Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@19:49:49 GMT

ارتش آمریکا، از اصلی ترین عوامل بحران گرمایش زمین

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۱۳۷۹۶

ارتش آمریکا، از اصلی ترین عوامل بحران گرمایش زمین

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، این مطالعه که به همت دانشگاه های لنکستر و دورهام انگلیس انجام شد، صرفا انتشار گازهای گلخانه ای ناشی از مصرف سوخت را مورد بررسی قرار داد، اما در عین حال به تاثیر بالای نیروهای مسلح در سراسر کره زمین بر تغییرات اقلیمی و آب و هوا نیز اشاره داشت.

سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) که با مبارزه با گرمایش زمین روبه روست، برای اولین بار این مساله را به کانون اصلی برنامه ریزی و استراتژی تبدیل کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرار است رهبران این ائتلاف نظامی غربی روز دوشنبه درمورد یک برنامه اقدام آب و هوایی توافق کنند که به موجب آن تا سال ۲۰۵۰، نیروهای مسلح کشورهای عضو ناتو از انتشار گاز کربن خنثی شوند و با تهدیدهای ناشی از گرمایش زمان سازگاری یابند.

دیپلمات های ناتو می گویند تلاش ها برای تمرکز بر تغییرات اقلیمی در جریان ریاست جمهوری دونالد ترامپ متوقف شد. وی تغییرات اقلیمی را حقه می نامید و آمریکا را از توافق بین المللی پاریس برای مقابله با تغییرات اقلیمی خارج کرد.

ترامپ همچنین نسبت به سازمان ناتو ابراز بی اعتمادی و در سال ۲۰۱۸ تهدید کرد آمریکا را از این ائتلاف نظامی که در سال ۱۹۴۹ برای مقابله با تهدید نظامی شوروی تشکیل شد، خارج کند.

حال که جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا به اقدام مرتبط اقلیمی اولویت داده، دیپلمات ها اعلام کردند که ناتو می تواند در این زمینه که تغییرات اقلیمی، تهدیدی برای امنیت ترنس آتلانتیک و تک تک کشورهای عضو این ائتلاف است، اقدام کند.

ارتش های کشورهای عضو ناتو از مدت ها قبل به این مساله واقف بوده اند که تغییرات اقلیمی، تبعات امنیتی بالایی دارد که می تواند شامل افزایش مهاجرت، جاری شدن سیل در پایگاه های ساحلی ناتو و حضور پررنگ تر روسیه در قطب شمال با ذوب شدن یخ های دریا شود.

اما کشورهای عضو ناتو برای کاهش سهم خود در گرمایش زمین به واسطه مصرف سوخت های فسیلی ملزم به اصلاح هسته این ائتلاف هستند، زیرا ناتو استانداردهای سوخت در سراسر سازمان را تعیین می کند.

با تعهد حذف انتشار خالص دی اکسید کربن تا سال ۲۰۵۰، برنامه اقدام ناتو، این سازمان را با مسیر تحقق هدف توافق پاریس برای کاهش گرمایش زمین تا ۱.۵ درجه سانتیگراد همسو می کند.

تحقق این هدف به منزله کاهش انتشارات نظامی است که اغلب از اهداف انتشار گاز کربن کشورها معاف هستند.

در حالی که کارشناسان می گویند کشورهای عضو اتحادیه اروپا میزان انتشار گازهای گلخانه های از ارتش های ملی را با مقیاس کمی گزارش می کنند، یک مطالعه که به همت پارلمان اروپا انجام شد نشان داد که میزان کربن منتشره از مصرف ارتش اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۹ حدود ۲۴.۸ میلیون تن معادل دی اکسید کربن بود که با میزان دی اکسید کربن حدود ۱۴ میلیون خودرو برابری می کند.

جنگ تانک ها نیز خطر گرمایش زمین را دربردارد. به گفته یک منبع نظامی غربی، در جریان رزمایش ناتو در لهستان در سال ۲۰۱۹، دمای تانک های آلمانی به بالای ۴۰ درجه سانتیگراد رسید و نظامیان فقط می توانستند چند ساعت را آنجا سپری کنند.

در همین حال، برخی متحدان ناتو درتلاشند تا مصرف برق را کاهش دهند یا مدل های پیش بینی آب و هوایی را در ماموریت های نظامی ادغام کنند. آلمان اولین پادگان های خنثی از کربن را داراست که تقریبا به طور کامل از صفحات خورشیدی و زمین گرمایی، انرژی تولید می کند. ارتش هلند نیز می تواند در جریان عملیات نظامی از صفحات خورشیدی به جای دیزل ژنراتور استفاده کند.

براساس این گزارش، ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو و آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل از تغییرات اقلیمی به عنوان افزایش دهنده بحران یاد کرده اند.

همچنین انتظار می رود که نظامیان کشورها عملیات بیشتری در مناطق آسیب پذیر از نظر اقلیمی انجام دهند، با توجه به اینکه نظامیان برای کمک به مقابله با بلایایی طبیعی ناشی از تغییرات اقلیمی فراخوانده می شوند.

چنین مدیریت بحرانی، یکی از وظایف اساسی ناتو است که دلیل آن توانمندی این سازمان در تامین مواد غذایی و حمایت پزشکی و لجستیکی است.

متحدان ناتو همچنین تجهیزات بیشتری را برای عملیات در آب و هوای سرد مورد آزمایش قرار می دهند. به گفته منابع دفاعی اروپایی، دوام تجهیزات در میدان جنگ همواره یک اولویت بوده است.

به گفته دیپلمات های غربی، دبیرکل ناتو پس از به قدرت رسیدن بایدن، فشار برای دستیابی به توافق آب و هوایی ناتو را آغاز کرده است. متحدان ناتو هنوز درمورد میزان تامین مشترک سرمایه گذاری اقلیمی در این سازمان تصمیمی اتخاذ نکرده اند.

به گفته کارشناسان، یکی از بزرگترین کمک های ناتو در میان مدت، افزایش مصرف سوخت های مصنوعی به جای سوخت های فسیلی خواهد بود.

سوخت های مصنوعی که از آب، دی اکسید کربن و انرژی تجدیدپذیر تولید می شوند، آلودگی گوگرد یا نیتروژن تولید نمی کنند و از چگالی انرژی بالایی برخوردارند.

در همین حال، احتمال دارد که ارتش آلمان چند سال دیگر، سوخت مصنوعی را به سوخت سنتی اضافه کند.

برچسب‌ها گرمایش زمین ناتو اتحادیه اروپا نظامیان آمریکایی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گرمایش زمین ناتو اتحادیه اروپا گرمایش زمین ناتو اتحادیه اروپا نظامیان آمریکایی تغییرات اقلیمی دی اکسید کربن گرمایش زمین کشورهای عضو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۱۳۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عواملی که منجر به تشدید خسارات سیل در چین شده است

درحالی که بار دیگر بارش‌ها و سیلاب، چین را تحت تاثیر قرار داده و به آواره شدن ده‌ها هزار نفر انجامیده است، نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد نزدیک به نیمی از شهرهای بزرگ چین به ویژه در مناطق ساحلی به دلیل استخراج آب‌های زیرزمینی و وزن سنگین ساختمان‌ها و زیرساخت‌های شهری در حال غرق‌ شدن هستند.

به گزارش ایسنا، شهرهای متاثر از این روند از جمله «پکن» و «تیانجین» در بخش شرقی چین و در امتداد ساحل قرار دارند. ترکیب عوامل یادشده با افزایش سطح آب دریاها در این شهرهای در حال غرق شدن تا سال ۲۱۲۰ حدود ۱۰ درصد جمعیت نواحی ساحلی چین، یعنی تقریبا ۵۵ تا ۱۲۸ میلیون نفر را در معرض آب‌گرفتگی شهرها، سیلاب و خسارات جبران‌ناپذیر قرار خواهد داد.

کارشناسان در این مطالعه که در مجله «علوم» (Science) منتشر شد، فرسایش خاک و نشست زمین در هر شهر چین با جمعیت بیش از دو میلیون نفر را در بازه زمانی ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۲ اندازه‌گیری کردند. از میان ۸۲ شهر ارزیابی‌شده، ۴۵ درصد آن‌ها بیش از سه میلی‌متر در سال نشست می‌کنند و ۱۶ درصدشان هم بیش از ۱۰ میلی‌متر فرو رفته‌اند.

طبق این مطالعه، سه‌چهارم جمعیت شهری چین که در سال ۲۰۲۰ حدود ۹۲۰ میلیون نفر برآورد شد، در همین شهرهای بزرگ این کشور پهناور جهان زندگی می‌کنند.

به نوشته کارشناسان، به نظر می‌رسد این فرسایش خاک به مجموعه‌ای از عوامل مانند استخراج آب‌های زیرزمینی و وزن ساختمان‌ها بستگی دارد. تعداد آسمان‌خراش‌ها هر روز بیشتر می‌شود، جاده‌ها و بزرگراه‌ها گسترده‌تر می‌شوند و آب‌های زیرزمینی مدام در حال استخراج و استفاده‌اند؛ همگی هم با سرعت بالا.

با اینکه موضوع بالا آمدن سطح آب و فرسایش خاک شهرهای چین مدت‌ها است که مشخص شده، این مطالعه اولین تصویر کلی از این مشکل در مقیاس ملی است. کارشناسان از داده‌های ماهواره‌های سنتینل‌ــ۱ (Sentinel-۱) استفاده کردند که با کمک تجهیزات راداری روزنه مصنوعی تداخل‌سنجی (InSAR) تغییرات عمودی در سطح زمین را اندازه‌گیری می‌کند و این نتایج را با ارزیابی‌های آب زیرزمینی از پایش چاه‌ها و داده‌های وزن ساختمان ترکیب کردند.

این گروه تحقیقاتی نوشت: علاوه بر الگوی ملی فرونشست شهرها، ما عوامل متعدد طبیعی و انسانی را شناسایی کردیم که با این پدیده مرتبط بودند. عوامل طبیعی عبارت بودند از موقعیت زمین‌شناسی هر شهر و عمق سنگ بستر آن که می‌تواند در میزان وزنی که زمین قادر است بدون فرسایش تحمل کند، تاثیر بگذارد.

کارشناسان بین شهرهای در حال غرق‌ شدن و کاهش سطح آب‌های زیرزمینی نیز ارتباط محکمی پیدا کردند. به گفته آنها، بیشتر تغییرات در آب‌های زیرزمینی ناشی از فعالیت‌های انسانی بود و الگوهای بارش طبیعی تنها در ۱۲ درصد این تغییرات نقش داشت.

به گزارش لایوساینس، شبکه‌ حمل‌ونقل شهری از جمله قطارهای سنگین مترو و لرزشی که ایجاد می‌کنند، همچنین معدن‌کاری و استخراج منابع هیدروکربنی که هر دو حفره‌های خالی در زمین ایجاد می‌کنند، از دیگر عوامل موثر در فرسایش خاک و ترک خوردن زمین هستند.

کارشناسان تاکید کردند: کلید رسیدگی به فرونشست شهرها در چین می‌تواند کنترل طولانی‌مدت و پایدار استخراج آب‌های زیرزمینی باشد.

به گزارش ایندیپندنت، ناپایداری خاک و ترک‌ خوردن زمین و افزایش خطر سیل تهدیدی جدی برای زیرساخت‌ها و انسان‌ها است. بر اساس این تحقیق، شهرهای در حال غرق شدن در سواحل شرقی چین به‌زودی به پایین‌تر از سطح دریا سقوط می‌کنند و پیش‌بینی می‌شود که تا ۱۰۰ سال آینده، ۲۶ درصد این کشور به زیر این آستانه برود. در حال حاضر، حدود شش درصد زمین‌های چین پایین‌تر از سطح دریا قرار دارد.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: سیل در چین (عکس) خسارات و تلفات بی سابقه سیل در چین

دیگر خبرها

  • ۸۰۰ هزار مهاجرت به استان‌های شمالی کشور طی دو سال اخیر
  • تله سوخت و راهکارهای عبور از بحران سوختی در کشور
  • ناپایداری آب شرب در سرزمین آب‌ها/ تغییرات اقلیمی از عوامل چالش کمبود منابع پایدار آب در لرستان
  • عواملی که منجر به تشدید خسارات سیل در چین شده است
  • ارتش روسیه به سامانه ضدهوایی اس-۵۰۰ مجهز می شود
  • خسارت بارش باران درشمال اصفهان/سیلاب در روستای صالح‌آباد جاری شد
  • عوامل بحران‌آفرین معرفی شوند
  • روسیه: تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان را هدف قرار خواهیم داد
  • انتشاردهندگان ۸۰درصد گازهای گلخانه‌ای جهان معرفی شدند/ آمریکا در صدر
  • انتشاردهندگان ۸۰ درصد گازهای گلخانه‌ای جهان معرفی شدند/ آمریکا در صدر