Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-04-25@21:57:36 GMT

معرفی کتاب تقریبی-88| کتاب «الإقتصاد الإسلامی»

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۰۹۵۵۰

معرفی کتاب تقریبی-88| کتاب «الإقتصاد الإسلامی»

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، کتاب «الإقتصاد الإسلامی دروس في المذهب و تأصيل للمسائل المستحدثة و ترکيز على المصرفية الإسلامية» به نویسندگی «آیت الله محمدعلی تسخیری» در 752 صفحه به چاپ رسیده است.
 
کتاب حاضر كه ترجمه فارسی آن نيز موجود است، گزیده انديشه های شهيد امام سيد محمد باقر صدر در حوزه اقتصاد اسلامی است و رويکردهای شريعت اسلامی را در اين حوزه تبيين می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



کتاب در دو بخش کلي سامان يافته و هر بخش حاوي سي و شش درس است. نويسنده در بخش اول ابتدا به نقد مکتب های سوسياليسم و سرمايه داری پرداخته و بر آن است ناکارآمدی و ناتوانی آنها را از جنبه های مختلف نشان دهد.

وی در ادامه اين بخش با تبيين احکام، مفاهيم و آموزه های اسلامی، مکتب اقتصادی را در اين دين آشکار می سازد.

بخش دوم که حجم بسيار بيشتری را در بردارد به بررسی جنبه های مختلف اقتصاد اسلامی اختصاص دارد.

نويسنده در اين بخش ضمن تبيين تفصيلي حيات اقتصادی در پرتو دين اسلام ، برخي احکام اقتصادي و مسائل مستحدثه و جديد و ادله فقهي آنها را تشريح کرده است. در ادامه اين بخش برخي مسائل مربوط به نظریه اسلامي بانکها واحکام شريعت اسلامي درباره تسهيلات و خدماتي که بانکهای سنتي عرضه می کنند، بحث شده است.

موضوعات برخي از دروس اين بخش از اين قرار است: بررسی روش شهيد صدر در شناخت مکتب اقتصاد اسلامی ؛ اقتصاد اسلامی: مباني وزمينه اعتقادي و قانوني ؛ وظايف کلی حکومت در زمینه اقتصادی، تأمين انديشه در انديشه امام علی (ع)، مسئوليت حکومت در اقتصاد اسلامی؛ واردات حکومت اسلامی؛ آزادی اقتصادی: مبانی و حدود آن در اسلام؛ اسلام و توسعه و نقش زن مسلمان؛ ابعاد انساني وقف اسلامي؛ قانون اجرای عقود؛ گوشه هايی از تاريخ تجربه بانک های اسلامی؛ تجربه جمهوری اسلامی ايران ؛ مبانی فقهی بانک اسلامی؛ و معيارهای پذيرش تسهيلات و خدمات بانکي از ديدگاه اسلام.



انتهای پیام/
 

منبع: تقریب

کلیدواژه: معرفی کتاب اقتصاد اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۰۹۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه حوزه ICT راه نجات عقب‌ماندگی‌های اقتصادی کردستان

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: توسعه حوزه ICT در کردستان به نجات عقب‌ماندگی‌های اقتصادی تحمیل شده و شتاب‌دهی اقتصاد استان کمک خواهد کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، میثم عابدی ظهر امروز در نشست هم‌اندیشی با فعالان حوزه ICT که در پارک علم و فناوری کردستان برگزار شد، اظهار داشت: استان کردستان به‌واسطه داشتن نیرو‌های جوان و متخصص در حوزه مهارت‌های مرتبط با ICT و اقتصاد دیجیتال، می‌تواند سهم قابل توجهی از اقتصاد دیجیتال کشور داشته باشد.

وی افزود: توسعه حوزه ICT در کردستان به نجات عقب‌ماندگی‌های اقتصادی تحمیل شده و شتاب‌دهی اقتصاد استان کمک خواهد کرد.

 معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات حوزه ICT را مردمی خواند و تصریح کرد: برای ایجاد تغییرات در استان می‌بایست مشکلات موجود احصا و با برنامه‌ریزی‌های مناسب موانع و مشکلات برطرف شود.

وی تصریح کرد: طی جلسات با فعالان راهکارهایی برای توسعه و گسترش فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان استان در حوزه مهارت‌های مرتبط با ICT و اقتصاد دیجیتال مطرح و پیگیری خواهد شد. 

عابدی همسایگی کردستان با کشور عراق و اقلیم را مزیت مناسبی دانست و عنوان کرد: با توجه به عقب‌ماندگی و تقاضای بازار عراق در حوزه اقتصاد دیجیتال و ICT، فرصت مناسبی برای حضور و توسعه خدمات شرکت‌های دانش‌بنیان استان کردستان در این فضا وجود دارد.

وی به حوزه آموزش‌ دیجیتال اشاره و اضافه کرد: وزارت ارتباطات با همکاری آموزش و پرورش در حال اجرای برنامه ملی "ایران دیجیتال" است که سال گذشته به صورت آزمایشی در 10 استان اجرا شد و امسال در کل کشور انجام می‌شود.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اذعان کرد: کردستان نیز با توجه به ظرفیت دانش‌آموزشی مناسب استان، 10هزار نفر از دانش‌آموزان دوره متوسطه با همکاری بخش خصوصی و آموزش و پرورش اجرا خواهد شد.

وی؛ هدف از سفر به استان کردستان را احصا‌ء‌ مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالان حوزه صنعت، چاره‌اندیشی برای رفع آن‌ها و پیگیری مسائل وزارت‌خانه در استان کردستان عنوان کرد.

گفتنی است که در این جلسه واحد‌های دانش‌بنیان به طرح مسائل و موانع پیش‌روی شرکت‌ها پرداختند و خواستار حمایت‌های ویژه از سوی وزارتخانه ارتباطات و فناوری اطلاعات و مدیران استانی شدند.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • در همایش ملی مناطق آزاد چه گذشت؟/ قشم و کیش برترین در حوزه اقتصاد
  • وزیر کشور: مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور هستند
  • هشدار درباره آینده اقتصاد ایران
  • ۱۵ کشور قدرتمند جهان اسلام بر اساس مولفه های نظامی و اقتصادی
  • توسعه حوزه ICT راه نجات عقب‌ماندگی‌های اقتصادی کردستان
  • تداوم فرهنگی ایران از دیدگاه اسلامی ندوشن
  • تهران و اسلام آباد؛ فرصت‌های پیش رو برای همکاری
  • معرفی سرگذشت رباعیات خیام و 4 کتاب دیگر
  • جهش تولید را در حوزه های مختلف اقتصادی باید دنبال کرد
  • مطالبه رهبر انقلاب از نشر کودک و نوجوان نیازمند شتاب بیشتر است / امروز دیگر خریدن کتاب ترسناک نیست