Web Analytics Made Easy - Statcounter

ناسا تصاویری منتشر کرده است که نخستین خورشیدگرفتگی سال ۲۰۲۱ را به نمایش می‌گذارند.

به گزارش برنا؛ نخستین خورشیدگرفتگی سال ۲۰۲۱، روز پنجشنبه ۱۰ ژوئن مصادف با ۲۰ خرداد رخ داد.

این خورشیدگرفتگی، در نقاط گوناگونی از جمله کانادا، گرینلند و سیبری، بیشتر قابل مشاهده بود اما در بسیاری از نقاط جهان، خورشیدگرفتگی به صورت جزئی مشاهده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خورشیدگرفتگی در بسیاری از مناطق، با طلوع خورشید همسو شد و منظره‌ای خاص و وهم‌انگیز را ایجاد کرد.

"بیل اینگالاس" (Bill Ingalls) و "اوبری جمیگنانی" (Aubrey Gemignani)، عکاسان ناسا آماده بودند تا این پدید زیبا را با دوربین‌های خود شکار کنند.

خورشیدگرفتگی کامل هنگامی به وقوع می‌پیوندد که ماه در مسیر حرکت خود، بین زمین و خورشید قرار بگیرد و نور خورشید کاملا پوشیده شود. اما هنگامی که ماه، خورشید را به طور کامل نمی‌پوشاند و بخش درخشانی از نور خورشید دیده می‌شود، "خورشید گرفتگی حلقوی" رخ می‌دهد. در نتیجه، اطراف دایره تاریک ماه، یک حلقه آتش دیده می‌شود.

خورشیدگرفتگی حلقوی نیز مانند خورشیدگرفتگی کامل، تنها در برخی از قسمت‌های زمین قابل مشاهده است.

تاریخ وقوع خورشیدگرفتگی بعدی، چهارم دسامبر ۲۰۲۱ خواهد بود.

تصویر ثبت شده توسط بیل اینگالاس که خورشیدگرفتگی جزئی را هنگام طلوع خورشید نشان می‌دهد و ساختمان "کاخ کنگره آمریکا" (U.S. Capitol) نیز در آن دیده می‌شود.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ناسا زمین نور خورشید ناسا خورشیدگرفتگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۹۸۹۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رنگ ماه چهارشنبه شب صورتی خواهد شد

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، چهارشنبه، پنجم اردیبهشت، ماه به فاز کامل می‌رسد و بیشتر طول شب قابل مشاهده است، به طوری که حوالی غروب طلوع می‌کند و حوالی سحر نیز غروب می‌کند؛ بر اساس نامگذاری‌های انجام شده توسط قبایل آمریکایی، این پدیده ماه کامل صورتی نام دارد، اگرچه این پدیده در آمریکای شمالی "ماه صورتی" خوانده می‌شود، اما ربطی به رنگ قمر زمین ندارد، بلکه به دلیل رویش گل‌های صورتی در این زمان از سال در منطقه‌ای در آمریکای شمالی است.

در شب‌های پس از پنجم اردیبهشت، ماه هر روز حدود یک ساعت دیرتر طلوع می‌کند و اواخر شب نیز با نور زیادی می‌درخشد، سپس طی چند روز فقط در آسمان قبل از سحر و اوایل صبح قابل مشاهده است؛ زمانی که به تربیع آخر می‌رسد، یک هفته پس از ماه کامل، نیمه‌های شب طلوع می‌کند و حوالی ظهر نیز غروب می‌کند.

لحظه دقیق ماه کامل زمانی است که طول جغرافیایی دایره‌البروجی ماه دقیقاً ۱۸۰ درجه از طول جغرافیایی دایره‌البروجی خورشید فاصله داشته باشد، ماه کامل را می‌توان هر زمانی از شب مشاهده کرد.

منبع: مهر

انتهای پیام/

کد خبر: 1228365 برچسب‌ها اخبار روز

دیگر خبرها

  • هفت کشف شگفت‌انگیز درباره سیاره عطارد
  • تصاویری زیبا و خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان + تصاویر
  • تصاویری خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان
  • مرسدس جی کلاس برقی رونمایی شد؛ شاسی‌بلند چهار موتوره با گشتاور شگفت‌انگیز (+عکس)
  • کشف شگفت‌انگیز دانشمندان: این سیارک تکه‌ای از ماه است!
  • رنگ ماه چهارشنبه شب صورتی خواهد شد
  • (تصاویر) زمین شگفت انگیز را از بالا ببینید
  • فواید شگفت‌انگیز کرفس برای سلامتی: هر آنچه باید بدانید
  • خواص دارچین شگفت‌انگیز است؛ پیشگیری از خونریزی تا کاهش فشار خون
  • در خورشیدگرفتگی ۲۰ فروردین چه چیزهای عجیبی مشاهده شد؟