Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، حجت‌الاسلام حسن شجاعی نایب رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس، در بخش میز تهران برنامه «سلام تهران» با اشاره به عملکرد نهادهای جمهوری اسلامی در زمینه عدالت، اظهار داشت: عدالت از آرمان‌هایی‌ست که مردم خواهان آن هستند و انقلاب اسلامی هم بر مبنای آن شکل گرفته. در طول 42 سال گذشته، مواردی که عدالت در آن‌ها محقق شده کم نبوده؛ اما در جاهایی که عدالت به منصه ظهور نرسیده، باعث دلخوری و گلایه مردم نسبت به عملکرد کارگزاران نظام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه عدالت این است که ما حق هر کسی را بدهیم، افزود: کشور ایران با حدود هفت درصد منابع دنیا و یک درصد جمعیت جهان ثروتمند است و وضعیت اقتصادی موجود در کشور، حق مردم‌مان نیست. این موضوع نشان از ضعف در تحقق عدالت در بعضی قسمت‌هاست. 

این نماینده مجلس با تشبیه عدالت به یک شمشیر دو لبه، افزود: دو نکته باعث شده در بعضی بخش‌ها موفق به اجرای عدالت نشویم. اگر عدالت را به یک شمشیر دو لبه تشبیه کنیم؛ لبه‌ای که به سمت خودی‌ست، باید برنده‌تر از لبه‌ای باشد که به طرف دیگری‌ست. نکته‌ی دیگر اینکه لبه‌ای از شمشیر که به سمت گردن‌کلفت‌ها و اقویا هست، باید برنده‌تر و تیزتر از لبه‌ای باشد که به سمت ضعفاست. اگر در این دو گلوگاه خوب نایستیم، عدالت تحقق نمی‌یابد. به‌طور مثال امروز مردم اگر بخواهند یک وام پنج میلیونی دریافت کنند، چند ضامن و چک و سفته لازم است؛ ولی در مقابل فردی در کشور هزار میلیارد تومان وام گرفته بدون اینکه حتی یک برگه به‌عنوان ضمانت در بانک قرار داده باشد. 

شجاعی در پاسخ به اینکه چطور مسئولی که ترک فعل کرده را می‌توان مؤاخذه کرد، خاطرنشان کرد: متأسفانه در سال‌های اخیر، مسئولیت‌پذیری بین مسئولین ما کاهش پیدا کرده است. با مسئولی که مرتکب کوتاهی و ترک فعل در مسئولیت خودش شده، برخود نشده و خسارات آن متوجه مردم می‌شود. موضوع ترک فعل دو سه سالی‌ است در کشور مطرح شده بدین معنا که هر مسئولی در هر سمتی قرار گرفت باید مطابق وظایفش عمل بکند، اگر تخلف هم نکرد اما ترک فعل داشت باید با وی برخورد شود که چرا به وظایفش عمل نکرده است.  

وی با بیان اینکه خلأ قانونی علت عدم برخورد با مسئولینی‌ است که به وظایفشان عمل نمی‌کنند، تصریح کرد: در زمینه برخورد با مسئولینی که مرتکب ترک فعل شده‌اند، خلأ قانونی وجود دارد. در قانون وظایف مسئولین ذکر شده اما ضمانت اجرایی خوبی دیده نشده که اگر کسی مسئولیتش را انجام نداد، چه برخوردی باید با او صورت بگیرد.

شجاعی ادامه داد: تا وقتی اقدام مسئولی به تخلف یا جرم منجر نشود، دست دادگاه‌های ما برای برخورد با این افراد بسته است. به همین خاطر در مجلس یازدهم تلاش ما بر این است که اگر قانونی مصوب می‌شود، حتما ضمانت اجرا هم برای آن در نظر بگیریم. در قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها این اتفاق افتاد. در ماده آخر آن پیش بینی کردیم اگر کسی به تکالیف ذکر شده در مواد این قانون عمل نکند، چه مجازاتی متوجه اوست. 

نایب رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس در پاسخ به اینکه دولت سیزدهم باید چه اقداماتی برای تحول انجام دهد، عنوان کرد: زمانی‌که اطرافیان یک کارگزار نظام اسلامی در امنیت بودند و در صورت تخلف زیر چتر امنیتی این کارگزار قرار گرفتند، به تدریج افرادی به اقوام این کارگزار متصل شده و همین طور به صورت شبکه‌ای این ارتباطات شکل خواهد گرفت. مافیا و شبکه فساد از همین نقطه شروع می‌شود. وقتی مافیا در یک ساختار مدیریتی شکل بگیرد، عملا این سازمان زمین‌گیر می‌شود و کارآمدی خود را از دست می‌دهد. لذا بخش مهمی از مشکلات موجود در زمینه اقتصاد و کوچک شدن سفره مردم، ناشی از این مافیاهایی است که با اجرا نشدن عدالت شکل گرفته‌اند. بنابراین یکی از اقدامات دولت سیزدهم عمل به عدالت در این حوزه است. 

وی در ادامه افزود: این اتفاق در قوه‌قضاییه و مجلس انقلابی فعلی صورت گرفته. ریاست قوه قضاییه وقتی این مسئولیت را پذیرفت، برخورد را با دیگران شروع نکرد، بلکه از خود قوه شروع کرد. معاون اجرایی حوزه ریاست قوه قضاییه محاکمه شد یا در برخورد با گردن‌کلفت‌ها شاهد بودید که ریاست قوه قضاییه با آقازاده‌‌هایی برخورد کرد که بعضی مسئولین گفته بودند اگر به این فرد دست بزنید، اعلام جنگ می‌کنیم. اگر دو نکته‌ای که پیش از این عرض کردم در حکمرانی اجرا شود عدالت محقق شده و زمینه شکوفایی اقتصادی به وجود می‌آید.  

وی در خصوص اقدامات مجلس به جهت تحقق عدالت، ادامه داد: مجلس هم این دو ویژگی را داشت. یکی از اقدامات ما مصوبه‌ای‌ست که اخیرا در باب قانون مالیات بر عایدی سرمایه انجام شد. می‌دانید که یکی از مهم‌ترین دلایل زمین‌گیر شدن اقتصاد دلالی و سوداگری‌ست. وقتی کسی می‌بیند از طریق دلالی می‌تواند میلیاردها تومان سود کسب کند، دلیلی ندارد که در تولید هزینه کند. سال‌های سال بود که بحث مالیات بر عایدی سرمایه در مجلس مطرح می‌شد اما به تصویب نمی‌رسید و دلیل آن نفوذ بعضی گردن‌کلفت‌ها بود. الحمدلله این قانون در مجلس یازدهم مصوب شد. 

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه مردم با مشارکت در انتخابات می‌توانند اعتراض خود را به صورت صحیح به عملکرد دولت فعلی نشان دهند، تصریح کرد: همه می‌دانیم مردم دلخور و خسته‌اند که دلخوری‌شان به جا هم هست. چرا که می بینند سالهاست بعضی از اقویا هر کاری خواستند کردند. 90 هزار میلیارد تومان به یازده نفر پرداخت شده و برنگشته است.

شجاعی افزود: ناراحت شدن مردم با شنیدن این موارد طبیعی‌ست. آن‌ها دلخوری را می‌توانند دو جور نشان دهند؛ یک‌بار با قهر از صندوق رأی که باید عرض کنم این امر خواست دشمنان ماست که با مشارکت پایین ضربات سنگین به ملت ما بزنند. نحوه‌ دیگر، نشان دادن دلخوری با مشارکت در انتخابات است. مردم  با رأی دادن می‌توانند گلایه و ناراحتی خود را بر سر مسببان وضع موجود بریزند و به آن‌ها نه بگویند. در مقابل یک آری بزرگ به رویه‌ای بگویند که عدالت‌طلبانه می‌خواهد خدمت کند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: عدالت مجلس انقلاب اسلامی جمهوری اسلامی قوه قضاییه ترک فعل لبه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۰۱۴۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده مجلس: کاش رئیسی، بلوچ بود

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین، پس از افزایش قیمت دلار و سکه، نمایندگان مجلس از تریبون‌های خود چه در صحن علنی و چه در قالب مصاحبه‌ها با رسانه‌ها از عملکرد اقتصادی دولت انتقاد کردند. انتقاداتی که با واکنش تند دولت مواجه شده است. طی دو روز گذشته، معاون پارلمانی دولت با انتشار اطلاعیه‌ای، از مواضع اخیر نمایندگان انتقاد کرد و نوشت: «طی روزهای گذشته و همزمان با تشدید نوسانات ارزی در بازار که ناشی از افزایش بهای جهانی طلا و تحولات نظامی منطقه بود متأسفانه چند نفر از نمایندگان مجلس، اظهارنظرها و تحلیل‌های غیرکارشناسی و شتاب زده‌ای درباره وضعیت اقتصادی و نرخ ارز داشتند که چه بسا برخلاف خواست آنان می‌توانست بر التهاب بازار ارز بیافزاید.»

در همین راستا، معین‌الدین سعیدی، نماینده چابهار در مجلس، در گفتگو با خبرآنلاین بیان کرد: «با وجود این ‌که من منتقد پر و پاقرص دولت قبل بودم، اما هیچ‌ وقت چنین برخوردی و به این شکل با ما نشده بود، برخوردی که در آن به نمایندگان ملت انگ بزنند و انتظار داشته باشند که ما صرفا مجیزگوی دوستان باشیم، به‌نظرم قطعا چنین برخوردهایی جایگاه مجلس را به مخاطره خواهد انداخت.»

وی گفت: «قطعا وقتی اصل یک موضوع یا مسئله را به رسمیت نشناسیم، نمی‌توانیم برای رفع آن معضل چاره‌اندیشی کنیم مانند به رسمیت نشماردن ارز توسط دولت. مردم می‌پرسند چطور در بانک مرکزی شمش طلا با همین قیمت دلار به مردم فروخته می‌شود؟ این‌که ما بگوییم قیمت دلار را به رسمیت نمی‌شناسیم که اصل موضع را دچار تغییر نمی‌کند.»

در ادامه مشروح گفتگوی معین‌الدین سعیدی، نماینده چابهار در مجلس را می‌خوانید؛

* آقای سعیدی، درپی انتقاد شما از عمکرد اقتصادی دولت، معاونت پارلمانی دولت یک بیانیه‌ای صادر کرده و به شدت از اظهارات شما و برخی دیگر از نمایندگان انتقاد کرده است. واکنش شما به این مسئله چیست؟

من واقعا تعجب کردم، البته نباید تعجب کرد اما در این جو واقعا عمل عجیبی بود. نمایندگان بر مبنای اصل ۸۴ قانون اساسی واقعا حق دارند درباره مسائل کشور صحبت کنند و نمی‌شود دوستان بخواهند هر نوع انتقادی را به این شکل پاسخ دهند و سوال‌ها را پاک کنند.

به نمایندگان ملت انگ می زنند و انتظار دارند مجیزگوی دولت باشند

با وجود این ‌که من منتقد پر و پاقرص دولت قبل بودم، اما هیچ‌ وقت چنین برخوردی و به این شکل با ما نشده بود، برخوردی که در آن به نمایندگان ملت انگ بزنند و انتظار داشته باشند که ما صرفا مجیزگوی دوستان باشیم، به‌نظرم قطعا چنین برخوردهایی جایگاه مجلس را به مخاطره خواهد انداخت.

مجلس خانه ملت است و حتما باید دردهای ملت ‌آن‌جا عنوان شود. بنده در صحبت‌هایم همیشه از رویکردهای خوبِ دولت دفاع کرده‌ام، به عنوان مثال دولت در حوزه آبرسانی به مناطق محروم، در بخش فعال شدن بازارچه‌های مرزی، سفرهای استانی عملکرد خوبی داشته، اما قرار نیست وقتی دلار رسید به حدود ۷۰ هزار تومان و ما صرفا فرمایشات رییس جمهور قبل انتخابات را مطرح کنیم، به این شکل و چنین پاسخ‌هایی از طرف دولت دریافت کنیم.

واقعا عجیب است این کار با شعار آزادی که جزء اصول مسلم انقلاب ما بوده در تضاد کامل است. مردم قطعا خواهند پرسید که وقتی نمایندگان ملت آزادی نداشته باشند، آن‌وقت چه انتظاری می‌توان از رسانه‌ها یا از دیگر ارکان مردم داشت که نقطه نظراتشام را عنوان کنند؟ "آیینه چون نقش تو بنمود راست، خود شکن آیینه شکستن خطاست"

دولت، دلار ۶۷ تا ۶۸ هزار تومانی را به رسمیت نمی‌شناسند

* فکر می‌کنید علت این‌که دولت اشکالات و انتقادات را نمی‌پذیرد چیست؟

این موضوع بر می‌گردد به روحیه انتقادناپذیری ارکان دولت که واقعا در این سطح عجیب است. نکته بعدی این است که به هر حال دولت در کنار نکات مثبتی که من اعلام کردم، در حوزه‌های اقتصادی و معیشتی واقعا عملکرد قابل دفاعی نداشته‌ است. من عرض کرده بودم، رئیس جمهور فرموده بود که خدا را شکر من رئیس جمهور نشدم که دلار پنج هزار تومان بشود، اما حالا دلار ۶۷ تا ۶۸ هزار تومانی را به رسمیت نمی‌شناسد.

با این وضعیت چه بلایی سر سفره‌های مردم آمده است؟ من و شما که نمی‌توانیم منکر شویم، سرانه مصرف گوشت مردم تا چه سطحی کاهش پیدا کرده است. تورم لجام گسیخته کالاها که نکته‌ای نیست که بشود آن‌ را انکار کرد. تمام عرض ما به دوستانمان در دولت همان فرمایش حضرت آقا بوده که شما که انقدر از آمار اقتصادی خودتان دفاع می‌کنید، این آمار باید خودش را در سفره‌های مردم نشان دهد، که قطعا نشان نمی‌دهد.

لذا فکر می‌کنم که دلیل این‌ که چرا دولت نمی‌تواند این سطح از انتقاد را تحمل کند، برای این است که متاسفانه دفاع جامعی از عملکرد خودش در حوزه معیشت مردم ندارد و این که از نظر برخی دوستان بهترین نحوه مواجهه با یک موضوع پاک کردن صورت سوال است.

دولتی ها سطح انتقادپذیری شان را بالا ببرند

* آقای سعیدی، فکر می‌کنید که دولت نیاز به یک تغییر در بدنه کابینه یا تیم اقتصادیش دارد؟

دولت در برخی حوزه‌ها که نام بردم به نسبت خوب عمل کرده‌ است، به‌عنوان مثال اخیرا وزارت جهاد کشاورزی در حوزه خودکفایی محصولات کشاورزی اقدامات خوبی را انجام داده که از نکات مثبت دولت است؛ اما مسلما باید وزرای اقتصادی در خصوص آن‌چه که در حوزه تورم لجام گسیخته و نرخ ارزی که روز به روز در حال افزایش است، پاسخ‌گوی این قضیه باشند.

من فکر می‌کنم که بیشتر رویکردهای اساسی خود دولت است که باید تغییر کند و ممکن است با رفتن یک یا دو وزیر ماهیت امر تغییر نکند. من باز هم می‌گویم در عین حال که نقاط مثبت وجود دارد این انتفادات هم وارد است؛ به عنوان مثال اخیرا دولت در حوزه وزارت کار و اشتغال کارهای خوبی انجام داده‌، اما آن‌چه در سفره‌های مردم وجود دارد قابل توجیه نیست و دوستان باید مقداری سطح انتقادپذیریشان را افزایش دهند.

مجلس به شئون نظارتی خود عمل نکرده‌

* با توجه به انتقادات نمایندگان که یا از تریبون مجلس بیان می‌شود یا در مصاحبه‌ها و توئیت‌های آنان مشاهده می‌کنیم، چرا تاکنون وزرا به مجلس دعوت نشدند؟

اگر به نقدهای بنده عنایت فرمایید، همیشه مجلس را هم مورد نقد قرار داده‌ و این نقد را کاملا به مجلس وارد دانسته‌ام؛ یعنی اگر ما معتقدیم که مسیر اقتصاد کشور روش و رویکرد صحیحی ندارد، پس حتما مجلس باید از شئون نظارتی خود هم در بحث استیضاح وزراء و هم در اعمال ماده ۲۰۳ یا ۲۰۴ و هم دیگر اهرم‌هایی که دارد، استفاده کند.

متاسفانه این نقد کاملا به مجلس هم وارد است و مردم از نمایندگانشان نمی‌پذیرند و می‌گویند شما نمی‌توانید که فقط بیان مشکل کنید و با این حجم از اختیارات خودتان باید عملا تغییرات را اجرایی می‌کردید یا دولت را مکلف به آن می‌کردید. واقعیت امر این است که در این وضعیتی که حالا هستیم به لحاظ مشکلات اقتصادی که مردم دارند، قطعا مجلس هم به شئون نظارتی خود عمل نکرده‌ است و نمایندگان مردم هم باید در این زمینه پاسخگو باشند.

شاخص‌های اقتصادی حرف می‌زنند و نمی‌شود منکر شد

* آقای سعیدی، در طی این مدت دولتمردان سیزدهم پاسخ واضح و روشنی به علت گرانی‌های اخیر، ندادند و حتی گاه فرافکنی یا سفیدنمایی کردند. به نظر شما این سفیدنمایی‌های دولت و انکار واقعیت ها، چقدر می‌تواند آسیب‌زا باشد؟

قطعا وقتی اصل یک موضوع یا مسئله را به رسمیت نشناسیم، نمی‌توانیم برای رفع آن معضل چاره‌اندیشی کنیم مانند به رسمیت نشماردن ارز توسط دولت. مردم می‌پرسند چطور در بانک مرکزی شمش طلا با همین قیمت دلار به مردم فروخته می‌شود؟ این‌که ما بگوییم قیمت دلار را به رسمیت نمی‌شناسیم که اصل موضع را دچار تغییر نمی‌کند.

آقای رئیسی در هنگامه انتخابات ۱۴۰۰ به درستی گفتند که؛ «دولت روحانی می‌گوید اگر ما نبودیم چنان مشکلاتی درست می‌شد؛ این حرف مثل این است که دروازه بانی ۱۷ گل بخورد و بگوید اگر من نبودم ۳۰ گل می‌خوردیم.» این وضعیت کنونی هم دقیقا مشابه همین اتفاق است.

به هرحال، در حال حاضر شاخص‌های اقتصادی حرف می‌زنند و نمی‌شود منکر شد که نرخ دلار به ۷۰ هزار تومان رسیده‌ است. افزایش قیمت دلار در قیمت تمام کالاها و خدمات اثر خود را نشان می‌دهد لذا صرفا با سفیدنمایی و این‌که بگوییم مشکلی وجود ندارد اتفاقی رخ نمی‌دهد و صورت مسئله به قوت خود باقی است.

ای کاش آقای رئیسی، بلوچ بودند

من روز گذشته در نطق خود خطاب به آقای رئیسی بیان کردم که ای کاش آقای رئیس جمهور بلوچ بودند، چون آن‌ها وقتی وعده‌ای می‌دهند و می‌بینند آن وعده عملی نمی‌شود نمی‌توانند چشم در چشم مردم و مخاطبشان بگذارند و بگویند که همه چیز گل و بلبل است. متاسفانه با پدیده‌ای مواجهیم که علی‌رغم این که خیلی از شعارهای اقتصادی عمل نشده، اما دوستان در حالتی هستند که فکر می‌کنند همه چیز گل و بلبل است و همه مشکلات حل شده است.

مگر رئیسی نگفته بود حقوق کارگران به اندازه تورم باشد، خب چرا الان نیست؟

البته بعضا هم می‌گویند که ما می‌دانیم مشکلاتی وجود دارد، اما دولت دارد کارو تلاش می‌کند. من منکر کار و تلاش دولت نیستم، به عنوان مثال من خودم سفرهای استانی دولت را بسیار قبول دارم، اما برخی عملکردهای دولت نتیجه‌اش این شده که سفره مردم دارد روز به روز تنگ‌تر و محقرتر می‌شود.

آقای رییس جمهور قبل از انتخابات فرمود که چرا نباید حقوق کارگران به اندازه تورم افزایش پیدا کند؟ خب این سوال را اگر در حال حاضر از ایشان بپرسیم چه پاسخی دارند، در حال حاضر افزایش حقوق کارگران چیزی حدود بیست درصد است، در حالی‌که در بهترین شرایط می‌توان گفت تورم بالای ۴۰درصد بوده‌ است. به‌نظرم این دوگانگی‌ها چه از دولت قبل باشد که‌ من منتقد آن بودم چه از دولت فعلی باشد، قابل قبول نیست.

دوستان نباید از اینکه مشکلات را عنوان کنیم، بهراسند

* با این روند فکر می‌کنید که آقای رئیسی ممکن است که برای ۱۴۰۴ دوباره رئیس‌جمهور شود؟

در کشور ما متغیرهای سیاسی فقط تا قدری قابل پیش‌بینی هستند ‌و تا ماه‌های آخر نمی‌شود چنین چیزهایی را پیش‌بینی‌ کرد و تحلیل‌گران سیاسی تا لحظه آخر صبر می‌کنند. مسئله این است که چه ایشان رئیس جمهور شود یا خیر همه ما واقفیم و باید اعلام کنیم که این جهت‌گیری سیاسی قطعا مشکل خواهد داشت.

این دولت در مقطعی گفت باید ارز ترجیحی حذف شود و کار درستی هم بود، ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف کردند اما ارز نیمایی جایگزینش شد. اگر قرار باشد واقعا با ریشه‌های رانت و فساد مقابله شود، پس اگر ارز ۴۲۰۰ تومانی مبنای اقتصادی ندارد به همان نسبت ارز نیمایی ۱۵۰۰ تومانی هم مبنای اقتصادی ندارد.

این دوگانگی‌ها واقعا قابل پذیرش نیست .اما باز هم تاکید می‌کنم ضمن احترام به رویکردهای خوب این دولت، من همیشه عنوان کرده‌ام که دوستان نباید از این‌که چالش‌ها و مشکلات را عنوان کنیم بهراسند، بلکه باید در صدد چاره‌اندیشی باشند.

دیگر خبرها

  • استقبال پرشور مردم دامغان از رئیس جمهور در مصلای امام خمینی | تصاویر
  • آمارهای ابراهیم رئیسی درباره تولید، مسکن، رشد اقتصادی و ...
  • دشمنان نظام رشد اقتصادی ایران را هدف قرار داده‌اند
  • دشمنان نظام رشد اقتصادی ایران را هدف قرار داده است
  • خدشه‌دار کردن رشد اقتصادی ایران، هدف دشمنان نظام است
  • وزیر ارتباطات: هفت هزار و ۱۰۰ روستای بالای ۲۰ خانوار کشور اینترنت پرسرعت دارند
  • وعده نائب رئیس مجلس برای برخورد با بی‌حجابی
  • استقبال باشکوه مردم سمنان از رییس دولت سیزدهم
  • استقبال باشکوه مردم سمنان از رئیس دولت سیزدهم
  • نماینده مجلس: کاش رئیسی، بلوچ بود