Web Analytics Made Easy - Statcounter

بانوی کارآفرین تربت‌حیدریه با فراهم کردن زمینه و بستر اشتغال برای زنان روستای محل زندگی‌اش موفق شده با تبدیل ابریشم‌های تولیدی منطقه به پارچه‌های ابریشم، این دست‌بافت‌ها را به آلمان، سوئد و کشورهای حاشیه خلیج‌فارس صادر کند.

به گزارش قدس آنلاین، زنان کارآفرین نه‌تنها سبب سودهای اقتصادی می‌شوند بلکه منافع اجتماعی و فرهنگی ایجاد می‌کنند چراکه زنان به دلایل متعدد از جمله بیکاری و کاهش دستمزدها و نارضایتی از شغل قبلی وارد عرصه کارآفرینی می‌شوند و به‌طورجدی کارآفرینی را راهی برای برون‌رفت از بیکاری معمول می‌دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مریم رمضانی فدردی بانوی ۳۹ ساله اهل روستای فدرد از توابع شهرستان تربت‌ حیدریه است، یک زن روستایی و تحصیل‌کرده که مانند بسیاری از زنان روستایی روی پای خودش ایستاده است.

این بانوی کارآفرین یکی از ده و صدها بانوی باپشتکاری است که با وجود کمبودها، مشکلات و دوری از امکانات پای هدف خود ایستاده و دست از تلاشش برنمی‌دارد.

وی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با اشاره به اینکه از سال ۱۳۸۶ با تأسیس یک شرکت تعاونی در حوزه فرش، فعالیتش را در این زمینه در روستای محل زندگی‌اش آغاز کرده است، گفت: با همراهی همسر و کمک خانواده از سال ۱۳۹۰ نیز پیگیر احیای دوباره «فَرَت بافی» شدم.

رمضانی با بیان اینکه  از سال ۱۳۵۰  هنر «فَرَت بافی» از بین رفته است، بیان کرد: «فَرَت بافی» در واقع نوعی نساجی سنتی به منظور بافت پارچه‌های محلی زیبا و رنگارنگ است که برای حوله، شال، روسری، بقچه، چادر شب، پیژامه، زیرپیراهنی و چادر  استفاده می‌شود.

این بانوی کارآفرین ادامه داد: در طول این سال‌ها به دلیل علاقه و پشتکاری که در این زمینه داشتم دوره‌های آموزشی در رشته‌های ابریشم‌بافی، گلیم‌بافی، جاجیم‌بافی، نوار بافی، نساجی سنتی، کار فرآوری سفیدگری ابریشم و گیوه‌بافی را فراگرفتم و موفق به اخذ مدرک مربوطه از فنی و حرفه‌ای شدم.

وی با بیان اینکه کار فرآوری سفیدگری و گیوه‌بافی را با کمک میراث فرهنگی تربت‌ حیدریه در شهرستان احیا و وارد بازار جدیدی کرده است، افزود: در حال حاضر ۸۰ نفر به‌طور مستقیم و ۲۰ نفر به‌طور غیرمستقیم در این کارگاه مشغول به‌کار هستند، به‌طوری‌که پارچه‌های ابریشمی که محصول دست بانوان این روستاست به کشورهای آلمان، سوئد و کشورهای حاشیه خلیج‌ فارس صادر می‌شود.

رمضانی که همانند بسیاری از بانوان کارآفرین سرمایه قابل‌ توجهی ندارد، تنها دارایی خود را لطف خانواده و تلاش شبانه‌روزی دانست و تأکید کرد: معتقدم اگر فرهنگ کارآفرینی در جامعه نهادینه و جاری شود، قطعاً در حوزه اقتصاد و اشتغال مشکلی نخواهیم داشت.

این بانوی کارآفرین با بیان اینکه کارهای هنری که در حال حاضر انجام می‌دهم با رشته تحصیلی‌ام مطابقت ندارد، عنوان کرد: اگرچه در رشته مدیریت خانواده تحصیل‌کرده‌ام، اما به دلیل علاقه‌ای که داشتم وارد عرصه هنر و اشتغال شدم، چرا که معتقدم خداوند هرکسی را که خلق کرده برای این بوده تا برای دنیا کاری انجام دهد و اگر غیر از این باشد فرقی بین انسان و حیوان نیست.

وی با تأکید بر اینکه بانوان می‌توانند علاوه بر خانه‌داری و آشپزی، در حوزه اقتصاد و بازار کمک‌حال خانواده باشند، بیان کرد: فعالیتم را از روستای محل زندگی‌ام آغاز کردم و به همراه تعدادی از زنان روستا که در کارگاه مشغول فعالیت بودند، بعد از حدود یک ماه و نیم به پیشرفت‌های خوبی رسیدیم.

رمضانی، توکل به خدا در سایه تلاش زنان روستایی را عامل موفقیت‌هایشان در این حوزه دانست و اظهار کرد: خودم فردی خوش‌بین، آینده‌نگر و علاقه‌مند به پیشرفت در زندگی هستم و این مهم باعث شده که صبرم در برابر مشکلات افزایش یابد.

این بانوی کارآفرین با اشاره به اینکه همراهی و حضور زنان روستایی منجر به قوت قلب و تقویت اراده‌ام در ادامه مسیر شده است، گفت: زمانی که می‌بینم این زنان با فعالیتشان در حوزه اقتصاد می‌توانند روی پای خودشان بایستند، تحمل سختی برایم آسان‌تر می‌شود.

وی با اذعان به اینکه هدفم توانمند کردن زنان روستایی و اینکه بتوانند در کنار مردان کمک‌کارشان برای تأمین مخارج زندگی باشند، است و به آن افتخار می‌کنم، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه مهاجرت روستاییان امروز به یک دغدغه جدی در جامعه تبدیل‌ شده است، اما توجه به توانمندی روستاییان و فراهم کردن زمینه برای ایجاد اشتغال پایدار می‌تواند نقش اثرگذاری در جلوگیری از مهاجرت و حتی انجام مهاجرت معکوس ایفا کند.

رمضانی با بیان اینکه با حمایت و پشتیبانی از علاقه‌مندان به این حرفه می‌توان زمینه را برای تحقق اقتصاد پویا و پایدار مهیا کرد، گفت: بانوان با کسب مهارت علاوه بر اینکه از نظر اقتصادی کمک‌حال خانواده هستند، می‌توانند در بالا بردن تولید داخلی اثرگذار باشند.

این بانوی کارآفرین تربتی تأکید کرد:  اگر دولت از کارآفرینان حمایت کند بسیاری از مشکلات در مسیر اشتغال‌زایی زنان در جامعه مرتفع می‌شود.

وی تصریح کرد: به دنبال این هستیم که ابریشم تولیدی منطقه خودمان را تبدیل به پارچه‌های ابریشمی کنیم تا از این طریق علاوه بر ایجاد اشتغال و ارزش‌افزوده از خام‌فروشی محصولات تولیدی جلوگیری کنیم و سود اصلی آن به جیب ابریشم‌کش‌های منطقه برود.

منبع: فارس

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: صادرات ابریشم تربت حیدریه اشتغالزایی زنان دولت بانوی کارآفرین زنان روستایی زنان روستای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۹۳۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت همسو با افزایش تولید و اشتغال از بازارهای داخلی و خارجی بهره‌ می‌گیرد

سخنگوی دولت با بیان اینکه پاکستان ششمین کشور مقصد صادراتی ایران است، گفت: در این دولت سعی می‌شود همسو با افزایش تولید و اشتغال‌زایی، از همه بازارهای داخلی و خارجی استفاده شود.

به گزارش شانا، علی بهادری‌جهرمی امروز (سه‌شنبه، چهارم اردیبهشت‌) در نشست خبری با اشاره به سفر رئیس‌جمهوری به پاکستان و امضای هشت سند همکاری بیان کرد: سعی می‌شود همسو با افزایش تولید و اشتغال‌زایی، از همه بازارهای داخلی و خارجی استفاده شود. امروز روز آخر سفر رئیس‌جمهوری به پاکستان است و سپس به سریلانکا می‌رود که در آنجا طرف‌ها اسناد همکاری امضا می‌کنند و افتتاح‌ بعضی از طرح‌های اجرا شده از سوی پیمانکاران ایرانی را هم خواهیم داشت.

وی افزود: در سفر رئیس‌جمهوری به پاکستان، توسعه همکاری‌های امنیتی یکی از محورهای گفت‌وگوست که در زمینه تبادلات تجاری و امنیتی بین دو کشور اثرگذار است. پارسال نیز سهم ارزش ارزی صادرات و تنوع سبد کالاهای صادراتی را افزایش دادیم.

سخنگوی دولت با بیان اینکه پاکستان ششمین کشور مقصد صادراتی ایران است، گفت: در این سفر حجم تجارت بین ایران و پاکستان در گام نخست ۱۰‌ میلیارد دلار هدف‌گذاری شده است.

بهادری‌جهرمی تصریح کرد: در سفر سریلانکا نیز افزون بر امضای تفاهم‌نامه‌هایی در حوزه‌های کشاورزی، اقتصادی و تجاری، ابرپروژه چندمنظوره دو سد و نیروگاه و انتقال آب که از سوی پیمانکاران ایرانی احداث شده است، بهره‌برداری می‌شود.

دیگر خبرها

  • افزایش موارد حیوان‌ گزیدگی در تربت حیدریه
  • برگزاری دوره آموزشی آشنایی بیماری‌های کرم ابریشم ویژه نوغانداران بخش بایگ شهرستان تربت حیدریه
  • دولت همسو با افزایش تولید و اشتغال از بازارهای داخلی و خارجی بهره‌ می‌گیرد
  • چرا وام سرباز ماهر و ازدواج پرداخت نمی شود؟
  • اطفاء حریق یک واحد صنفی در تربت حیدریه
  • حجم عملیات انبار نفت منطقه تربت‌حیدریه از مرز ۱.۶ میلیارد لیتر گذشت
  • یک میلیارد و ۶۵۰ میلیون لیتر سوخت در منطقه تربت‌حیدریه توزیع شد
  • بوم‌گردی کلید تحقق اشتغال روستاها/جوانان کارآفرین حمایت مالی شوند
  • عملیات راهسازی در قطعه رانشی کیلومتر ۱۱ بزرگراه ایلام مهران شتاب می گیرد
  • از تعطیلی پلی‌اکریل تا خیاطی در منزل؛ داده‌های اشتغال‌زایی گمرا‌ه‌کننده‌اند