Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@22:52:38 GMT

نظر وزیر آموزش و پرورش درخصوص سهم زنان در جامعه

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۱۵۱۴۴

نظر وزیر آموزش و پرورش درخصوص سهم زنان در جامعه

وزیر آموزش و پرورش گفت: ما با یک عرصه مهم روبرو هستیم، «عرصه حضور زنان در مسایل مهم جامعه»؛ هیچ تحول بزرگی نیست که زنان در آن نقش نداشته باشند، در انقلاب و جنگ نیز زنان، نقش مهم اساسی ایفا کردند، سهم زنان در تمدن، فرهنگ، کارایی و اثر بخشی یک جامعه، قطعاً بیشتر از مردان است.

به گزارش ایسنا، محسن حاجی میرزایی، صبح امروز در نشست با جمعی از دانش آموزان دختر که به مناسبت گرامیداشت میلاد حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و روز دختر در سالن جلسات شهیدرجایی و با حضور معصومه ابتکار؛ معاون رئیس جمهور در اموز زنان و خانواده، برگزار و از طریق «شبکه شاد» نیز پخش می شد، با تبریک این روز، اظهار کرد: یکی از جفاهایی که در حق فرهنگ اسلامی ما شده است، نسبت دادن گفتار و رفتار برخی افراد، به فرهنگ دینی ما است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: دین ما جایگاه رفیعی برای زنان قائل شده است،  و ما برای درک این حقیقت مسیر طولانی در پیش داریم، جنسیت، امری جسمانی است و در روح و جان انسان که اساس شخصیت را می سازد، دخالتی  ندارد.

حاجی میرزایی تصریح کرد: هر جا سخن از ارزش و یا ضد ارزش است، منظور «نوع انسان» است و «جنسیت»، دخالتی در این موضوع ندارد در علم و کسب درجات علمی نیز جنسیت مطرح نیست، چرا که جنسیت امری جسمانی است و متعلق به جسم است؛ چنانچه قرآن کریم هر جا سخن از ارزش ها به میان می آورد، موضوع جنسیتی نیست،‌ارزش ها همه به «جان» آدمی مرتبط است. درمورد جان انسان نیز از جنسیت سخن گفته نمی شود و خطاب خداوند و کلام وحی، به جان و روح است و پیامبران نیز جان را مورد خطاب قرار داده اند.

وی ادامه داد: هرچند احکامی در مورد جسم داریم، اماخطاب خداوند به جان انسان هاست، اگر خطاب نامه پیامبر صلی الله علیه و آله به خسرو پرویز و دعوت از یک مرد بود  و  نامه حضرت سلیمان نیز به بلقیس و  دعوت از یک زن است، بنابراین هر دو مورد دعوت از نوع«انسان» است و جنسیت دخالتی در این موصوع ندارد«إِنِّی جاعِلٌ ِفِی الْأرْضِ ِخَلِیفَةً.»

وزیر آموزش و پرورش، «مقام خلیفة الهی» را مربوط به جان انسان دانست و عنوان کرد: هرچند تعلیم و تربیت جسم را نیز مورد توجه قرار می دهد؛ اما محور تعلیم و تربیت، جان انسان است و شخصیت و هویّت انسان را شکل می دهد و آن جا که هویت و شخصیت و فرهنگ و تمدن زاده می شود، همه در عرصه جان و روح انسان اتفاق می افتد.

 وی ادامه داد: اگر در قرآن کریم سخن از «عفاف» می شود یک وجه آن حضرت یوسف(ع) و وجه دیگرش حضرت  مریم(س) است. بنابراین عفاف چون وجه روحانی است، به جسم مربوط نمی شود. اما پژوهشگران معتقدند که وجه توصیف عفاف در حضرت مریم سلام الله علیها درجه بالاتری دارد.

 عضو کابینه تدبیر و امید خاطرنشان کرد: در قرآن از حضرت موسی علیه السلام، سخن بسیاری به میان آمده است. تعابیر قرآن درباره حضرت موسی(ع) بسیار لطیف است؛ نام این پیامبر ۱۳۶بار در قرآن آمده  و در ۲۴۰آیه، به زندگی حضرت موسی اشاره شده است؛  با این که خداوند از پرورش حضرت موسی(ع) از سوی خودش سخن می گوید، اما سرنوشت ایشان را از بدو تولد به چند زن واگذار می کند به طوری که حضرت موسی(ع) در دامان آسیه،‌ زن فرعون، پرورش می یابد و شخصیتش شکل می گیرد.

وی براساس آیات قرآن، زنان را یکی از برجسته ترین موجودات هستی برشمرد و ادامه داد: حضرت خدیجه سلام الله علیها نیز در بسط و توسعه اسلام نقش برجسته ای داشت و حضرت زهرا سلام الله علیها که سرور زنان عالم است و پیامبر(ص)  ایشان را مادر پدر می داند و این تعبیر رسایی است.

حاجی میرزایی اظهار کرد: تحت تأثیر مردانگی جامعه، ظرفیت و جایگاه زنان آن چنان که هستند، مورد فهم قرار نگرفته است، در نقش های اجتماعی نیز تمایز فزآینده ای بین زنان و مردان وجود دارد و همچنان این روند ادامه دارد.

وی افزود: امروز تحول در جامعه متوقف به تحول در نهادهاست و تحول در نهاد ها مربوط به تحول در نظام یادگیری است، و این نظام، تمام تحولات انسانی را تبیین می کند. لذا هر تحولی در جامعه، ناشی از تحول در نظام یادگیری ،‌مناسبات انسانی و نظام آموزشی است؛ در این مورد نقش مادران متمایز است زیرا نقش مادر، قبل از تولد در شکل دادن و آموزش فرزندان مشهود است.

وزیر آموزش و پرورش اذعان کرد: هیچ تحول بزرگ اجتماعی وجود ندارد که نقش زنان در آن برجسته نباشد نه اینکه نقش نداشته باشند بلکه نقش آن ها برجسته و تعیین کننده نباشد،  در انقلاب و جنگ نیز زنان نقش اساسی داشتند سهم زنان در تمدن، فرهنگ، کارایی و اثر بخشی یک جامعه، قطعاً بیشتر از مردان است.

وی به نقش زنان در امور بنیانی اشاره و تصریح کرد: در همکاری های مشترکی که با معاونت امورزنان و خانواده ریاست جمهوری داریم،  به موضوعات مهمی از جمله؛  «آشنایی دانش آموزان دختر به حقوق خود»، «تقویت فرهنگ  گفت وگو و تعامل»، «توجه به بازماندگان از تحصیل» و... توجه کردیم.

عضو کابینه تدبیر و امید با اشاره به برخی سخنان مطرح شده از سوی تعدادی از دانش آموزان دختر، اظهار کرد: بین رفتار های افراد با حقایق دینی باید تفاوت قائل شویم.  سمپاد را احیا کردیم و تلاش می کنیم باشگاه دانش پژوهان جوان را نیز احیا کنیم، معتقدم همه دانش آموزان دارای استعداد هستند؛ از این رو «توجه به علوم انسانی و بنیاد نخبگان»؛ «توجه به مسئولیت پذیری معلمان» و ... را همواره مورد توجه قرار داده و  از برجسته کردن نقش دختران؛ استقبال می کنیم.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، وی اضافه کرد:  در دهه های گذشته، تحولات مکرری اتفاق افتاده است اما این که امروز به سند تحول رسیدیم به این معناست که همچنان به تحول مورد نظر نرسیده ایم و علت آن پویا بودن نظام آموزشی است، که نیازمند تحولات مکرر است البته بنای یک تحول در آموزش و پرورش در حال پی ریزی است.

شایان ذکراست؛ در این برنامه بیش از یک میلیون و 300 هزار نفر از طریق مجازی حضور داشتند که در پایان از تعدادی از دانش آموزان دختر با حضور وزیر آموزش و پرورش تقدیر شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: روز دختر محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش دانش آموزان دختر سلام الله علیها حضرت موسی ع جان انسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۱۵۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کانون حل بسیاری از آسیب‌ها و مشکلات جامعه، آموزش و پرورش است

مهدی نوید ادهم   در گردهمایی مدیران و رؤسای آموزش و پرورش شهرستان‌ها و مناطق سیستان و بلوچستان، این استان را استانی با موقعیت استثنایی در نظام حکمرانی کشور عنوان کرد و گفت: این استان دارای فرصت‌ها و تهدیدهای متعددی است.

وی مهمترین فرصت‌های سیستان و بلوچستان را نیروی انسانی، منابع و تاریخ پر افتخار این استان بیان کرد و افزود: تهدید عدم توسعه یافتگی استان و رنج مضاعف مردم در این مقوله را نیز نباید فراموش کرد.

رئیس کمیسیون مدرسه یاری جامعه خیرین مدرسه ساز کشور ادامه داد: آموزش و پرورش نقاط آسیب پذیری دارد که یکی از مصادیق آن در سیستان و بلوچستان فاصله معنادار شاخص‌های مختلف آموزشی و تربیتی با میانگین کشوری است.

وی بیان کرد: این کمیسیون با هدف کمک به شاخص‌های آموزشی و تربیتی و فضاها، کارگروه خاص سیستان و بلوچستان را تشکیل داده و به دنبال بهره‌گیری از ایده‌ها، اندیشه‌ها، افکار و برنامه‌های همه صاحب نظران در مسیر توانمندسازی نیروی انسانی و کمک به مدارس این استان خواهد بود.

نوید ادهم خاطرنشان کرد: یکی از بدیهیات در مسیر تحقق اهداف مدرسه یاری، لزوم هماهنگی و برنامه‌ریزی برای ورود خیرین و گروه‌های جهادی در مناطق و شهرستان‌ها با هدف رعایت عدالت در این مقوله خواهد بود.

وی گفت: موضوع مهم و مورد انتظار خیرین در هر منطقه و شهرستانی، مشارکت، همراهی و پای کار بودن مردم در کنار آنان خواهد بود تا مقوله حضور خیرین عزیز اثربخش‌تر از گذشته باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • آمادگی مجموعه مدارس صدرا در اجرای کامل سند تحول آموزش و پرورش
  • کمبود معلم، نتیجه ناترازی در سالهای گذشته است
  • ۱۷ هزار معلم در استان مرکزی خدمت می کنند
  • ریل جذب در آموزش و پرورش توسط فرهنگیان جوان انقلابی تغییر کرد
  • کانون حل بسیاری از آسیب‌ها و مشکلات جامعه، آموزش و پرورش است
  • تصویب نخستین آیین نامه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
  • نخستین آیین نامه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تصویب شد
  • آئین نامه مدرسه تراز سند تحول نهایی شد
  • صحرایی: معلم محور اصلی تحول و راه حل تمام مسائل آموزش و پرورش است
  • آموزش و پرورش پله اول حفظ حجاب