Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-23@23:20:22 GMT

«دختر خوب» چه دختری است؟/ «دختران» تبسم خلقت هستند

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۰۱۳۷۸

«دختر خوب» چه دختری است؟/ «دختران» تبسم خلقت هستند

خبرگزاری فارس ـ گروه تعلیم و تربیت: «وقتی متوجه شدم که اولین فرزندم، دختر است، از این هدیه خداوند بسیار خوشحال شدم؛ به همسرم گفتم «احساس کردم که خداوند یک پشتوانه محکم برایم گذاشت»؛ بگذارید قصه خودم را بگویم. من فرزند چهارم خانواده هستم که فرزندان قبل از بنده، همه دختر بودند؛ مادرم تعریف می‌کرد هر بار که به پدر می‌گفتند که فرزندت دختر است، او خوشحال‌تر و متبسم‌تر می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی این اتفاق در خانواده ما رقم خورد، باعث شد آن هویتی که باید برای بنده به عنوان یک خانم شکل بگیرد، صورت گرفت». 

خانم عزتی ادامه می‌دهد: «به دنیا آمدن دختر در خانواده‌ای که نسبت به جنسیتش پذیرش دارند، خیلی کمک می‌کند که دختر شکوفا و بالنده باشد». 

امروز روز ولادت حضرت معصومه(س) و روز دختر است؛ به همین بهانه میزگردی را با حضور مرضیه عزتی وظیفه‌خواه استاد دانشگاه و فعال امور زنان و خانواده، مریم‌ سادات موسوی معاون سازمان‌دهی خواهران اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان، فهیمه فداکار عضو شورای مرکزی اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان و فاطمه‌ سادات مرادی معاون فرهنگی و تربیتی خواهران اتحادیه انجمن‌های اسلامی شهر تهران در خبرگزاری فارس برگزار کردیم.

* دختر خوب یعنی چی؟

عزتی: اولین دغدغه‌ امروز دختران ما، بحث فرهنگ و هویت‌مان است. دومین دغدغه، جایگاه‌شان در اجتماع است. سومین دغدغه این است که نمی‌توانند بین نقش‌های دختری، مادری، همسری و اجتماعی تعادل برقرار کنند و به نظرم این را به خوبی تبیین نکردیم. 

فداکار: فکر می‌کنم مهم‌ترین مسأله‌ای که دختران با آن درگیر هستند، بحث هویت است؛ بچه‌ها فکر می‌کنند، دختر خوب یعنی چی؟ تعریف دختر خوب چیست؟

* دختر تبسم خلقت است

عزتی: همه به دختر می‌گویند، دختر خوبی باش اما نمی‌آیند دختر خوب را تعریف کنند؛ «خوب» یک گزاره انتزاعی است که می‌توان به هرچیزی نسبت داد یعنی از نظر هر پدر و مادری، خوب یک معنی می‌دهد. 

حجت‌الاسلام والمسلمین حاج‌علی‌اکبری در سلسله مباحثی، الگوی تعالی دختران را با دقت و شاخص‌گذاری شده تعیین کردند اما ما آن را فراگیر و گفتمان نکردیم؛ یادآوری کنم کتاب ذهن ایشان متعالی‌تر از کتابی است که نوشته شد.

در این کتاب دسته‌بندی کردند و گفتند الزام رفتاری این صفت باید این باشد. دختر خوب مثلا در حوزه رفتاری، تنبل نیست و دختری است که سه هوش برتر دارد؛ هوش عاطفی، هوش معرفتی و دینی یا هوش معنوی و هوش کلامی دارد و اتفاقا تمام نقش‌های‌شان حول این 3 استعداد است.

حالا این دختر خوب می‌تواند با زبانش، غمخوار پدر باشد، با رفتارش، همراه خواهر و همدل مادر باشد. وقتی این دختر در خانه حضور دارد، خانه سرشار از نشاط است. دختر، لبخند است؛ دختر تبسم خلقت است. 

آیا ما چنین دختری داریم؟ بله داریم، حضرت زهرا(س) یک الگوی کامل است؛ در سطوح پایین‌تر می‌توانیم بگوییم این دختر خانم در این بُعد، الگوست. مثلا در بحث علم الگوست. وظیفه مجموعه‌های فرهنگی که متولی امر نوجوان هستند، باید حوزه دختر نوجوان را جدا ببینند و کارشناس فن بیاورد و فعالیت کنند؛ آموزش و پرورش هم باید به میدان بیاید؛ چرا که یکی از دستگاه‌های متولی امر است و بهترین جاست چون 12 سال در مدرسه حضور دارد.   

مرادی: در الگوی تعالی دختران، نقش‌های او بررسی می‌شود و تلاش می‌شود تا با ایجاد مفهوم درستی از نقش‌های مرتبط با دختر، او را متوجه نقش‌های کلان اجتماعی خود کند و تعادل در نقش‌ها ایجاد می‌شود.

ما در اتحادیه نیز این موضوع را رعایت می‌کنیم و تلاش می‌کنیم که این تعادل را هم خودمان رعایت کرده و هم آگاه‌سازی انجام دهیم.

* الگوی تعالی دختران چیست؟

موسوی: الگوی تعالی دختران، مجموعه مباحث حجت‌الاسلام والمسلمین حاج‌علی‌اکبری نماینده مقام معظم رهبری در اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان است.

حجت‌الاسلام والمسلمین حاج‌علی‌اکبری در سال 89 ناظر به خلأ‌ها و آسیب‌هایی که در حوزه تربیتی دختران هست، این مجموعه مباحث را مطرح کردند که در واقع نتایج و مباحث تدوین شده، در کتاب الگوی تعالی دختران است.

کتاب الگوی تعالی دختران، ناظر به مبانی در حوزه تربیتی و دیدگاه‌های مبانی اسلامی خصوصاً حضرت امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب است. 

موسوی: چیزی که در الگوی تعالی دختران به آن می‌پردازیم، 3 بخش است؛ یک بخش ناظر به هویت دختران است و به عنوان مبنا می‌دانیم. یک بخش ناظر به نقش‌هاست که شامل نقش دختری، نقش همسری، نقش مادری و نقش اجتماعی بانوان است. در این حوزه هر نقشی که برای دختران تعریف می‌‌شود، الزامات تربیتی آن بخش بیان می‌شود یعنی هم در حوزه شناختی، نگرشی و رفتاری، الزامات در کتاب ذکر شده و برنامه‌ای که در اتحادیه انجمن‌های برای دختران داریم، ناظر به این 4 قسمت است. 

یعنی می‌گوییم دختران اولا باید نسبت به هویت‌شان، هویت اختصاصی دخترانه‌شان، اشراف پیدا می‌کنند و در این قسمت، شناخت خوبی داشته باشند. هم در واقع نسبت به نگاه‌های اسلام به نسبت خودشان، شناخت داشته باشند. مثلا آنها را با احادیثی که درباره دختران است، آشنا می‌کنیم.

یک‌سری بحث‌ها مربوط به ویژگی‌های استعدادهای دختران و موضوع دیگر، بلوغ دختران است تا آنها اطلاعات و آگاهی لازم را کسب کنند؛ نکته بعد هم مبحث نقش‌هاست که در مجموعه برنامه‌هایی که پیش‌بینی می‌شود، نسبت به نقش‌ها آگاهی داشته باشند و نکته آخرم بحث مهارتی است. در بحث علمی، سلامت، آداب و معاشرت‌های اجتماعی و هوش‌هایی که ذکر شد، دختران بتوانند مهارت‌های لازم را کسب کنند. 

* متولی نوجوانان کیست؟

فداکار: یکی از ویژگی‌های الگوی تعالی دختران این است که در نقش‌های دختران تعادل ایجاد شود.

نکته دیگر این است که نهادهای مختلف که به حوزه نوجوانان مرتبط هستند باید برای نوجوانان به ویژه دختران برنامه‌ریزی کنند. مشکلات نوجوانان باید رصد شود. متولی نوجوان کیست؟ یک بخشی را به آموزش و پرورش دادند.

مرادی: آموزش و پرورش، به نوجوان آموزش می‌دهد اما پرورش نکته دیگر است که باید نهاد متولی داشته باشد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: فعال امور زنان و خانواده دختر خوب دختران روز دختر اتحادیه انجمن های اسلامی الگوی تعالی دختران دختر خوب نقش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۰۱۳۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمامی وزارتخانه‌ها برای سند الگوی کشت باید پای کار آیند

براساس قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور مصوب جلسه علنی ۲۵ اسفند سال ۱۴۰۰ مجلس شورای اسلامی و بر اساس بند (ب) تبصـره ۸ این قانون، وزارت جهاد مکلف به ابلاغ الگوی کشت کشور شده است. هرچند تحقق این مصوبه نیازمند ایجاد زیرساخت و اعتبارات لازم است.

براساس برنامه هفتم در ۵ محصول اساسی و راهبردی باید به خودکفایی ۱۰۰ درصد و دیگر محصولات خوداتکایی نسبی برسیم تا امنیت غذایی تضمین شود. هرچند تحقق این امر نیازمند اجرای مصوبه الگوی کشت و تامین اعتبارات لازم است تا امنیت غذایی تضمین شود.

در همین ارتباط مجتبی خیام نکویی رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج گفت: مصوبه الگوی کشت در شهریور ۱۴۰۱ به وزارت جهاد برای عملیاتی شدن ابلاغ شد و امروزه بزرگترین اتفاقی که افتاد، الگوی کشت در ۷ استانی که نقش ۵۰ درصدی در ارتقای امنیت غذایی دارند، محقق شد.

خیام نکویی می گوید: امسال الگوی کشت علاوه بر محصولات زراعی، محصولات باغی هم شامل می شود و سال آینده علاوه بر محصولات زراعی، باغی شامل محصولات دام، طیور و آبزیان و تمام حوزه بخش کشاورزی خواهد شد و این امر با حمایت مجلس شتاب بیشتری می گیرد.

معاون وزیر جهاد گفت: در برنامه الگوی کشت طی یک بازه زمانی در برنانه هفتم به رقم قابل قبولی رسیدیم و از آنجا که سالانه ۱۴ تا ۱۶ میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی از کشور خارج می شود، اجرای این مصوبه از خروج قابل توجهی ارز جلوگیری می کند.

اجرای مصوبه الگوی کشت نیازمند فراهم شدن اعتبارات و حمایت دستگاه های ذی ربط

الگوی کشت سند فراقوه‌ای است که وزارتخانه های نیرو، قوه مجریه و مقننه باید پای کار آیند و مشارکت داشته باشند، در غیراین صورت وزارت جهاد به تنهایی نمی تواند از پس آن بر آید.

در ادامه قاسم پیشه ور رئیس اتاق اصناف کشاورزی گفت: مصوبه الگوی کشت نیازمند زیرساخت های لازم است که در سطح ملی معاون اول رئیس جمهور به عنوان رئیس الگوی کشت و در استان ها استانداران مسئولیت الگوی کشت را برعهده دارند.

او با بیان اینکه وزارت جهاد به تنهایی در الگوی کشت نقش ندارد، افزود: هرکشاورزی که مصوبه الگوی کشت را رعایت می کند، از سایر وزارتخانه ها باید خدمات دریافت کند تا به الگوی کشت پایبند شویم. به عنوان مثال وزارت نیرو در تامین آب باید زیرساخت لازم را فراهم کند. مابه التفاوت قیمت محصولات آب بر با محصولات اساسی در قالب یارانه نکاشت باید پرداخت شود چراکه کشاورزان منفعت اقتصادی خود را در نظر می گیرند.

رئیس اتاق اصناف کشاورزی با بیان اینکه اعتبارات مصوبه الگوی کشت تخصیص داده نشده است، افزود: در سند الگوی کشت، سرمایه در گردش به عنوان سود حداقلی باید دیده شود چراکه  تسهیلات با نرخ ۲۳ درصد راهکار مناسبی برای اجرای این مصوبه نیست.

به گفته او، علی رغم آنکه در سال ۱۴۰۱ اعتباری بالغ بر ۴۰ همت برای سند الگوی کشت درنظر گرفته شد، اما تخصیص داده نشد که براین اساس کشاورزان استقبالی از اجرای این مصوبه نمی کنند. به عنوان مثال وزارت جهاد اعلام کرد که استان های شمالی در راستای ارتقای امنیت غذایی برنج بکارند، درحالی‌که بدلیل کمبود آب و قطعی ۵ ساعته برق، کشاورزان چطور می توانند در اجرای این مصوبه مشارکت کنند.

پیشه ور با بیان اینکه اجرای سند الگوی کشت نیازمند حمایت های لازم است، گفت: تا زمانی‌که حمایت لازم از اجرای این مصوبه را نداشته باشد، کشاورزان به منظور حل مشکلات اقتصادی مسیر خود را ادامه می دهند، درحالی‌که دولت در راستای اجرای مصوبه الگوی کشت و مدیریت منابع آبی باید محصولات صیفی و آب بر را به داخل گلخانه ببرد،  احداث هرهکتار گلخانه ۲۰ تا ۳۰ میلیاردتومان هزینه دارد که با نرخ ۲۳ درصدی سود تسهیلات این امر محقق نمی شود.

اجرای سند الگوی کشت بیش از ۳۰ میلیارد تومان اعتبار در سال نیاز دارد

همچنین عطاالله هاشمی عضو شورای هماهنگی تشکل های بخش کشاورزی گفت: اجرای سند الگوی کشت نیازمند فراهم شدن الزامات و زیرساخت های لازم است که متاسفانه حمایت های لازم از این مصوبه صورت نگرفته است.

او با بیان اینکه هیچ گونه اعتباری به مصوبه الگوی کشت تخصیص داده نشده است، افزود: گرچه سند الگوی کشت نوشته، رونمایی و به استان ها ابلاغ نشده است، اما در اجرا مشکل داریم سالانه بیش از ۳۰ هزارمیلیاردتومان اعتبار باید به الگوی کشت تخصیص داده شود تا به خوداتکایی محصولات اساسی و راهبردی دست یابیم. الگوی کشت بدلیل فراهم نبودن الزامات اجرایی نشده است که از دولتمردان انتظار می رود زیرساخت های لازم فراهم شود.

گرچه برخی مسئولان اعلام کردند که اجرای مصوبه الگوی کشت به بیش از ۷۰ درصد رسیده است، اما کارشناسان و کشاورزان اذعان می کنند که سند الگوی کشت در بخش کشاورزی به سبب عدم حمایت و زیرساخت های لازم آن طور که باید و شاید اجرا نشده است و تحقق این امر تنها در گرو تخصیص اعتبارات و فراهم شدن زیرساخت های لازم است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • همایش پویش حامیان آب در گلپایگان
  • سندروم مسئله با پدر در کمین دختران
  • جشنواره ورزشی مادر و دختری در آزادشهر + فیلم
  • جشنواره ورزشی مادر و دختری در آزادشهر
  • دختران جوان در معرض تهدید سندروم «ددی ایشو»!
  • تمامی وزارتخانه‌ها برای سند الگوی کشت باید پای کار آیند
  • برنامه ابلاغی اصلاح الگوی کشت در استان نیازمند بازنگری کشوری است
  • ۱۸ دختر برتر استان قم در جشنواره شمیم ریحان تجلیل می‌شوند
  • جایگاه جنسیت در الگوی سوم؛ ذیل انسانیت یا فوق انسانیت؟
  • ثبت ۴ سهمیه قایقرانی المپیک به نام ایران/ دختری که تاریخ سازی کرد