Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-24@10:06:50 GMT

معرفی تئوریستین بنزین ۵ هزارتومانی پس از دوسال و نیم

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۰۵۴۶۲

معرفی تئوریستین بنزین ۵ هزارتومانی پس از دوسال و نیم

به گزارش خبرنگار مهر، دولت دوازدهم با تصمیم حسن روحانی، رئیس جمهور، شب ۲۵ آبان ماه ۱۳۹۸ قیمت بنزین سهمیه ای را از هزار به ۱,۵۰۰ تومان افزایش داد و قیمت بنزین آزاد را ۳هزارتومان تعیین کرد. این اقدام در همان برهه با اعتراضات گسترده ای در سراسر کشور همراه شد و حواشی زیادی را ایجاد کرد.

حسن روحانی روز جمعه ۲۵ آبان ماه در حالی که شب قبل از آن افزایش قیمت بنزین رقم خورده بود در دیدار با برخی اعضای دولت و مسئولان کشور با اشاره به اقدام دولت در افزایش نرخ بنزین که از شب پیش از آن اجرا شده بود، در توجیه تصمیم دولت گفت که این تصمیم در حالی اتخاذ شد که برخی پیشنهاد داده بودند نرخ هر لیتر بنزین به ۵ هزار تومان افزایش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسن روحانی گفته بود: برخی معتقد بودند که قیمت انرژی در ایران با قیمت آن در کشورهای منطقه فاصله زیادی دارد که البته این موضوع موجب ایجاد مفاسدی از جمله قاچاق خواهد بود و اگر بخواهیم این معضل را از بین ببریم باید به گونه‌ای قیمت را افزایش دهیم که تقریباً با قیمت انرژی در کشورهای همسایه برابری داشته باشد و ما با آن مخالفت کردیم. چون معتقد بودیم این افزایش قیمت به نرخ‌هایی مثل ۵ هزار تومان برای هر لیتر بر زندگی مردم تأثیر مستقیم داشته و موجب افزایش تورم خواهد بود.

اگرچه روحانی در سخنان آن روز خود درباره اینکه چنین قیمتی از سوی چه کسانی پیشنهاد شده است، سخنی به میان نیاورد اما علیرضا زاکانی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری در مناظره امروز که هم اکنون در حال برگزاری است، افشا کرد که افزایش قیمت بنزین به ۵ هزار تومان، پیشنهاد عبدالناصرهمتی، رئیس کل وقت بانک مرکزی بوده است.

زاکانی در مناظره امروز گفت: آقای همتی ۳۱ شهریور ۹۸ درخواست کرده بود بنزین ۵ هزار تومان شود.

جالب اینکه عبدالناصر همتی ۲۵ آبان ماه ۹۸ ساعاتی پس از کلید خورد افزایش قیمت بنزین در پستی در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشته بود: «محاسبات اداره بررسی‌های اقتصادی بانک مرکزی نشان می‌دهد که تأثیر افزایش امروز قیمت بنزین در تورم در حدود ۴ واحد درصد در سال خواهد بود».

ارائه پیشنهاد افزایش قیمت بنزین به ۵ هزارتومان از سوی همتی در حالی است که وی سال گذشته نیز رکورد افزایش قیمت دلار به بیش از ۳۰ هزار تومان را به ثبت رساند.

همتی در تابستان ۱۳۹۷ در شرایط سکان بانک مرکزی را بدست گرفت که قیمت دلار در بازار آزاد حدود ۱۰ هزار تومان بود.

کد خبر 5233109

منبع: مهر

کلیدواژه: عبدالناصر همتی قیمت بنزین بانک مرکزی ایران انتخابات 1400 بانک مرکزی ایران استقلال بانک مرکزی شاخص کل بورس قیمت دلار انتخابات 1400 قیمت نفت تولید نفت سازمان بورس و اوراق بهادار طرح ملی مسکن مصرف برق بورس تهران وزارت راه و شهرسازی دلار نفت خام افزایش قیمت بنزین ۵ هزار تومان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۰۵۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ بازار چای بحرانی و کار قاچاقچیان چای سکه می شود!

تین نیوز

فعالان صنعت چای با انتقاد از افزایش حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده این محصول، تاکید کردند که این مساله منجر به ایجاد بحران در بازار چای خواهد شد.

به گزارش سرویس اقتصادی تین نیوز ، اول اردیبهشت ماه جاری، حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی توسط هیات دولت به میزان یک درصد تعیین و از سوی معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد. براین اساس کالاهای مانند گندم، برنج، شکر خام، روغن خام، دانه‌های روغنی، کنجاله سویا، جو، حبوبات، گوشت قرمز و گوشت مرغ مشمول این مصوبه هستند.

نکته قابل توجه در این میان حذف کالای چای از این لیست است. در این راستا کارشناسان صنعت چای کشور با انتقاد از این تصمیم دولت، حذف چای از لیست مذکور و افزایش حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده آن به 10 درصد را تصمیمی نادرست خواندند.

یکی از فعالان صنعت چای در این زمینه به خبرنگار ما گفت: افزایش ارزش افزوده چای منجر به افزایش نرخ تمام شده آن و در نهایت رشد قیمت برای مصرف کننده نهایی می شود. مسعود طاهری اضافه کرد: علاوه بر این شاهد گسترش قاچاق این کالا به کشور خواهیم بود و حضور تجار رسمی در صحنه واردات چای کمرنگ می شود. طاهری با بیان اینکه بیش از هفتاد درصد از مصرف چای کشور وارداتی است، تاکید کرد که افزایش هریک از فاکتورهای تعیین کننده قیمت تمام شده، سبب افزایش فشار مضاعف بر مصرف کننده نهایی می شود.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه سال گذشته نیز تغییر نرخ تخصیص ارز از تالار اول به تالار دوم منجر به افزایش قیمت چای شد، رشد مجدد قیمت برای بازار مشکلات زیادی را به وجود می آورد. این فعال بخش خصوصی با اشاره به محدودیت های وارد شده به صنعت چای در یکسال و نیم گذشته، گفت: مواردی چون توقف ثبت سفارش و عدم تخصیص ارز در سال گذشته مشکلات زیادی را به وجود آورد اما تلاش های تجار و فعالان صنف باعث شد که بازار دچار بحران نشود به همین جهت درخواست ما از دولت این است که در مصوبه اخیر خود بازنگری کرده تا آرامش نسبی بازار چای که با تلاشی فوق العاده ، ایجاد شده دچار خدشه نشود.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • توصیه ارزی همتی به دولت با عنوان خیرخواهانه
  • توصیه همتی به دولت: فاصله نرخ ارز بازار با نرخ نیمایی را کم کنید
  • افزایش تعداد جایگاه پمپ بنزین در کهیگلویه و بویراحمد
  • ◄ بازار چای بحرانی و کار قاچاقچیان چای سکه می شود!
  • نظر دولت درباره افزایش تعطیلی آخر هفته
  • آخرین تصمیمات درباره افزایش تعطیلات آخر هفته
  • پیشنهاد دولت برای افزایش تعطیلی هفته چه روزی است؟
  • هشدار جدی سعید حجاریان درباره تداوم فعالیت گشت ارشاد و احتمال افزایش قیمت بنزین
  • واکنش سریع بانک مرکزی به یک خبر دلاری/ گوشت ۲۸۵ هزارتومانی در راه است/ کاهش قیمت طلا و سکه و خودرو در بازار
  • حق نداریم بنزین را به قیمت جهانی اما خودروهای ۲ دهه عقب‌تر به مردم بدهیم