Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@17:10:58 GMT

کرونا سلامت روان مردان را تحت تاثیر قرار داده است

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۲۴۲۷۹

کرونا سلامت روان مردان را تحت تاثیر قرار داده است

نرگس باباخانی روز دوشنبه به مناسبت هفته بین المللی سلامت مردان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: حدود یک سال و نیم اخیر با توجه به پاندمی کووید ۱۹ و شدت گرفتن ابتلا، مرگ و میر و مشکلات سلامت مردان نسبت به زنان، این موضوع در صدر مسایل مطرح شده در هفته جهانی سلامت مردان قرار گرفته و شعار این هفته «سلامت روانی مردان در پاندمی کووید ۱۹» با تاکید بر مردان جوان، شاغل و بیکار شده به علت کووید در نظر گرفته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: قرنطینه‌های اجرا شده در این دوره، تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها، آموزش‌های غیرحضوری و مجازی در منزل و نداشتن تعامل اجتماعی، بهداشت روان نوجوانان و جوانان به خصوص پسران را که قبل از دوران کووید زمان بیشتری را در خارج از خانه سپری می‌کردند، تحت تاثیر قرار داده است.

کارشناس سلامت میانسالان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه همه‌گیری بیماری کرونا دوره نوجوانی را سخت کرده است اضافه کرد: با لغو رویدادهای اجتماعی، بسیاری از نوجوانان و جوانان نه تنها برخی از مهمترین لحظات زندگی خود را از دست دادند، بلکه از فعالیت‌های روزمره نظیر گپ و گفت با دوستان و شرکت در کلاس‌های درس هم دور افتادند.

باباخانی ادامه داد: بسته شدن مدارس و دانشگاه‌ها، شیوه‌های امتحان و تکرار خبرهای هشدار آمیز باعث احساس اضطراب آنان شده همچنین فرصت ارتباط با دوستان و همکلاسی‌ها و رفت و آمدهایی که باعث کاهش فشار روانی می شود، از دانش آموزان گرفته شده است.

وی افزود: از دست دادن سرگرمی‌ها یا رقابت های ورزشی، اقناع کننده نبودن آموزش های آنلاین برای نوجوانان، رواج آسیب‌های فضای مجازی به دلیل رواج آموزش‌های الکترونیک، از دست دادن شغل و پایین آمدن سطح درآمد مردان و بروز بحران‌های اقتصادی، مشکلات روانی و افسردگی، تاثیر منفی بر روی این قشر گذاشته است.

کارشناس سلامت میانسالان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: بیکاری افراد بالای ۳۰ سال، محدودیت مالی ناشی از کمبود منبع درآمد و نداشتن ایمنی شغلی سبب افزایش استرس در بین مردان و تاثیر منفی بر روی سلامت روان آنها شده است.

باباخانی بیان کرد: ترویج فعالیت بدنی از قبیل پیاده‌روی، دویدن و دوچرخه‌سواری برای مردان جوان در پیشگیری از تبعات روانی ناشی از شرایط قرنطینه کمک کننده است.

وی ادامه داد: علاوه بر مشکلات روانی و استرس‌های ناشی از کرونا باید موارد ابتلا و مرگ و میر ناشی از این ویروس را در مردان مورد توجه قرار داد گرچه همه افراد جامعه از کوچک تا بزرگ و زن و مرد در معرض خطر ویروس کرونا و عواقب آن هستند، اما سن و جنس به عنوان ۲ فاکتور مهم در ابتلا یا شدت علایم تاثیرگذار است.

کارشناس سلامت میانسالان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: ابتلا به کرونا و مرگ ناشی از ابتلا به این ویروس در افراد میانسال و مسن شدیدتر است همچنین تاکنون موارد آلودگی و شدت ابتلا و مرگ و میر در مردان بیشتر از زنان بوده و این افراد نیازمند مراقبت و توجه بیشتر هستند.

باباخانی مهمترین عوامل افزایش ابتلا مردان به کووید ۱۹ را ویژگی‌های بیولوژیک آنان، مسئولیت اجتماعی و شغلی، مسئولیت خانوادگی، مسائل فرهنگی، بالا بودن میزان بیماری مزمن در مردان، رفتارهای ناسالم و بالا بودن آمار مصرف دخانیات در مردان نسبت به زنان دانست.

وی با بیان اینکه ویژگی‌های بیولوژیک مردان آنان را در برابر کووید۱۹ آسیب پذیرتر از زنان کرده است گفت: مردان به عنوان نان‌آور خانواده به علت تماس‌ بیشتر با محیط خارج از خانه نسبت به سایر اعضای خانواده در معرض خطر بیشتری قرار دارند با این توصیف کارکنان خدمات بهداشتی و درمانی، کفن و دفن، آزمایشگاه‌های تشخیص طبی، همه نوع وسایل حمل و نقل عمومی و جمع آوری زباله، پسماند و فاضلاب بیشتر در معرض ابتلا به کرونا هستند.

کارشناس سلامت میانسالان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: یکی از مهم‌ترین چالش‌ها، باور غلط مردان مبنی بر برتر و قوی‌تر بودن نسبت به زنان و در نتیجه مغفول ماندن تمرکز بر سلامت خودشان است و این باور نادرست سبب مراجعه کمتر مردان به مراکز درمانی، تن ندادن به انجام آزمایش، کم توجهی به اصول بهداشتی نظیر شستشوی مکرر دست‌ها، استفاده از ماسک و دستکش شده است.

باباخانی افزود: بیماری‌های مزمن در مردان بیشتر از زنان بوده و بیماری‌های مهمی مانند بیماری قلبی عروقی، فشارخون بالا، دیابت، بیماری عروق قلب و بیماری عروق مغز به عنوان عوامل مهم مرگ و میر به ویژه در گروه سنی میانسال و سالمند در مردان نقش بسیار پررنگتری نسبت به زنان دارند.

وی اضافه کرد: بروز، شیوع و مرگ و میر ناشی از بیماری های مزمن در مردان به طور قابل توجهی بیشتر از زنان است این در حالیست که یکی از عوامل خطر بسیار مهم در شدت ابتلا مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹، ابتلا به بیماری‌های زمینه‌ای است.

کارشناس سلامت میانسالان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: آثار ناگوار و مخرب تغذیه ناسالم و بی‌تحرکی بر سلامتی نیز می‌تواند منجر به عواقب ناخوشایندی مانند سکته قلبی و مغزی، دیابت، فشارخون بالا، چاقی، چربی خون بالا، کبد چرب، افسردگی و کاهش قوای عضلانی شود.

باباخانی گفت: تغذیه ناسالم، فعالیت بدنی ناکافی و چاقی از دلایل مهم بیماری‌های غیر واگیر هستند که مردان را در معرض خطر ابتلا به کووید  ۱۹ و مقاومت پایین در مقابله با آن قرار می دهند بنابراین لازم است مردان برای محافظت از خود در مقابل کرونا و سایر عوارض بیماری‌های غیرواگیر به رفتارهای ناسالم خود در دوره شیوع کرونا پایان دهند.

وی تاکید کرد:  یک برنامه غذایی کامل و صحیح به تقویت سیستم دفاعی کمک می‌کند همچنین در زمان فاصله‌گذاری اجتماعی پرهیز از زندگی بی‌تحرک و فعالیت بدنی کافی در مردان از اهمیت زیادی برخوردار است از سوی دیگر، فعالیت بدنی با شدت متوسط، ایمنی بدن را در مقابل بیماری کرونا بالا برده و در کاهش استرس‌های ناشی از این بیماری مهلک موثر است.

کارشناس سلامت میانسالان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با عنوان اینکه مصرف دخانیات در مردان بسیار بیشتر از زنان است اظهار داشت: داشتن سابقه مصرف دخانیات موجب تشدید بیماری هنگام ابتلا به کرونا می شود چرا که دود ناشی از دخانیات مانع از رسیدن اکسیژن به ریه‌ها شده و به دلیل آسیب دیدگی و عملکرد نامناسب ریه‌ها در استعمال کنندگان مواد دخانی، این افراد با شدت و وخامت بیشتری تحت تاثیر این ویروس قرار می گیرند.

هفته بین المللی سلامت مردان از ۱۴ تا ۲۰ ژوئن به صورت پویش‌های آگاهی‌رسانی با پوشیدن لباس آبی و با استفاده از روبان آبی به عنوان سمبل «سرطان پروستات» برگزار می شود و در این پویش دیگر بیماری‌های شایع مردان از جمله دیابت، استئوپروز، سلامت خانواده، سلامت و حوادث شغلی، خودکشی و خشونت در مردان مورد توجه قرار می گیرد.

برچسب‌ها دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان کرونا ویروس کرونا همدان سلامت روان بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان کرونا ویروس کرونا دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان کرونا ویروس کرونا همدان سلامت روان بهداشت و سلامت بیشتر از زنان نسبت به زنان فعالیت بدنی سلامت مردان سلامت روان مرگ و میر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۲۴۲۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟

به گزارش خبرآنلاین، مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت گفت: مهم‌ترین استاندارد برای اعلام میزان اختلالات روان در جامعه، پیمایش ملی سلامت روان است.

مهر در خبری نوشت: حامد مصلحی افزود: مهم‌ترین استاندارد ما پیمایش ملی سلامت روان است که ۱۰ سال یکبار بررسی می‌شود که پژوهش بسیار سنگین و پُر هزینه‌ای است که با نمونه گیری گسترده در کشور در سال ۱۴۰۱ به نتیجه رسیده و سال ۱۴۰۲ تحلیل داده‌های آن انجام شده است.

وی در پاسخ به این سوال که نتایج پیمایش ملی سلامت روان چه زمانی منتشر می‌شود، گفت: ما امیدواریم که بتوانیم این پژوهش را اوایل تابستان به نتیجه قطعی برسانیم و چون انتشار بین المللی خواهد داشت در کشور هم اعلام خواهیم کرد و با انتشار آن می‌توانیم آمار دقیق افسردگی و دیگر اختلالات روانی را به طور رسمی اعلام کنیم.

مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت افزود: آنچه را اکنون به طور قطعی می‌توان عنوان کرد این است که بار بیماری افسردگی به تنهایی دومین رتبه را در بار بیماری‌های بعد از بیماری‌های اسکلتی عضلانی در کشور دارد و وقتی بار بیماری افسردگی با اختلالات اضطرابی که در رتبه ششم بار بیماری‌های کشور است، جمع شود؛ این دو بیماری در مجموع بار بیماری‌های روانی را در کشور به خود اختصاص می‌دهند که این موضوع نیاز به یک تمرکز ویژه دارد.

مصلحی با بیان اینکه وضعیت‌های جهانی بر اساس مرزهای جغرافیایی و سیاسی تقسیم نمی‌شوند بلکه بر اساس فرهنگ‌ها تقسیم می‌شوند، افزود: به طور مثال در خصوص آسیب روزافزون و بسیار جدی مثل مساله خودکشی در همه کشورهای جهان از جمله کشور ما در حال افزایش است، اما به کشورهای اسلامی که می‌رسد ناگهان می‌بینیم که یک اختلاف معناداری در میزانش هست، رشدش شبیه هم است، اما اگر آنجا ۱۶ در صد هزار است اینجا حدود ۶ تا ۷ در صد هزار نفر است و علتش این است که اینجا باورهای مذهبی و عقاید دینی به عنوان عامل محافظت کننده‌ای است که ممکن است فرد آرزوی پایان زندگی کند، اما اقدام را به تأخیر می‌اندازد. در منطقه ما گزارش‌ها به نحوی است که به طور جدی ما را مستثنی از کل دنیا نمی‌کند.

وی ادامه داد: وضعیت سلامت روان ما مثل سایر کشورهای دنیا نیاز به مداخله و ورود جدی دارد، اما در عین حال باید با شاخص‌های یکسانی کشورها را با هم مقایسه کرد، چراکه ممکن است گزارشی بر اساس ملاک‌های سبک زندگی و کیفیت زندگی باشد که این یک عددی در می‌آید که باید با کشورهای دیگر مقایسه کرد، اما ممکن است گزارشی مثل پیمایش ملی سلامت روان بر اساس اختلالات متعدد و اختلالات خفیف و شدید و متوسط باشد که داده‌های جهانی دقیقاً مبتنی بر این سنجه نیست، بنابراین برای آنکه ما وضعیت را به درستی بفهمیم نیاز داریم که وضعیت کشورمان را با یک مقیاس واحدی با کشورهای مختلف دنیا بفهمیم به همین خاطر ما باید گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت را مورد تاکید بیشتری قرار دهیم.

مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که مسئولان کشور ما به خصوص مسئولان وزارت بهداشت باید در خصوص سلامت روان جامعه و افراد اهتمام کامل داشته باشند، گفت: در چهار سطح باید از عوامل خطر سلامت روانی اجتماعی جلوگیری کرد؛ اول، سطح حاکمیتی با توزیع متوازن ثروت و رفع تبعیض‌ها؛ دوم، سطح مردمی با مشارکت فعال در جلوگیری از عوامل خطر؛ سوم، در سطح خانواده با آموزش مهارت‌های زندگی و فرزند پروری و چهارم، سطح فردی با انتخاب‌های بازدارنده به جای انتخاب‌های پرخطر است.

مصلحی با بیان اینکه توجه به سلامت روان با تحت پوشش بیمه قرار دادن خدمات این حوزه در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد، افزود: برای نخستین بار یک روز از هفته سلامت، با هدف توجه دادن جامعه و مسئولان به اهمیت سلامت روان به نام «سلامت خانواده؛ سلامت روانی و اجتماعی» نامگذاری شد.

وی با بیان اینکه افزایش تعداد مراکز سراج به منظور افزایش دسترسی افراد به خدمات سلامت روان از جمله مهم‌ترین برنامه‌های وزارت بهداشت است، گفت: اعتبارات حوزه سلامت روان به ۵ برابر افزایش پیدا کرد ما برنامه‌ای به عنوان سراج (سلامت روانی اجتماعی) داشتیم، مراکزی که خدمات رایگان سلامت روانی اجتماعی طولانی مدتی را ارائه می‌دهند، این مراکز در گذشته ۲۳ مرکز بود در ۶ ماه گذشته ما تعهد ایجاد ۱۰۰ مرکز را از وزارت بهداشت داشتیم که تا الان تا ۳ برابر افزایش پیدا کرده و تا ماه‌های آینده به ۱۰۰ مرکز افزایش می‌یابد.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899387

دیگر خبرها

  • بیشترین موارد ابتلا به مالاریا در سیستان‌و بلوچستان بوده‌است
  • حسگر تشخیص زودهنگام سرطان سینه طراحی شد
  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است
  • منشاء بسیاری از بیماری‌های جسمی را در روان خود پیدا کنید