Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشاور علمی و فناوری وزارت بهداشت گفت: تاسیس و فعالیت کانون‌های تفکر در دانشگاه‌های علوم پزشکی بستر مناسبی برای شناخت دقیق مسائل و تصمیم‌گیری مبتنی بر شواهد برای حل مسائل است.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حمیدرضا خرم خورشید، مشاور علمی و فناوری معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، کارگزاری دانش را یکی از کارکرد‌های کانون­‌های تفکر دانست و گفت: یکی از کارکرد‌های اصلی کانون‌های تفکر، «کارگزاری یا واسطه‌گری دانش» است که اشاره به «چهره‌های انسانی در پی پدیده انتقال دانش» دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

خرم خورشید ادامه داد: این منابع انسانی که الزاما جزو محققان و استفاده‌کنندگان از پژوهش نیستند، ارتباط بین محققان و تصمیم‌گیران را برقرار کرده و تعامل بین این دو گروه را آسان می‌کنند تا بتوانند اهداف و فرهنگ کاری یکدیگر را بهتر درک کرده و بر فعالیت یکدیگر اثر گذاشته و شواهد حاصله از تحقیق را استفاده کنند.

وی افزود: انتظار می‌رود تاسیس و فعالیت کانون‌های تفکر در دانشگاه‌های علوم پزشکی بستر مناسبی برای شناخت دقیق مسائل و تصمیم‌گیری مبتنی بر شواهد برای حل مسائل با جلب مشارکت ذینفعان مختلف و صاحب‌نظران مرتبط فراهم‌ کنند.

 

۶۵۰۰ اتاق فکر در ۱۶۹ کشور دنیا

 

سمیه نوری حکمت، رئیس مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی کرمان نیز در این نشست با بیان اینکه اتاق‌های فکر در دو نقش «ارائه توصیه­‌های سیاستی یا تولید علم» و«حمایت طلبی یا توجیه علمی» تعریف می‌شوند؛ گفت: این تعاریف به این معنی است که یا نهادی که با اتاق فکر قرارداد منعقد می‌کند برای کشف راه‌حل باید به طور مستقیم طرف مشورت قرار گیرد یا یک نهاد خاص مساله‌ای را به یک اتاق فکر سفارش می‌دهد و هزینه‌های آن را هم پرداخت می‌کند، ولی محصول نهایی را برای مخاطبان خاص می‌خواهد.

نوری حکمت افزود: انواع مختلف اتاق فکر شامل دانشگاهی و سلامت است. در دنیا ۶۵۰۰ اتاق فکر در ۱۶۹ کشور دنیا است که سهم قابل توجهی از آن مربوط به اتاق فکر سلامت با منابع مالی جداگانه است و بخش قابل توجهی از اقتصاد دانش‌بنیان هستند. فلسفه وجودی اتاق‌­های فکر دانشگاهی در دنیا نیز تغییر کرده و از جمله دلایل موفقیت اتاق‌های فکر دانشگاهی می‌توان به ظرفیت بین‌رشته‌ای، منابع مالی نسبتا پایدار دانشگاه، استقلال دانشگاه‌­ها و محققان دانشگاهی اشاره کرد.

وی با بیان اینکه اتاق‌های فکر حلقه مفقوده پژوهش در کشور هستند، گفت: در دانشگاه‌ها به اهداف پژوهشی خیلی توجه می‌شود، ولی برنامه کلی وجود ندارد تا مشکلات را به صورت هدفمند حل کند، برای این منظور نیازمند شبکه‌سازی مراکز تحقیقاتی و توسعه کانون‌های پژوهشی هستیم.

فرید نجفی، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، ضمن قدردانی از گزارش مفصل ارائه شده با بیان اینکه در دانشگاه‌ها کمتر از ساختار اتاق‌های فکر استفاده می‌کنند یا حتی از این ساختار برخوردار هستند، افزود: بنابراین در گام نخست باید این گزارش به سمع و نظر دانشگاه‌­ها رسانده شود و در تعامل با آن‌ها احساس نیاز شکل بگیرد و سپس به عنوان یک سیاستگذار موضوع را مطرح کنند و مصوبات لازم گرفته شود.

 

خرم خورشید نیز در پایان با پیشنهاد طرح موضوع در ابتدا با کلان مناطق، افزود: هر دانشگاهی می‌تواند اتاق فکر مختص به خود را داشته باشد و سپس از طریق شبکه‌ای به اتاق‌­های فکر سایر دانشگاه­‌ها متصل باشد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: وزارت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کانون های تفکر دانشگاه ها اتاق های فکر اتاق فکر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۱۶۱۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

️پوشش ۱۰۰ درصدی طرح تکمیلی فلج اطفال در نیشابور

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور، گفت: مرحله اول عملیات واکسیناسیون طرح تکمیلی فلج اطفال در دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با پوشش ۱۰۰ درصدی جمعیت هدف کودکان زیر ۵ سال اجرا شد. - اخبار استانها -

حامد جز جلالیان در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در نیشابور،اظهار داشت: با توجه به اینکه بیماری فلج اطفال در کشورهای همسایه به خصوص همسایگان شرقی، به صورت اپیدمی درآمده و از طرفی جابه‌جایی‌های جمعیتی، شهروندان نیشابوری نیز در معرض خطر ورود ویروس فلج اطفال هستند.

وی ادامه داد: در مرحله اول عملیات واکسیناسیون تکمیلی که 2 تا 4 اردیبهشت‌ماه اجرا شد، 118 کودک نیشابوری و 90 کودک غیرایرانی زیر 5 سال علیه این بیماری واکسینه شدند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور، گفت: اجرای عملیات تکمیلی واکسیناسیون خانه به خانه فلج اطفال را 14 تیم عملیاتی در مناطق به صورت تیم‌های سیار و بیش از 30 مرکز خدمات جامع سلامت دارای جمعیت اتباع بر عهده داشتند.

جز جلالیان خاطرنشان کرد: مرحله دوم طرح تکمیلی  واکسیناسیون فلج اطفال از 30 اردیبهشت‌ماه تا یکم خردادماه در نیشابور اجرا خواهد شد.

وی عنوان کرد: این پوشش با  مشارکت خوب شهرستان‌های نیشابور، فیروزه، زبرخان و میانجلگه میسر شده است.

انتهای پیام/282/

دیگر خبرها

  • افتتاح دفتر همکاری‌های وزارت تندرستی جمهوری تاجیکستان و دانشگاه علوم پزشکی شیراز
  • انجام ۶ عمل پیوند اعضا در خوزستان
  • همایش پیاده‌روی خانوادگی فردا در یاسوج برگزارمی شود
  • ️پوشش ۱۰۰ درصدی طرح تکمیلی فلج اطفال در نیشابور
  • نمایشگاه سلامت در هرمزگان برگزار می‌شود
  • ثبت بیش از ۲۰ هزار حیوان گزیدگی در خراسان رضوی
  • رایگان شدن خدمات سرپایی و بستری کودکان زیر ۷ سال
  • ارائه خدمات سلامت در «نمایشگاه سلامت شهرداری»
  • قم کمبود پزشک متخصص و عمومی دارد
  • صدای میرسلیم هم درآمد: رئیسی تدبیر مناسبی بیندیشد