Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/سمنان سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان گفت: 6 کاروانسرای تاریخی استان سمنان کاندیدای ثبت در پرونده مجموعه کاروانسراهای راه ابریشم ایران هستند.

 حمیدرضا دوست‌محمدی 24 خردادماه با اعلام این خبر اظهار کرد: دو کاروانسرای سنگی و آجری آهوان، کاروانسرای میامی و میان‌دشت، عباس‌آباد و کاروانسرای قصر بهرام در گرمسار 6 کاروانسرایی هستند که کاندیدای ثبت در مجموعه کاروانسراهای ایران هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه 6 کاروانسرای تاریخی استان سمنان کاندیدای ثبت در پرونده مجموعه کاروانسراهای راه ابریشم ایران برای قرار گرفتن در فهرست یونسکو هستند، از این استان به عنوان دیار کاروانسراهای تاریخی نام برد و ادامه داد: بیش از 30 کاروانسرای تاریخی در استان سمنان وجود دارد.

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اضافه کرد: کاروانسرای تاریخی میان‌دشت که بزرگترین مجموعه کاروانسرایی در ایران است و در برگیرنده سه کاروانسرا است، کاروانسرای عباس‌آباد و کاروانسرای میامی سه کاروانسرایی هستند که از شهرستان میامی در این پکیج قرار گرفتند. همچنین دو کاروانسرای سنگی و آجری در آهوان سمنان و کاروانسرای قصر بهرام در جنوب گرمسار سه کاروانسرای دیگری هستند که در این لیست قرار گرفتند.

وی با اشاره به تجربه ثبت جهانی مجموعه جنگل‌های هیرکانی و قرار گرفتن جنگل‌های ابر و بخشی از جنگل های شهرستان مهدیشهر در آن تصریح کرد: امیدواریم با ثبت جهانی کاروانسراها برای دومین بار آثاری از این استان در شمار آثار ثبت جهانی قرار بگیرد.

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان ابراز امیدواری کرد: با ثبت جهانی کاروانسراهای ایران، برای دومین بار آثاری از این استان در شمار آثار ثبت جهانی قرار بگیرد.

وی با اشاره به آغاز مقدمات لازم برای ثبت جهانی کاروانسراهای این استان خاطرنشان کرد: مستند کاروانسراهای تاریخی ایران در استان سمنان در حال تصویربرداری است.

دوست‌محمدی تصریح کرد: این مستند با هدف جریان‌سازی تبلیغاتی و رسانه‌ای برای ثبت جهانی پرونده کاروانسراها در فهرست یونسکو در حال تولید است.

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان افزود: این گروه مستندساز تا کنون از کاروانسرای تاریخی میان‌دشت میامی که بزرگ‌ترین مجموعه کاروانسرایی در ایران است و دربرگیرنده سه کاروانسرا است، کاروانسرای میامی و کاروانسرای سنگی و آجری آهوان در سمنان تصویربرداری کرده و در روزهای آینده کار مستندسازی کاروانسرای ده‌نمک و قصر بهرام را انجام می‌دهند.

دوست‌محمدی ساخت این مستند را در معرفی آثار شاخص تاریخی در سطح ملی و بین‌المللی موثر دانست و افزود: این مستند به سفارش وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در حال ساخت است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری گردشگري ثبت جهانی کاروانسرای شاه عباسی سمنان میراث فرهنگی سمنان میراث فرهنگی قصر بهرام سرپرست اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان مجموعه کاروانسراهای کاروانسرای تاریخی کاندیدای ثبت استان سمنان ثبت جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۲۳۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییرات اقلیمی بحران جدیدی برای بناهای تاریخی ایجاد کرده است

داوری  در حاشیه برگزاری سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین در سمنان گفت: شرایط آثار و بناهای تاریخی در دوره معاصر با توجه به تغییرات اقلیمی نسبت به دوره‌های تاریخی گذشته دچار بحران‌های گوناگونی شده است.

وی با بیان اینکه رسیدگی به بحث فرونشست‌ها در آثار و بناهای تاریخی از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است، اضافه کرد: تغییرات اقلیمی و بحران‌های طبیعی مانند پدیده فرونشست‌ بناهای تاریخی را با موضوعی تخریب‌کننده‌ مواجه کرده است، بنابراین عزمی راسخ و جدی لازم است تا از بناها با افزایش تاب‌آوری و استحکام‌بخشی، در برابر تهدیدهای طبیعی محافظت کرد.

وی با اشاره به برگزاری سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین، گفت: این سمینار رویکری در مسیر تحقق وظیفه ذاتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در سال ۱۴۰۳ برای رسیدگی به موضوع فرونشست‌ها بود.

باشگاه خبرنگاران جوان سمنان سمنان

دیگر خبرها

  • تغییرات اقلیمی بحران جدیدی برای بناهای تاریخی ایجاد کرده است
  • استفاده از اعتبارات سفر رئیس‌جمهور برای تجهیز و تکمیل امکانات هلال‌احمر
  • ورزشی‌های پنجم اردیبهشت ماه در استان سمنان
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • حمید سهیلی سرباز سینما بود/ راش‌هایی که اسناد تاریخی مهمی هستند
  • حمید سهیلی خود را سرباز سینما می‌دانست/ آثار سهیلی اسناد تاریخی معتبری است
  • ورزشی‌های چهارم اردیبهشت ماه در استان سمنان
  • اقدامات فرهنگی برای پیشگیری از اعتیاد در اولویت باشد
  • ۹ گزینه داخلی و خارجی کاندیدای سرمربیگری بسکتبال ایران