Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شانا»
2024-04-19@22:39:27 GMT

پتروشیمی کارون از ضایعات درآمدزایی می‌کند

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۰۴۰۵۰

پتروشیمی کارون از ضایعات درآمدزایی می‌کند

مدیرعامل پتروشیمی کارون گفت: این شرکت افزون بر جلوگیری از آلودگی محیط زیست، از ضایعات شرکت درآمدزایی نیز می‌کند.

به گزارش شانا به نقل از شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، علیرضا صدیقی‌زاده با اشاره به هفته محیط زیست، گفت: پتروشیمی کارون با توجه به خوراک مصرفی و محصولی تولیدی خود نوع آلودگی متفاوتی نسبت به دیگر صنایع پتروشیمی در سه عنصر آب، خاک و هوا دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 طراحی اولیه پتروشیمی کارون به گونه‌ای طراحی شده که با توجه به چنین آلودگی‌هایی، تمهیدهایی در زمینه استانداردهای محیط زیستی اندیشیده و اگر مجتمع بر اساس استانداردها عمل کند، نباید هیچ‌گونه آلودگی در سه عنصر آب، خاک و هوا داشته باشد.

وی درباره استانداردهای طراحی اولیه برای پیشگیری از آلودگی هوا اظهار کرد: آنالیزورهای آنلاینی روی دودکش‌ها نصب‌ شده است که تحت کنترل ویژه عملیات هستند و با حساسیتی که دارند به‌محض آنکه نتوانند گاز را احساس کنند، واحد را به‌طور کامل متوقف می‌کنند.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی کارون درباره ضایعات این شرکت که روی خاک نگهداری می‌شوند و با بارندگی‌های احتمالی می‌توانند به خاک نفوذ کنند، گفت: برای جلوگیری از انتشار این آلودگی، بخشی از این ضایعات را به مرکز دفن بهداشتی پسماندهای صنعتی (لندفیل) منتقل می‌کنیم و به روشی استاندارد شیرابه‌های حاصل از این ضایعات جمع‌آوری و دفع می‌شوند.

صدیقی‌زاده ادامه داد: علی‌رغم دفن این ضایعات در لندفیل اما ممکن بود در زمان نگهداری یک‌هفته‌ای تا ارسال، شیرابه‌ها به زمین نفوذ کرده و خاک را آلوده کنند که برای جلوگیری از این اتفاق تمهیداتی در نظر گرفتیم. به این صورت که جایگاهی در حال آماده شدن و بتن‌ریزی است و مسیرهایی تعبیه‌شده تا شیرابه‌ها جدا شوند و به این روش اطمینان حاصل کنیم که در آن مقطع کوتاه نیز هیچ آلودگی برای طبیعت نخواهیم داشت.

وی به بخش دیگری از ضایعات با عنوان «تار« اشاره کرد که باید سوزانده شوند و گفت: این ضایعات اگر روی زمین بمانند با جریان هوا و انتقال به محیط از یک آلاینده خاک به آلاینده هوا تبدیل می‌شوند اما از سال ۱۳۹۸ تاکنون برای جلوگیری از سوزاندن این ضایعات و آلودگی هوا آن را به شکل خوراک برای برخی شرکت‌ها ارسال می‌کنیم تا از آن کُک (Coke) تولید شود. به این روش نه‌تنها از آلودگی محیط‌ زیست جلوگیری می‌کنیم بلکه می‌توانیم بازاریابی کرده و از ضایعات شرکت نیز درآمد داشته باشیم.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی کارون با توجه به طراحی اولیه مبنی بر سوزاندن محصول جانبی تحت نام تجاری OTD گفت: اورتو تولوئن دی آمین محصول جانبی MTD است که باید سوزانده شود و به‌تبع آن آلودگی هوای منطقه را به همراه دارد. بیش از یک سال است با صادرات این محصول نه‌تنها از آلودگی محیط‌زیست جلوگیری می‌کنیم بلکه می‌توانیم برای شرکت درآمدزایی داشته باشیم.

صدیقی‌زاده بابیان اینکه صنعت ایزوسیانات از کم‌مصرفترین صنایع پتروشیمی در بحث آب است، افزود: پسابی که این شرکت تولید می‌کند پساب آلوده‌ای است و حجم بالایی از آلایندگی را نسبت به دیگر صنایع به دنبال دارد، ابتدا پیش تصفیه در پتروشیمی کارون انجام سپس برای تصفیه نهایی به شرکت فجر انرژی ارسال می‌شود. 

وی با اشاره به مراسم کلنگ‌زنی تصفیه‌خانه پساب که هفته گذشته برگزار شد، اظهار کرد: در سال ۱۳۹۶ تصمیم گرفتیم با احداث تصفیه‌خانه مرکزی در شرکت و بدون نیاز به ارسال پساب به شرکت فجر انرژی کار تصفیه را انجام دهیم.،بر این اساس می‌توانیم با تجهیزات ابزار دقیق و آنالیزورها میزان آلودگی آب را به حد قابل قبول اداره محیط‌ زیست برسانیم.

صدیقی‌زاده یادآور شد: تصمیم گرفتیم در خروجی این تصفیه‌خانه، حوضچه‌ای کوچک قرار دهیم تا با قرار دادن آبزیان خوریات اطمینان حاصل کنیم آب به‌طور کامل سالم و مناسب محیط‌زیست است. به‌این‌ترتیب افزون بر دستگاه‌ها به‌صورت طبیعی نیز استانداردسنجی می‌کنیم، همچنین، با اجرای این پروژه می‌توانیم با اطمینان بگوییم هیچ آب آلوده‌ای در صنعت پتروشیمی وجود ندارد که قابل تصفیه نباشد و می‌توان آب منطقه اطراف هر مجتمعی را به نقطه‌ای رساند که زیستگاه موجودات آن منطقه باشد.

منبع: شانا

کلیدواژه: پتروشیمی کارون محیط زیست پتروشیمی کارون صدیقی زاده محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۰۴۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی تا پایان ۱۴۰۳ به بیش از ۱۰۰ میلیون تن می‌رسد

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به روند پرشتاب توسعه صنعت پتروشیمی ایران گفت: ظرفیت تولید این صنعت تا پایان امسال بیش از ۱۰۰ میلیون تن خواهد شد.

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی صنایع پتروشیمی، مرتضی شاهمیرزایی روز سه‌شنبه (۲۸ فروردین‌ماه) در کنگره ملی نفت و گاز آسیا - اروپا اظهار کرد: ایران با دارا بودن ذخایر غنی نفت و گاز، جایگاه ویژه و برجسته‌ای از زمان‌های بسیار دور در نقشه انرژی جهان داشته است.

وی، ایران را لنگرگاه ثبات و امنیت در منطقه خواند و گفت: کشور ما به دلیل دارا بودن سواحل طولانی در خلیج فارس تا دریای عمان و اقیانوس هند به‌عنوان شاهراه عبور و حمل‌ونقل نفت، میعانات گازی، گاز مایع، محصولات مختلف پتروشیمی و دیگر محصولات به شمار می‌رود و نقش مهمی را ایفا می‌کند.

معاون وزیر نفت ادامه داد: صنعت پتروشیمی ایران در زمینه ارائه خدمات فنی و مهندسی به‌عنوان یکی از بازیگران مهم در دنیا مطرح و آماده همکاری در زمینه تولید و فروش کالاها و تجهیزات به شرکت‌ها و مشتریان همسو در سراسر جهان است.

شاهمیرزایی با اشاره به روند پرشتاب توسعه صنعت پتروشیمی ایران، یادآور شد: ظرفیت تولید این صنعت در سال ۱۴۰۲ از مرز ۹۵ میلیون تن عبور کرد و این ظرفیت تا پایان امسال بیش از ۱۰۰ میلیون تن خواهد شد.

وی با اشاره به تنوع سبد محصولات پتروشیمی ایران با بیش از ۵۵۰ گرید مختلف تصریح کرد: صنعت پتروشیمی ایران همکاری و سرمایه‌گذاری‌های مطلوبی با کشورهای همسو از جمله روسیه و کشورهای حوزه آسیای‌میانه در قطب‌های توسعه‌ای به‌ویژه در مناطق ماهشهر، چابهار و جاسک دارد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه ۹۷ درصد از کاتالیست‌های مورد نیاز صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی و صنایع معدنی داخلی‌سازی شده است، گفت: آمادگی کامل داریم تا با همسایگان و کشورهای همسو در زمینه‌های طراحی، اجرا، راه‌اندازی و بهره‌برداری، تعمیرات و نگهداشت تجهیزات و نیز تولید انواع فناوری‌ها و کاتالیست‌های مورد نیاز همکاری کنیم.

شاهمیرزایی افزود: ایران در تولید دانش‌فنی محصولات آمونیاک، اوره، الفین، تبدیل گاز به متانول، اتان، اتیلن و سایر فرآیندها به خودکفایی کامل رسیده است.

براساس این گزارش، کنگره ملی نفت و گاز آسیا - اروپا ۲۸ فروردین‌ماه با حضور سفیر ایران در روسیه، معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و معاون وزیر انرژی فدراسیون روسیه برگزار شد.

دیگر خبرها

  • محصولات فناورانه ایران در نمایشگاه روسیه
  • شناسایی ۶۲ واحد آلاینده در مه ولات
  • پیش‌راه‌اندازی واحد اوره پتروشیمی هنگام آغاز می‌شود
  • ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی تا پایان ۱۴۰۳ به بیش از ۱۰۰ میلیون تن می‌رسد
  • تصفیه روزانه ۲۸ هزار متر مکعب فاضلاب در شهر خوی
  • برنامه ریزی شركت نفت و گاز كارون برای تحقق شعار سال
  • ورود دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران به تحقق اقتصاد چرخشی با مشارکت دو صنعت بزرگ کشور
  • برنامه‌ریزی نفت و گاز کارون برای تحقق شعار سال ۱۴۰۳
  • روزنامه‌نگاران رکن اصلی جهاد تبیین هستند
  • برنامه ریزی شرکت نفت و گاز کارون برای تحقق شعار سال