Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدتی است، با توجه به حضور رمزارزها در صحنه اقتصادی کشور بسیاری علاقه مندند اطلاعات بیشتری از این بازار نوظهور در جهان به‌دست آورند. همین امر سبب شده که برخی از سودجویان به فرافکنی و انتشار اخبار کذب نسبت به بازیگران مطرح این بازار بپردازند.

به گزارش برنا، مدتی است، با توجه به حضور رمزارزها در صحنه اقتصادی کشور بسیاری علاقه مندند اطلاعات بیشتری از این بازار نوظهور در جهان به‌دست آورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین امر سبب شده که برخی از سودجویان به فرافکنی و انتشار اخبار کذب نسبت به بازیگران مطرح این بازار بپردازند البته تهمت زدن برای حذف رقبا نه تنها تشویش اذهان عمومی محسوب می شود بلکه مصداق عینی توهین و افترا است.

در همین ارتباط با "مهرناز کشاورزی نژاد" وکیل پایه یک دادگستری به گفت‌وگو  نشسته ایم که در  ادامه مشروح  آن می آید.

 این وکیل پایه یک دادگستری با اشاره به نقص قوانین درباره فعالیت صرافی‌های رمز ارز داخلی، گفت: اگرچه برای خرید و فروش رمز ارز در ایران قانون مشخصی وجود ندارد ولی نباید فعالیت صرافی‌های عرضه کننده این نوع ارز را غیرقانونی دانست. در حوزه رمز ارز همانند بسیاری از حوزه‌های دیگر ما دچار عقب افتادگی قانونی  هستیم و مجوزهای قانونی در این  خصوص وجود ندارد.

وی افزود: اما وقتی از واژه کلاهبرداری استفاده می‌کنیم نباید آن را به فعالان یک حوزه نسبت دهیم. تعداد زیادی از صرافی‌هایی که در زمینه رمز ارز فعالیت می‌کنند کلاهبردار نیستند و صرفاً به دلیل خلاء قانونی نمی‌توانند خدمات شفافی را ارائه دهند. البته این در حالی است که  بستر لازم برای کلاهبرداری از خریداران یا فروشندگان ارز دیجیتال وجود دارد ولی نباید همه صرافی‌های داخلی را کلاهبردار دانست.

کشاورزی نژاد درباره اطلاق کلاهبرداری در صفحات شخصی و رسمی به یک صرافی ایرانی ادامه داد: نسبت دادن جرمی به یک شخص حقیقی یا حقوقی با عناوین افترا یا توهین در دستگاه قضایی بررسی می‌شود. از نظر بنده چنین رفتاری در فضای مجازی توهین است و فردی که به آن توهین شده می‌تواند به صورت قانونی از شخص یا اشخاص توهین کننده شکایت کند. اگر توهین صورت گرفته متوجه شخص حقوقی باشد بیشتر از منظر نشر اکاذیب با آن برخورد می‌شود.

این وکیل دادگستری گفت: از نظر قانونی جداسازی بین جرم در فضای مجازی و فضای حقیقی وجود ندارد و جرم در هر دو فضا حکمی یکسان دارد. طبق ماده 16 قانون جرائم رایانه‌ای توهین در فضای مجازی حکم 91 روز تا 2 سال زندان دارد و همچنین فرد توهین کننده 5 تا 40 میلیون ریال جریمه می‌شود. باتوجه به ابعاد عمل مجرمانه قاضی می‌تواند هر دو مجازات را برای فرد مجرم در نظر بگیرد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: رمزارز فضای مجازی رمز ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۰۳۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورد قانونی دیوان محاسبات اردبیل با تضییع کنندگان بیت المال

عقیل شکری گفت: مدیران کل ادارات میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، زندا‌ن‌ها اقدامات تامینی و تربیتی، آموزش فنی و حرفه‌ای و شیلات استان اردبیل در دیدار‌های جداگانه با مدیرکل دیوان محاسبات در سال جدید ضمن ارائه گزارشاتی از عملکرد دستگاه‌های تابعه و ارائه برنامه‌های سال جدید، خواستار حمایت‌ها و ارائه مشاوره‌های قانونی این نهاد نظارتی در استان شدند.

او در این دیدار‌ها با اشاره به جایگاه والای قانونی این مجموعه به عنوان بازوی نظارتی مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: دیوان محاسبات همواره حامی دستگاه‌ها و مدیرانی است که در چهارچوب قانون برای خدمت رسانی به مردم در تلاش هستند.

مدیرکل دیوان محاسبات استان اردبیل افزود: این نهاد نظارتی مصمم است با ترک فعل مدیران و کارشناسان و تصمیمات نادرستی که منجر به تضییع بیت المال در استان شود، برخورد قانونی لازم را از طریق معرفی متخلفین به دادسرای دیوان محاسبات کشور، داشته باشد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • شناسایی و دستگیری عامل ایجاد مزاحمت و هتک حیثیت در فضای مجازی
  • حاکمان امارات: مجازات زندان و جریمه در انتظار منتشر کنندگان تصاویر منفی یا جعلی از سیل دوبی
  • دستگیری "عامل توهین به مقدسات دینی اهل‌سنت" در گنبدکاووس
  • هشدار حاکمان امارات: وجهه کشور را با انتشار تصاویر منفی سیل دوبی خراب نکنید/ مجازات زندان و جریمه در انتظار خاطیان
  • بازتاب گسترده عملیات تنبیهی وعده صادق در فضای حقیقی و مجازی
  • دستگیری و احضار اعضای باند تولید و اتتشار محتوای مبتذل در بوشهر
  • اجرایی نشدن ماده ۶۵ احکام دائمی توسعه کشور اصلی ترین عامل مشکلات تولید کنندگان
  • برخورد قانونی دیوان محاسبات اردبیل با تضییع کنندگان بیت المال
  • قضات تا جایی که ممکن است متهمان و مجرمان را به زندان محکوم نکنند
  • روزنامه جمهوری اسلامی : قضات تا جایی که ممکن است متهمان و مجرمان را به زندان محکوم نکنند