Web Analytics Made Easy - Statcounter

با امضای تفاهم نامه ای میان شرکت توانیر و شرکت بهینه سازی مصرف سوخت، برای نخستین بار در کشور، برقی کردن چاه های کشاورزی از طریق انرژی های تجدیدپذیر کلید خورد.

به گزارش ایسنا، براساس این تفاهم نامه ۶۰ هزار چاه کشاورزی در طول سه سال برقدار خواهد شد. در همین خصوص علی مبینی دهکردی - مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت گفت: در فاز اول این طرح، ۱۱ هزار چاه کشاورزی از طریق انرژی های تجدیدپذیر برقی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی براساس این تفاهم نامه، کشاورزان بابت خرید و نصب پنل خورشیدی و تجهیزات مورد نیاز شبکه، هزینه ای پرداخت نخواهند کرد و تنها برای خرید تجهیزات اختصاصی مانند ترانس هزینه خواهندکرد.

مبینی دهکردی با بیان این که این تفاهم نامه براساس مصوبه سال شورای اقتصاد و قانون بودجه ۱۴۰۰ کل کشور میان دو شرکت به امضا رسید، خاطرنشان کرد: براساس مصوبه شورای اقتصاد ۱.۶ میلیارد دلار از محل صرفه جویی سوخت مایع چاه های کشاورزی برای برقی کردن چاه های کشاورزی با سوخت گازوئیل، اختصاص یافته است.

وی با اشاره به این که با اجرای این کار تنوع بخشی در منابع تولید برق بیش از گذشته پیگیری خواهد شد، افزود: با اجرای این طرح صنعت سلول های خورشیدی توسعه خواهد یافت و بسترهایی برای فعالیت این صنعت در مقیاس های بزرگتر فراهم خواهد شد.

مبینی دهکردی گفت: همچنین اجرای این طرح باعث پاکتر شدن محیط زیست می شود و زنجیره ارزش ایجاد می کند. درعین حال شرکت های اسکو و بهره برداری را بکار خواهد گرفت که در نهایت رونق بیشتر اشتغال را به دنبال خواهد داشت.

طبق اعلام توانیر، مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت در عین حال خاطرنشان کرد: با برقی کردن چاه های کشاورزی در قالب این تفاهم نامه، در زمستان که چاه های کشاورزی خاموش است، برق خورشیدی به شبکه تزریق و در زمستان نیز برق بخشی از مصرف کنندگان عمده از این طریق تامین خواهد شد.

احداث ۲۰۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی با اجرای کامل این طرح

 همچنین محمدحسن متولی زاده-  مدیرعامل توانیر نیز در این مراسم گفت: با اجرای کامل این طرح ۲۰۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی احداث خواهد شد و این طرح در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی و رونق تولید است چرا که با تحقق صرفه جویی در مصرف نفت گاز و آزاد کردن این ظرفیت برای صادرات به ویژه در شرایط کنونی، اهمیتی دوچندان می یابد.

وی با بیان اینکه با برق دار شدن چاه های کشاورزی، هزینه های کشاورزان کاهش می یابد و ۸۰ درصد هزینه های جاری آن ها نسبت به زمان استفاده از سیستم دیزلی کمتر می شود، ادامه داد: همچنین با آمدن برق سر چاه، امکان آبیاری نوین فراهم می شود و بهره وری آبیاری افزایش می یابد.

به گفته این مقام مسئول، برای سوخت رسانی به چاه های کشاورزی دیزلی باید سالانه بیش از ۴۰  تا ۵۰ هزار نفتکش جاده پیما در جاده های کشور تردد کنند که حذف این حجم تردد نیز نقش مهمی در کاهش حوادث جاده ای ایفا خواهد کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: انرژی تجدید پذیر کشاورزی برق برقی کردن چاه های کشاورزی تفاهم نامه خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۱۰۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح ماهر در مدارس استان مرکزی کلید خورد

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی حسینی اظهار کرد: مهارت‌آموزی یکی از رویکردهای اصلی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است و طی تفاهم‌نامه کشوری، طرح ملی ماهر فی‌مابین جمعیت هلال احمر کشور و وزارت آموزش و پرورش در سال تحصیلی جاری منعقد شده است.

وی بیان کرد: برنامه‌های مختلف مشارکتی در راستای اجرای این طرح برای توسعه آموزش مهارت‌های هنری، ورزشی و اجتماعی دانش‌آموزان تدوین شده است.

معاون امور جوانان جمعیت هلال‌احمر استان مرکزی گفت: دانش‌آموزان با شرکت در این طرح، حداقل یک مهارت آموزشی را فرا می‌گیرند اما سرفصل‌های آموزشی در مهارت‌آموزی دانش‌آموزان در هر مقطع تحصیلی متفاوت است و متناسب با سن دانش آموزان ارائه می‌شود.

حسینی اظهار کرد: طرح ماهر مختص دانش‌آموزان دوره دوم ابتدایی (چهارم، پنجم و ششم) است که با همکاری معاونت امور جوانان جمعیت هلال احمر در قالب آموزش مهارت‌های تخصصی، سطح آمادگی و تاب‌آوری دانش‌آموزان در مواجهه با حوادث طبیعی و غیرطبیعی افزایش می‌یابد.

وی افزود: در این دوره آموزشی ۲ ساعته، دانش آموزان و والدین آنها با سرفصل‌های آموزشی طرح ماهر مانند حفظ خونسردی در حوادث، شماره تلفن‌های اضطراری، نقاط امن و نحوه پناه‌گیری و خروج از نقاط امن آشنا می‌شوند.

مرحله اول اجرای طرح ماهر در مدارس استان مرکزی تا پایان اردیبهشت ماه امسال اجرا و پس از آن در سال تحصیلی جدید از سر گرفته می‌شود.

کد خبر 6080017

دیگر خبرها

  • سهم ۲۵ درصدی تجدیدپذیر‌ها از ظرفیت صادراتی برق کشور
  • اجرای طرح ماهر در مدارس استان مرکزی کلید خورد
  • کربن‌زدایی لندن با بهره‌گیری از انرژی‌های پاک
  • صنایع انرژی بر، ۲ درصد برق مصرفی خود را از انرژی تجدیدپذیر تامین می‌کنند
  • ارائه تخفیف ۴۰ درصدی برای اجرای طرح کلید به کلید
  • هشدار به مصرف کنندگان | هوای برق را داشته باش
  • 5 کولر گازی و برقی برای مغازه
  • برق نیمی‌ از خانه‌ها خورشیدی می‌شود
  • تولید انرژی تجدیدپذیر و زیباسازی با توربین‌های بادی خیابانی
  • آگاه‌سازی صنایع در خصوص اهمیت ورود به حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر