Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-24@03:04:24 GMT

پیروز میدان از منظر «ایسپا»

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۹۶۱۴۷

پیروز میدان از منظر «ایسپا»

گروه سیاست سایت فردا- تازه‌ترین نظرسنجی را دیروز ایسپا یعنی مکرز افکار سنجی دانشجویان منتشر کرد و همزمان شاهد انتشار نظرسنجی‌هایی دیگری در محافل سیاسی بودیم. این نظرسنجی‌ها بیش‌تر از آن جهت مورد توجه قرار گرفت که میزان مشارکت در آنها حدود 40 تا 41 درصد، بود. روزنامه‌ها امروز اغلب به این موضوع پرداخته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مثلا روزنامه «شرق» با اشاره به همین وضعیت دنبال عوامل سردی فضای انتخابات می‌گردد. یا روزنامه «اعتماد» می‌نویسد: «نتایج بررسی‌هایش نشان می‌دهد تنها ۳۷ درصد از پاسخگویان، مناظره دوم را تماشا کرده و در مقابل ۶۳ درصد به این پرسش پاسخ منفی داده‌اند. با این همه برخی امیدوارند که پس از مناظره سوم، این شرایط تاحدودی دگرگون شود؛ هرچند بعید است که شاهد تحولی اساسی در این خصوص باشیم.»

آنچه بیش‌تر از بحث مشارکت در این نظرسنجی‌ها موجب جلب توجه شد، میزان آرای نامزدهای انتخاباتی بود. نظرسنجی‌ ایسپا حاکی از را 63 درصدی ایسپا بود و فاصله معنادار او با سایر نامزدها این را القا می‌کند که او بی‌تردید پیروز است. اگرچه سایر نظرسنجی‌ها منتشر شده، آنقدرها نیز در این باره اطمینان ایجاد نمی‌کند.

با در نظر گرفتن همین نکته است که امروز «جهان صنعت» در گزارشی می‌نویسد: «ابراهیم رییسی تا اینجای کار در جامعه آماری ایسپا پیروز بلامنازع است اما بر اساس برخی نظرسنجی‌های دیگر، راه دشواری پیش‌رو دارد. حال اگر صحت نظرسنجی دوم را فرض قرار دهیم به این نتیجه می‌رسیم که مناظره امروز برای رییسی، همتی و جلیلی نقش تعیین‌کننده‌ای خواهد داشت. اول از همه اینکه رویکرد جلیلی در این مناظره مشخص می‌کند که او با توجه به وضعیت خود در نظرسنجی‌ها که گویا رو به بهبود نیز هست، قصد ماندن و رقابت با رییسی را دارد یا اینکه همچنان کفه احتمال انصراف او به سود رییسی سنگین‌تر است.»

این گزارش می‌افزاید: «طبیعی است که اگر جلیلی در مناظره خوب ظاهر نشود یا به نحوی با رییسی مواجه شود که پوششی بودن او مسلم شود، کار تمام است و باید گفت که با ریختن رای جلیلی به سبد رییسی او راهی پاستور خواهد شد. اما اگر این‌طور نباشد و جلیلی به نحوی ثابت کند که در این رقابت‌ها جدی است، با در نظر گرفتن چند نکته‌ای که در روزهای اخیر به زیان رییسی بوده است مثل ماجرای مدرک تحصیلی، همایش اهواز و همچنین ضعف وی در مناظرات باید گفت که امکان دارد او موفق به کسب بیش از ۵۰ درصد آرای مشارکت‌کنندگان نشود و کار به مرحله دوم برسد. این نیز گفتنی است که رفتن رییسی به مرحله دوم اصلا برای وجهه او خوب نیست و ممکن است به شکست او انجامد. نکته قابل تامل دیگر وضعیت همتی در این انتخابات است. بر اساس نظرسنجی ایسپا کار او نیز تمام است و به هیچ روی شانسی برای موفقیت ندارد. بر پایه دیگر نظرسنجی‌ها اما وضعیت وی طی روزهای گذشته روز‌به‌روز بهتر شده و اکنون در صورت تصاحب آرای آن قشری که هنوز تصمیم قطعی نگرفته‌اند، شانس آن را دارد که به مرحله دوم راه یابد، خاصه اگر اصلاح‌طلبان در روزهای باقی‌مانده از تصمیم خود که تاکنون عدم معرفی کاندیداست، صرف‌نظر کرده و از او حمایت کنند. مخصوصا که اخباری درباره حمایت احتمالی سیدحسن خمینی و محمدجواد ظریف از همتی می‌رسد. با همه اینها احتمال حمایت اصلاح‌طلبان از همتی در شرایط موجود بسیار اندک است اما اگر کار به مرحله دوم برسد قطعا باید در این باره نیز تردید کرد. آنجاست که حتی اگر در سطح سیاسی و نخبگان حمایت صریحی از همتی نشود، احتمال دارد بخشی از بدنه رای اصلاح‌طلبان که اکنون با صندوق رای قهر است، به وجد آمده و برای پشتیبانی از همتی وارد میدان شود. درستی یا نادرستی همه اینها تا یک هفته دیگر البته مشخص خواهد شد و تا آن زمان باید منتظر ماند.»

ناگفته نماند که فاصله آرای نامزدها در نظرسنجی‌های منتشر شده را رسانه‌های دیگری نیز مورد توجه قرار دادند. مثلا «نامه نیوز» در جداولی با در نظر گرفتن میزان مشارکت پیش بینی شده و تعداد واجدین شرایط، تعداد آرای هر کدام از نامزدها را محاسبه کرده است. 

 

منبع: فردا

کلیدواژه: رئیسی انتخابات ۱۴۰۰ ایسپا مرحله دوم نظرسنجی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۹۶۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سخنگوی شورای شهر: باید به نمای خانه ها دقت بیشتری شود | معماری خیلی از ساختمان ها در شان شهر ایرانی اسلامی نیست

به گزارش همشهری آنلاین، علیرضا نادعلی در نطق پیش از دستور خود در جلسه امروز شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه سوم اردیبهشت ماه به مناسبت زاد روز مرحوم شیخ بهایی بزرگ (ره)، فقیه، اندیشمند، حکیم، شاعر و معمار فرزانه ایرانی، روز معمار نام گرفته است، گفت: ایران عزیز ما، زادگاه معمارانی بزرگ بوده است که شاهکارهای کم و گاه بی نظیری را هم در دوره پیش از اسلام و به ویژه در دوره پس از اسلام از خود به ارمغان گذاشته‌ و به واسطه آن در تاریخ ماندگار گشته و شهرتی جهانی یافته‌اند. حقیقتا به ندرت می‌توان هنر فنی یافت که به اندازه معماری با زندگی مردم پیوند داشته باشد. معماری و فرهنگ، دو واژه آشنا با ارتباط تنگاتنگ با یکدیگر هستند. معماری از مهمترین مقولات فرهنگ است و بر آن تاثیر می‌گذارد و آینه ایست روشن از شرایط فرهنگی و اجتماعی جامعه در ادوار مختلف و نحوه زیست وسبک زنگی مردم در آن.

سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه متأسفانه نبود الگوهای متناسب با میراث و سنت فرهنگی اجتماعی پیشین ما و تکیه بر الگوهای وارداتی، غرب‌گرا، گاه مغشوش و به دور از انگاره های اسلامی، ایرانی و حتی شرقی، معماری و شهرسازی، امروز شهرهای ما به ویژه تهران را از مسیر صحیح خود دور کرده است، گفت: این خود جای خالی الگوهایی کارآمد و الهام بخش با طعم فرهنگ ایرانی – اسلامی را در معماری امروز ما نشان می‌دهد؛ الگوهایی که تنها در کتابها و کلاس‌های دانشگاه‌های ما آموزش داده نشود؛ بلکه در عمل، ظاهر و باطن خانه‌ها و ابنیه ما را شکل دهد.

نادعلی ادامه داد: الگوی طرح‌های جامع موجود که هنوز توسعه شهری ما پیرو آن است، گرچه به جهت معماری داخلی هم از موازین و آموزه های فرهنگی و سبک زندگی ایرانی اسلامی دور است، در عین حال به شکل ویژه تر مفهوم منظرین و فرهنگی محیط شهری را نادیده میگیرد. این امر منجر به پیشامد تناقضی شده است که چرا کلانشهر تهران به عنوان مرکز سیاسی و اداری و پایتخت جمهوری اسلامی ایران شاهد چنین نابهنجاری و اغتشاشی در سیما و منظر خود شده است!؟ بسیاری از نماهای شهری، چه در حوزه ساختمان های مسکونی شخصی و چه در ساختمان هایی با کاربری اجتماعی و حتی ابنیه حاکمیتی همچون وزارتخانه ها و ادارات و بانک ها و غیره در شأن و جایگاه یک شهر ایرانی اسلامی نیست، چه برسد در شأن ام القرای جهان اسلام که ما بدان نظر ویژه داریم.

عضو شورای شهر تهران ادامه داد: نباید فراموش کرد که سیما و منظر شهری بخشی از مشاعات شهر است و جزء املاک شخصی مردم به شمار نمی‌آید، با توجه به اینکه شکل و قالب نماهای شهری بر روی افکار، روح و روان، سبک زندگی و در یک کلام فرهنگ مردم اثرگذار است، باید نسبت به آن دقت حداکثری شود. تدوین سیاست‌های ارتقاء کیفیت معماری ساختمان‌های شهر تهران و بهبود سیما و منظر شهری یکی از اصلی‌ترین اهداف و مأموریت‌هایی است که مجموع مدیریت شهری باید در برنامه های خود قرار دهد؛ امر مهمی که البته در سال‌های گذشته چندان در برنامه‌ریزی‌های شهری دیده نشده است.

او در ادامه نطق پیش از دستور خود که متن آن را در اختیار رسانه ها قرار داد با بیان اینکه متأسفانه بسیاری از بناهایی که شهرداری تهران در ادوار پیشین، خود متولی ساخت آنها بوده است نیز سنخیت چندانی با معماری ایرانی اسلامی ندارد، گفت: این در حالی است که مصوبه «ساماندهی وضعیت سیما و منظر شهری و کیفیت محیطی شهر تهران» بر تدوین سندی جامع به‌منظور تحقق اهداف سیما و منظر در چشم‌انداز طرح راهبردی شهر تهران تأکید دارد و شهرداری تهران می‌بایست ظرف مدت ۶ ماه از تاریخ تصویب این مصوبه، این سند را ارائه می‌کرد که متأسفانه تاکنون اقدامی در این خصوص صورت نگرفته و کماکان جای آن خالی است.

سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: با نظر به لزوم توجه و تمرکز بر الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و جایگاه ویژه امر مهمی چون معماری در فرهنگ زیست و سبک زندگی مردم در شهر، باید موضوع سیما و منظر شهری را جدی بگیریم و از هویت بر جای مانده از گذشته و میراث فرهنگیمان در معماری شهری حفاظت کنیم و بدین منظور اگر به دنبال توفیقاتی در اجرا و عمل هستیم، نیازمند مشارکت جدی شورای اسلامی شهر و شهرداری تهران باشیم و مجموعه مدیریت شهری نسبت به اجرایی شدن این مصوبه و مصوباتی از این دست و موضوع پاسداشت سیما و منظر شهر خود باید اهتمام ویژه ای داشته باشد.

کد خبر 846606 برچسب‌ها شوراى شهر تهران شهردارى تهران تهران معماری

دیگر خبرها

  • پربیننده‌ترین شبکه تلویزیون مشخص شد
  • آرای جدید انضباطی لیگ برتر اعلام شد
  • اعلام آرای انضباطی تیم‌های لیگ برتر فوتبال
  • سخنگوی شورای شهر: باید به نمای خانه ها دقت بیشتری شود | معماری خیلی از ساختمان ها در شان شهر ایرانی اسلامی نیست
  • توجه ویژه به معماری ایرانی_اسلامی در شهر تهران
  • کاشت ۴۰ نوع پیاز گل لاله در اراک
  • اعلام آرای انضباطی تیم‌های لیگ دسته یک فوتبال
  • فساد در زنجیره تأمین داده‌های فضای مجازی
  • صدرنشینی خیبر با موج‌های دریای بابل
  • آرای جدید کمیته انضباطی؛ تراکتور 3-0 برنده شد!