Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گفته مدیرکل سازمان انتقال خون استان تهران آنجایی که بیشتر برای افراد بالای هفتاد سال که شرایط اهدای خون ندارند و کادر درمان که گروه نسبتا کمی از جامعه را شامل می‌شوند، واکسن تزریق شده، فعلا انجام واکسیناسیون تاثیر چندانی بر اهدای خون نگذاشته است، البته این امکان وجود دارد که با تزریق واکسن به گروه‌های بیشتر و افراد زیر ۶۰ سال اهدای خون روند رو به رشد داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدرضا مهدی زاده در گفت‌وگو با میزان به مناسبت روز جهانی اهدای خون در خصوص آمار این اقدام خدا پسندانه در سال جاری گفت: در دو ماه ابتدایی امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته هم مراجعات و هم اهدای خون رشد داشته است و به طور کلی هر ساله بعد از تعطیلات نوروز شاهد افزایش مراجعه مردم به مراکز اهدای خون هستیم، اما امسال بعد از هفته دوم فروردین ماه با پیک چهارم بیماری کرونا مواجه شدیم و از طرفی دیگر در هفته آخر فروردین هم ماه مبارک رمضان آغاز شد و از این رو امسال با موجی از مراجعه اهداکنندگان که هرساله شاهد آن بودیم، رو به رو نشدیم که این امر موجب شد ذخایر خونی استان مقداری کاهش یابد.

وی ضمن اشاره به اینکه مردم به مراکز اهدای خون مراجعه داشته اند، اما این مراجعات در حد انتظار ما نبوده است، ادامه داد: همچنین از اواخر فصل بهار شاهد موجی از گرمای زودرس هستیم و به علاوه ماه‌های گرم تابستان را هم پیش رو داریم و از این رو ممکن است با کاهش ذخایر خونی مواجه شویم و به همین دلیل از مردم در خواست می‌کنیم که در این روز‌های گرم اهدای خون را فراموش نکنند و با مراجعه به مراکز انتقال خون و اهدای خون خود بیماران نیازمند به فرآورده‌های خونی را یاری نمایند.

بیشتر بخوانید: کدام واکسن‌های کرونا در جهان مجوز اورژانسی گرفته‌اند؟

وضعیت شکننده ذخایر خونی در استان تهران

مدیرکل سازمان انتقال خون استان تهران با بیان اینکه ذخایر خونی استان در حال حاضر وضعیت بدی ندارد، اما این شرایط شکننده است و احتمال دارد طی چند روز با وضعیت بحرانی رو به رو شویم، اظهار کرد: ۱۲ مرکز ثابت خون‌گیری در سطح استان داریم که آدرس و ساعات فعالیت این مراکز در سایت اداره کل انتقل خون استان تهران قابل مشاهده است و از مردم در خواست می‌کنیم که با مراجعه به این مراکز ما را در تامین فرآورده‌های خونی مورد نیاز بیماران یاری کنند تا در این خصوص با مشکل مواجه نشویم.

مهدی زاده با بیان اینکه نیاز به خون و فرآورده‌های آن یک نیاز دائمی است، افزود: حوادث و سوانح همیشه وجود دارند و اعمال جراحی هم همواره به قوت خود باقی هستند و علاوه بر این یکسری از بیماران نظیر مبتلایان به تالاسمی و هموفیلی مصرف‌کنندگان دائمی خون هستند و حیاتشان به تزریق دائمی فرآورده‌های خونی وابسته است و از این رو به مراجعه مستمر و مداوم مردم عزیز به مراکز انتقال نیازمند هستیم.

در حال حاضر ذخیره کدام گروه خونی از بقیه کمتر است؟

وی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر ذخیره کدام گروه خونی از بقیه کمتر است؟، توضیح داد: هم اکنون ما به تمام گرو‌های خونی احتیاج داریم و از هر فردی با هر گروه خونی خواهشمندیم که برای اهدای خون به مراکز ما مراجعه کند، اما به طور کلی نیاز به گروه‌های خونی منفی به ویژه Oمنفی و همچنین Oمثبت بیشتر است.

تاثیر واکسیناسیون کرونا بر اهدای خون

مدیرکل سازمان انتقال خون استان تهران در خصوص تاثیر واکسیناسیون کرونا بر اهدای خون بیان کرد: به طور کلی شیوع بیماری کرونا نه تنها در کشور ما بلکه در سراسردنیا بر اهدای خون تاثیرگذار بوده و موجب کاهش مراجعات مردم برای انجام این کار شده است و از آنجایی که بیشتر برای افراد بالای هفتاد سال که شرایط اهدای خون ندارند و کادر درمان که گروه نسبتا کمی از جامعه را شامل می‌شوند، واکسن تزریق شده، فعلا انجام واکسیناسیون تاثیر چندانی بر اهدای خون نگذاشته است، البته این امکان وجود دارد که با تزریق واکسن به گروه‌های بیشتر و افراد زیر ۶۰ سال اهدای خون روند رو به رشد داشته باشد.

آخرین آمار اهدای پلاسما توسط بهبودیافتگان کرونا

مهدی زاده در خصوص اهدای پلاسما توسط بهبودیافتگان کرونا افزود: افرادی که دچار کووید ۱۹ شده اند و یک ماه از بهبودی آن‌‎ها گذشته است و شرایط اهدای خون را دارند، می‌توانند، به مرکز انتقال خون واقع در خیابان وصال شیرازی شهر تهران مراجعه کنند و با اهدای ۵۰۰ سی سی از پلاسمای خود یاریگر بیمارانی که در حال حاضر دچار این بیماری هستند، باشند چرا که ما بعد از اهدای پلاسما تیتر آنتی‌بادی را چک می‌کنیم و چنانچه پلاسمای اهدایی تیتر بالا و شرایط لازم را داشته باشد، پس از انجام فرایند آماده سازی آن را در جهت درمان بیمارانی که با آن نیازمند هستند، مورد استفاده قرار می‌دهیم.

وی اضافه کرد: در استان تهران از اردیبهشت ماه سال گذشته و حدود یکسال است که به جمع‌آوری پلاسما می‌پردازیم و طی این مدت تقریبا حدود ۳ هزار نفر در سطح استان اهداکننده پلاسما بوده اند.

آیا تزریق کنندگان واکسن می‌توانند خون و پلاسما اهدا کنند؟

مدیرکل سازمان انتقال خون استان تهران در پاسخ به این سوال که آیا تزریق کنندگان واکسن هم می‌توانند مانند بهبودیافتگان کرونا پلاسما اهدا کنند؟، ادامه داد: افرادی که از طریق تزریق واکسن برای آن‌ها آنتی‌بادی تولید شده، نمی‌توانند اهداکننده پلاسما باشند و تنها افرادی می‌توانند این اقدام را انجام دهند که دچار کووید ۱۹ شده باشند و و یک ماه از بهبودی آن‌ها گذشته باشند.

وی همچنین در خصوص اهدای خون در افراد واکسینه شده اشاره کرد: بهبودیافتگان کرونا بعد از گذشت یک ماه از بهبودیشان می‌توانند خون اهدا کنند و افرادی که هم به آن‌ها واکسن کرونا تزریق شده برای اهدای خون یک معافیت یک ماهه دارند و بعد از طی این دوره می‌توانند برای انجام این کار به مراکز انتقال خون مراجعه کنند.

انتهای پیام/

برچسب ها: اهدای خون انتقال خون

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اهدای خون انتقال خون مدیرکل سازمان انتقال خون استان تهران بهبودیافتگان کرونا بر اهدای خون حال حاضر ذخایر خونی یک ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۲۰۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت بهداشت ضرورتی برای تزریق واکسن گارداسیل نمی بیند

حسین فرشیدی درخصوص تزریق واکسن «گارداسیل»، وضعیت شیوع بیماری HPV درکشور و اهمیت واکسیناسیون علیه آن، اظهار کرد: عملکرد ما باید بر اساس اسناد و مدارک باشد؛ به طور مثال یک کشور در اروپا ادعا می‌کند که سالیانه در جمعیت کشورش افرادی دچار سرطان مشخصی هستند؛ بنابراین برای این کشور، واکسیناسیون برای پیشگیری از این نوع سرطان، صرفه اقتصادی دارد. بنابراین در فعالیت‌ها باید تحلیل هزینه داشته باشیم؛ به این ترتیب برای واکسیناسیون با واکسن گارداسیل نیز باید اسناد و مدارک داشته باشیم.  

وی ادامه داد: به‌طور مثال ما اگر واکسن‌های پنوموکوک و روتاویروس را وارد برنامه واکسیناسیون کشوری می‌کنیم، مشخص است که واکسن پنوموکوک سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان جلوگیری می‌کند و واکسیناسیون روتاویروس حداقل از سالانه ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری در کودکان جلوگیری خواهد کرد و این بسیار رقم زیادی است.

فرشیدی افزود: معاونت پژوهشی و پژوهشگاه‌های وزارت بهداشت در رابطه با واکسن گارداسیل نیز از سال گذشته در حال انجام تحقیقات مورد لزوم هستند و اگر نتایج تحقیقات، لزوم ورود آن به برنامه واکسیناسیون ملی را مشخص کند، وارد برنامه واکسیناسیون کشوری خواهیم کرد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر تولید و تزریق این واکسن از طریق وزارت بهداشت انجام نمی‌شود، اظهار کرد: در خارج از وزارت بهداشت شرکت‌هایی هستند که واکسن گارداسیل را تامین می‌کنند و بسیاری از افراد نیز که تمایل به تزریق آن دارند، خریداری می‌کنند؛ اما این کار از طریق وزارت بهداشت انجام نمی‌شود.

وی در خصوص ضرورت استفاده از این واکسن گفت: افراد دارای رفتار پرخطر و جوامع غربی و اروپایی به دلیل روابط خارج از عرف و شرع و خطر بالای انتقال این بیماری، این واکسن را تزریق می‌کنند. اما در کشور ما با توجه به شرایط موجود لزومی ندارد که تمامی افراد جامعه را ملزم به تزریق این واکسن کنیم و اگر ما ذره‌ای به این اطمینان برسیم که برای سلامت مردم تزریق واکسن گارداسیل نیاز است حتما این کار انجام خواهد شد.

فرشیدی در پایان خاطرنشان کرد: پژوهشگاه مربوطه این وعده را داده است که در بازه زمانی شش ماهه اطلاعات لازم را ارائه دهند و اگر نتیجه پژوهش‌ها این باشد که باید تزریق این واکسن انجام شود و به نفع مردم است، حتما انجام خواهد شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • آغاز واکسیناسیون بیش از ۹ هزار عمره گزار خراسان رضوی
  • افزایش ۵.۶ درصدی اهدای خون همدانی‌ها در سال گذشته
  • آخرین وضعیت ساختمان جدید اهدای خون مشتاق کرمان+تصویر
  • نیاز انتقال خون اصفهان به گروه‌های خونی O و A منفی
  • واکسن گارداسیل برای همه ضروری است؟
  • انتقال خون اصفهان به گروه‌های خونی O و A منفی نیازمند است
  • واکسیناسیون همگانی گارداسیل انجام می‌شود؟ | مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسیناسیون واکسن اچ‌پی‌وی
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل
  • اهدای خون فرماندار و معاونان فرمانداری کرمان + تصویر
  • وزارت بهداشت ضرورتی برای تزریق واکسن گارداسیل نمی بیند