Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-04-25@11:00:32 GMT

اعوجاج در خورشیدگرفتگی

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۰۶۹۴۴

اعوجاج در خورشیدگرفتگی

ایتنا - دایره تاریک نزدیک بالای خورشید، ماه است؛ اما قله تاریک درست زیر آن هم، ماه است! دلیل این مسأله این است که جوّ زمین در امتداد مسیر خود، دارای یک لایه وارونه از هوای گرم غیرمعمول بوده که مانند یک عدسی غول‌پیکر عمل کرده و یک تصویر دومی را هم ایجاد نموده است. آیا تا به‌حال طلوع آفتاب را به‌این شکل دیده‌اید؟ در اینجا، به‌نظر می‌رسد که پس از ابر اولیه، خورشید در دو قطعه و در هنگام کسوف جزئی بالا آمده و باعث شده تا عکاس، آن را خیره‌کننده‌ترین طلوع خورشید در زندگی خود توصیف کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
دایره تاریک نزدیک بالای خورشید، ماه است؛ اما قله تاریک درست زیر آن هم، ماه است! دلیل این مسأله این است که جوّ زمین در امتداد مسیر خود، دارای یک لایه وارونه از هوای گرم غیرمعمول بوده که مانند یک عدسی غول‌پیکر عمل کرده و یک تصویر دومی را هم ایجاد نموده است.
 
برای طلوع یا غروب آفتاب در حالت طبیعی، این پدیده نادر اپتیک جوّی به‌عنوان «اثر گلدان اتروسکن» شناخته می‌شود. این تصویر برگزیده، در کشور قطر ثبت شده است. برخی از ناظران واقع در یک نوار باریک زمین که تا شرق این کشور امتداد داشت، توانستند یک خورشیدگرفتگی حلقوی را ببینند که در آن ماه کاملاً توسط خورشید پس‌زمینه و در یک حلقه آتش احاطه شده است.

خورشیدگرفتگی بعدی نیز یک کسوف حلقوی خواهد بود که در روز چهارم از ماه دسامبر سال جاری رخ خواهد داد.
 

منبع: ايتنا

کلیدواژه: ناسا فضا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۰۶۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امشب رنگ ماه عوض می شود!

به گزارش همشهری آنلاین،‌ چهارشنبه، پنجم اردیبهشت، ماه به فاز کامل می‌رسد و بیشتر طول شب قابل مشاهده است، به طوری که حوالی غروب طلوع می‌کند و حوالی سحر نیز غروب می‌کند؛ بر اساس نامگذاری‌های انجام شده توسط قبایل آمریکایی، این پدیده ماه کامل صورتی نام دارد، اگرچه این پدیده در آمریکای شمالی "ماه صورتی" خوانده می‌شود، اما ربطی به رنگ قمر زمین ندارد، بلکه به دلیل رویش گل‌های صورتی در این زمان از سال در منطقه‌ای در آمریکای شمالی است.

در شب‌های پس از پنجم اردیبهشت، ماه هر روز حدود یک ساعت دیرتر طلوع می‌کند و اواخر شب نیز با نور زیادی می‌درخشد، سپس طی چند روز فقط در آسمان قبل از سحر و اوایل صبح قابل مشاهده است؛ زمانی که به تربیع آخر می‌رسد، یک هفته پس از ماه کامل، نیمه‌های شب طلوع می‌کند و حوالی ظهر نیز غروب می‌کند.

لحظه دقیق ماه کامل زمانی است که طول جغرافیایی دایره‌البروجی ماه دقیقاً ۱۸۰ درجه از طول جغرافیایی دایره‌البروجی خورشید فاصله داشته باشد، ماه کامل را می‌توان هر زمانی از شب مشاهده کرد.

کد خبر 846970 منبع: مهر برچسب‌ها فرهنگ خبر مهم

دیگر خبرها

  • تصاویری خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان
  • جهان ما ممکن است در نهایت دوباره به بیگ‌بنگ‌ برگردد و نابود شود
  • رنگ ماه چهارشنبه شب صورتی خواهد شد
  • اگر فضا پر از ستاره است پس چرا اینقدر تاریک است؟!
  • امشب رنگ ماه عوض می شود!
  • فانوسی در شب‌های تاریک؛ یوونتوس به فینال کوپا ایتالیا صعود کرد
  • معرفی توانمندیهای نظام بانکی ایران در نشست با مدیران بانک مرکزی پاکستان.
  • قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ سه‌شنبه ۴ اردیبهشت
  • در خورشیدگرفتگی ۲۰ فروردین چه چیزهای عجیبی مشاهده شد؟
  • قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ دوشنبه ۳ اردیبهشت