Web Analytics Made Easy - Statcounter

همایون دارابی؛ کارشناس بورس و بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ایسکانیوز در خصوص وضعیت فعلی بازار بورس و تاثیر انتخابات بر آن گفت: در حال حاضر ایام انتخابات ریاست جمهوری است و این انتخابات به دلیل اینکه اکثر مدیران بانک ها، شرکت‌های سرمایه گذاری وهلدینگ ها و به طور کل تیم اقتصادی تغییر کنند، بسیار مهم است به همین دلیل شرایط حاکم بر بازار، شرایط انتظار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: عواملی چون بالا بودن نرخ بهره بانکی، مشکلات بخش تولید، ناپایداری بخش ارز و قیمت گذاری‌های دستوری و ... سبب شده تا وضعیت بازار دچار اختلال و ضعف بزرگی بر آن حاکم شود. معامله‌گران منتظر نتیجه انتخابات زیاست جمهوری هستند تا پس از مشخص شدن تیم اقتصادی دولت در وزارتخانه های اقتصاد، نفت، نیرو، رفاه، صمت، راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی، ارتباطات و بانک مرکزی که بخش‌های زیادی از بازار متاثر از آنهاست، تصمیم‌گیری کنند که این سبب روشن شدن تکلیف بازار بورس در سال جاری میشود.

مقصر اصلی ریزش بازار سرمایه بانک مرکزی است

این کارشناس بورس و بازار سرمایه‌ در خصوص سهم دولت و به ویژه بانک مرکزی در آشفته‌بازاری بورس گفت: سهامداران از عملکرد بانک مرکزی ناراضی هستند و اکثر این سهامداران بانک مرکزی را مقصر اصلی ریزش بازار سرمایه میدانند که در این خصوص باید عوامل متعددی مثل بالا بودن نرخ بهره بانکی، بالا بودن نرخ ارز نقش زیادی دارد.

وی در ادامه گفت: برای مدت زمان طولانی نرخ ارز به صورت دستوری تعیین شد و همچنین اختلاف قیمت حدودا ۱۴ درصدی بین سامانه نیما و بازار آزاد به معنای تنبیه تولیدکننده و صادرکننده است و در این میان فقط واردکنندگان هستند که سود میکنند.

دارابی با بیان اینکه بانک های خصوصی که سهم مهمی در بورس دارند تاکید کرد: تمثیل نرخ ارز، قرارگرفتن سهم‌داران حقیقی در هئیت مدیره ها عملا موجب فشار بر بازار شد و همچنین بانک مرکزی با اعطای ۶۸هزار میلیارد تومان سهام به بانک‌های دولتی و خصوصی را که در  شب عید تصویب کرد موجب بروز مشکل جدی در این بانک ها شد.

وی بیان کرد: موارد انتقادی به عملکرد بانک مرکزی بسیار زیاد است ولی چون این انتقادات با پاسخگویی مناسب از سوی بانک مرکزی همراه نشده به انبوهی از تقاضاها و نارضایتی ها در مورد عملکرد این نهاد در بازار سرمایه تبدیل شده است.

این کارشناس بورس و بازار سرمایه‌گذاری  در خصوص چشم انداز بازار بورس طی ماه های آینده گفت: وضعیت بازار بورس کاملا وابسته انتخابات و تیم اقتصادی دولت آینده است. اینکه تیم اقتصادی میتواند مدافع تولید باشد و قیمت‌گذاری‌های دستوری را لغو و فرصت‌های کسب درآمد بدون دردسر مثل نرخ سود بانکی را کاهش دهد، آن زمان است که میتوان امیدوار باشیم که تولید و اشتغال در کشور رونق خواهد گرفت و چون بورس آیینه انعکاس وضعیت اقتصادی کشور است در صورت انجام موارد مذکور از سوی دولت آینده، شرایط میتواند بهتر شود.

صفورا طالب زاده کد خبر: 1099351 برچسب‌ها بورس

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: بورس بازار سرمایه تیم اقتصادی بانک مرکزی بازار بورس بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۲۶۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم به جای سرمایه‌گذاری در بانک نفت بخرند!

سید حمید حسینی اظهار داشت: اگر اجازه دهیم مردم نفت خام را خریداری و یا در پروژه‌های نفتی سرمایه‌گذاری کنند، دولت مکلف می‌شود که از محل فروش نفت خام و گاز، ارز را به سرمایه‌گذاران برگرداند.

به گزارش ایلنا، وی در ارزیابی سرمایه‌گذاری مردمی در صنعت نفت افزود: ورود سرمایه‌های مردمی به بخش صنعت نفت از سال ۷۴ تا ۷۵ به بخش پایین‌دست صنعت نفت مخصوصا فراورده‌های ویژه مجاز شد و از آن زمان بخش خصوصی توانست در حوزه روغن، قیر و پارافین و.. در مرحله بعد در حوزه هیدروکربور‌ها و پالایشگاه‌های کوچک ورود کند، اکنون بخش خصوصی در بخش پایین‌دست صنعت نفت حضور دارد و سرمایه‌گذاری کرده و صادرات دارد.

وی افزود: اکنون تعداد زیادی واحد‌های قیرسازی و واحد‌های تصفیه روغن داریم که سالانه ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تن روغن مصرف شده را دوباره پالایش می‌کنند و به ظرفیت تولید بازمی‌گردانند و به این ترتیب به محیط زیست هم کمک می‌کنند، همچنین بیش از ۱۰۰ واحد هیدروکربوری در کشور داریم که توسط بخش خصوصی سرمایه‌گذاری شده است.

عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی گفت: نه تنها برخی بخش‌های حوزه نفت بلکه در بخش گاز، گاز مایع، توزیع و بسته‌بندی و همچنین چند واحد بزرگ پتروشیمی با سرمایه بخش خصوصی راه‌اندازی شده است، بنابراین بخش خصوصی در بخش پایین‌دست نفت، گاز و پتروشیمی حضور دارد و شکی نیست که مانعی هم برای حضور بخش خصوصی وجود ندارد.

وی درباره امکان استفاده از سرمایه مردم برای توسعه بخش کلان نیز گفت: اکنون اقدماتی در حال انجام است از جمله اینکه در چند سال گذشته بورس انرژی به کمک وزارت نفت اوراق سپرده نفتی را بفروش می‌رساند، یعنی اشخاص می‌توانند به جای اینکه پول خود را در بانک سرمایه‌گذاری کرده و یا ارز بخرند؛ بشکه نفت خریداری کنند و با توجه به اینکه ریالی خریداری می‌کنند؛ می‌توانند به صورت دلاری در بازار بفروش برسانند، همچنین این امکان وجود دارد که اگر به میزان ۷۰۰ هزار بشکه نفت بخرند؛ صادر کنند، بنابراین این بنوعی پیش‌پرداخت خرید نفت است که منابع آن در اختیار شرکت ملی نفت قرار دارد.

حسینی بیان داشت: بورس طرح‌هایی دارد که سهام پروژه‌ها برای تکمیل در بورس عرضه می‌شود و مردم سهام را خریداری کرده و در پروژه سهیم می‌شوند، مثلا پروژه‌ای که ۹۰ درصد اجرا شده و برای تکمیل با کمبود منابع مواجه شده و نیاز به اعتبار دارد؛ ارزش‌گذاری می‌کنند و قیمت فعلی پروژه را محاسبه و اجازه انتشار سهام می‌دهند و مردم سهام را خریداری می‌کنند، این برنامه جدیدی است که اکنون مورد استقبال قرار گرفته است، علاوه بر این سهام پالایشگاه‌ها نیز در بورس معامله می‌شود.

وی توضیح داد: برنامه دیگری که در برنامه هفتم صورت گرفته اجازه داده شده که بخش خصوصی بتواند در بخش بالادست صنعت نفت حضور داشته باشد یعنی اگر بخش خصوصی سرمایه داشته باشد؛ می‌تواند توسعه میدان نفتی و گازی، چاه دست دوم، جمع‌آوری گاز‌های فلر را بعهده بگیرد، یعنی همان اقداماتی که تاکنون دست شرکت ملی نفت بوده را انجام داده و مشارکت کند و با توجه به اینکه بخش خصوصی خود نمی‌تواند این کار را انجام دهد حدود ۱۷، ۱۸ شرکت E&P در کشور شناسایی و راه‌اندازی شده که بخش خصوصی داخلی و خارجی می‌تواند با همکاری با این شرکت‌ها پروژه‌های نفتی را به اجرا برساند، بنابراین بستر‌هایی برای حضور بخش خصوصی فراهم شده است.

عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تصریح کرد: پیشنهاد دیگری هم مطرح بود و آن اینکه دولت پروژه‌ها را به شرکت‌های معتبر و قابل اعتماد واگذار کند و این شرکت‌ها در زمان شروع پروژه اوراق مشارکت بفروشند و از محل این منابع پروژه را آغاز کنند قاعدتا وقتی پروژه استارت بخورد و بخشی از آن راه‌اندازی شود؛ می‌توان سهام را به فروش رساند و همین اوراق مشارکت را تبدیل به سهام کرد یعنی وقتی مردم احساس کنند اوراق مشارکتی که خریداری کرده‌اند در یک پروژه‌ای که ارزش افزوده بالایی دارد؛ بکار گرفته شده؛ استقبال می‌کنند.

وی گفت: پروژه‌های نفتی می‌توانند به پروژه‌های سودآور تبدیل شوند و قاعدتا مردم آمادگی پیدا خواهند کرد که اوراق مشارکتی را که خریداری کرده‌اند تبدیل به سهام کنند و در پروژه‌ها شراکت کنند، ضمن اینکه در بورس انرژی هم شرکت نفت از طریق ابزاری برای تامین مالی استفاده می‌کند.

حسینی ادامه داد: پیشنهادات دیگری هم مطرح شد که با توجه به اینکه پیش‌بینی می‌شود حدود ۲۰ میلیارد دلار اسکناس در اختیار مردم باشد که برای حفظ ارزش پول خریداری و نگهداری می‌کنند؛ اگر اجازه دهیم مردم یا نفت خام را خریداری کنند و یا در پروژه‌های نفتی سرمایه‌گذاری کنند و دولت مکلف می‌شود که از محل فروش نفت خام و گاز؛ ارز را به سرمایه‌گذاران برگرداند، این‌ها روش‌های مختلفی است که می‌شود انجام داد.

وی خاطرنشان کرد: در دنیا این اقدامات براحتی از طریق بورس انجام می‌شود یعنی شرکت‌هایی مثل شل، بی‌پی توتال و. شرکت‌های بورسی هستند و هر زمان پروژه جدیدی را معرفی کنند؛ می‌توانند براحتی میلیون‌ها دلار در بورس تامین مالی کنند، اما با توجه به اینکه شرکته‌ای ما هنوز دولتی هستند و بورسی نشده‌اند با این مشکل مواجه هستیم که باید ابزار جدیدی برای حضور مردم و جذب سرمایه بخش خصوصی تعریف کنیم.

عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی همچنین گفت: مثلا شرکت کرسنت به محض اینکه با ایران قرارداد خرید گاز را منعقد کرد سهام پروژه را در بورس عرضه کرد و مردم کل سهام این شرکت را خریداری کردند و از این طریق براحتی توانست منابع مورد نیاز اجرای پروژه را تامین کند بنابراین ما نیز باید به این سمت برویم که نهایتا پروژه‌ها دست بخش خصوصی بیایند و شرکت‌ها از طریق بورس تامین مالی کنند.

دیگر خبرها

  • پافشاری بانک مرکزی بر اجرای سیاست‌های غلط/ صندوق تثبیت ارزی با دلار ۳ نرخی کارایی ندارد
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • ریزش بورس آمریکا در پی اخبار حمله به اهدافی در ایران
  • مردم به جای سرمایه گذاری در بانک؛ نفت بخرند!
  • چک‌های ۵۰۰ هزار تومانی در راه بازار / نقدینگی افزایش می‌یابد؟
  • نامه عشقی به پورابراهیمی/تبصره ۶ بودجه ۱۴۰۳ به ضرر بورس
  • مردم به جای سرمایه‌گذاری در بانک نفت بخرند!
  • سایه روشن‌های بازار سرمایه پس از یک هفته پرالتهاب
  • زمزمه های ورود ایران چک های ۵۰۰هزار تومانی به بازار/ زلزله رشد نقدینگی در راه است؟
  • پیش‌بینی وضعیت هوا تا یکشنبه هفته آینده/ بارش باران و رعد و برق در این استان‌ها