Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-04-25@11:50:42 GMT

اجرای ۳۲۴ طرح حوزه آب و خشکسالی از سوی ۲۲۱ شرکت

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۰۴۱۶۲

اجرای ۳۲۴ طرح حوزه آب و خشکسالی از سوی ۲۲۱ شرکت

دبیر کارگروه تخصصی آب، خشکسالی، فرسایش و محیط‌ زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از راه اندازی خط بازیافت پسماندهای الکترونیک و استحصال فلزات گرانبها خبر داد و گفت: در حوزه مهار ریزگردها ۴ طرح اساسی اجرایی شده است.

به گزارش «انرژی امروز» از خبرگزاری ایسنا، نادرقلی ابراهیمی امروز در مراسم رونمایی از طرح‌های فناورانه حوزه آب با اشاره به فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان، گفت: در حال حاضر ۲۲۱ شرکت دانش بنیان در حوزه آب، خشکسالی، فرسایش و محیط‌زیست فعال شدند و تاکنون ۳۲۴ محصول به تولید رسانده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از سال ۹۷ تا ۹۹ بیش از ۸۰ طرح فناورانه در این زمینه اجرایی شده که بیش از یک هزار و ۱۴۰ میلیارد ریال برای این پروژه‌ها اعتبار اختصاص یافته که در جهت تولیدات دانش بنیان، اشتغال و توسعه فناوری گام‌های اساسی برداشته شده است.

به گفته وی در سال جاری ۴۰ پروژه با اعتبار ۹۰۰ میلیارد ریال تعریف شده و در دست اجرا است.

دبیر کارگروه تخصصی آب، خشکسالی، فرسایش و محیط‌زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به برنامه‌های این کارگروه یکی از طرح‌های در دست اجرا را دستیابی به روش‌های نوین شناسایی و استحصال آب ذکر کرد و یادآور شد: برای این کار اقداماتی چون انجام مطالعات اکتشافی آب‌های ژرف در مناطق اولویت دار کشور، شناسایی چشمه‌های آب شیرین در مناطق ساحلی و روش‌های نوین استحصال و شناسایی و تعیین تراز آبخوان‌های معلق اجرایی شده است.

مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در حوزه آب، توسعه فناوری کاربرد محصولات کامپوزیتی در صنعت حفاری و ایجاد فناوری تولید پمپ درون‌چاهی (ESP) را از دیگر اقدامات این کارگروه در حوزه آب نام برد و ادامه داد: از دیگر اقدامات این حوزه می‌ توان به ایجاد فناوری تولید دکل حفاری عمیق متناسب با منابع آب، ایجاد ناحیه نوآوری در زمینه شناسایی منابع آب‌های ژرفی و اجرای طرح‌های پایلوت در زمینه نمک زدایی، انرژی زمین گرمایی و پرورش انواع گونه‌های گیاهی و جانوری در ناحیه نوآوری اشاره کرد.

ابراهیمی، توسعه فناوری نمک زدایی و تصفیه آب را از دیگر برنامه‌های اولویت دار کارگروه عنوان کرد و یادۀور شد : در این حوزه نیز برنامه‌هایی چون توسعه فناوری نمک زدایی آب بدون پساب (ZLD)، تجاری سازی فناوری الکترودیالیز برای نمک‌زدایی آب، تجاری سازی فناوری غشای سرامیکی سیلیکون کارباید، توسعه فناوری تولید غشای میکروفیلتر و الترا فیلتر، تجاری سازی پمپ های فشار قوی برای اّب شیرین کن ها، توسعه فناوری غشای اسمز معکوس و مخازن تحت فشار» و «توسعه فناوری CDI برای تصفیه آب عملیاتی شده است.

دبیر کارگروه تخصصی آب، خشکسالی، فرسایش و محیط‌زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، توسعه بازار زنجیره ارزش پرورش آبزیان در قفس‌های دریایی و محیط‌های مداربسته را از دیگر اولویت‌ها نام برد و اظهار کرد: برای پیشبرد آن نیز اقدامات مختلفی، از جمله تجاری سازی و توسعه بازار براکت های قفس، توسعه فناوری تجاری سازی تورهای قفس، توسعه فناوری تجهیزات لازم برای مدیریت و پایش مزارع پرورش ماهی در قفس و توسعه فناوری روش های نوین مولدسازی، تکثیر و پرورش آبزیان دریایی پیگیری و اجرا شده است.

ابراهیمی با اشاره به برنامه‌های این حوزه در زمینه مهار ریزگردها، گفت: دیگر اولویت کارگروه در این چند سال توسعه فناوری مهار کانون های گرد و غبار و تپه های شنی بوده است. این کار را نیز با حمایت از تولید انواع مالچ های غیر نفتی و سازگار با محیط زیست، توسعه فناوری تولید بتن های سبک ساختمانی با استفاده از ماسه بادی، توسعه شورورزی با هدف تثبیت کانون های گرد و غبار در استان خوزستان- جفیر، توسعه انواع روش های فناورانه در تثبیت کانون های گرد و غبار در منطقه هندیجان استان خوزستان» و غیره اجرایی شده است.

وی طرح‌های مربوط به توسعه فناوری های حوزه گلخانه را با هدف افزایش بهره وری آب و ارتقای کیفیت محصولات دانست و خاطر نشان کرد: این هدف با حمایت از برنامه طراحی و ساخت گلخانه های دریایی، طراحی و ساخت گلخانه های آب و انرژی (واترژی)، احداث گلخانه با سیستم تهویه، سرمایش و گرمایش زیرزمینی، توسعه فناوری سامانه های فرآوری و بازچرخانی زه‌آب گلخانه های هیدروپونیک و تولید دستگاه های مانیتورینگ آنلاین و سیستم های مانیتورینگ هوشمند به نتیجه رسیده است.

دبیر کارگروه تخصصی آب، خشکسالی، فرسایش و محیط‌زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حمایت از طراحی و تولید سامانه‌های هوشمند و روش‌های فناورانه مدیریت مصرف آب در مزراع کشاورزی را ماموریت دیگر این کارگروه دانست و گفت: از جمله اقدامات این حوزه نیز می‌توان به توسعه فناوری مرتبط با ابزارهای اندازه گیری رطوبت و مولفه‌های آب و خاک، توسعه سیستم‌های مدیریت هوشمند کاربرد آب در مزرعه و ارزیابی خودکار کنترل جریان آب برای مدیریت هوشمندانه آبیاری موجی اشاره کرد.

ابراهیمی افزود: توسعه فناوری فرآوری و ایجاد ارزش افزوده انواع پسماندها را نیز طی این چند سال مدنظر داشتیم. کاری که با اقداماتی چون راه اندازی خط بازیافت پسماندهای الکترونیک و استحصال فلزات گرانبها، توسعه کارخانه تولید غذای دام از سرشاخه‌های نیشکر با ظرفیت ۵۰ هزار تن در سال، تولید بستر کشت هیدروپونیک از ضایعات درختان خرما و تولید انواع اوراق فشرده چوبی از ضایعات کشاورزی به نتیجه رسیده است.

وی با بیان این که توسعه روش‌های نوین کشاورزی حفاظتی به منظور مدیریت پایدار خاک و آب از دیگر تلاش‌های کارگروه است، ‌گفت: هدفی که با توسعه فناوری طراحی و ساخت ماشین آلات کشت مستقیم، انجام مطالعات و تدوین انواع الگوهای کشت متناوب و اجرای کشاورزی حفاظتی در مزارع کشاورزی با اولویت مزارع دیم در حداقل ۲۰۰ هکتار منتج به نتیجه شده است.

مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در حوزه آب در ادامه بیان کرد: اجرای پروژه های کوچک مقیاس با هدف افزایش بهره وری آب در اراضی بیابانی و ایجاد اشتغال در مناطق کم‌برخوردار نیز در اولویت اجرا قرار گرفته است.

وی همچنین گفت: حمایت از تولید ارقام مقاوم به خشکی و کم آب بر و انواع لاین های گیاهی و جانوری، نهاده ها و بذور، توسعه محصولات زراعی و باغی پر بازده، توسعه فناوری استخرهای پرورش ماهی کوچک مقیاس، توسعه فناوری طراحی و ساخت گلخانه‌های کوچک مقیاس و ارتقای بهره‌وری اّب و افزایش تولید انگور یاقوتی» از جمله اقداماتی است که برای تحقق آن اجرایی شده است.

برچسب هاایران خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ن

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: ایران خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آسیا اروپا اقتصاد انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی وزارت نفت وزارت نیرو زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فرسایش و محیط زیست اجرایی شده توسعه فناوری فناوری تولید روش های نوین طراحی و ساخت تجاری سازی حوزه آب نمک زدایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۰۴۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه حوزه ICT راه نجات عقب‌ماندگی‌های اقتصادی کردستان

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: توسعه حوزه ICT در کردستان به نجات عقب‌ماندگی‌های اقتصادی تحمیل شده و شتاب‌دهی اقتصاد استان کمک خواهد کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، میثم عابدی ظهر امروز در نشست هم‌اندیشی با فعالان حوزه ICT که در پارک علم و فناوری کردستان برگزار شد، اظهار داشت: استان کردستان به‌واسطه داشتن نیرو‌های جوان و متخصص در حوزه مهارت‌های مرتبط با ICT و اقتصاد دیجیتال، می‌تواند سهم قابل توجهی از اقتصاد دیجیتال کشور داشته باشد.

وی افزود: توسعه حوزه ICT در کردستان به نجات عقب‌ماندگی‌های اقتصادی تحمیل شده و شتاب‌دهی اقتصاد استان کمک خواهد کرد.

 معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات حوزه ICT را مردمی خواند و تصریح کرد: برای ایجاد تغییرات در استان می‌بایست مشکلات موجود احصا و با برنامه‌ریزی‌های مناسب موانع و مشکلات برطرف شود.

وی تصریح کرد: طی جلسات با فعالان راهکارهایی برای توسعه و گسترش فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان استان در حوزه مهارت‌های مرتبط با ICT و اقتصاد دیجیتال مطرح و پیگیری خواهد شد. 

عابدی همسایگی کردستان با کشور عراق و اقلیم را مزیت مناسبی دانست و عنوان کرد: با توجه به عقب‌ماندگی و تقاضای بازار عراق در حوزه اقتصاد دیجیتال و ICT، فرصت مناسبی برای حضور و توسعه خدمات شرکت‌های دانش‌بنیان استان کردستان در این فضا وجود دارد.

وی به حوزه آموزش‌ دیجیتال اشاره و اضافه کرد: وزارت ارتباطات با همکاری آموزش و پرورش در حال اجرای برنامه ملی "ایران دیجیتال" است که سال گذشته به صورت آزمایشی در 10 استان اجرا شد و امسال در کل کشور انجام می‌شود.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اذعان کرد: کردستان نیز با توجه به ظرفیت دانش‌آموزشی مناسب استان، 10هزار نفر از دانش‌آموزان دوره متوسطه با همکاری بخش خصوصی و آموزش و پرورش اجرا خواهد شد.

وی؛ هدف از سفر به استان کردستان را احصا‌ء‌ مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالان حوزه صنعت، چاره‌اندیشی برای رفع آن‌ها و پیگیری مسائل وزارت‌خانه در استان کردستان عنوان کرد.

گفتنی است که در این جلسه واحد‌های دانش‌بنیان به طرح مسائل و موانع پیش‌روی شرکت‌ها پرداختند و خواستار حمایت‌های ویژه از سوی وزارتخانه ارتباطات و فناوری اطلاعات و مدیران استانی شدند.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • استفاده از توانمندی‌ دانش‌بنیان‌ها برای رشد و توسعه مدیریت شهری اصفهان
  • مخاطرات عدم سرمایه‌گذاری متوازن در زیست‌بوم هوش مصنوعی
  • توسعه ICT سبب نجات کردستان از عقب‌ماندگی می‌شود
  • توسعه حوزه ICT راه نجات عقب‌ماندگی‌های اقتصادی کردستان
  • نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری هوش مصنوعی در صنعت نفت برگزار شد
  • نخستین نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری هوش مصنوعی در صنعت نفت برگزار شد
  • اجرای ۳ پروژه پیشران در حوزه فناوری های نرم
  • شناسایی و توسعه فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان در سطوح علمی و اقتصادی 
  • شناسایی و توسعه فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان در سطوح علمی و اقتصادی
  • اثرگذاری توسعه دانش‌بنیان‌ها در به‌روزرسانی موقوفات