخبار مرتبط با دو سریال هفت‌سر اژدها و رستگاری به‌جز رسانه‌های صداوسیما و وابسته جریانی و سیاسی بسیار کم است.

برمودا و مهمونی شبکه نسیم پایین‌تر از برنامه‌های شبکه سه

در بین برنامه‌های تولید شده که با هم قیاس شده‌اند نکته جالب اینجاست که برنامه‌های تلویزیونی، ازجمله مهمونی ساخته ایرج طهماسب با عروسک‌های که جذابی همچون آقای همساده و...، یا برنامه گفتگو محور برمودا کار کامران نجف زاده که با حواشی بسیاری همراه بود و گفتگو او با مهمان‌هایش بیشترین بازخورد را در شبکه‌های اجتماعی داشته و بخشی‌های بسیاری از آن وایرال شده است و به‌سرعت دست‌به‌دست می‌شود در این نظرسنجی در پایین‌ترین رتبه‌ها قرارگرفته‌اند. در عوض برنامه‌های شبکه سه سیما ازجمله فوتبال برتر که کمترین چرخش در شبکه‌های اجتماعی را دارد، در بالای جدول است. این نمودار را حتی می‌توان با قبل این برنامه هم مقایسه کرد. تعداد مخاطبانی که با این برنامه تماس می‌گیرند نسبت به دوره‌ای که عادل فردوسی پور آن را اجرا می‌کرد هم می‌تواند دامنه نظرسنجی را حد و حدود دهد.

اگرچه نظرسنجی‌ ایسپا نشان می‌دهد که تولیدات شبکه سه بالاتر از همه تولیدات ایستاده است؛ اما برنامه‌هایی همچون برمودا و المیرا شریفی مقدم بیشتر از ۳۰۰ میلیون بار در شبکه‌های اجتماعی دیده شدند و این درحالی است که این برنامه‌ها بخشی از تولیدات این شبکه نیستند. داده‌ها و آمارهایی که از شبکه های اجتماعی به دست می آید می‌تواند نقیضی برابر نظرسنجی باشد.

جامعه آماری، مبنای انتخاب و خروجی داده‌ها

برگزارکنندگان نظرسنجی قطعاً نقشی در تغییر نظر جامعه آماری خود نداشتند، اما انتخاب جامعه آماری یعنی همان یک هزار و هفتصد نفری که به پرسشنامه پاسخ داده‌اند و نحوه پرسش می‌تواند محل بحث باشد. مبنای انتخاب تصادفی شماره‌های تماس هم می‌تواند ما را به نتایجی برساند. فرض بگیرید اگر شما در آخرین روزهای تعطیلات فروردین از مردم بپرسید تلویزیون دیده‌اید، به دلیل تعطیلات احتمال دیدن برنامه‌های تلویزیونی وجود دارد؛ اما می‌توان سایه این ماه با بیشترین برنامه‌ها را به کل سال و یک‌نهاد تعمیم داد و تیتر زد که ۶۲ درصد ایرانیان تلویزیون می‌بینند.

آنچه مسلم است آمار ۶۲ درصد مخاطبان تلویزیون با توجه به شرایط اجتماعی و ریزش سرمایه اجتماعی این نهاد آن‌قدر بالاست که جای بحث دارد و جامعه شناسان می‌توانند با ورود به این مسئله آن را مورد نقد و بررسی قرار دهند.

اگر این نظرسنجی‌ها کنار هم گذاشته شود می‌تواند مدیران را به خطاهای راهبردی و استراتژیک بکشاند. از جمله آن می‌توان به صحبت‌های چند روز پیش پیمان جبلی رئیس صداوسیما اشاره کرد. او گفته بود: شیوه‌های علمی نظرسنجی مرکز تحقیقات صداوسیما، سابقه‌ای بیش از ۵۰ سال دارد. امسال در انتخابات پیش‌بینی مشارکت ۴۱.۷ درصدی را مرکز تحقیقات پیش‌بینی کرده بود که ۴۱ درصد محقق شد. ذائقه مصرف رسانه‌ای جامعه به‌ویژه در نسل‌های جدید تغییر کرده است. امسال بنابراین قرار گرفته که الگوها و مدل‌های نظرسنجی به‌روزرسانی شود. بخش عمده‌ای از مخاطبان صداوسیما در شهرستان‌ها و روستاها هستند، لذا صداوسیما بیش از ۸۰ درصد در روستاها و شهرهای کوچک مخاطب دارد.

آقای جبلی ۸۰ درصد از کجا آمده است

جمله آخر آقای جبلی آن‌قدر گنگ و نامفهوم است که می‌تواند چند پرسش را به همراه داشته باشد. این عدد ۸۰ درصد از کجا آمده است، ۸۰ درصد از چه جمعیت آماری، تقسیمات کشوری چیز دیگری می‌گوید، اصلاً ۸۰ درصد جمعیت ایران که در شهرهای کوچک و روستاها زندگی نمی‌کنند که بخواهند مخاطبان تلویزیون آقای جبلی باشند. شهرهای کوچک چه مقیاسی دارند، مثلاً شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر جمعیت کوچک به‌حساب می‌آید یا شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر یا ۳۰۰ هزار نفر، آن‌وقت باید از آقای جبلی پرسید اگر تعداد شهرهای کوچک و روستاهای ایران را جمع بزنیم چطور به عدد ۸۰ درصد جمعیت خواهیم رسید.

اگر این‌گونه است سهم شهرهای بزرگ از صداوسیما چه می‌شود. اصلاً مقیاس برای شناسایی یک شهر به بزرگی و کوچکی مگر اندازه و مساحت شهر است، شهر بزرگ به لحاظ وسعت بدون جمعیت معنا ندارد، به عبارتی بیابان یا جنگل یا هر چیزی است به‌غیراز شهر، شهر بزرگ تعریف دارد، میزان جمعیت به‌علاوه رشد صنایع و اقتصاد و ملاک‌های اجتماعی و زیستی، خب اگر در شهری ۱۴ میلیون از ۹۰ میلیون جمیعت ایران زندگی می‌کنند و تلویزیون هیچ برنامه‌ای برای آنان ندارد، تکلیف این ۱۴ میلیون چیست و اگر در ایران به ترتیب شهرهای بزرگ را با جمعیتشان جمع بزنیم و به عددی حدود ۶۰ درصد جمیعت کشور برسیم، آن‌وقت آن ۸۰ درصد آقای جبلی کجای معادل قرار می‌گیرد.

خطر تفسیر به رأی یک نظرسنجی و یا ترکیب عناصری در پرسشنامه‌ها می‌تواند یک فاجعه را رقم بزند، نمی‌توان با ابزار علم جدید به جنگ آن رفت و آن را از محتوا و معنا خارج کرد. مراکز نظرسنجی که سال‌ها در حال تولید علمی داده هستند باید کماکان مستقل باقی بمانند و نباید از کارشناسان این حرفه خالی شوند. مهم است که اگر نظرسنجی‌ها به نفع ما نبود، صادقانه بپذیریم و مهم‌تر است که داده‌ها را تفسیر به رأی نکنیم چون راه به بی‌راهه هم نمی‌برد.

۵۷۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899120

دیگر خبرها

  • مناظرات دور دوم انتخابات مجلس در مشهد کلید خورد
  • پورمختار: مراکز پژوهشی، راهکارهای عملی برای مشارکت مردم در جهش تولید ارائه کنند
  • ۱۲۰۰ شعبه اخذ رای در مرحله دوم انتخابات مجلس در مشهد و کلات فعال می‌شوند
  • ارائه بیش از ۱۰۰ خدمت رایگان برای بارداری سالم
  • رفع موانع ازدواج و فرزندآوری مقدمه جوان سازی و ازدیاد جمعیت
  • آمارهای عجیب برای بالا بردن شبکه سه/ برمودا و شریفی مقدم ۳۰۰ میلیون بار دیده شدند شما چطور آقای فروغی
  • «مردم سلام» طرحی برای استفاده از نظرات شهروندان در اداره شهر است
  • آیت‌الله گرامی در گفت و گو با جماران: یکی از عوامل مهم لغو رفراندوم اصلاحات ارضی از سوی شاه اعتراض آیت الله بروجردی بود/ مقام ایشان در بُعد معنوی بسیار بالا بود ولی مثل بسیاری از مدعیان امروزی نبود که خود را مطرح کند
  • تدوین اولویت‌های مجلس دوازدهم براساس نظرات نخبگان و مردم
  • امام جمعه بوشهر: پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری تسریع شود