Web Analytics Made Easy - Statcounter

سردار یدالله جوانی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در بیرجند، با بیان اینکه اسلامیت و جمهوریت دو رکن اساسی و دو وجه در هم تنیده هستند، اظهار داشت: امام خمینی(ره) بر مبنای اسلام سیاسی نوع نظام را به گونه‌ای با بهره‌گیری از آموزه‌های اسلام پیشنهاد دادند که قرار بود مردم در صحنه باشند.

وی با اشاره به اهمیت حضور مردم در صحنه‌های مختلف از منظر امام خمینی(ره)، بیان داشت: زمانی که امام(ره) نظام جمهوری اسلامی را پیشنهاد دادند از مردم خواستند نظرات خود را بیان کنند زیرا از منظر ایشان این مردم هستند که باید اعلام بدارند آیا این نظام را می‌خواهند یا خیر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون سیاسی سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی مطرح کرد: در نظام جمهوری اسلامی اداره کشور در متکی به آراء مردم است و در منطق انقلاب، اسلام و مکتب سیاسی اسلام و اندیشه‌های امام این مردم هستند که همیشه باید در صحنه باشند و برای اداره امور مربوط به خود نقش‌آفرینی کنند زیرا این حقی است که خداوند به انسان داده و به انسانی که مقید است باید این حق را محترم شمرده و از آن استفاده کند.

انتخابات حق و تکلیف مردم است

از ابتدای انقلاب امام(ره) و مقام معظم رهبری در هر انتخاباتی بر بحث مشارکت حداکثری تأکید کرده و دارند چون از نظر ایشان مردم ولی نعمت هستند و میزان رأی ملت است

جوانی انتخابات را حق و تکلیف مردم دانست و تصریح کرد: از ابتدای انقلاب امام(ره) و مقام معظم رهبری در هر انتخاباتی بر بحث مشارکت حداکثری تأکید کرده و دارند چون از نظر ایشان مردم ولی نعمت هستند و میزان رأی ملت است.

وی با اشاره به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ۲۸ خردادماه و تأکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر حضور حداکثری مردم، عنوان کرد: ایشان از آحاد ملت برای حضور در صحنه انتخابات دعوت کرده‌اند زیرا امروز دشمن تصور می‌کند انتخابات یک فرصتی را برایش ایجاد می‌کند که از طریق آن به جمهوری اسلامی ضربه بزند.

معاون سیاسی سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه دشمنان جمهوری اسلامی طی این سال‌ها از هیچ تلاشی برای ضربه زدن به انقلاب دریغ نکرده‌اند، اضافه کرد: کشور را تحریم و سپس مطالبه مذاکرده می‌کنند و در مذاکره خواهان این هستند که جمهوری اسلامی مذاکره موشکی کند و قدرت موشکی و هسته‌ای را از ما بگیرند.

دشمن؛ به دنبال کاهش مشارکت مردم

مهم‌ترین سناریوی دشمن خصوصا جبهه استکبار جهانی (آمریکا) تضعیف ایران با کاهش مشارکت در انتخابات و نرفتن مردم پای صندوق‌های رأی است

جوانی ادامه داد: وقتی دشمن نمی‌تواند از این طریق به خواسته‌های خود برسد تلاش می‌کند مردم را از رفتن پای صندوق‌های رأی منصرف کند چراکه مهم‌ترین سناریوی دشمن خصوصا جبهه استکبار جهانی (آمریکا) تضعیف ایران با کاهش مشارکت در انتخابات و نرفتن مردم پای صندوق‌های رأی است.

وی تبیین کرد: هر کسی که دلسوز کشور است باید سعی کند در ساخت ایران قوی قدمی بردارد و این مهم با حضور حداکثری در صحنه انتخابات رقم می‌خورد لذا مردم باید هوشمندانه و با بصیرت انتخابات حداکثری را رقم بزنند.

معاون سیاسی سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی اصل شرکت در انتخابات و انتخاب فرد اصلح، شایسته و مناسب را یک تکلیف و وظیفه دانست و عنوان کرد: باید از بین کاندیداهای تأیید صلاحیت شده ببینیم کدام یکی تناسب بهتر و بیشتری را برای این جایگاه دارد و قادر است با دولتی که تشکیل می‌دهد به وضعیت موجود بهبود بخشد چون وضعیتی که در آن هستیم با وجود پیشرفت‌ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی اما با یک سری مشکلات مواجه‌ایم که مردم را اذیت می‌کند به طور مثال حوزه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی از جمله عدم رونق تولید، بی‌عدالتی، فاصله طبقاتی و مفاسد بخشی از این نارضایتی‌ها است.

شاخصه‌های رئیس جمهور اصلح

جوانی خاطرنشان کرد: شخص اصلح باید ضمن اینکه کشور را به بهترین وضع اداره کند بتواند تحول ایجاد کند و مشکلات را در مدت زمان کوتاه مرتفع نماید، رئیس جمهور باید در اجرای عدالت و مبارزه با فساد و مافیای فساد مبارزه کند.

وی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید «حاج قاسم سلیمانی»، مطرح کرد: حاج قاسم به ولایت اقتدا و سرباز ولایت بود و رمز پیروزی این شهید والامقام نیز همین مؤلفه‌ها بود و اگر دولتمردان تفکر و اندیشه حاج قاسم را می‌داشتند امروز این مشکلات را نداشتیم.

معاون سیاسی سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه فرد شایسته ریاست جمهوری کسی است که بداند کلید حل مشکلات کشور در داخل و گفتمان ولایت و رهبری است، تصریح کرد: کسی که گفتمانش انقلابی و ولایت است اعتقاد دارد گرچه باید برای برداشتن و خنثی کردن تحریم‌ها تلاش کنیم اما به آن امید  نبندیم چون کشور دارای ظرفیت‌ها و توانمندی‌هایی بالایی است که می‌توان از آن‌ها بهره گرفت.

جوانی به تبیین مؤلفه‌های دولت جوان انقلابی در سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی پرداخت و عنوان کرد: مراد از دولت جوان سن و شناسنامه نیست و منظور از جوان فرد اهل میدان و کار و تلاش است یعنی شخص اصلح بتواند خودش و تیمش همواره در میدان خدمت‌رسانی نقش‌آفرینی کند.

کمرنگ بودن عدالت رنجش مردم را در پی دارد

وی با اشاره به اینکه انقلاب ما شعار اصلی آن عدالت است و امروزه کمرنگ بودن عدالت باعث رنجش مردم شده است، تصریح کرد: شخص اصلح باید برای حل معضلات و مشکلاتی که موجب رنجش مردم شده نگاهش به اسلام و آموزه‌های دینی باشد و با اعتقاد و اطمینان قدم بردارد و به  کمک مردم و پشتوانه مردم امور را اصلاح و خود را خادم و نوکر مردم بداند.

اگر رئیس جمهور به مردم اعتقاد داشته باشد و با مردم صادق باشد قطعا مردم هم او را همراهی می‌کنند زیرا مردم پشتیبان رئیس جمهوری هستند که خادم آن‌ها باشد

معاون سیاسی سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی با بیان اینکه رئیس جمهور مطلوب کسی است که رویکرد فسادستیزی در او پررنگ، قاطع، ساده‌زیست و مردمی باشد، خاطرنشان کرد: اگر رئیس جمهور به مردم اعتقاد داشته باشد و با مردم صادق باشد قطعا مردم هم او را همراهی می‌کنند زیرا مردم پشتیبان رئیس جمهوری هستند که خادم آن‌ها باشد.

جوانی در پایان از عموم مردم ایران خواست با تأثی به فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی در صحنه انتخابات ۲۸ خردادماه حاضر شوند و این روز را به میدانی برای تولید قدرت در کشور تبدیل و فتح بزرگی نصیب مردم و شکست بزرگی را نصیب جبهه استکبار نمایند.

انتهای پیام/69039/ح

منبع: فارس

کلیدواژه: خبرگزاری فارس خراسان جنوبی سردار جوانی رئیس جمهور دولت جوان انقلابی دشمن صندوق رای مشارکت مردم تحریم معاون سیاسی سپاه جمهوری اسلامی کاهش مشارکت رئیس جمهور کنند زیرا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۰۲۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«مشارکت مردم» جوهرۀ مردم‌سالاری دینی

شاید یکی از زیباترین عیدی‌هایی که کام همه را شیرین کرد این عملیات بود. حقیقتاً عیدی زیبایی بود. اقتدار دشمنان اسلام شکست و اقتدار زیبایی برای جمهوری اسلامی در دنیا مطرح شد.

موضوع بحث این دورۀ ما مقوله «مشارکت» هست که برگرفته از شعار سال هست که امسال مقام معظم رهبری مطرح کردند، بخش اول آن تولیدی و اقتصادی بود و بخش دوم آن «مشارکت مردم»، که ما می‌خواهیم درباره قسمت دوم آن بحث کنیم و به سهم خودمان روی این موضوع کار کنیم. سال‌هاست که مقام معظم رهبری بحث «جهاد تبیین» را مطرح کردند، خیلی بحث مهمی است و ما در این بخش کمبود داریم. جهاد تبیین برای این است که ما اندیشه انقلاب را در همه عرصه‌ها تبیین کنیم.

ما می‌خواهیم قدری علمی‌تر دربارۀ «مشارکت» بحث کنیم. تا الآن بحث درمورد مشارکت حداکثری و حضور مردم در پای صندوق‌های رأی بوده که لازم هم هست؛ اما به عنوان یک نظریه به مشارکت پرداخته نشده است.

الان در در دنیا می‌خواهیم بگوییم ما «مشارکت» داریم و با مشارکتی که شما می‌گویید تفاوت دارد؛ حقیقتاً اینجا دست ما خالی است. هیچ چیزی به اسم «نظریه مشارکت»در نظام اسلامی، در جمهوری اسلامی و در مردم‌سالاری دینی نداریم. خیلی راجع به آن حرف زده شده است ولی آن را به یک نظریه تبدیل نکرده‌ایم.

خود من که می‌خواستم در این موضوع مطالعه کنم، ‌رفتم سراغ متفکرینی که در نظریه مشارکت کار کردند، متفکرین مسلمان تقریبا نداریم اگر هم کسی کار کرده است ترجمه مقاله‌های دیگر است. امام خمینی به عنوان بزرگترین متفکر کل اسلام بزرگترین صحنۀ مشارکت را در دنیای مدرن به وجود آورده است ولی ما نتوانستیم آن را به نظریه تبدیل کنیم.

در قانون اساسی مشارکت را ملت به دولت می‌دهد ولی الآن برعکس شده است؛ دولت باید به مردم بگوید بیایید رأی بدهید یا مشارکت کنید، در حالی که با مشارکت و رأی بیش از۹۸درصد مردم این نظام تشکیل شده است و مردم که حق تعیین سرنوشت داشتند از طریق انتخاب‌های مختلف، نظام‌، رهبر، دولت، مجلس و... را انتخاب کردند همان مردمی که طبق قانون اساسی صاحب مشارکت هستند، همان مردم امروز هم باید پای کار باشند.

الان وقتی صحبت از مشارکت می‌شود تلقی برخی این است که مشارکت یعنی انتخابات، یعنی صندوق رأی. در حالی‌که همه مشارکت این نیست؛ شما یک نظام و انقلاب و سیستم جدیدی برای تشیع ایجاد کردید که امروز در قلب غزه اثرگذار شده است.

ما باید یک دستگاه معرفتی برای مشارکت درست کنیم که وقتی می‌گوییم مشارکت، یعنی روش زندگی در دنیای مدرن با همه سازوکارها و پیچیدگی‌های آن. چطور الآن به موشک هایپرسونیک خود که جدیدترین ورژن موشک دنیا است، می‌نازیم. به همین شکل به جدیدترین ورژن فکری و اندیشگی مشارکت در دنیای جدید هم باید بنازیم.

دنیا شگفت‌انگیز شده بودند که امام به عنوان یک روحانی چگونه یک انقلاب بزرگی در قلب دنیای دو قطبی ایجاد کرد؟ اما بعد از آن ما می‌توانستیم پیام‌های جدیدی به دنیا مخابره کنیم؛ یعنی نظریه‌پردازی کنیم. ما در این بخش ضعیف بودیم، به تعبیر دیگر حوزه و دانشگاه ما ضعیف بوده است که نتوانستیم تئوری‌پردازی کنیم و به صورت علمی دستگاه معرفتی ما فعال شود.

رهبری فرمودند که ما خوب «نهضت‌سازی» و «نظام‌سازی» کردیم اما در بحث «دولت‌سازی» متوقف شدیم. یعنی بعد از چهل و چند سال هنوز از مرحله دولت‌سازی عبور نکردیم، هنوز طبق دیدگاه رهبری به «جامعه‌سازی» و «تمدن نوین اسلامی» نرسیدیم. چرا؟ چون نظریه تولید نکردیم.

وظیفه ما و همه جریان‌ها و وظیفه حوزه و دانشگاه این است که به موازات پیشرفت‌های نظامی، آستین‌ها را بالا بزنیم و به میدان بیاییم و همه این ظرفیت‌ها روی هم گذاشته شود و کار کنیم. چرا بعد از چهل سال رهبری گلایه می‌کند که ما نتوانستیم از دولت‌سازی عبور کنیم. مگرچند سال برای نظریه‌پردازی لازم است که یک کشوری وارد نظریه‌پردازی شود؟ مشارکت هم همینطوری است؛ در بخش مشارکت ما نظریه نداریم. مشارکت یعنی اینکه جریان‌های فکری و احزاب، افراد، گروه‌ها، دست به دست هم بدهند نگذارند انقلاب مورد هجمه واقع شود.

آیا امر به معروف و نهی از منکر مسئولیت همگانی نیست؟ مسئولیت همگانی یعنی مشارکت. مگر قرآن برای مشارکت نمی فرماید «تعاونوا علی البر والتقوی»؟در همه امور خیر و تقوا و ... کمک و مشارکت کنید. آیا مسائل فرهنگی‌ای که در جامعه می‌بینیم، این از مصادیق بارز برّ و تقوا نیست؟ آیا نباید برای رفع این مسائل، مشارکت کرد؟ و نگذاشت ارزش‌های انقلاب از دست برود؟ آیا اینها مشارکت نمی‌خواهد؟

امام بود که ولایت فقیه را از این نگاه فردی وارد عرصه اجتماع کرد و بر اساس آن حکومت تشکیل داد و مشارکت ایجاد کرد. یعنی یک پدیده فردی به اضافه مردم به یک قدرت برای اسلام و زیستن در سایه ارزش‌های اسلامی تبدیل شد و این کار بزرگ باید به نظریه تبدیل شود.

مشارکت همگانی و فعال مردم در نظام اسلامی، جوهره و ذات اصلی مردم‌سالاری دینی است؛ مشارکت و مسئولیت همگانی در مدیریت جامعه اسلامی، نماد مردم‌سالاری دینی است. در نظام مردم سالاری دینی، مردم صاحب کار و ولی نعمت هستند. مردم داعی و دعوت کننده به مشارکت هستند نه اینکه برای حضور در صحنۀ مشارکت دعوت شوند. بر اساس این نگاه مشارکت حداکثری همواره ملازم با رقابت واقعی است.

خداوند در قرآن فرمود همه انبیاء را فرستادیم برای «لیقوم الناس بالقسط»؛ قیام به قسط یعنی مشارکت. یعنی مشارکت اسلامی ما بر خلاف مشارکت نظام لیبرالی و سکولاریسم، مبتنی بر عدالت و قسط و دین و ارزش‌ها است. لذا ما باید نشان بدهیم که مبانی نظریه مشارکت بر اساس قرآن و روایات است.

الآن تعارضی در کشور ما وجود دارد و کلیپ‌های آن در دنیای مجازی هست که برخی می گویند ما مشارکت حداکثری نمی‌خواهیم چون اگر مشارکت حداکثری بشود ممکن است که مثلاً من رأی نیاورم؛ این فاجعه است. یعنی ما میان ارزش‌های انقلاب تعارض ایجاد می‌کنیم. رهبری فرمودند که بین جریان‌های فکری و نیروها و حامیان انقلاب رقابت واقعی ایجاد شود ولی برخی می‌گویند رقابت و حضور حداکثری نباشد و این تعارض است.

در درون نظریه نباید تناقص وجود داشته باشد. همه عرصه‌ها و عناصر آن باید مکمل هم باشند. نظریه باید بتواند جامعیت داشته باشد و نقایص خود را رفع کند. یعنی بدانیم که مشارکت حداکثری مساوی است با نعمت، برکت، برخورداری، فراوانی و... یعنی مردم خودشان را صاحب کار و مالک این نظام و انقلاب و به تعبیر امام راحل خودشان را ولی نعمت ببینند.

نظریه مبتنی بر حقایق است و تخیلی نیست. بحث‌های ذهنی و انتزاعی و کلی و واقعیات باید دیده شود. ما چهل و چند سال تجربه داریم، این تجربه مدیریتی کافی است که ما فراز و فرودها، نقطه‌ضعف‌ها و آسیب‌هایی که داشتیم را ارزیابی و براساس آن نظریه تولید کنیم.

دنیای غرب گفت دموکراسی بهترین شکل حکومت است. ما هم می‌گوییم مردم‌سالاری بهترین شکل حکومت است؛ منتها با مبنای دینی خودمان. اگر می‌گوییم بهترین شکل حکومت است باید نظریه‌پردازی شود. غرب نظریه‌پردازی کرده است و متفکرین آن مشخص هستند.

نکته بعدی این است که نظریه باید قابل اثبات و دفاع باشد، اگر کسی او را نقد کرد بتوانیم از او دفاع کنیم. مردم سودمندی آن را ببیند. اصلاً یک تعریف این است که مشارکت یعنی سودمندی. یعنی اینکه مردم حس کنند سودی می‌برند و منفعتی دارد. سودطلبی و منفعت جزء مشارکت است و این نیاز به نظریه‌پردازی دارد.

ما باید این نظریه مشارکت را با نظریه مردم‌سالاری دینی جفت و جور کنیم. روزی که نظام ما جمهوری اسلامی در حال شکل‌گیری بود، امام محکم ایستاد و گفت «جمهوری اسلامی»؛ نه یک کلمه کم و نه یک کلمه بیشتر. این را به رأی مردم بگذارید. آن دفاع جانانه امام از مردم‌سالاری دینی مبنا داشت. ما امروز این مردم‌سالاری دینی را باید برای مردم تبیین کنیم.

ما مشارکت را باید در نظام مردم‌سالاری دینی تعریف کنیم. مردم‌سالاری دینی یک الگویی از نظم سیاسی اسلام است. اگر اسلام یک نظام سیاسی دارد، قاعدتاً چهار مدل و الگو دارد؛ الگوی حکومت نبوی، الگوی حکومت علوی، الگوی حکومت مهدوی، الگوی حکومت ولایت فقیه در عصر غیبت. هر کدام از الگوها هم با هم فرق دارند. اینها مبانی این مردم‌سالاری دینی هستند.

حاکمیت به ذات از آن خدا است، اما همان خدا مردم را حاکم بر سرنوشت‌شان کرده است، مردم هم این نظام را تشکیل دادند، این نظام، نظام اسلامی است و مشارکت در این نظام باید تعریف شود. در این نظام، دین محور و مدار است و فضیلت، ارزش، رضایت مردم، رأی مردم، هدایت مردم، حق‌مداری، قانون‌مداری و... که در بیانات مقام معظم رهبری مورد تأکید است، جزء اصول و مبانی مردم‌سالاری دینی و جزء اصول مشارکت ما هستند که باید تبیین شوند.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1895750

دیگر خبرها

  • مسوولان برای مشارکت مردم در تولید طرح بدهند
  • هر جا کار به دست مردم سپرده شد موفقیت به دست آمد
  • سردار دادگر: بصیرت و دشمن شناسی علمای اهل سنت شایسته تحسین است
  • سردار شفائی: تمرکز دشمن مقابله با انقلاب و ضربه زدن به ایران در جنوب شرق کشور است
  • رمز موفقیت سپاه مقابله با تهدیدات دشمن است
  • بسترهای حضور مردم برای مشارکت در تولید و اقتصاد فراهم شود
  • علیپور: مردم برای تشکیل مجلسی مقتدر و قوی مشارکت گسترده‌ای در مرحله دوم انتخابات داشته باشند
  • جوهرۀ مردم‌سالاری دینی چیست؟
  • «مشارکت مردم» جوهرۀ مردم‌سالاری دینی
  • سپاه ‌آماده مقابله با هرگونه تهدیدات دشمن است