Web Analytics Made Easy - Statcounter

کتاب «انقلاب های 1989» اثری نوشته «ویکتور شبشتین» است که اولین بار در سال 2009 منتشر شد.

به گزارش برنا، در ابتدای سال 1989، شش کشور اروپایی، دولت دست نشانده حکومت شوروی بودند. اما در پایان همان سال، آن ها همگی استقلال ملی خود را اعلام و در مسیری برای رسیدن به دموکراسی حرکت کردند.

این تحولات چگونه تا این اندازه سریع رقم خورد؟ «ویکتور شبشتین» که به عنوان گزارشگر در بطن این رویدادها حضور داشت، برای خلق این کتاب از تجارب بی واسطه ی خودش، مصاحبه با شاهدان، و اطلاعات آرشیوی تازه کشف شده بهره برده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او داستان خود را از نقطه نظر مردان و زنان عادی و همچنین رهبران و سیاستمداران پرنفوذ در دنیا روایت می کند. «شبشتین» در این اثر از نقش KGB و دولت ایالات متحده سخن می گوید و نشان می دهد چگونه از بین رفتن «پرده آهنین» باعث تسریع سقوط اتحاد جماهیر شوروی شد.

این داستانی با پایان خوش است. هر کسی که لذت مردم را در خیابان‌‌های برلین [شرقی]‌، پراگ یا بوداپست در اواخر 1989 شاهد بوده، هرگز آن صحنه‌‌های شگفت‌‌انگیزِ جشن و شادی را از یاد نخواهد برد. ارادۀ مردم طی فقط چند ماه بر جباریت پیروز شد. در این ماه‌‌های سرگیجه‌‌آور، انقلاب‌‌هایی رخ داد که تقریباً می‌‌توان آن‌ها را کاملاً مسالمت‌‌آمیز خواند. این انقلاب‌‌ها چهرۀ جهان را برای همیشه تغییر داد. روایت این کتاب در همین‌‌جا، در نقطۀ اوج امید، خوش‌‌بینی، شکرگزاری صادقانه و ضیافت‌‌های عظیم خیابانی تمام می‌‌شود. یکی از بی‌‌رحم‌‌ترین امپراتوری‌‌های تاریخ زانو زد. شاعران و فیلسوفانی که در زندان بودند، ناگهان تبدیل شدند به رؤسای جمهور و وزرای دولت. در آن شب سردِ نوامبر که دیوار برلین فرو ریخت، چنین به نظر می‌‌رسید که انگار زخم‌‌های بازِ قرن بی‌‌رحمِ بیستم عاقبت روند بهبودی خود را آغاز کرده است. این رؤیاها اصلاً احمقانه نبود. برخی از کارشناسان _ از همه قابل توجه‌‌تر، فرانسیس فوکایاما _ از خود بی‌‌خود شدند و پایان تاریخ و پایان تعارض‌‌های ایدئولوژیکِ آتی را اعلام کردند.

بخش‌هایی از کتاب:

کتاب های «مارکسیستی-لنینیستی» زیادی درباره ی تصاحب قدرت وجود دارد؛ اما در میان آن ها، هیچ کتابی درباره ی رها کردن قدرت نیست.

«پوپه» که زمانی چهره ای برجسته در یک نهاد تحقیقات علمی بود، شغلی را به عنوان نگهبان در کنار استخرها پیدا کرد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: دولت استقلال دموکراسی مصاحبه مردان و زنان ایالات متحده پراگ شادی جهان زندان انقلاب دموکراسی زندان مردان و زنان مصاحبه معرفی کتاب انقلاب های 1989

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۲۰۰۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به واسطه وجود بزرگانی مثل اقبال لاهوری با مردم کشور پاکستان احساس همدلی می‌کنیم

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب،  آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رییس جمهوری اسلامی ایران دوشنبه ۳ فروردین با همراه تعدادی از وزرا از جمله محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عازم پاکستان شد.

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این سفر درباره مناسبات فرهنگی دو ملت ایران و پاکستان، گفت: شاید برای اثبات تقدم ارتباط و دیپلماسی فرهنگی با برخی کشورها نیاز به استدلال، بحث و گفت‌وگو داشته باشیم اما در مورد برخی از حوزه‌های فرهنگی و کشورهای حوزه تمدنی به هیچ استدلالی نیاز نداریم.

وی افزود: با پاکستان به دلیل همگرایی‌های تاریخی، فرهنگی و تمدنی گسترده‌ای که داریم چاره‌ای جز تقدم به تعامل فرهنگی نداریم؛ ما با تعامل فرهنگی با دوستان، برداران و خواهران پاکستانی در صف امت واحده قرار می‌گیریم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه توفیق داریم در شهر اقبال لاهوری قرار داریم و روح فرهنگ ایرانی حاکم است، گفت: به واسطه وجود بزرگانی مثل اقبال لاهوری با پاکستان و مردم این کشور احساس همدلی، همگرایی و وحدت می‌کنیم. اقبال لاهوری از غرب و دل مشغولی‌های تمدن مغرب زمین به ما هشدار و بیدار باش می‌دهد و ما را به بیداری از خواب و رخوت دعوت می‌کند؛ در همین راستا در شعری می‌گوید: از هند و سمرقند و عراق و همدان خیز / از خواب گران خواب گران خواب گران خیز، از خواب گران خیز

اسماعیلی در پایان گفت: با وجود بزرگان، شعرا و حکمایمان امروز بیشترین بستر همدلی و همگرایی را با مردم پاکستان داریم و انشاالله این سفر آغازی دوباره برای ارتباطات فرهنگی، هنری و رسانه‌ای میان دو کشور بزرگ و مهم در جهان اسلام خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «تا اطلاع ثانوی تعطیل»، نگاهی متفاوت به انقلاب فرهنگی!
  • برگزاری «هفته هنر انقلاب» مایه دلگرمی هنرمندان است/یک پیشنهاد مهم
  • نگاهی به «مست عشق» از تعطیلی تا اکران/ حواشی بی‌پایان یک اثر فاخر
  • نگاهی به «مست عشق» از تعطیلی تا اکران/حواشی بی‌پایان یک اثر فاخر
  • به واسطه وجود بزرگانی مثل اقبال لاهوری با مردم کشور پاکستان احساس همدلی می‌کنیم
  • آخرین تحولات مدیریت استقلال پس از واگذاری
  • آخرین تحولات اوکراین | درخواست کی‌یف از اتحادیه اروپا بعد از کمک آمریکا
  • تحولات اوکراین|توقع کی‌یف از اتحادیه اروپا بعد از کمک آمریکا
  • بررسی دستاوردهای ایران در مرکز شرق شناسی روسیه 
  • رونمایی از کتاب "نگاهی به عملکرد شرکت‌های دولتی"