Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-04-25@16:01:46 GMT

سناریوهای بازار نفت / ابهام در بازگشت ایران

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۹۸۵۸۵

سناریوهای بازار نفت / ابهام در بازگشت ایران

آنتونی دی پائولا | بلومبرگ

یکی از مدیران ارشد گروه ویتول که بزرگ‌ترین شرکت مستقل معامله‌گر نفت در جهان است می‌گوید درحالی‌که تولید نفت در آمریکا همچنان کمتر از رقم مربوط به قبل از همه‌گیری کروناست به‌نظر می‌رسد اوپک‌پلاس کنترل قیمت و بازار نفت را در دست دارد. مایک مولن، رئیس بخش آسیای گروه ویتول در یک کنفرانس آنلاین گفت: «کاهش عملیات‌های استخراج و تولید نفت در آمریکا سبب شده اوپک‌پلاس در تلاش برای کنترل بازار و قیمت‌ها با رقابت اندک مواجه باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

قیمت نفت برنت هفته پیش برای نخستین بار در دو سال اخیر به ۷۰ دلار رسید، زیرا مصرف کنندگان درحال خرید میزان بالایی نفت هستند و تقاضا بیش از عرضه است. آمارها نشان می‌دهد تولیدکنندگان نفت در آمریکا هنوز هم تنها از نیمی از چاه‌های نفتی که قبل از همه‌گیری کرونا فعال بودند نفت استخراج می‌کنند. از سوی دیگر اوپک‌پلاس به عنوان یک گروه که در آن عربستان و روسیه بیشترین اثرگذاری را دارند همزمان با افزایش تقاضای جهانی برای نفت، درحال بالا بردن میزان عرضه به بازار هستند. مولر می‌گوید: «این دیدگاه در بازار وجود دارد که کنترل قیمت‌ها در دست اوپک‌پلاس است. تا رسیدن تولید نفت آمریکا به میزانی که قبل از بحران همه‌گیری کرونا وجود داشت، زمانی طولانی باقی است.» سازمان کشورهای تولیدکننده نفت در کنار تعدادی از دیگر تولیدکنندگان نفت در نشست اخیر خود توافق کردند ماه آینده به افزودن بر عرضه ادامه دهند. اما مشخص نیست پس از ماه ژوئیه چه تصمیمی درباره میزان عرضه اتخاذ خواهند کرد.

آوریل سال گذشته اوپک‌پلاس برای حمایت از قیمت‌ها که دچار سقوط بی‌سابقه شده بود حدود ۱۰ میلیون بشکه از عرضه روزانه نفت خود کاست و تا چند ماه پیش نیز این کاهش حفظ شده بود. طی چند ماه اخیر عرضه نفت این ائتلاف به تدریج افزایش یافته، اما هنوز هم اعضای اوپک‌پلاس حدود ۶ میلیون بشکه مازاد ظرفیت تولید دارند که می‌توانند در صورت لزوم آن را وارد بازار کنند.

همزمان با بازگشایی اقتصادها تقاضای جهانی برای نفت افزوده شده است. اقتصاد چین امسال رشدی بالا خواهد داشت و نیاز این کشور که دومین اقتصاد بزرگ جهان است، به رشد تقاضا برای نفت کمک می‌کند. همچنین از ذخیره نفت کاسته خواهد شد. پیش‌بینی می‌شود توسعه اقتصادی و تغییرات در مقررات سبب افزایش فعالیت‌های پالایشی در چین شود. در واقع حفظ ذخیره نفت‌خام دیگر به صرفه نیست. از نظر تجاری، کاهش ذخیره نفت خام باید ادامه پیدا کند. در آینده چین مثل قبل، یک مصرف‌کننده بزرگ نفت باقی خواهد ماند.

از سوی دیگر به احتمال زیاد در ماه‌های آینده میزان بالاتری از نفت ایران وارد بازارهای جهان خواهد شد. اگر مذاکرات هسته‌ای کنونی به نتیجه برسد، همزمان با لغو تحریم‌های اعمال شده علیه ایران این کشور می‌تواند بر فروش نفت خود بیفزاید. البته ایران برای بازگشت سریع به بازار نفت با محدودیت‌هایی مواجه است. به احتمال زیاد نفت ایران در سه ماه چهارم سال‌جاری میلادی وارد بازارهای جهانی خواهد شد./منبع: دنیای اقتصاد

برچسب هاصادرات نفت ایران

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: صادرات نفت ایران آسیا اروپا اقتصاد انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی وزارت نفت وزارت نیرو اوپک پلاس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۹۸۵۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت رانا در بازار امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

قیمت رانا پلاس در بازار کاهش یافت.

به گزارش اقتصاد آنلاین، بر این اساس قیمت رانا پلاس ارتقا یافته مدل ۱۴۰۳ افت ۱۵ میلیونی داشت و ۶۴۵ میلیون تومان شد.

مدل ۱۴۰۲ رانا پلاس ارتقا یافته نیز ۵ میلیون تومان ارزان شد و به ۶۲۰ میلیون تومان رسید. قیمت رانا پلاس مدل ۱۴۰۲ کاهش ۵ میلیونی داشت و ۶۰۰ میلیون تومان قیمت خورد.

قیمت رانا پلاس پانورامای ارتقا یافته در بازار خودرو ۷۰۵ میلیون تومان شد که افت ۱۵ میلیونی در روز گذشته داشت. قیمت رانا پلاس پانوراما ۱۴۰۲ به ۶۶۵ میلیون تومان رسید.

بر اساس قیمت کارخانه‌ای محصولات ایران خودرو در آبان ماه رانا پلاس ارتقا یافته ۴۳۴ میلیون تومان است قیمت رانا پلاس هم در نمایندگی ۳۲۲ میلیون تومان است و ایران خودرو مبلغ فروش رانا پلاس پانوراما را ۳۴۳ میلیون تومان مشخص کرده است.

شما در جدول زیر می‌توانید قیمت انواع رانا در بازار آزاد تهران را مشاهده کنید: 

دیگر خبرها

  • قیمت خودرو امروز ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • جدیدترین خودروی تسلا هم قیمت چینی‌های بازار ایران عرضه شد/ عکس
  • قیمت رانا در بازار امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بازگشت دلار به کانال ۶۳ هزار تومان | خریداری در بازار نیست
  • بازگشت حسن یزدانی در هاله‌ای از ابهام
  • قیمت روز انواع خودرو در بازار +جدول
  • قیمت گوشی امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت خودرو امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت خودرو امروز ۴ اردیبهشت+ جدول
  • قیمت محصولات ایران‌خودرو سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ رانا و ۲۰۷ امروز چقدر فروخته می‌شوند؟