Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا،  سعید خطیب‌زاده  صبح امروز در نشست خبری با خبرنگاران، با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری گفت: این انتخابات بسیار مهم است و سرنوشت ایران را در عرصه مدیریت کلان کشور رقم می‌زند. مردم ایران در بزنگاه‌های تاریخی خوش درخشیدند و حضور موثری داشتند و کلام آخر را زدند. تمام تغییرات در قدرت و در جمهوری اسلامی از طریق صندوق‌های رای بوده و اراده مردم را به منصه ظهور رساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه امیدوارم همه افراد، چه کسانی که تصمیم گرفته‌اند و چه کسانی تردید دارند، روز جمعه را به یک روز ملی دیگر در تاریخ ایران تبدیل کنند، اظهار داشت: ایران و ایرانی به دنبال منافع ملی است و روز جمعه نیز این مسئله رقم خواهد خورد.

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه با ارائه گزارشی در مورد اقدامات دستگاه دیپلماسی در مورد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: براساس قوانین، تمام ایرانیان باید برای رای دادن دسترسی داشته باشند. در همین چارچوب، انتخابات ریاست جمهوری علاوه بر ایران، در تمامی دنیا برگزار شده و مسئول برگزاری انتخابات در خارج از کشور براساس قانون، وزارت امور خارجه است.

 سه و نیم میلیون واجد شرایط رای دادن در خارج از کشور داریم

خطیب‌زاده با اشاره به تشکیل ستاد انتخاباتی در معاونت کنسولی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: این فرایند از ۶ ماه قبل آغاز شد و در آذر ماه گذشته، به کلیه نمایندگی‌ها طی نامه‌ای دستورالعملی صادر کردیم و از آنها خواستیم تمامی واجدین شرایط را برای اخذ رای احصا کرده و به مرکز اعلام کنند. براساس برآوردهای غیررسمی سه میلیون و نیم نفر واجد شرایط در خارج از کشور داریم.

وی با بیان اینکه در ماه فروردین تمامی اقلامی و ملزومات احصا و برای تامین‌آن تلاش شد، گفت: تاکنون بیش از ۶۰۰ هزار برگه تعرفه به نمایندگی‌ها ارسال شده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه مدیرکل کنسولی وزارت امور خارجه با امضای وزیر امور خارجه به عنوان رییس ستاد انتخابات ریاست جمهوری در خارج از کشور تعیین شده است، ابراز داشت: به غیر از هیات‌های اجرایی در کلیه صندوق‌های رای، بیش از ۲۰۰ نفر به عنوان ناظر شورای نگهبان با هماهنگی این شورا تعیین و به نمایندگی‌ها معرفی شدند. ۲۳۴ شبعه اخذ رای در خارج از کشور کار اخذ رای را انجام می‌دهند.

 امکان برگزاری انتخابات در کانادا را نداریم

خطیب‌زاده با بیان اینکه تقریبا در تمامی کشورها صندوق رای داریم، عنوان کرد: در سه کشور این مسئله میسر نشده است که مهمترین آن، کانادا است. این کشور در دوره قبل نیز همکاری لازم را نداشت. نمایندگی ایران در نیویورک با همتای خود در این رابطه رایزنی کرده و نامه رسمی نیز داده شده ولی دولت کانادا از همکاری امتناع کرده است بنابراین امکان برگزاری انتخابات در کانادا را نداریم .

وی با انتقاد از رویکرد دولت کانادا یادآور شد:  این مسئله نشان می‌دهد دولت کانادا نه تنها مسئله انتخابات و... همکاری نداشته و نگاه دوگانه دارد بلکه در راه حقوق شهروندان ایرانی نیز سنگ‌اندازی می‌کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه در ۲۴ ایالت آمریکا صندوق رای تعبیه شده است، در عین حال گفت: دولت ایران تلاش کرده که زمینه رای دادن ایرانیان مقیم کانادا را فراهم کند لذا در نقاط مرزی تلاش شده صندوق‌های رای قطعی شود.

این دیپلمات ارشد با بیان اینکه یکی از پرتلاش‌ترین دوره‌ها برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در خارج از کشور در این دوره بوده است، گفت: بیش از ۱۶۰ ویزای خبرنگاری با هماهنگی وزارت ارشاد صادر شده است. ستاد اطلاع‌رسانی در وزارت امور خارجه نیز شکل گرفته است. همه مقدمات فراهم شده و امیدواریم انتخابات پرشوری نیز شاهد باشیم.

خطیب‌زاده با اشاره به تحولات حوزه دیپلماسی و سیاست خارجی کشور در یک هفته گذشته اظهار داشت: چهارشنبه دو هفته گذشته کمیسیون مشترک برجام برگزار شد و هیات‌ها به کشور بازگشتند. در این مدت وزرای امور خارجه ایران و انگلیس نیز به صورت تلفنی رایزنی کردند.

 سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: همچنین نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور افغانستان به تهران آمده و با وزیر امور خارجه و نماینده ایران دیدار کردند. همان روز نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور یمن در تهران با وزیر و مقامات وزارت امور خارجه رایزنی کردند. 

 وی با اشاره به سفر هفته گذشته خود به عراق اظهار کرد: در این سفر علاوه بر دیدار با مقامات رسمی و غیررسمی عراقی، با مقامات و شخصیت‌های فرهنگی و غیردولتی نیز دیدار کردم تا زمینه مردمی، فرهنگی، رسانه‌ای برای روابط چند لایه دو کشور فراهم شود. 

سخنگوی وزارت امور خارجه به ادامه نشست کمیسیون مشترک برجام در وین یادآورشد: این هفته همچنین علی اصغر خاجی دستیار وزیر امور خارجه در عمان دیدارهایی انجام می‌دهند. 

خطیب‌زاده درباره ادامه حضور نظامی ترکیه در شمال عراق خاطرنشان کرد: موضع همیشگی ما احترام به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی کشورها است. دولت عراق در این باره نظرات خود را به صراحت بیان کرده و تمام توان لازم را برای رفع تهدیدات را دارد. البته نگرانی‌های دولت ترکیه نیز باید رفع شود. ما با بغداد و آنکارا در رایزنی‌های مفصلی هستیم. این مسئله دارای ظرایف فراوانی است و نگرانی‌های دو کشور باید در یک بسته رفع شود. 

وی درباره بیانیه گروه هفت درباره توان موشکی ایران ابراز داشت: تفاسیری که از قطعنامه ۲۲۳۱ می‌شود، هم خیلی بعید است و هم بسیار نادرست. هیچ کجای این قطعنامه برنامه‌های موشکی ایران را محدود نکرده است. این تفاسیر به کسر اعتبار مدعیان منجر می‌شود. بهتر است سران این کشورها به تعهدات زمین مانده خود عمل کرده و به دخالتهای خود در امور کشورها پایان دهند.

 سیاست‌های رژیم اشغالگر قدس با رفتن افراد تفاوت نمی کند

رییس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه در مورد کنار رفتن نتانیاهو بیان کرد: برجام‌ستیزان به این یکی، دو نفر منفور نظام بین‌الملل محدود نمی‌شوند. فکر نمی‌کنم سیاست‌های رژیم اشغالگر قدس با رفتن این و آن تفاوت کند. تمامی بدخواهان ایران رفته و ایران سرافزار می‌ایستد. 

خطیب‌زاده درباره آخرین مذکرات وین یادآور شد: آنچه در وین در حال انجام است، کمیسیون فصلی برجام برای بازگشت آمریکا به تعهداتش است. آنچه در وین در حال انجام است، به بن بست نرسیده و گفت‌وگوها درباره برخی ظرایف فنی، سیاسی و اجرایی در حال انجام است. من فکر می‌کنم زود است برای نتایج آنها گفت‌وگو کنیم. 

وی با تاکید بر اینکه این دور بعید است دور آخر باشد، عنوان کرد: آمریکا باید تصمیم خود را بگیرد و بداند در موضع برابر میان ایران و گروه ۱+۴ وجود ندارد. آنها بدانند طرف خاطی و نقض کننده برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ است. باید تضمین‌های لازم را برای عدم تکرار اتفاقات دوران ترامپ بدهد.

 مذاکرات وین ربطی به نتایح انتخابات و تحولات داخلی ایران ندارد

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که آیا طرف‌های مذاکره‌کننده در وین منتظر نتایج انتخابات هستند، گفت: آنچه در وین در حال انجام است، ربطی به انتخابات و تحولات داخلی ایران ندارد. گفت‌وگوها نیز فرسایشی نشده و فکر می‌کنم زمان برای موضوعات باقی مانده کم است. باید در مورد این موضوعات تصمیم سیاسی در پایتخت‌ها گرفته شود، که اگر گرفته شود، بازگشت به برجام ممکن است. 

خطیب‌زاده در مذاکرات وین و توافق ایران و آژانس اظهار داشت: توافق ما فنی است و از زمان اجرایی شدن مصوبه مجلس، دسترسی فراپادمانی به آنها ندادیم. اینکه در یک ماه به نتیجه برسیم، بدبین نیستم. اگر هم نرسیدیم، در مورد ادامه شرایط و پاک کردن یا نکردن دوربین‌ها تصمیم داخلی است. البته نباید قضاوت کرد. ان‌شاالله گفت‌وگوها با تضمین منافع ایران به نتیجه برسد. 

وی در مورد مذاکرات ایران و عربستان تصریح کرد: همواره از گفت‌وگو با همسایگان خودمان استقبال کردیم و عربستان نیز از این امر مستثنی نیست. در سال‌های گذشته که ریاض علاقه‌ای برای گفت‌وگو نداشت، تکرار می‌کردیم بهترین راه برای حل و فضل موضوعات گفت‌وگو است. در موضوعات دوجانبه، منطقه و بین‌المللی در سطح قابل توجهی موضوعات را جلو بردیم. 

خبرنگاری پرسید که آیا تحریم‌های نفتی از مسائل باقی مانده در برجام است که رییس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه پاسخ داد: تمامی تحریم‌های بخشی درباره رفع آنها توافق شده است. 

خطیب‌زاده در مورد سفرش به عراق و گسترش همکاری‌های رسانه‌ای و دیپلماتیک خاطرنشان کرد: در گفت‌وگوهای من و دوستان در عراق، درخصوص مسائل مختلفی صحبت شد. در مورد مسائل مورد پیگیری مانند راه‌آهن بصره و شلمچه، روادید و... گفت‌وگوهای خوبی انجام شد. در مورد مراودات مردمی همکاری‌های خوبی انجام شده ولی جای گسترش بیشتری وجود دارد. 

وی با بیان اینکه یکی از ویژگی‌های روابط ایران و عراق، درهم‌تنیدگی مراودات مردمی است، ابراز داشت: در مورد تبادلات فرهنگی، هنری و رسانه‌ای نیازمند کاری بیشتری داریم که امیدواریم با سفر وزیر فرهنگ عراق به ایران و ... در مورد آنها توافقات بیشتری داشته باشیم. مانعی برای گسترش روابط نمی‌بینیم. ضمن اینکه مانعی نداریم ولی باید ترغیب‌ها هم ایجاد شود. 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره خرید نفت ایران پس از رفع تحریم‌ها بیان کرد: در دوران تحریم‌های حداکثری شکست‌خورده آمریکا هدف اصلی صنعت نفت بازپس‌گیری سهم ایران در بازار نفت بود. طی همین یک سال اخیر، بخشی از این سهم پس گرفتیم. گفت‌وگوها همواره انجام شده و در لایه‌های مختلف انجام شده است.

کد خبر 607449 برچسب‌ها سعید خطیب زاده انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سعید خطیب زاده انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم سخنگوی وزارت امور خارجه انتخابات ریاست جمهوری برگزاری انتخابات حال انجام خارج از کشور خطیب زاده رسانه ای رسانه ای گفت وگوها تحریم ها انجام شد گفت وگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۲۳۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیانیه وزارت امور خارجه به مناسبت فرارسیدن سالروز واقعه طبس

به گزارش حوزه سیاست واقتصاد خبرگزاری تقریب، در بیانیه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی که روز چهارشنبه پنجم اردیبهشت ۱۴۰۳ انتشار یافته، آمده است: چهل و چهار سال از شکست آمریکا در تعرض و تجاوز متخلفانه نیروهای ویژه رزمی این کشور علیه حاکمیت و تمامیت سرزمینی جمهوری اسلامی ایران در عملیات طبس در روز پنجم اردیبهشت ۱۳۵۹ سپری شده است. با وجود این، همچنان شاهد رفتارهای لجوجانه این کشور در تداوم رویکرد محاسباتی غلط در تعامل با دولت جمهوری اسلامی ایران و ملت بزرگ ایران هستیم.

«اِعمال تحریم‌های ظالمانه و فشار حداکثری آمریکا در ابعاد مختلف از جمله سیاسی، اقتصادی و تبلیغاتی برای ضربه زدن به ثبات و امنیت و اخلال در روند توسعه، پیشرفت و آبادانی ایران ادامه دارد.»

وزارت امور خارجه در این بیانیه افزود: علاوه بر آن، جهان اسلام به خصوص منطقه غرب آسیا نیز در معرض تداوم رویکرد مداخله جویانه آمریکا منبعث از حمایت بی چون و چرای این کشور از جنایات سبوعانه رژیم صهیونیستی اسرائیل قرار دارد. دولتمردان آمریکایی با ادعای به ارمغان آوردن آزادی و دموکراسی و سردادن شعار دروغین دفاع از حقوق بشر، در امور کشورهای مستقل دخالت می‌کنند.

در بیانیه وزارت امور خارجه تاکید شده است: مقامات دولت آمریکا با پذیرش ننگ ابدی حمایت از نسل‌کُشی و جنایات جنگی رژیم صهیونیستی علیه کودکان معصوم و زنان و مردم مظلوم فلسطین در طول بیش از دویست روز گذشته، اصرار دارند که تمام منافع ملی و حیثیت و اعتبار شهروندان آمریکایی را در خدمت این رژیم کودک‌کُش قربانی کنند.

«کار به جایی رسیده که در آمریکای مدعی رهبری آزادی و دموکراسی در جهان، تجمعات اعتراضی اساتید و دانشجویان و وجدان‌های بیدار مردم آمریکا در حمایت از مردم فلسطین و محکومیت رژیم نژادپرست اسرائیل، به شدت سرکوب می‌شود و معترضان به سیاست اشتباه آمریکا از حق آزادی بیان و تجمع منع و از ادامه تحصیل محروم می‌گردند.»

همچنین در بیانیه وزارت امور خارجه آمده است: رسوایی و بی‌آبرویی امروز آمریکا در مسئله فلسطین کمتر از شکست نیروهای دلتا در طبس نیست؛ چنان که دویست روز پس از کشتار غیرنظامیان و مردم بیگناه فلسطین، انتشار تصاویر کشف گورهای دسته جمعی در بیمارستان‌های نوار غزه، موجب انزجار هرچه بیشتر افکار عمومی دنیا از رژیم اسرائیل و حامی اصلی آن یعنی دولت ایالات متحده شده است.

در بیانیه وزارت امور خارجه تصریح شده است: این در حالیست که آمریکا برای چهارمین بار قطعنامه‌های پیشنهادی در شورای امنیت را که خواستار آتش بس فوری در غزه بودند، وتو کرده و مانع از پایان جنایات جنگی، نسل‌کُشی و پاکسازی نژادی در نوار غزه می شود.

«در حادثه شکست تاریخی حمله نظامی آمریکا در طبس، دست قدرت و مدد الهی، یگان نظامی متجاوز آمریکا را زمین‌گیر کرد.در سالگرد این واقعه تاریخی نیز، قوای مسلح جمهوری اسلامی ایران با صلابت در عملیات وعده صادق، پاسخ محکم و بازدارنده‌ای را در چارچوب اصول پذیرفته شده حقوق بین‌الملل بویژه حق دفاع مشروع داده‌اند.»

وزارت امور خارجه در این بیانیه افزود: این اقدام، هشدار قاطعی به حامیان شناخته شده رژیم متجاوز صهیونیستی بود، تا به صلابت و استواری ایران در انجام اقدام متقابل آگاهی یابند.سالگرد شکست مفتضحانه آمریکا در طبس فرصت مغتنمی است تا از دلاورمردی و شجاعت نیروهای مؤمن و مقتدر مسلح و امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران که طی سال‌های پر فراز و نشیب با خنثی کردن توطئه‌های مختلف دشمنان و کوتاه کردن دست متجاوزان، ضامن اقتدار و امنیت جمهوری اسلامی ایران هستند، قددرانی نماییم.

«خدمتگزاران نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در دستگاه دیپلماسی تحت هدایت هوشمندانه رهبر حکیم انقلاب اسلامی دوشادوش دیگر سربازان ایران عزیز در میدان‌های مختلف دفاع از حاکمیت ملی، تمامیت سرزمینی و منافع ملی جمهوری اسلامی ایران، با سرلوحه قرار دادن اصل عزت، حکمت و مصلحت، در مسیر تحقق پیشرفت و توسعه همه جانبه ایران عزیز گام برمی‌دارند.»

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مدد الهی نظامیان متجاوز آمریکا را در طبس زمین‌گیر کرد
  • بیانیه وزارت امور خارجه به مناسبت فرارسیدن سالروز واقعه طبس
  • روزنامه‌نگاری که دیپلمات نبود
  • وزارت خارجه قطر: دلیلی برای تعطیلی دفتر حماس در دوحه وجود ندارد
  • شماری از مهاجران افغان از ایران خارج شدند
  • واکنش رضا نصری به اظهارات شبهه برانگیز کریمی‌قدوسی
  • واکنش نصری به اظهارات شبهه برانگیز کریمی‌قدوسی
  • سخنگوی وزارت خارجه: موضوع استفاده از سلاح هسته‌ای هیچ جایگاهی در دکترین هسته‌ای و دفاعی کشور ندارد
  • ارتباط مستمر با سفیر سوئیس برای تبادل پیام با آمریکا
  • پاسخ موشکی ایران قانونی و مشروع بود