Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-24@13:22:14 GMT

حاشیه های آخرین مناظره/ جدال به شیوه دایره گچی قفقازی

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۰۶۷۴۹

حاشیه های آخرین مناظره/ جدال به شیوه دایره گچی قفقازی

سومین و آخرین مناظره انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ با حضور هفت کاندیدای احراز صلاحیت شده توسط شورای نگهبان، عصر شنبه و در یک روز کاری، مقابل دوربین های زنده تلویزیونی انجام شد. بر این اساس در شرایطی که برخی منتقدان در مناظره دوم، نامزدها و متولیان امر برگزاری را به مناظره ای خنثی که کمکی به انتخاب مردم نخواهد کرد، متهم کرده بودند، تلاش شد در مناظره سوم این رویه تا حدودی اصلاح شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، عصر شنبه ـ ۲۲ خرداد ماه ـ مناظره سوم انتخاباتی در حالی با موضوع «دغدغه های مردم» برگزار شد که انتقاد اغلب نامزدها از عملکرد یکدیگر نسبت مناظره قبلی قوت گرفت و کاندیداها با به کار بردن الفاظ و اصطلاحاتی چون «شامورتی بازی»، «دروغگویی»، «اختلاس نجومی»، «پررویی نجومی»، «نزاع سیاسی»، «دعواهای زرگری»، «آلودگی امنیتی»،  «پینوکیو و دماغش» و ... روی آنتن زنده و مقابل دیدگان مردم، سعی کردند رقیب را از میدان به در و نظر بینندگان را به خود جلب کنند.

بخشی از این مناظره زنده که قرار بود به دغدغه های مردم بپردازد، به انتقاد از عملکرد صداوسیما از سوی یکی از نامزدها گذشت و یکی از نامزدها هم نام هایی را به میان کشید که در سال های اخیر از سوی صداوسیما از آنتن حذف شده اند و یا افرادی که از فضای سیاسی ـ اجتماعی کنار گذشته شده اند.

ویژه برنامه سومین مناظره نامزدهای انتخاباتی در صداوسیما با عنوان «خیابان ایران» همانند مناظره پیشین، ساعاتی پیش از آغاز مناظره با ملحق شدن یک مجری جدید به دو مجری قبلی به روی آنتن رفت.

در خلال برنامه «خیابان ایران» اعلام شد، بر طبق انتقادهایی که به نحوه برگزاری در دو مناظره قبلی وارد بود، قرار است تغییراتی در برگزاری مناظره سوم اتفاق بیفتد. هر چند برگزاری مناظره آخر، روال چندان متفاوتی نسبت به مناظره های پیشین را در پیش نگرفت و مرتضی حیدری، مجری مناظره‌ها هم با تایید این مساله، پیش از شروع مناظره سوم، یادآور شد: تغییری در شیوه مناظره نداریم و فقط زمان بندی کمی متفاوت است.

بحث فیلترینگ شبکه های اجتماعی، لزوم دسترسی آسان به اینترنت و فضای مجازی و عملکرد رسانه ها، از موضوعات مورد بحث در مناظره سوم بود که پیش بینی می شد در مناظره دوم ـ با موضوع فرهنگی ـ مطرح شود.

همچنین پس از طرح برخی درخوست ها، برای اینکه نامزدها با سوال های مشترکی مواجه شوند تا آورده ی هر کاندیدا برای مخاطب مشخص شود، نهایتا یک سوال مشترک برای هر یک از نامزدها به بحث گذاشته شد.

علیرضا زاکانی اولین کاندیدایی بود که وارد محوطه صداوسیما شد و پس از او محسن رضایی، محسن مهرعلیزاده، ابراهیم رئیسی،  عبدالناصر همتی امیرحسین قاضی زاده هاشمی و سعید جلیلی نیز به ترتیب در محوطه ساختمان سیما حاضر شدند.

در این ویژه برنامه لحظه ورود نامزدها به خیابان جام جم و ساختمان صداوسیما با اسکورت ویژه همانند دوره های قبل پوشش تصویری داده شد و در ادامه نامزدها پس از استقبال قائم مقام رییس صداوسیما، در مقابل ساختمان تولید معاونت سیما با این پرسش های خبرنگاران انتخابی وابسته به رسانه ملی مواجه شدند که در آخرین مناظره با موضوع دغدغه های مردم، برای درک عینی و شناخت واقعی از دغدغه های مردم از چه روشی استفاده می کنید؛ حضور در میان مردم یا اکتفا به گزارش های مکتوب و حرف های اطرافیان؟

در ادامه بر اساس نحوه ورود نامزدها به ساختمان معاونت سیما، نحوه استقرار نامزدها در استودیو قرعه کشی شد و نامزدها وارد استودیوی برنامه مناظره شدند.

بر اساس قرعه کشی نامزدهای حاضر در مناظره به ترتیب سعیدجلیلی، علیرضا زاکانی، عبدالناصر همتی، سیدابراهیم رئیسی ، محسن مهرعلیزاده، امیرحسین قاضی زاده‌هاشمی و محسن رضایی، پشت میزهای از یک تا هفت نشستند.

در بخش اول مناظره، طرح جامع و هفت دغدغه مهم که گرانی و نرخ بالای تورم، عدالت و کاهش فاصله طبقاتی، رکود اقتصادی و کسادی کسب و کار، شفافیت، مقابله با فساد اقتصادی و رانت خواری، ساماندهی یارانه های پنهان و آشکار، بیکاری و به ویژه اشتغال فارغ التحصیلان و تامین مسکن را شامل می شد، توسط مجری اعلام شد.

در ادامه نامزدها در هفت دقیقه تصویر کلی و جامع از دولت آینده را تشریح کردند.  

در بخشی از این مناظره یکی از نامزدها با انتقاد از دولت دوازدهم، رییس جمهور را برای برگزاری یک مناظره در صداوسیما دعوت کرد.

اغلب نامزدها میزان دغدغه ای بالاتر از هفت موردی که مجری اعلام کرد درباره مردم متصور شدند؛ به نوعی که یکی از نامزدها با اشاره به از دست رفتن اعتماد مردم که یکی از مهم ترین دغدغه هاست، در این زمینه به صداوسیما اشاره کرد و اینکه رسانه ملی مرجعیت خود را از دست داده است.

او از صداوسیما برای حذف بخش هایی از مستند تبلیغاتی اش انتقاد کرد و گفت: از جمله دیگر مصادیق بی اعتمادی، همین صداوسیماست و کاری شده که مرجعیت رسانه از تهران به لندن منتقل شده است. امروز متاسفانه صداوسیما نماینده اقلیت اقلیت هم نیست.

در بخش دوم مناظره، نامزدها چهار دقیقه برای نقد اظهارات یکدیگر فرصت یافتند. در این بخش یکی از نامزدها چنین تصریح کرد که اگر واقعا پینوکیویی در عالم واقع پیدا می‌شد، باید دماغش چند دور، دور زمین می چرخید، اگر قرار بود در کسوت این آقایان قرار گیرد؛ چرا با مردم صادق نیستید و دروغ می‌گویید این خیلی زشت است، صداقت داشته باشید.

همچنین یکی از نامزدها خطاب به دیگری حمله کرد و گفت: ایشان به عنوان پوششی و پلیس بد چند تا نکته مطرح می‌کند که قبلا هم گفتم جوابشان را نمی‌دهم... او همچنین از جایگاه خود بلند شد و لیست بدهکاران بانکی را به نامزد رقیب داد تا اگر خواست در مناظره اعلام کند!

موضوع اپیدمی کرونا و برگزاری برنامه های وسیع برخی نامزدها با حضور مردم، از جمله انتقاداتی بود که در مناظره آخر مطرح شد.

در این بخش نیز همچون دو مناظره قبلی اغلب نامزدها در زمان مقرر نمی توانستند پاسخ کاملی را ارائه دهند و پیش از پایان صحبت ها، میکروفونشان قطع می شد.

پخش پایانی مناظره در حالی برگزار شد که شامل دو بخش بود و هرکدام از نامزدها در بخش های سه و پنج دقیقه ای فرصت داشتند به جمع بندی پاسخ های خود به سوالات و همچنین اظهارنظراتشان در مجموع سه مناظره بپردازند. مدیریت دوران پساکرونا، بورس و بازار سرمایه، اصلاح نظام اداری، ازدواج جوانان و ایجاد شرایط ازدواج آسان، تعادل میان فعالیت اقتصادی زنان و ارزش های خانواده،  برنامه های دولت آینده برای بازار سرمایه، راه‌های مقابله دولت با بروکراسی در دولت آینده از جمله مواردی بود که نامزدها نسبت به آن نظرات خود را مطرح کردند.  

در این بخش نیز برخی نامزدها نسبت به اظهارات و وعده های دیگر نامزدها با جملاتی مبنی بر اینکه دوستان نمی خواهند کار کنند، جدال داشتند. به نوعی که یکی از نامزدها خطاب به دیگر نامزد منتقد خود گفت، اگر من نبودم آقایان در مناظره چه می خواستند بگویند. اینجا جای برنامه دادن است.

مناظره سوم از انتخابات ریاست جمهوری 1400 سرانجام در ساعت مقرر، به پایان رسید و مرتضی حیدری ـ مجری مناظره ـ در پایان به تشکر از برگزارکنندگان پرداخت. او همچنین ابراز امیدواری کرد که برنامه مناظره به انتخاب درست، کمک شایانی کرده باشد.

صداوسیما هم در پایان این مناظره، گزارش کوتاه مردمی را روی آنتن برد که در آن از مردم خواسته شده بود نظرشان را درباره مناظره ها بیان کنند که همگی شرکت کنندگان در این مصاحبه از روند برگزاری مناظره ها ابراز رضایت کرده و برخی آن را «عالی» توصیف می کردند.

این مناظره نیز مانند دوره های قبل به طور زنده از شبکه‌های یک و خبر سیما، رادیو ایران و رادیو انتخابات روی آنتن رفت. ضمن اینکه شبکه سلامت سیما نیز با حضور یک مترجم برای ناشنوایان این مناظره را پخش کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مناظره های انتخاباتی یکی از نامزدها دغدغه های مردم مناظره سوم مناظره ها روی آنتن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۰۶۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «چالش‌های تاریخی» اثر سلیمی نمین رونمایی شد

سلمی نمین در مراسم رونمایی از کتاب «چالش‌های تاریخی» گفت: بدون آزادسازی اسناد انتظاری از پژوهشگر نمی‌رود تا کار دقیق انجام دهد. مراکز اسناد ثروت ملت است، اما عده‌ای به دلیل بخل‌ورزی آن را ثروت خودشان می‌پندارند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مراسم رونمایی از کتاب «چالش‌های تاریخی» تألیف سلیمی نمین با حضور حجت الاسلام مرتضی اشراقی از نوادگان امام راحل، حسین صفار هرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، موسی حقانی رئیس مؤسسه تاریخ معاصر ایران و رضاپور حسین رئیس دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران در سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار شد.

سلیمی نمین در این نشست گفت:  قدرت‌های زیاده‌خواه و سلطه‌طلب در صدد مخدوش کردن تاریخ ملت‌ها و خدشه وارد کردن بر شخصیت‌های تاریخ ‌از ملتها می پردازند. دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران مفتخر است کارش را در سال 1380 با دفاع از شخصیت تاریخ ساز معاصر ایران یعنی امام خمینی (ره) آغاز کرد. در آن دوران کتاب «پاسداشت حقیقت» به نگارش در آمد که پاسخی در برابر هجمه‌های سازمان یافته علیه امام بود که در قالب خاطرات آیت الله منتظری منتشر یافت. پس از نگارش این کتاب، نتوانستیم از سد صدور مجوز وزارت ارشاد عبور کنیم و نا گزیر بودیم نُسخی را تکثیر کنیم و عرضه کنیم تا کمکی برای حل مشکل باشد. خیلی از بزرگان این اثر را ستودند.

بیت امام در ارائه اسناد تاریخی کم‌کاری جدی دارد

وی افزود: بدون پایبندی مراکز تولیدکننده‌ی تاریخ و اسناد تاریخی، پرداختن به تاریخ سخت است. گلایه‌ای حتی از بیت امام دارم. بسیاری از اسنادی که بیت می‌تواند در مسیر تبیین درست تاریخ کمک‌کار پژوهشگر باشد، کم‌کاری جدی دارد. برای پاسخگو به آقای کدیور که درباره آقای شریعتمداری نوشته شده بود، در مرکز اسناد جماران رفتم. امام نگاه برجسته‌ای نسبت به آقای شریعتمداری داشتند. بدون آزادسازی اسناد انتظاری از پژوهشگر نمی‌رود تا کار دقیق انجام دهد. مراکز اسناد ثروت ملت است، اما عده‌ای به دلیل بخل‌ورزی آن را ثروت خودشان می‌پندارند. در چنین فضایی کار پژوهش سخت شده است. شخصیت‌های اثرگذار به ویژه در مراکز فرهنگی کتاب مطالعه نمی‌کنند، و چون مطالعه نمی کنند، نمی توانند در مقام دفاع از محققان بر بیایند.

صفار هرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه این نشست گفت: نکته‌ای را از زبان عناصر ضد انقلاب در اوایل دهه هفتاد خواندم که گفته بود «نیاز نیست کار سیاسی کنیم و لازم نیست مبارزۀ سیاسی را دنبال کنیم بلکه کافی است با نسلی که از دوره انقلاب فاصله دارد، به گفت و گو بنشینیم. از این جهت باید اطلاعات آنان از تاریخ و فرهنگ منطبق با خودمان تنظیم کنیم. اگر اینگونه که ما بخواهیم، اطلاعات را دریافت کنند، عمل سیاسی را خود آنان انجام می دهند.» از این جهت باید هوشمندی دشمن را تحسین کنیم. در آن زمان موجی از کتاب‌هایی که روایت‌های تاریخی را تحریف می‌کرد، وارد بازار شد. عزیزانی هم برای دفاع و هجمه به آنان وارد عرصه شدند که آقای سلیمی نمین از جمله آنان بود. غیرت و حساسیتی که اقای سیلمی نمین برای ارائه تصویر روشن و درست از حضرت امام یافتم، این روحیه را ستایش می‌کنم. حساسیت‌های ایشان در نقاط درستی بود.

حمایت از تولید آثار فاخر انقلاب اسلامی در مرکزی

وی افزود: برای برخی این قداستی که برای امام قائل بودیم، اهمیت ندارد. نسل ما انقلاب را از معبری در یافتند که در پیشانی آن، امام بود. خدشۀ به امام، کل آن معبر را نابود می‌کند. آنان که زدن امام را انتخاب کردند، درست فهمیدند که کجا را باید واژگون کنند. باید برای حفظ این هاله قدسی که دور شخصیت امام است، تلاش کنیم. برخی با افتخار می‌گویند از اصول خودشان بازگشتند، اما امام اصولش از اول همانی بود که مطرح کرد و تا آخر پای آن اصول ایستاد.

صفار هرندی ادامه داد: باید در هر نقطه‌ای که انحراف از حقیقت اتفاق می‌افتد، این حساسیت امثال آقای سلیمی نمین را نشان داد. یک روزی رادیوی اسرائیل محلی برای انعکاس منویات یک شخصیت برجسته‌ای که از شاگردان امام بوده و به قدری برجستگی داشته که بزرگان قم تصور می‌کنند او باید جانشین امام باشد و کسی است که حرارت ضد اسرائیلی او از امام کمتر نبود. اما روزی چشم باز می‌کنیم و می‌بینیم منویات و استفتائات ایشان از طریق رادیو اسرائیل پخش می‌شود. آنجا انسان می‌فهمد که آثار تحریف تاریخی چقدر خطرناک است.

در انتهای این برنامه از کتاب «چالش‌های تاریخی» رونمایی شد.

بر پایه این گزارش، کتاب «چالش‌های تاریخی» با عنوان فرعی چرخش قلم و سخن در سیر تاریخ تالیف عباس سلیمی نمین از سوی دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران به بازار چاپ و نشر کتاب آمد. این کتاب در هشت فصل اصلی و تعدادی زیربخش در هر فصل به بررسی موضوعاتی همچون باستان با عظمت، مشروطه به غارت رفته، سیر تاریخی کودتای 1299، نهضت ملی و مشت آهنین، دردی جانکاه، خیزش سراسری یک ملت از دریچه مستند «انقلاب 57»، فرجام تمسک به منابع نامعتبر، منشا تقابل آقای منتظری با امام پرداخته است.

به طور کلی هشت چالش تاریخی در این کتاب مورد بررسی قرار گرفته است که این هشت چالش عبارتند از: نسبت 7 آبان با ایرانیان (مناظره شروین وکیلی، پرویز رجبی، عبدالمجید ارفعی، بهرام روشن‌ضمیر و عباس سلیمی نمین)، مشروطه به غارت رفته (مناظره قلمی در روزنامه شرق)، سیر تاریخی کودتای 1299 (مناظره صادق زیباکلام و عباس سلیمی نمین در کانون اندیشه جوان)، نهضت ملی و مشت آهنین (مناظره قلمی ابراهیم یزدی و عباس سلیمی نمین)، رکس؛ آتشی که به جان آتش‌افروزان افتاد (مناظره قلمی در روزنامه کارگزاران)، خیزش سراسری یک ملت از دریچه مستند «انقلاب 57»( محاجه‌ای قلمی با شبکه من و تو)، خرد جمعی و نظام تصمیم‌ساز در دفاع مقدس و… (مناظره مرتضی الویری و عباس سلیمی نمین در جماران)، منشا تقابل آقای منتظری با امام (مناظره اعضای بیت آیت‌الله منتظری و عباس سلیمی نمین به دعوت انجمن اندیشه و قلم).

انتهای‌پیام/

 

دیگر خبرها

  • کتاب «چالش‌های تاریخی» اثر سلیمی نمین رونمایی شد
  • آمارهای عجیب برای بالا بردن شبکه سه/ برمودا و شریفی مقدم ۳۰۰ میلیون بار دیده شدند شما چطور آقای فروغی
  • مشاهده پلنگ در حاشیه محدوده آب چمن روستای مشهد
  • تشکر از صداوسیما برای سریال «نون‌خ» / موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد
  • روتردام در مسیر کاهش مصرف مواد خام تا سال ۲۰۳۰
  •  نامزدها چطور می‌پذیرند بیش از درآمد چهار سال نمایندگی برای انتخابات هزینه کنند؟
  • طرح پاکسازی زباله در چهارمحال و بختیاری
  • بازارچه میوه و تره بار ایلام زودتر احداث شود
  • تماشای مناظره از شبکه تهران
  • معتمدی: همه ورزشکاران برای ما عزیز هستند/ وضعیت نامزدها مشخص نیست