Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، اندیشکده پژوهش‌های سیاسی اسلام‌آباد (ایپری) که اخیرا توسط شعبه اندیشکده‌ها و برنامه جوامع مدنی در دانشگاه پنسیلوانیا به عنوان بهترین اندیشکده وابسته به دولت در پاکستان و هفتاد و چهارمین موسسه تحقیقاتی و مطالعاتی در جهان شناخته شده است، نظرسنجی را درخصوص راهکار کمک به افغانستان در پسا خروج نظامی آمریکا، در شبکه اجتماعی توییتر راه‌اندازی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نظرسنجی چهار طرح برای حل مساله افغانستان شامل ایران، پاکستان، روسیه و چین - آمریکا، پاکستان، چین و سازمان ملل - آمریکا، پاکستان، چین و ایران و طرح چهارم، مطرح شد.

کاربران توییتر و افکار عمومی وابسته به بخش‌های مختلف جامعه پاکستان در این نظر سنجی با ابراز عدم تمایل نسبت به حضور آمریکا در هرگونه طرح برای کمک به افغانستان، از ایده مشارکت منطقه‌ای با حضور جمهوری اسلامی ایران، پاکستان، چین و روسیه حمایت گسترده‌ای کردند.

براساس این نظرسنجی ۷۵.۵ درصد از طرح چهارجانبه با حضور ایران حمایت کردند درحالی که ۸.۷ درصد از مشارکت پاکستان با آمریکا، چین و سازمان ملل، ۸.۷ درصد از طرح سوم و ۷.۲ درصد نیز به دیگر طرح‌ها رای دادند.

نگاه پاکستان به شرکای منطقه ای

با ادامه روند خروج نظامیان خارجی از آمریکا، دولت پاکستان ضمن استقبال از این طرح نسبت به هرگونه اقدام غیرمسئولانه طرف‌های خارجی از جمله ایالات متحده در افغانستان و رها کردن این کشور به حال خود نگران است.

اسلام‌آباد که این روزها با برخی از تنش‌های سیاسی و دیپلماتیک با کابل نیز مواجه است، بیم آن دارد که خروج آمریکا از افغانستان به نحوی احتمال بروز درگیری‌های داخلی در این کشور را تقویت کند.

رایزنی‌های اخیر مقام‌های پاکستان با طرف‌های آمریکایی نیز حاکی از همین نگرانی است و نگاه‌ها در اسلام‌آباد بیشتر معطوف به مشارکت منطقه‌ای به ویژه جمهوری اسلامی ایران، چین و روسیه می‌باشد.

بر این اساس، جمهوری اسلامی ایران و پاکستان به عنوان دو کشور همسایه افغانستان که میزبان میلیون‌ها پناهنده افغان هستند، سهم به سزایی در مدیریت تلاش‌ها برای کمک به اوضاع افغانستان دارند. در عین حال برخی قدرت‌های فرامنطقه‌ای که در صدر آن آمریکا قرار دارد، همواره تلاش می‌کنند تا در مسیر همکاری‌های منطقه‌ای سنگ‌اندازی کنند.

وضعیت نگران‌کننده دخالت‌های خارجی در منطقه، سناریوهای پسا خروج نظامی آمریکا از افغانستان، تداوم بحران‌ها در شبه قاره از یک سو و چشم‌انداز مبهم صلح و ثبات در افغانستان از سوی دیگر؛ ایجاب می‌کند کشورهای منطقه به سوی یک همگرایی ژئوپلتیکی و ایجاد سازوکارهای سیاسی، اقتصادی و امنیتی در راستای رفاه ملت‌های منطقه حرکت کنند.

گسترش همکاری‌های درون‌منطقه‌ای در قالب دوجانبه و چندجانبه با حضور جمهوری اسلامی ایران و هماهنگی سازنده کشورهای همسایه (منطقه) زمینه‌های مناسبی را برای توسعه، عمران، آسایش و رفاه ملت‌های منطقه فراهم می‌آورد.

برچسب‌ها روسیه جمهوری اسلامی ایران پاکستان افغانستان چین ایالات متحده آمریکا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: روسیه جمهوری اسلامی ایران پاکستان روسیه جمهوری اسلامی ایران پاکستان افغانستان چین ایالات متحده آمریکا جمهوری اسلامی ایران منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۲۹۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران قدرتی منطقه‌ای است که به تدریج به قدرت جهانی تبدیل خواهد شد

علیرضا تقوی نیا کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به تغییر معادلات بین المللی بعد از عملیات وعده صادق گفت: ایران با انجام عملیات وعده صادق چند کار مهم انجام داد ابتدا اینکه به تهدیدات خود مهر اعتبار زد؛ همان تهدیداتی را عملیاتی کرد که بسیاری گمان می‌کردند هرگز عملیاتی نخواهد شد. نکته دوم اینکه جمهوری اسلامی به یک رژیم دارای سلاح اتمی حمله کرد؛ آنهم در این حجم که بسیار مهم است و آنهایی که باید پیام این حمله را می‌گرفتند گرفتند.

وی ادامه داد: نکته بعد این که جمهوری اسلامی ایران تنها دولتی است که می‌تواند اینگونه علیه این کشور‌ها وارد عمل شود. هیچ دولتی چنین قدرتی ندارد و حتی شاهدیم که ترکیه به عنوان همسایه ما به آمریکا پایگاه نظامی داده است.وزن و جایگاه ایران با این حمله اثبات شد که جمهوری اسلامی ایران دارای بهترین سامانه‌های پدافندی است که میتواند بر مجهز‌ترین سامانه‌های پدافندی دنیا موثر باشد و کشور‌هایی مانند آمریکا، انگلیس و فرانسه به کمک اسرائیل می‌آیند تا بتواند موشک‌های ایرانی را رهگیری کند با این وجود بسیاری از این پرتاب‌ها از سامانه‌های پدافندی عبور کردند.

وعده صادق وزن و جایگاه ایران را در معادلات بین المللی افزایش داد

تقوی نیا افزود: همچنین بسیاری در داخل این موضوع را مطرح می‌کردند که حملات اسرائیل اقدامی است که به وسیه آن ایران را به جنگ بکشاند و اگر ما پاسخ دهیم در اصل خواست اسرائیل محقق می‌شود و پس از آن هم آمریکا وارد می‌شود در حالی که این حمله نشان داد نه اسرائیل توان جنگ با ایران را دارد و نه آمریکا تمایل ورود به این جنگ را دارد و هزینه جنگ با ایران را بسیار بیش از فوائد آن می‌داند. بنابراین باید این نکته را مد نظر قرار داد که این حمله وزن و جایگاه ایران را در معادلات بین المللی افزایش داد و ثابت کرد که ایران قدرت بزرگی است که می‌تواند در منطقه از منافع خود پاسداری کند و امنیت اماکن دیپلماتیک خود را تامین کند واگر این حمله رخ نمی‌داد ممکن بود اسرائیل مجدد اماکن دیپلماتیک ایران را هدف قرار دهد، اما این حمله نشان داد که ایران برای اماکن دیلماتیک خودش در سایر کشور‌ها ارزش قائل است و می‌تواند در صورت لزوم بازدارندگی خود را نشان دهد و توازن منطقه را به نفع خود تغییر دهد.

وی تشریح کرد: تا قبل از این حمله میان ایران و اسرائیل نوعی توازن وجود داشت مبنی بر اینکه ایران و اسرائیل از تعرض به هم خودداری می‌کردند، اما جمهوری اسلامی ایران به رژیم صهیونیستی عملا حمله کرد و مسئولیت آن را نیز برعهده گرفت، اما رژیم صهیونیستی نتوانست واکنش در خوری نشان دهد و عقب نشینی کرد و تحقیر در برابر ایران را پذیرفت.

جمهوری اسلامی ایران در سطح منطقه علاوه بر حضور فیزیکی خضور فرهنگی و نفوذ ایدئولوژیکی نیز دارد 

کارشناس مسائل سیاست خارجی گفت: قدرت رسانه، قدرت نظامی، قدرت اقتصادی، قدرت ژئوپلتیکی و قدرت تکنولوژیکی و قدرت فرهنگی از مولفه‌های قدرت در دنیاست که مجموعه اینها عناصر و مولفه‌های قدرت یک کشور را تشکیل می‌دهند. در بحث قدرت فرهنگی وقتی نماینده جنبش انصارالله یمن که در حال حاضر قدرت حاکم بر یمن است خدمت مقام معظم رهبری می‌رسد و می‌گوید امتداد ولایت شما امتداد ولایت امیر المومنین است وقتی ابوفدک محمد عاوی فرمانده حشد الشعبی می‌گوید ما منتظر فرمان مقام معظم رهبری هستیم و زمانی که سید حسن نصرالله می‌گوید با افتخار عضوی از حزب ولایت فقیه هستم تمام اینها نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی ایران در سطح منطقه علاوه بر حضور فیزیکی خضور فرهنگی و نفوذ ایدئولوژیکی نیز دارد و این نفوذ فرهنگی یک شبه به دست نیامده که یک شبه از دست برود .

وی ادامه داد: ممکن است بشود حضور فیزیکی را از بین برد، اما نمی‌شود رسوخ فرهنگی که رخ داده است را یک شبه از بین برد. معتقدم که جمهوری اسلامی ایران علاوه بر قدرت نظامی که واقعا از سطح یک قدرت منطقه‌ای بالاتر رفته است و این موضوعی است که در آبراه‌های مهم دنیا نیز مشهود است و شناور‌های ایرانی در این آبراه‌ها با قدرت تردد می‌کنند و ما در سطحی هستیم که چین و روسیه مشتری موشک‌ها و پهپاد‌های ما هستند و این امر انکار ناپذیری است که قابلیت سلاح‌های ایرانی را می‌رساند.

هر کشور دیگری مورد تهاجم تروریستی اقتصادی آمریکا قرار می‌گرفت بیش از ۶ دوام نمی‌آورد

تقوی نیا افزود: در عرصه فرهنگی نیز جمهوری اسلامی ایران نفوذ خوبی در منطقه دارد و بسیاری از حاکمان منطقه به ایدئولوژی جمهوری اسلامی ایران معتقدند و خود را بخشی از انقلاب اسلامی ایران می‌دانند. در عرصه اقتصادی هم اگرچه تحریم‌ها فشار زیادی را بر جمهوری اسلامی ایران آورده اما این نشان دهنده قدرت جمهوری اسلامی ایران است که اینگونه می‌تواند در برابر تحریم‌ها مقاوت کند اگر هر کشور دیگری مورد تهاجم تروریستی اقتصادی آمریکا قرار می‌گرفت بیش از ۶ دوام نمی‌آورد، اما طبق آمار‌ها رسما به تدریج از این وضعیت بد در حال عبور هستیم.

وی گفت: امروز ایران و متحدانش بر سه تنگه از سه تنگه مهم دنیا سیطره دارند تنگه باب المندب و هرمز در کنترل جمهوری اسلامی ایران قرار دارد و رسما ایران کشتی اسرائیلی را در تنگه هرمز توقیف و مصادره کرد  و اعلام می‌کند: حضور دریایی آمریکا در خلیج فارس نتوانسته برای رژیم صهیوینستی تولید امنیت کند و ایران بر اساس منافع خود عمل می‌کند و این نشان از قدرت و تاثیر گذاری جمهوری اسلامی ایران است که بی تردید ایران یک قدرت بزرگ منطقه‌ای است که به سمت تبدیل شدن به یک قدرت بین المللی در حال حرکت است.  

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • جنبش دانشجویی ۷ اکتبر
  • توطئه‌های دشمن علیه جمهوری اسلامی شکست خورد/ آمریکا به زودی از منطقه خارج می‌شود
  • بیانیه مهم ۲۸ ماده‌ای جمهوری اسلامی ایران و پاکستان
  • نگرانی آمریکا از تقویت همکاری‌های تهران و اسلام‌آباد
  • واکنش تازه چین به بودجه آمریکا برای حمایت از تایوان
  • ایران قدرتی منطقه‌ای است که به تدریج به قدرت جهانی تبدیل خواهد شد
  • دیدار استاندار ایالت پنجاب پاکستان با رئیس جمهوری اسلامی ایران
  • ماجرای رقابت پشت‌پرده ایران و پاکستان در بندر چابهار و گوادر!
  • بررسی دستاوردهای ایران در مرکز شرق شناسی روسیه 
  • آیا با عدالت نسبتی داریم؟/ابعاد مهم سفر رئیس‌جمهور به پاکستان/اشاعه ايران‌هراسي يا تبليغ بازدارندگي؟