Web Analytics Made Easy - Statcounter

نویسنده قدیمی تلویزیون اعتقاد دارد که چندین برابر نویسندگان به بازیگران بها می‌دهند اما روزی به این نتیجه خواهند رسید که اهمیت فیلمنامه‌نویس چقدر است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، یکی از نکاتی که همیشه موردِ انتقاد برخی از کارشناسان فرهنگی و رسانه‌ای خصوصاً در عرصه فیلم و سریال بوده‌، بحث فیلمنامه و بها ندادن به نویسندگان است،
این امر به‌صورت ملموس در نمایش خانگی اتفاق افتاده است که محمدحسین لطیفی صراحتاً در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیماعلام کرد که 75 درصد حقوق و دستمزد یک سریال یا فیلم به بازیگران اختصاص دارد و فیلمنامه، نویسنده و دیگر عوامل در درجه‌های بعدی قرار دارند،
این امر امروز برای تلویزیون هم اتفاق افتاده است که فیلمنامه‌های ضعیفی روی آنتن می‌روند و همه‌چیز در سایه توجه به بازیگر جلو می‌رود و تهیه‌کنندگان تازه‌وارد و یک‌بارمصرف هم فقط به ظاهرِ ماجرا توجه دارند تا بطنِ کار.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در جریانِ گفت‌وگو با حسن وارسته نویسنده قدیمی تلویزیون که آخرین اثر او فصل دوم، سوم و چهارم "بچه‌مهندس" است به نکات قابل تأملی از عدم توجه به نویسندگان پرداختیم.

مشروح این گفت‌وگو را در ادامه بخوانید:

نوشتن در تلویزیون،‌ مشق‌کردن نیست

* یک نکته‌ای که مورد سؤال است؛ خیلی از نویسندگان تازه‌وارد تمایل دارند کارهای اکشن و امنیتی بنویسند؛ به‌عنوان یک نویسنده قدیمی در تلویزیون و مدیوم‌های دیگر بفرمایید؛ چطور باید یک سریال امنیتی یا دنباله‌دار نوشت که آن خاطره خوبی را که در ذهن مخاطب مانده است از بین نبرد؟

نوشتن در تلویزیون یا رسانه و سینما فقط به استعداد، آموزش و مشق کردن برنمی‌گردد. بخش عمده‌ای از فیلمنامه‌نویسی، مخاطب‌شناسی است. در رسانه ملّی باید ذائقه مخاطب را بشناسید و وارد سینما هم می‌شوید باید بدانید مخاطب سینما به چه گونه‌ها و رویدادهایی توجه دارد. وقتی وارد رسانه ملّی می‌شوید قرار است سریالی بنویسید از دورافتاده‌ترین منطقه کشور، مخاطب‌تان باشند با هر سطح معلوماتی؛ پس باید طوری بنویسید که جذب همگانی داشته باشد، چون قرار نیست اثری بنویسیم که برای خودمان باشد.

باید مخاطب را بشناسیم

قرار نیست اثر روشنفکری بنویسم؛ اگر قرار بود اثر روشنفکری بنویسم می‌رفتم سینما. گرچه آن‌جا هم بازار کار براساس سرمایه است و کسی که تهیه‌کننده است پول می‌گذارد سرمایه‌اش برگردد. برای ورود به این عرصه باید مخاطب را بشناسیم، دامنه تحقیقات روی آن موضوع بیشتر باشد. اگر وارد یک گونه کمدی می‌شوم یا گونه مهیج پلیسی، براساس خیال که نمی‌توانم بنویسم باید ببینم شرایط کارهای امنیتی در کشور چقدر است.

هشدار برای کبرا11 هم می‌توان نوشت اما...

نوشتن یک طرف و تولید یک طرف است، هشدار برای کبرا11 هم می‌شود نوشت اما وقتی وارد تولید می‌شوی می‌بینی نمی‌شود آن را ساخت، پس کسی که می‌نویسد برای نگارش و آگاهی نسبت به آن موضوع و مخاطب، باید بحث تولید را هم بداند، یعنی بداند قرار است وارد این موضوع بشود به تعداد بازیگران هنرور هم توجه کند، یعنی صحنه‌های اکشن با ملودرام و تایم زمان ضبط فرق می‌کند.

جالب است در سریال ما صحنه شهادت آرش رستگاری که صحنه‌های اکشن و پلیسی دارد روزانه تولیدمان یک دقیقه بود؛ پس وقتی نویسنده‌ای می‌خواهد کار امنیتی بنویسد باید به فکر تولید هم باشد و روی آن موضوع هم اشراف داشته باشد.

به قهرمان مصیبت وارد می‌کنند

* سؤال دیگر به بحث تابوشکنی برمی‌گردد؛ چرا این اتفاق در "بچه‌مهندس" نیفتاد؟ وقتی جوادی تومور گرفت آن‌جا فوت نکرد و یا همه‌چیز دست به دست هم داد بیننده به این تفکر برسد در هر صورتی برای جوادی هیچ اتفاقی نمی‌افتد؛ چرا جلوتر از مخاطب حرکت نکردید؟

در همه جای دنیا قهرمان‌شان را حفظ می‌کنند، به قهرمان مصیبت وارد می‌کنند قهرمان را تا بدترین لحظه شکست هم پیش می‌برند. قهرمان ما باید دچار درگیری بشود و بعد از دل این درگیری‌ها یک آدم آب‌دیده بیرون بیاید.

مافیا همه‌جا وجود دارد حتی در نویسندگی!

* آیا در عرصه نویسندگی تلویزیون مافیا داریم؟

همه‌جا هست. آن‌چیزی که اهمیت دارد در درون هزار مافیا درگیر باشی این توانایی توست که تو را جدا می‌کند. امکان دارد یک کار دو کار براساس مافیا جلو برود؛ اما زمانه نشان می‌دهد که تو چقدر توانمندی! به‌نظر من این مافیا همه‌جا هست، مگر در اقتصاد و صنعت نیست؟ به‌نظر من کسی که توانمند باشد پیروز درمی‌آید و خودش را نشان می‌دهد، آدمِ زمان کوتاه نیست در زمان بلند معلوم می‌شود. تو براساس شایستگی بازیگر، کارگردان و نویسنده شدی. مگر کم بازیگر داریم؟ براساس این روابط وارد سینما، تلویزیون و تئاتر کشور شده‌اند آیا عمر درازی داشته‌اند نه؟!

همه می‌فهمند ساختار و فونداسیون، فیلمنامه است

* جایی گفته بودید به نویسندگان بهایی که باید در تلویزیون داده نمی‌شود، این نکته کماکان وجود دارد و چرا سازمان صداوسیما به این نکته پی نمی‌برد؟ اگر سریال‌هایش دلچسب نمی‌شود حتماً فیلمنامه مشکل دارد؟

البته در چند سال اخیر نگاه‌ها فرق کرده است. این‌طوری نمی‌گویم رضایت کسی جلب شود؛ الآن همه می‌فهمند فونداسیون (ساختار) اثر هنری و سینمایی و تلویزیونی، فیلمنامه است، قبل از هرچیز باید فیلمنامه داشته باشی براساس آن کارگردان، بازیگر، عوامل تولید و قصه قرار است در سازمان صداوسیما ادامه‌دار باشد، بسازید.

بازیگر می‌آید پولش را می‌گیرد

نویسندگانی که تازه به دوران رسیده‌اند یا براساس آن مافیا می‌آیند زود از بین می‌روند. برای نویسندگان ریشه‌دار الآن بیشتر ارزش قائل می‌شوند و سازمان حاضر است پول بیشتری بدهد؛ اما با این اوصاف هنوز نسبت به بقیه، مهجورترند. بازیگر می‌آید پولش را می‌گیرد و می‌رود و این ضعف فرهنگی ماست که متأسفانه بازیگر را فقط می‌بینند، یعنی طوری شده است که بازیگر برجسته می‌شود و طوری وانمود می‌کند که فیلمنامه را نوشته، دیالوگ‌ها برای خودش است و وارد حوادث داستان شده است و این پروپاگاندا برای بازیگران وجود دارد.

روزی به این نتیجه می‌رسند اهمیت فیلمنامه‌نویس چقدر است

و این بها دادن اقتصادی مالی و معنوی در بازیگران وجود دارد. شاید تهیه‌کننده چندین برابر قیمت یک نویسنده را به بازیگر می‌دهد، در پیش‌پرداخت‌ها بیشتر می‌دهد که بازیگر را بیاورد اما به‌نظر من این گذار فرهنگی تمام می‌شود و مردم به یک آگاهی می‌رسند و متوجه می‌شوند اهمیت فیلمنامه‌نویس چقدر است.

نگاهی به سریال انتخاباتی تلویزیون/ چرا نامش از تخت و تاج به آخرین سامورایی رسید؟خبرهای جدید از سریال "نونخ4"

انتهای پیام/+

منبع: تسنیم

کلیدواژه: فیلم سریال رسانه ملی تلویزیون فیلم سریال رسانه ملی تلویزیون گفت وگو همه جا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۱۵۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلویزیون و سازمان‌های سینمایی آثار برتر رویداد استارت‌آپی فیلمنامه نویسی را تولید کنند

نشست هم‌اندیشی فیلمنامه نویسی و هماهنگی برگزاری رویداد استارت آپی فیلمنامه نویسی با حضور رئیس پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی، مدیران این رویداد و جمعی از مدیران، فیلمنامه نویسان و کارگردان‌های مطرح کشور برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، در نشست  هم‌اندیشی فیلمنامه نویسی و هماهنگی برگزاری رویداد استارت آپی فیلمنامه نویسی  که عصر روز سه شنبه 28 فروردین ماه در پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی برگزار شد، دکتر محمد حسین ایمانی خوشخو رئیس این پارک، مهدی سجاده چی رئیس کانون فیلمنامه نویسان سینما، پوران درخشنده نویسنده و کارگردان، دکتر محمود اربابی نویسنده و عضو هیات علمی دانشگاه، هومان فاضل عضو هیات مدیره کانون فیلمنامه نویسان، مهدی احمدی فیلمنامه نویس و تهیه کننده، حجت الاسلام حسین رحیم‌زاده عضو شورای پروانه ساخت و پروانه نمایش و همچنین مدیران بخش‌های مختلف این رویداد حضور داشتند و در مورد مسائل مختلف فیلمنامه نویسی در سینمای ایران و فرایند برگزاری این رویداد سینمایی، هم اندیشی کردند.

رئیس پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی با تشریح نحوه شکل‌گیری این پارک و ضرورت و اهمیتِ اقتصادِ فرهنگ، گفت: رشته‌های علوم انسانی و هنر ظرفیت بسیار بالایی در کمک به تمدن سازی و توسعه اقتصاد فرهنگ در کشور دارند، اما کمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند. خوشبختانه امروز پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی به محل رجوع دستگاه‌های مرتبط و صنوف مختلف تبدیل شده ست.

دکتر ایمانی خوشخو با اشاره به نقش و اهمیت ایده و فیلمنامه در صنعت سینما، گفت: رویداد استارت آپی فیلمنامه نویسی با شناسایی استعداد‌های جدید و جوان و پرورش ایده‌ها تا رسیدن به فیلمنامه، به دنبال کمک به هنر - صنعت سینما است و انشالله این رویداد تا رسیدن به اهداف خود تداوم خواهد یافت.

در ادامه نشست دکتر محمود اربابی گفت: رویداد استارت‌آپی فیلم نامه نویسی کار مهم و مبارکی است و در صورتی موفق خواهد شد که بتواند مراکزی همچون سازمان سینمایی، رسانه ملی، حوزه هنری و سرمایه گذاران بخش خصوصی را پای کار بیاورد تا آثار برگزیده این رویداد به تولید برسند و یا حداقل طرح‌های برگزیده توسط آنها خریداری شود.

در ادامه این نشست پوران درخشنده نویسنده و کارگردان سینما با اشاره به سوابق و اعتبار جهاد دانشگاهی، این سوابق را پشتیبان رویداد فیلمنامه نویسی قلمداد کرد و آنرا دلگرم کننده خواند و تاکید کرد: تجربه‌های قبلی در مورد جشنواره‌های فیلم نامه نویسی نشان می‌دهد همیشه در مرحله تولید آثار برتر، سرمایه‌گذاران حضور نداشته اند و کار به نتیجه نرسیده است.

وی ابراز امیدواری کرد با وجود روحیه پیگیری و جدیتی که در مدیران جهاد دانشگاهی وجود دارد این رویداد بتواند مدیران سینمایی، سازمان‌ها، افراد سرمایه گذار و صاحبان آثار برگزیده را کنار هم جمع کند تا آثار برگزیده به تولید برسند.

این فیلم ساز مطرح کشور با اشاره به نگاه حاکم بر رسانه ملی، افزود: متاسفانه پژوهش و فیلمنامه ارزش چندانی در تلویزیون ندارد و این رسانه ملی تعامل و همکاری مطلوبی با سینما گران ندارد. امیدوارم پارک فناوری‌های نرم بتواند مشارکت مدیران سینما و سایر سرمایه گذاران را جلب کند.

 

مهدی سجاده چی در ادامه این نشست سخن گفت. رئیس کانون فیلمنامه نویسان سینما با اشاره به تجربه‌های ناموفق قبلی در زمینه رویدادهای فیلمنامه نویسی، گفت: صرف وجود ایده لزوماً کافی نیست و ما باید همیشه به یک داستان قانع کننده و جذاب هم برسیم.

وی حلقه مفقوده این رویدادها را حضور و مشارکت جدی سرمایه‌گذارانی مثل فارابی، سازمان سینمایی، اوج و حوزه هنری و همچنین سرمایه‌گذاران حقیقی و بخش خصوص دانست و گفت: امروز دیگر ماموریت‌ها و رویکرد‌های این سازمان‌ها شفاف و مشخص است و این دستگاه‌ها می توانند درست در راستا و چارچوب ماموریتشان بیایند و آثار برگزیده ای که با آنها همسو و هماهنگ است را تولید کرده و یا مورد حمایت قرار دهند.

 

در ادامه نشست مهدی احمدی فیلمنامه نویس و تهیه کننده سینما رویداد فیلمنامه نویسی را مهم خواند و گفت: چنین رویدادهایی می‌توانند سینمای ایران را نجات بدهند به شرط اینکه سرمایه‌گذاران دولتی و خصوصی همراه آن باشند.

 

در ادامه هومان فاضل عضو هیئت مدیره کانون فیلمنامه نویسان سینما موفقیت رویداد استارت‌آپی فیلمنامه نویسی را مستلزم دائمی شدن دبیرخانه و تداوم آن دانست و گفت: اگر مخاطبان ببینند دوره‌های قبلی، به ثمر رسیده و آثقاری به تولید رسیده، حتماً حضور و مشارکتشان روز به روز بیشتر خواهد شد.

حجت الاسلام حسین رحیم‌زاده نیز در این رویداد گفت این رویداد مسیر زایش، پرورش و گسترش ایده‌ها را هموار می‌کند و پیشنهاد داد: پارک فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی بازار ایده تا تولید را در سینما شکل دهد.

این کارشناس فرهنگی و سینمایی با اشاره به مشکلات جوانان و هنرمندان حاضر در صنعت سینما، گفت: اگر چنین رویدادهایی بتوانند به این قشر کمک کنند آثار و برکات زیادی برای سینمای ایران خواهد داشت.

 

در ابتدای این نشست نیز دکتر برزین ضرغامی مدیر برگزاری رویداد، سید جلال چاوشیان دبیر هنری رویداد و بهزاد رشیدی مدیر روابط عمومی پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی هریک گزارش‌هایی در مورد فعالیت‌های دبیرخانه و فرایند ارزیابی آثار و نحوه برگزاری آن ارائه کردند.

دیگر خبرها

  • حمایت بازیگران «جیغ» از بازیگر اخراجی برای اعتراض به اسراییل
  • مجموعه «هیس، هیچی نیس»، از شبکه دو سیما
  • تلویزیون دستمزد نجومی می‌دهد؟
  • دستمزد نجومی بازیگران تلویزیون؛ شایعه یا واقعیت؟
  • تلویزیون و سازمان‌های سینمایی آثار برتر رویداد استارت‌آپی فیلمنامه نویسی را تولید کنند
  • «هیس، هیچی نیس!» روی آنتن تلویزیون می‌رود
  • آخرین خبرها از ساخت پایتخت ۷ / دستمزد نجومی سلبریتی‌ها اصلاح می‌شود
  • همه چیز درباره فصل سوم سریال «سرزمین مادری»؛ زمان پخش و بازیگران جدید
  • همای سعادت بر شانه افعی تهران / در «افعی تهران» تعادل برقرار است
  • آخرین خبرها از ساخت پایتخت ۷ | دستمزد نجومی سلبریتی‌ها اصلاح می‌شود