Web Analytics Made Easy - Statcounter

 
به گزارش سیتنا، سید جواد ساداتی نژاد، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای سلامی در نشستی در کلاب هاوس از پشت پرده گرانی و کمبود مرغ گفت.
 
او از امنیت غذایی به عنوان جزئی از امنیت ملی نام برد که در اصول "سوم" و "چهل و سوم" قانون اساسی نیز به آن اشاره شده است. وی بیان کرد، اقتدار غذایی پدیده‌ای است که بسیاری از کشور‌ها تلاش دارند در آن در جهان پیشرو باشند و استیلای غذایی را در اختیار خودشان بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که ما در تامین غذای همسایه هایمان بسیار ضعیف عمل کردیم در حالی که می توانست به عنوان یک ابزار جهت نیل به برتری دیپلماتیک از آن استفاده شود. وی تحریم مرغ راس توسط آمریکا را نمونه‌ای از تحریم‌ها در حوزه غذا دانست و از پرورش مرغ آرین در کشور به عنوان اقدامی بسیار ضروری برای بر هم زدن معادلات دشمن یاد کرد.
 
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت کشاورزی در کشور ما از جایگاه خودش برخوردار نیست در حالی که مزیت نسبی کشور ما کشاورزی بوده و می‌توان اقتصاد را با کشاورزی مدیریت کرد (حتی ما را از نفت بی نیاز میکند)؛ کشاورزی در دوران تحریم نیز نقش مهم و موثر خود را نشان داد، اما ما نسبت به آن بی توجه بودیم و امروزه کشاورزی در کشور ما حقیر شده است.
 
او به مشکلات متعدد موجود در تولید مرغ اشاره کرد و گفت، وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه بسیار ضعیف عمل کرده است. وی گفت، مشکلات و چالش‌های موضوع مرغ برای ما کاملا روشن است و ما تذکرات لازم را به دولت دادیم، اما به آن توجه نشد.
 
ساداتی نژاد یکی از دلایل معضل مرغ در کشور در سال ۹۹ را عدم وحدت فرماندهی در موضوع مرغ دانست و گفت یکی از علل ایجاد مشکلات در بازار مرغ، عدم تمرکز تصمیم گیری‌های مربوط به مرغ در یک وزارتخانه بود. وی معتقد است تمام اجزا و تصمیم گیری‌ها باید در یک جا متمرکز باشد و نباید مسئولیتی در موضوع مرغ به وزارت صمت محول می‌شد.
 
ساداتی نژاد بیان کرد: ما کاری کردیم تا تمام اختیارات و مسئولیت‌ها در موضوع مرغ از "مزرعه تا سفره" یا "از صفر تا صد" در اختیار وزارت جهاد کشاورزی باشد، ستاد تنظیم بازار محصولات کشاورزی و مرغ از وزارت صمت گرفته و به وزارت جهاد کشاورزی سپرده شده است. اکنون شفاف مشخص است که تمام امور کشاورزی و تولید مرغ با وزارت جهاد کشاورزی است و در صورت بروز هر مشکلی، ما وزیر جهاد کشاورزی را احضار و از او سوال خواهیم کرد، حتی در صورت نیاز او را استیضاح می‌کنیم. اکنون دیگر وزیر جهاد کشاورزی نمی‌تواند در برابر مشکلات و ایرادات بازار محصولات کشاورزی و بخصوص بازار مرغ از پذیرش مسئولیت شانه خالی کرده و به اصطلاح بگوید "من کاره‌ای نیسیتم".
 
ساداتی نژاد یکی دیگر از مشکلات بازار مرغ را سوء مدیریت دانست و گفت که معتقد است وزارت جهاد کشاورزی از بحران بی اطلاعاتی رنج می برد و به عنوان متولی تولید هیچ سامانه اطلاعاتی ندارد که بتواند تولید مرغ را مدیریت کند، در حالی که معاون وزیر جهاد کشاورزی آمار جوجه ریزی را ۱۲۰ میلیون قطعه عنوان می‌کند، اما من با اطمینان به شما میگویم که این مقدار نیست، چرا که در رابطه با این آمار راستی آزمایی انجام نمی‌گیرد.
 
ساداتی نژاد گفت: زمانی که جوجه ریزی در مرغداری‌ها انجام می‌گیرد، مسئولیت تایید میزان جوجه ریزی بر عهده‌ی دامپزشکی است که طرف قرارداد همان مرغدار است؛ بدین معنا که حقوق خود را از مرغدار دریافت می‌کند، و بنابراین به راحتی عدد سازی و آمارسازی در میزان جوجه ریزی و تولید مرغ در کشور صورت می‌گیرد، در حالی که وقتی به موجودی مرغ در بازار نگاه می کنیم می بینیم که تولید به میزان کافی نیست و من با اطمینان میگویم که این اتفاق در کشور (آمار سازی در موضوع تولید مرغ) به وفور رخ می دهد.
 
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس به عنوان یک مثال برای تشریح سوء مدیریت تولید مرغ بیان کرد، هم اکنون یک مرغدار می‌تواند در سامانه بازارگاه وزارت جهاد کشاورزی درخواست دریافت نهاده برای ۵۰ هزار قطعه جوجه را ثبت کند، اما از آنجا که این سامانه دقیق کار نمی‌کند و امکان نظارت ندارد، مرغدار می‌تواند ۵۰ درصد از جوجه‌ها را معدوم کند و نهاده دریافتی برای آن‌ها را در بازار آزاد بفروشد و این امر را هیچ کس متوجه نمی‌شود، و من با شفافیت و قطعیت می‌گویم این اتفاق افتاده و فروش نهاده در بازار آزاد ناشی از همین امر است؛ بدین معنا که عده‌ای نهاده می‌گیرند، اما مرغ پرورش نداده و آن نهاده را در بازار آزاد به فروش میرسانند. فروش نهاده در بازار آزاد سودی به مراتب بیشتر از پرورش مرغ دارد و بنابراین افراد زیادی در سایه‌ی عدم نظارت وزارت جهاد کشاورزی چنین اقداماتی را انجام می‌دهند.
 
ساداتی نژاد در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه علیرغم تجمیع اختیارات در وزارت جهاد کشاورزی از ابتدای امسال (همزمان با ایجاد قرارگاه مرغ) تعلل در نرمال سازی شرایط بازار مرغ به چه دلیل است، گفت: متاسفانه ما هنوز مشکل تامین جوجه یکروزه داریم، بدین معنی که سال گذشته جوجه ریزی مرغ مادر به میزان کافی انجام نشد و ما امسال هنوز نتوانستیم به میزان لازم جوجه یکروزه داشته باشیم، حتی واردات تخم نطفه دار که در دستور کار قرار گرفته است نیز نمی‌تواند موثر باشد.
 
زهرا عبداللهی از دیگر خبرنگاران حاضر در این نشست، با اشاره به ارجاع پرونده متخلفین در بحران مرغ به قوه قضاییه سوال کرد که چرا نتایج این قبیل پرونده‌ها به اطلاع عموم مردم نمی رسد؟ که آقای ساداتی نژاد از نتیجه آن اظهار بی اطلاعی کرد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۲۵۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش تحقیق و تفحص از وزارت جهاد کشاورزی به قوه قضاییه ارجاع شد

به گزارش خبرنگار مهر، در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی، گزارش کمیسیون کشاورزی درباره تحقیق و تفحص از وزارت جهاد کشاورزی در خصوص عملکرد سازمان حفظ نباتات در ممانعت از تولید سموم کشاورزی داخلی و واردات نمونه خارجی آن در اجرای ماده ۲۱۲ آئین نامه داخلی مجلس در دستورکار قرار گرفت که با موافقت وکلای ملت، این گزارش به قوه قضائیه ارجاع شد.

در حال تکمیل

کد خبر 6086035 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • عوامل خسارت‌زای زنگ زرد گندم و سن غلات مزارع فارس مدیریت می‌شوند
  • گیلان، تأمین کننده جوجه یکروزه کشور 
  • وزارت جهاد کشاورزی نرخ جدید شکر را سریع‌تر اعلام کند
  • شکسته شدن رکورد جوجه ریزی سالانه مرغداری‌های شهرستان زاوه
  • بازار برنج را بدون حمایت دولت نمی‌توانیم مدیریت کنیم
  • آماده همکاری با دولت برای بازگشت آرامش به بازار برنج هستیم
  • بدون حمایت دولت نمی‌توانیم بازار برنج را مدیریت کنیم
  • بررسی دلیل کمبود و گرانی دارو در دستور کار نمایندگان قرار گرفت
  • بررسی کمبود و گرانی دارو در مجلس/اسامی متاخران جلسه
  • گزارش تحقیق و تفحص از وزارت جهاد کشاورزی به قوه قضاییه ارجاع شد