Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@01:55:59 GMT

ارزیابی خسارت دیم‌کاران استان اردبیل بر اثر خشکسالی

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۹۸۱۸۸

ارزیابی خسارت دیم‌کاران استان اردبیل بر اثر خشکسالی

ایسنا/اردبیل رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: عوامل صندوق بیمه محصولات کشاورزی کار بررسی و ارزیابی میزان خسارت وارده به اراضی دیم استان را بر اثر خشکسالی آغاز کردند.

خلیل نیکشاد 22 خرداد در جریان بازدید از مزارع شهرستان بیله‌سوار اظهار کرد: بیشترین خسارت در اراضی دیم استان در شهرستان بیله‌سوار و گرمی به زارعین پرتلاش وارد شده که با توجه به تداوم خشکسالی امیدواریم جبران خسارت به موقع و از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به روند کاهش تولید محصول استراتژیک گندم اشاره کرد و گفت: با توجه به شرایط خشکسالی و کاهش بارندگی‌ها میزان تولید گندم در این استان تا 350 هزار تن کاهش یافته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل به آغاز برداشت گندم در مزارع شمال استان اشاره کرد و افزود: شهرستان بیله‌سوار که خود به انبار غله معروف است، با کاهش 30 تا 60 درصدی تولید گندم روبه‌روست و در جو و سایر غلات نیز همین کاهش تولید را شاهد هستیم.

نیکشاد سطح زیر کشت گندم استان را 295 هزار هکتار اعلام کرد و ادامه داد: 55 هزار هکتار از این اراضی آبی و مابقی دیم هستند که کار برداشت محصول در اراضی آبی نیز طی روزهای آینده آغاز خواهد شد.

وی به افزایش دو درجه‌ای دمای هوا در دو ماه گذشته اشاره کرد و گفت: خشکسالی شدیدی را در مناطق شمالی و جنوبی استان شاهد هستیم که بیشترین خسارت را به عرصه کشاورزی و تولیدات محصولات متنوع در این حوزه وارد کرده است.

نیکشاد از کشاورزان خواست تا نسبت به نگهداری بذر برای کشت پاییزه اقدام کنند چرا که با توجه به شرایط خشکسالی تهیه بذر برای سال زراعی آینده با چالش‌های جدی روبه‌رو خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اضافه کرد: امیدواریم در اسرع وقت پرداخت خسارت مالی و ریالی از طریق صندوق و بانک کشاورزی انجام شود و در کنار آن عملیات خرید نیز در 44 مرکز تا نیمه تیرماه ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: خشكسالي كشت ديم محصولات كشاورزي استانی اجتماعی استان اردبیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۹۸۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت گندم دیم و آبی در ۴۰۸ هزار هکتار اززمین‌های کشاورزی آذربایجان غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،    رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در این همایش ضمن تقدیر از زحمات فعالان زنجیره تولید نان از مرحله داشت تا سر سفره مردم در استان، اظهارکرد : با اقداماتی از جمله اجرای الگوی کشت، اجرای کشت قراردادی و جهش تولید در دیمزارها، افزایش قابل توجه تولید گندم در برای سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ نسبت به سال زراعی گذشته در سطح کشور و استان اتفاق افتاد و آذربایجان غربی به رتبه 5 کشوری در تولید گندم ارتقا یافت.

شهبازی تصریح کرد: شرایط محیط زیستی ثابتی برای تولید گندم ضرورت دارد که در بسیاری از کشورها وجود دارد و به رشد بالاتر تولید سالانه منجر می‌شود که بر اساس آمار فائو کشور چین بالاترین رکورد تولید گندم جهان را دارد و ایران نیز در رده 17 جهان با تولید بیش از 10 میلیون تن گندم قرار گرفته است.

 سطح زیر کشت گندم دیم در سال زراعی جاری 303 هزار هکتار و گندم آبی 105 هزار هکتار است و در حال حاضرمزارع از وضعیت سبز مطلوبی برخوردارند.

وی تاکید کرد: برای دست یابی به گندم با کیفیت باید برنامه ریزی جامعی برای کنترل آفت سن غلات در طول سال داشت و در این راستا ترویج و ترغیب زارعان در امر مبارزه با سن گندم الزامی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بر لزوم افزایش عملکرد تولید در واحد سطح و راندمان تولید و توجه ویژه به انبارداری این محصول در سیلوها، افزایش ضریب نفوذ دانش در بین زارعین و افزایش ضریب مکانیزاسیون در مزارع غلات تاکید کرد.

وی افزود : اجرای روش های به زراعی با محوریت مدیریت مصرف آب در مزرعه واصلاح الگوی کشت، جهش تولید در دیمزارها با ایجاد پایگاه های نو آوری دیم برای افزایش راندمان تولید و ترویج ارقام جدید گندم وجو برای افزایش تولید در دیمزارهای استان در جهت تحقق شعارسال با مشارکت بهره برداران در سال زراعی جاری در دستور کار قرار دارد.

برپایی نمایشگاهی از فرآورده های نان و گندم و سیاه چادر عشایری و پخت نان تازه توسط بانوان عشایری و تجلیل از زحمات فعالان زنجیره تولید نان از برنامه های جانبی این همایش بود.

شورای انقلاب فرهنگی ۱۱ مناسبت جدید را برای درج در تقویم رسمی کشور تصویب کرده که ۷ مناسبت از جمله "روز ملی گندم و نان" در ضمیمه تقویم رسمی کشور بنا بر جشن‌ها و آئین‌های شکرگزاری محصولات کشاورزی با هدف توسعه نشاط اجتماعی و احیای فرهنگ روستا است.

 

 

 

دیگر خبرها

  • ۴۱ مرکز خرید گندم در اردبیل راه‌اندازی شد
  • عوامل خسارت‌زای زنگ زرد گندم و سن غلات مزارع فارس مدیریت می‌شوند
  • مدیریت عوامل خسارت‌زا زنگ زرد گندم و سن غلات در فارس
  • کشت گندم دیم و آبی در ۴۰۸ هزار هکتار اززمین‌های کشاورزی آذربایجان غربی
  • دستاورد‌های مهم موسسه تحقیقات خاک و آب در سه محور اساسی در تولید گندم
  • گندم‌کاران استان اردبیل در سامانه پهنه‌بندی جهادکشاورزی ثبت‌نام کنند
  • گندم‌کاران در سامانه پهنه‌بندی جهادکشاورزی ثبت‌نام کنند
  • پرداخت هزینه حمل و نقل به گندم‌کاران کشت قراردادی در ایلام
  • شناسایی ۲۴۸ مورد تغییر کاربری غیرمجاز در اراضی کشاورزی اردبیل
  • پیش‌بینی تولید ۶۰۰ هزار تن گندم در استان اردبیل