Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی از موافقت ستاد ملی کرونا با پرداخت وام ودیعه مسکن به مستاجران واجد شرایط خبر داد و گفت: تمامی قراردادهای اجاره، امسال نیز تمدید خواهد شد.

بسته سیاسی دولت با هدف تنظیم‌گری بازار اجاره و جلوگیری از جابجایی مستاجران تابستان سال گذشته به ستاد مبارز با کرونا تقدیم شد که با تصویب پیشنهادات وزارت راه و شهرسازی در این ستاد، تاثیر مثبتی در افت قیمت‌ها در بازار اجاره و جلوگیری از جابجایی مستاجران داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تابستان سال گذشته برای «موجران» و «مستاجران» با سال‌های قبل تفاوت چشمگیری داشت. بهانه این تغییر بزرگ و کارساز هم انتشار ویروس کرونا بود که منجر به تدبیر دولت برای بخش اجاره با هدف کاهش زنجیره انتقال ویروس ناشی از جابجایی‌ها و اسباب کشی مستاجران است که اتفاقا روی وضعیت قیمت‌ها هم تاثیر گذاشته است.

بر اساس مصوبه دولت که با هدف تنظیم‌گری بازار اجاره در ستاد مقابله با کرونا تصویب و در سراسر کشور لازم‌الاجرا شد، سال گذشته (۹۹) موجران نمی‌توانستند مستاجران خود را «جواب» کنند و به جای آن باید قرارداد اجاره با نرخ‌های مصوب را تمدید می کردند. وام ودیعه مسکن نیز به ارزش ۵۰ میلیون تومان برای تهرانی ها تصویب شد تا قدرت موجران را برای پرداخت سقف تعیین شده اجاره افزایش دهد.

امسال نیز بسته حمایتی مستاجران با افزایش ارزش وام ودیعه مسکن در ستاد مبارزه با کرونا تصویب شد و سقف تعیین اجاره بها نیز به همان میزان سال گذشته تعیین شده است.

«محمود محمودزاده» امروز در خصوص مصوبات روز گذشته ستاد ملی کرونا در خصوص بسته حمایتی از مستاجران به خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: ستاد ملی مبارزه با کرونا برای امسال با پرداخت وام ودیعه مسکن موافقت کرده است. بر همین اساس برای مستاجران واجد شرایط در تهران ۷۰ میلیون تومان، برای کلانشهرهای بالای یک میلیون نفر جمعیت ۴۰ میلیون تومان و برای سایر شهرها ۲۵ میلیون تومان وام ودیعه مسکن پرداخت می‌شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: مستاجران واجد شرایط تا پایان شهریورماه امسال فرصت دارند نسبت به ثبت‌نام اقدام کنند و نظام بانکی نیز تا پایان آذرماه مکلف شده است تا تسهیلات ودیعه مسکن را به متقاضیان پرداخت کند.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی توضیح داد: مالکان امسال نیز نمی‌توانند موجران خود را جواب کنند و بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا، قراردادهای اجاره به مدت یکسال دیگر تمدید خواهد شد.

به گزارش ایرنا سال گذشته ستاد ملی کرونا با توجه به اپیدمی ویروس کووید ۱۹ در مصوبه‌ای سقف مجاز افزایش اجاره بها در تهران را ۲۵ درصد، سایر کلانشهرها ۲۰ درصد و دیگر شهرها ۱۵ درصد اعلام کرد. روز گذشته ۲۳ خردادماه ۱۴۰۰ نیز در هفتاد و دومین جلسه ستاد ملی کرونا حداکثر سقف افزایش نرخ اجاره که صاحبخانه باید افزایش دهند دقیقا به همین میزان تعیین شد.

مرداد ماه سال گذشته آغاز اعطای وام اجاره به مستاجرانی بود که واجد شرایط بودند و تا دی ماه سال گذشته نظام بانکی وام اجاره را پرداخت کرد.

/ایرنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: ستاد ملی کرونا وام ودیعه مسکن راه و شهرسازی میلیون تومان واجد شرایط سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۲۵۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انحصارزدایی از بازار اجاره نویسی با اعطای حق انتخاب به مردم

  ساماندهی بازار اجاره مسکن در قالب طرح‌های مختلف یکی از مهم‌ترین برنامه‌های دولت از سال‌های گذشته بوده است که در این زمینه از سال گذشته تا به امروز اقدامات گسترده‌ای را در دستور کار خود قرار داده است یکی از اقدامات حائز اهمیتی که از پایان سال گذشته د ر دستور کار خود قرار داده است راه اندازی سامانه  خود نویس بود که با اجرای این طرح به گفته بسیاری از کارشناسان  تا حدودی از التهاب‌های بازار اجاره مسکن که به دلیل مشاوران املاک ایجاد شده بود کاسته شده است.

بحث بالا بودن حق الزحمه مشاوران املاک در قراردادهای اجاره مسکن مشکل دیرینه مستاجران بوده است. این هزینه ها هزینه اضافی قابل توجهی را به فرآیند اجاره اضافه کرده است و یافتن مسکن مقرون به صرفه را برای افراد دشوارتر می کند.

از ۱۷ بهمن ماه سال گذشته سامانه خود نویس که توسط وزارت راه وشهرسازی طراحی شده بود راه اندازی شد و با اجرای این  سامانه تمامی مشاوران املاک به این سامانه منتقل شدند و از این تاریخ به بعد تمامی قرارداد‌های اجاره مسکن از طریق این سامانه منعقد می‌شود.

دولت از مرداد ماه سال گذشته با امکان ثبت قرارداد‌های اجاره بین موجر و مستاجر و دریافت کد رهگیری رایگان تا حدودی بخشی از التهاب‌های بازار اجاره را کاست.

با توجه به اینکه داشتن کد رهگیری،  مزایای بسیاری داشته و ماده ۱۸ قانون جهش تولید مسکن، بر نظارت بر بازار مسکن، تاکید دارد، دولت  در سال گذشته، از سامانه ثبت قرارداد اجاره مسکن srem.mrud.ir،  رونمایی کرد که افراد را در خصوص مراجعه به بنگاه برای اخذ کد رهگیری قرارداد اجاره، بی نیاز می‌کند که نحوه ورود و مراحل ثبت اطلاعات از طریق سامانه طرح‌های حمایتی مسکن و با مراجعه به قسمت ثبت قرارداد رایگان اجاره امکان پذیر است.

براساس این گزارش از ۱۷ بهمن ماه همزمان با راه اندازی سامانه خود نویس تا به امروز بیش از ۱۲۶ هزار قرارداد اجاره مسکن منعقد شده است و با راه اندازی این سامانه تمامی بساط زیرمیزی و دریافت هزینه برای کد رهگیری و همچنین دریافت هزینه‌های بیش از نرخ‌های تعرفه جمع شد.

سامانه خود نویس گامی بلند در ساماندهی مشاوران املاک

در همین رابطه هادی عباسی معاون وزیر راه وشهرسازی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه سامانه خود نویس خود یکی از مهم‌ترین اقدامات دولت در حوزه بازار مسکن بوده است که نقش بسیاری برای بهبود وضعیت بازار اجاره مسکن  ساماندهی مشاوران املاک داشته است.

به گفته وی، این سامانه از زمان راه اندازی تا به امروز دارای مشکلاتی بود که خوشبختانه این مشکلات برطرف شده از این پس ثبت تمامی قرارداد‌های اجاره  مسکن از طریق سامانه خود نویس الزامی شده است.

او می‌گوید: دریافت کد رهگیری از طریق این سامانه رایگان بوده موجران و مستاجران می‌توانند بامراجعه به این سامانه قرارداد‌های اجاره خود را  منعقد کنند و کدرهگیری دریافت کنند.

افزایش تولید مسکن راهکار نهایی در بهبود وضعیت بازار اجاره مسکن است

همچنین در همین رابطه داود بیگی نژاد نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه با راه اندازی سامانه خود نویس به هیچ عنوان مشاوران املاک جمع نمی‌شوند،گفت: هنوز به صورت کامل اطلاعات سامانه ایران املاک که امکان تمدید قرار داد وجود داشت منتقل نشده است و هنوز این سامانه دارای خلع‌های است، اما با وجود آنکه برخی عنوان می‌کنند که با راه اندازی این سامانه مشاوران املاک جمع می‌شوند را کامل رد می‌کنم.

وی ادامه داد: دولت باید برای کنترل بازار اجاره مسکن علاوه بر انجام این اقدامات برنامه ریزی برای افزایش تولید مسکن را در دستور کار خود قرار دهد تا از طریق این اقدام بتوانیم بازار اجاره مسکن را به ثبات برسانیم و تا زمانی که تولید وعرضه مسکن متناسب نباشند نمی‌توان امید داشت که بازار به آرامش می‌رسد.

او بیان کرد: همزمان با افتتاح و بهره برداری از واحد‌های نهضت ملی مسکن طی امسال می‌توان امید داشت که این بازار طی امسال به آرامش و ثبات می‌رسد.

براساس این گزارش  یکی از برنامه‌های که دولت و مجلس امسال به مرحله اجرایی خواهد رساند طرح کنترل و ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی است که از سال گذشته در مجلس به تصویب رسیده و در انتظار تصویب شورای نگهبان است که در این زمینه هم وزیر راه وشهرسازی اعلام کرده است که با اجرایی شدن این طرح به طور قطع بازار اجاره مسکن به ثبات خواهد رسید.

گفتنی است امسال به طور قطع با افزایش تولید و عرضه بخشی از واحد‌های نهضت ملی مسکن و همچنین مسکن مهر شاهد بهبود وضعیت بازار مسکن و در نهایت بازار اجاره خواهیم بود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • بازار بی سرپناه مسکن
  • بازار بی‌سرپناه مسکن
  • بازار اجاره مسکن با راه‌اندازی سامانه خودنویس انحصارزدایی می‌شود
  • بازار اجاره مسکن با راه‌اندازی سامانه خودنویس انحصار زدایی می‌شود
  • ثبت قراردادهای اجاره در سامانه خودنویس اجباری است
  • ثبت قراردادهای اجاره ملک در سامانه خودنویس اجباری شد
  • خبر خوش برای مستاجران + جزئیات مهم
  • انحصارزدایی از بازار اجاره نویسی با اعطای حق انتخاب به مردم
  • هفت برنامه برای کمک به مستاجران
  • ۷ برنامه برای کمک به مستاجران