Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@11:00:35 GMT

ضرورت مشارکت ملی در پای صندوق

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۰۸۹۳۴

ضرورت مشارکت ملی در پای صندوق

در ادامه یادداشت ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ به قلم اردشیر گراوند جامعه‌شناس می خوانیم: در حال حاضر کشور ما در آستانه سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری قرار گرفته است. در شرایط فعلی به نظر می‌رسد با رعایت برخی موارد می‌توان میزان مشارکت مردم در این دوره از انتخابات را افرایش داد. در نخستین گام افرادی که به عنوان فرد اصلح تأیید صلاحیت شده و در جایگاه نامزدی ریاست جمهوری قرار می‌گیرند باید بدانند که رفتار و عملکرد آنها در این زمینه بسیار اثرگذار خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این  رو نباید به هیچ وجه در تبلیغات و نطق‌های انتخاباتی خود به نفی یا تخریب رقبا بپردازند. چون رفتارهایی از این دست اعتماد مردم را سلب کرده و میزان مشارکت اجتماعی را کاهش می‌دهد.

در واقع اگر فردی بخواهد با تخریب دیگری خود را ارتقا دهد، رفتارش مصداق جمله «خیر من در شر شماست»، خواهد بود. از این رو بهتر است هریک از کاندیداها به جای تخریب و نفی دیگری نیرو و انرژی خود را برای ارائه برنامه‌های خود صرف کند. از سوی دیگر مردم ایران مردمی باسواد هستند که به درستی می‌توانند انتخاب کنند. بنابراین اگر برنامه‌های هر یک از نامزدهای ریاست جمهوری به درستی بیان شود ممکن است بتواند اعتماد اقشار مختلف جامعه را جلب کرده و آنها را برای انتخاب فرد اصلح به سمت صندوق‌های رأی هدایت کند.


نکته جدی و مهم برای جذب مشارکت حداکثری مردم در انتخابات  حضور نخبگان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است. نقش این گروه از جامعه به هیچ وجه قابل انکار نیست. آنها می‌توانند با مردم جامعه صحبت کنند. نخبگان و گروه‌های مرجع اجتماعی باید طی صحبت و گفت‌وگوهای مدبرانه شرایط موجود را برای مردم توصیف کنند و آنها را توجیه کنند که خیر در مشارکت و حضور در انتخابات و البته انتخاب فرد اصلح است. به عبارتی صندوق رأی نماد و معیاری  برای مشارکت عمومی مردم در انتخاب رئیس جمهور است. همچنین حضور گسترده در پای صندوق رأی بیانگر توجه و دغدغه تک تک شهروندان به سرنوشت و آینده کشور محسوب می‌شود.

منبع: روزنامه ایران برچسب‌ها انتخابات ۱۴۰۰ مشارکت انتخاباتی نخبگان مشارکت های مردمی انتخابات ریاست جمهوری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انتخابات ۱۴۰۰ مشارکت انتخاباتی نخبگان انتخابات ۱۴۰۰ مشارکت انتخاباتی نخبگان مشارکت های مردمی انتخابات ریاست جمهوری ریاست جمهوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۰۸۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاندیداها و هواداران‌شان قانونمند و اخلاق‌مدار باشند

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه بر لزوم پیشگیری از تخلفات انتخاباتی در آستانه دور دوم انتخابات تاکید کرد و از کاندیداها و هواداران‌شان خواست قانونمند و اخلاق مدار باشند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، شهرام کرمی امروز _ سه‌شنبه چهارم اردیبهشت _ در دوازدهمین نشست ستاد پیشگیری جرایم و تخلفات انتخاباتی کرمانشاه، با اشاره به در پیش بودن دور دوم انتخابات در کرمانشاه، اظهار کرد: در این دوره از انتخابات به مانند دوره اول چهار مؤلفه سلامت، رقابت، امنیت و مشارکت در دستور کار مجریان قرار دارد.

وی رویکرد دستگاه قضائی در حوزه انتخابات را رویکرد پیشگیرانه دانست و افزود: هر یک از مجریان انتخابات باید در حوزه کاری خود برای مشارکت حداکثری تلاش کنند تا انتخابات پرشوری برگزار شود.

رئیس کل دادگستری استان عملکرد مدیران را تضمین کننده سلامت انتخابات خواند و گفت: به همه مدیران استان تذکر لازم داده شده که هرگونه سوءاستفاده از اموال دولتی جرم است و مدیر مجرم تحت تعقیب دستگاه قضائی قرار خواهد گرفت.

وی در ادامه اهمیت مدیریت رسانه‌ها و فضای مجازی در راستای حفظ امنیت روانی جامعه را یادآور شد و اعلام کرد: نهادهای مربوطه تلاش کنند تا با نگاه قانونی از بروز تخلفات و جرایم در حوزه رسانه و فضای مجازی جلوگیری کنند.

کرمی با اشاره به لزوم قانونمندی و اخلاق مداری در انتخابات پیش رو از سوی نامزدها، طرفداران و مجریان، خاطرنشان کرد: حرکت در مسیر منویات مقام معظم رهبری، حفظ احترام رقبا، عدم تخریب و رعایت اخلاق باید مورد توجه قرار گیرد.

بر اساس این گزارش، حمیدرضا کریمی دادستان عمومی و انقلاب کرمانشاه نیز در این نشست ضمن تقدیر از عملکرد شایسته دست اندرکاران و مجریان در دور اول انتخابات، گفت: ثمره مشارکت حداکثری در انتخابات، عزت و اقتدار نظام اسلامی و اعتماد مردم را در پی خواهد داشت.

وی با اشاره به رویکرد پیشگیرانه دستگاه قضائی خاطرنشان کرد: به دلیل سوابق اجرایی و مدیریتی چهار کاندیدای راه یافته به دور دوم انتخابات در کرمانشاه، انتظار از آنها بسیار زیاد است و امیدواریم با احترام به قانون و توجیه طرفداران خود، از بروز تخلفات و جرایم انتخاباتی پیشگیری کنند.

دادستان کرمانشاه در پایان ابراز امیدواری کرد مرحله دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی با مشارکت پرشور و حداکثری مردم به همراه سلامت و امنیت لازم برگزار شود.

کد خبر 747351

دیگر خبرها

  • تلاش های اصحاب رسانه در برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره خبرگان رهبری قابل تقدیر است
  • نباید کسی تصور کند «دور دوم انتخابات مجلس» فاقد اهمیت است
  • بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر با مشارکت ذینفعان تدوین شود/ ضرورت یکپارچه‌­سازی سامانه­‌های فرهنگی آموزش عالی کشور
  • بررسی پرونده «صندوق پس انداز کارکنان راه آهن جمهوری اسلامی ایران» با ۷ هزار شاکی
  • ضرورت مشارکت جمعی برای رسیدن به تحول قضایی
  • نیازمند تشکیل مجلس قدرتمند و کارآمد هستیم
  • کاندیداها و هوادارانشان قانونمند و اخلاق‌مدار باشند
  • کاندیداها و هواداران‌شان قانونمند و اخلاق‌مدار باشند
  • اختصاص ۱۳۲ شعبه سیار برای دور دوم انتخابات مجلس در تهران
  • اختصاص ۱۳۲ صندوق سیار برای دور دوم انتخابات مجلس در تهران