Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-24@01:52:22 GMT

خشکسالی در ایران

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۲۲۲۰۰

خشکسالی در ایران

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، حسن اسفندیار گفت: یکی از وظایف معاونت امور بین الملل و حقوق بشر دوستانه در جمعیت هلال احمر این است که بتواند تسهیلات لازم را در تعاملات و همکاری های بین المللی جمعیت فراهم کند. این امر کمک می کند تا بتوان برخی چالش های موجود در کشور را به کمک نهادهای بین المللی حل و فصل کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تلاش ما این است در ایامی که تحریم ها تاثیر منفی زیادی بر فعالیت های انسان‌دوستانه جمعیت هلال احمر گذاشته، از کمک های بین المللی در این راستا استفاده کنیم. امروز جمعیت هلال احمر ایران در حالی که ارسال کننده کمک ها در عرصه بین المللی است اما در عین حال نیز دریافت کننده کمک های بین المللی بوده و این امر ایران را متمایز از سایر کشورها قرار می‌دهد که این اتفاق به علل مختلف در حال رقم خوردن است.

مدیرکل عملیات و برنامه‌های بشردوستانه بین‌المللی خاطرنشان کرد: توانمندی قابل توجه ایران در عرصه بهداشت و درمان اضطراری سبب شده تا جمعیت هلال احمر ایران بتواند نقش آفرینی مثبتی در سوانح برون مرزی داشته باشد.

اسفندیار ادامه داد: امروز با توجه به استقرار نماینده فدراسیون بین المللی در ایران تلاش می شود تا چالش ها و بحران های پیش رو با تعاملات بین المللی حل و فصل شود. یکی از این چالش ها که امروز نیز کشور ما را به طور جدی تهدید می کند، مقوله تغییرات اقلیم و آب و هواست. ایران نیز از ابتدای سال ۹۸ به شدت درگیر این تغییر اقلیم شده به گونه ای که اثرات آن را در زندگی روزمره خود مشاهده می کنیم، بخشی از این تاثیرات با سیل های نوروز دو سال پیش آغاز شد.

مدیرکل عملیات و برنامه‌های بشردوستانه بین‌المللی جمعیت هلال‌احمر گفت: پس از بروز سیل های ویرانگر فروردین ۹۸ که خسارت های زیادی را به کشور تحمیل کرد، خشکسالی در شرق و جنوب کشور تداوم پیدا کرد، از این رو در راستای مقابله با این پدیده در تلاش هستیم تا از امکانات فدراسیون بین المللی استفاده بیشتری داشته باشیم. درخواستی در همین راستا تحت عنوان صندوق امداد اضطراری ارائه شد تا چهار استان کشور که بیشتر درگیر مساله خشکسالی هستند، تحت پوشش این برنامه قرار گیرند. خراسان جنوبی، کرمان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان امروز در اولویت برای آغاز مرحله نخست این طرح هستند.

وی افزود: در راستای کمک به این استان ها پروپوزالی آماده شده و مبلغ یک میلیون فرانک سوئیس در مرحله اول درخواست شده است که این مبلغ در صورت تخصیص به مقوله معیشت خانوارهای متاثر، تامین منابع آب شرب و توسعه زیرساخت های آبرسانی در این مناطق اختصاص خواهد یافت، در مرحله دوم کمک های بین المللی بیشتری برای مناطق محروم در استان های مذکور درخواست خواهد شد. در همین راستا ارزیابی میدانی صورت می پذیرد و هر استان اطلاعات دقیق و جزئی از سطح آسیب دیدگی را برای فدراسیون ارسال می کند.

مدیرکل عملیات و برنامه‌های بشردوستانه بین‌المللی با تاکید بر وقوع فاجعه به دنبال خشکسالی در برخی مناطق این چهار استان اظهار کرد: امروز شاهد هستیم به دنبال خشکسالی، برخی روستاها تخلیه شده و مردم به حاشیه شهرها مهاجرت کرده و معضلاتی به دنبال این اتفاق رقم خورده است. این اقدام هم گره ای از مشکلات مردم باز می کند و هم اقدامی جدی خواهد بود که می تواند اعتباری منحصربفرد به جمعیت هلال احمر در سطح بین المللی بخشد.

اسفندیار خاطرنشان کرد: مقابله با خشکسالی و تامین منابع آب برای مناطق آسیب دیده از دیرباز در هلال احمر سابقه داشته و در سال ۷۹ پروژه ای در همین رابطه به مدت پنج سال در استان سیستان و بلوچستان عملیاتی شد و اقدامات موثری در آن استان به انجام رسید که علاوه بر ساکنین ایرانی، اتباع خارجی ساکن در آن مناطق نیز از این خدمات بهره مند شدند. با توجه به همین پیشینه بار دیگر به دنبال حل این معضل در استان های آسیب دیده در کشور هستیم. خشکسالی یک پدیده و حادثه ناگهانی نیست بلکه به صورت تدریجی و مداوم پدیدار می شود و به تدریج زندگی مردم را تحت تاثیر قرار می دهد که این امر خشکسالی را با حوادث دفعی که به صورت ناگهانی زندگی ها را تحت تاثیر قرار می دهد، متمایز می سازد، اما نتیحه آن بروز اختلال در زندگی مردم است.

مدیرکل عملیات و برنامه‌های بشردوستانه بین‌المللی جمعیت هلال‌احمر ا حمر با اشاره به مغفول ماندن خشکسالی در کشور ادامه داد: پروژه ای که امروز در دستور کار قرار گرفته است می تواند سبب شود تا مسئولان کشوری نیز نگاهی جدی تر به مقوله خشکسالی بیندازند. در همین راستا جمعیت هلال احمر همکاری های خود را با سازمان های همکار بیرونی از جمله وزارت نیرو، سازمان هواشناسی و سازمان مدیریت بحران آغاز کرده تا این طرح با بررسی تمامی جوانب انجام پذیرد.

اسفندیار گفت: در راستای بهره گیری از تحقیقات علمی و به روز، از تحقیقات آکادمیک دانشگاه اصفهان نیز بهره برداری شده تا بتوان پروژه ای دقیق و علمی را در دستور کار قرار داد، از این رو در نظر است طبق برنامه ریزی انجام شده، بتوان از همه ظرفیت ها در راستای کمک به مردم استان هایی که در معرض خشکسالی قرار گرفته اند، استفاده کرد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: انتخابات 1400 محسن رضایی شورای شهر ششم نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خشکسالی هلال احمر درخواست کمک چالش بحران کمبود آب انتخابات 1400 محسن رضایی شورای شهر ششم نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری جمعیت هلال احمر بین المللی استان ها کمک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۲۲۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از مناطق سیل‌زده جنوب چه خبر ؟

به گزارش پارس نیوز ، بابک محمودی در گفت‌وگو با ایسنا درباره آخرین وضعیت اقدامات امدادی جمعیت هلال احمر برای سیل‌زدگان در سه استان سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان گفت:‌ عملیات امدادرسانی به سیل‌زدگان مناطق جنوب شرقی کشور همچان ادامه دارد. این ماموریت از ۲۷ فروردین ماه و همزمان با موج جدید بارش های شدید در جنوب شرق کشور آغاز شده است و نیروهای جمعیت هلال احمر در همان لحظات اولیه در محل حاضر شده و اقدامات خود را آغاز کردند.

وی با بیان اینکه مجموعا تا صبح امروز به ۶۵ هزار و ۵۲۳ نفر در استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان امدادرسانی شده‌است، گفت:‌بیشترین ماموریت مربوط به استان سیستان و بلوچستان بوده است. در این ماموریت در گام نخست سه اردوگاه اضطراری در مناطق سیل‌زده ایجاد و در مجموع نیز برای ۴۵۰۹ نفر شرایط اسکان اضطراری فراهم شد.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با اشاره به این که ناوگان هوایی هلال احمر در امدادرسانی به سیل‌زدگان مشارکت داشتند، گفت: با  بهره‌گیری از توان بالگردها، ۱۲۰۰ نفر از متاثرین حوادث جوی به مناطق امن منتقل شده و ۹ نفر از مصدومین سیل نیز به مراکز درمانی منتقل شدند. در مجموع ۱۴۰۰ نیروی هلال احمر در ماموریت امدادرسانی به سیل‌زدگان جنوب شرق کشور مشارکت داشتند که علاوه بر امدادرسانی، از ۳۵۰ واحد مسکونی آب را تخلیه کردند.

وی تصریح کرد: از تاریخ ۲۷ فرویدن ماه لغایت سوم اردیبهشت ماه ۴۶ سورتی پرواز برای کمک رسانی به متاثرین از حوادث جوی در جنوب شرقی کشور انجام و ۳۴ تن اقلام امدادی و زیستی برای آن‌ها ارسال شد.

محمودی ادامه داد:‌ بر همین اساس ۸۹۷ دستگاه چادر، ۸۳۹۹ تخته پتو، ۴۴۲۹ تخته موکت، ۱۰ هزار کیلوگرم نایلون پوششی، ۴۲۶ ست شستشو، ۳۹۵ ست بهداشتی، ۱۱ هزار و ۲۷۶ بسته غذایی، ۱۱ هزار و ۳۸۶ بطری آب معدنی و ۱۱ هزار و ۱۰۰ کیلوگرم برنج در میان سیل‌زدگان توزیع شده است.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با اشاره به وضعیت مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان گفت: سیل اخیر بیشترین آسیب را به سیستان و بلوچستان و مناطق جنوبی آن وارد کرده و به همین علت امدادگران جمعیت هلال احمر تا حل مشکلات مناطق سیل زده در کنار مردم حاضر خواهد بود و کمک رسانی را ادامه می دهد.

دیگر خبرها

  • از مناطق سیل‌زده جنوب چه خبر ؟
  • روزهای هفته هلال احمر نامگذاری شد
  • تصادف در گنبد ۷ مصدوم برجا گذاشت
  • اعزام اولین گروه پزشکی ایران به حج عمره
  • هلال احمر ایران رئیس کارگروه سلامت بریکس می‌شود
  • ابراز همدردی رئیس هلال احمر ایران با مردم افغانستان
  • کشف جسد جوان غرق شده در رودخانه سزار لرستان
  • پیام همدردی کولیوند در پی وقوع سیل در افغانستان
  • جسد فرد غرق شده در رودخانه سزار کشف شد
  • اعزام ۱۳ نیروی عملیاتی جمعیت هلال احمر بام ایران برای امدادرسانی در چهار حادثه