Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید ابراهیم حسینی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به کاهش دبی رودخانه دز، پمپ‌های مزارع نیشکر دهخدا امکان آبگیری نداشته اما این شرکت برای حل مشکل خود راحت‌ترین کار را انجام داده و به جای تغییر محل پمپاژ اقدام به ساختن بند خاکی بر روی رودخانه دز کرده است.

وی افزود: این بند خاکی در بالادست بندقیر (محل تلاقی رودخانه‌های دز و کارون) در انتهای حوزه نیشکر دهخدا انجام شده که با اعتراض کشاورزان منطقه روبه رو شده و کشاورزان آن را تخریب کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسینی، هدف از ساختن این بند خاکی را افزایش تراز رودخانه دز و امکان آبگیری از این رودخانه برای آبیاری مزارع نیشکر بیان کرد و گفت: این اقدام افزایش فرسایش و رسوب‌گذاری در رودخانه را موجب می‌شود و سبب مشکلاتی برای آبگیری در پایین دست خواهد شد.

وی افزود: شرکت نیشکر چند روز پیش به صورت شفاهی ساختن بند خاکی بر روی رودخانه دز را مطرح کرده بود اما قرار بود طرح خود را به سازمان آب و برق خوزستان ارایه کند تا مورد بررسی قرار گیرد، اما تاکنون این طرح را ارایه نداده و به صورت خودسرانه اقدام به ساخت بندخاکی کرده است.

حسینی اضافه کرد: شرکت نیشکر این اقدام را پیش از این نیز در سال ۹۷ که سطح آب رودخانه دز پایین آمده بود انجام داده بود.

بند خاکی در کار نیست

مدیر روابط عمومی شرکت توسعه نیشکر در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، ساخت بند خاکی بر روی رودخانه دز را تکذیب کرد و گفت: هیچگونه درگیری بین کشاورزان شهرستان باوی و نیشکر دهخدا رخ نداده است.

ولید آلبوناصر افزود: شرکت نیشکر دهخدا دیروز تعدادی از کشاورزان را برای بازدید از مزارع این شرکت دعوت کرده بود که در این بازدید شروع به یزله کردند و ویدیوی منتشر شده مربوط به این یزله خوانی است.

وی با بیان اینکه شرکت نیشکر دهخدا در حال لایروبی رودخانه است، ادامه داد: رودخانه دز در این مقطع خشک شده و هم شرکت نیشکر و هم کشاورزان امکان برداشت آب را ندارند و هیچ بند خاکی در کار نیست.

بر اساس این گزارش، امروز ویدیویی از کشاورزان معترض روستای مراونه در دهستان عنافچه شهرستان باوی منتشر شد که نشان می‌داد افرادی از سوی نیشکر دهخدا در حال انجام عملیات خاکریزی در رودخانه برای ساختن بند است.

واحد کشت و صنعت نیشکر دهخدا یکی از واحدهای هفتگانه شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی است که در ۲۵ کیلومتری شمال شهر اهواز قرار دارد. سطح زمین‌های نیشکر دهخدا بیش از ۱۰ هزار هکتار است.

در پی وقوع خشکسالی در خوزستان، ممنوعیت کشت شلتوک در این استان اعلام شده و در همه حوضه‌های آبی نیز محدودیت کشت وجود دارد. کمبود آب در یک ماه اخیر با اعتراض شدید کشاورزان روبه‌رو شده است. این در حالیست که به مزارع نیشکر به عنوان کشت چند ساله سهمیه آب تابستانه اختصاص یافته است.

ایزدجو مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان گفته است: متوسط بارش در حوضه‌های آبریز خوزستان ۳۵ درصد نسبت به شرایط نرمال کاهش داشته است و آورد رودخانه‌ها به مخازن سدها نیز تا خرداد جاری ۴۴ درصد نسبت به شرایط نرمال کمتر شده است.

به گفته وی، آورد رودخانه دز ۵۳ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه در سال‌های نرمال کاهش دارد و سد دز با ذخیره مفید ۷۸۵ میلیون مترمکعب، ۵۸ درصد کمتر از نرمال است، بنابراین در حوضه رودخانه دز به دلیل کاهش شدید آورد و مصرف بالا، عملا آبی برای کشت فصل تابستان باقی نمی‌ماند، البته آب مورد نیاز کشت زمستانه چغندرقند که متاسفانه بدلیل محدودیت‌ حمل و نقلی با تاخیر برداشت شد و کشت بهاره ذرت که از قبل انجام شده بود، تامین می‌شود اما کشت جدیدی در این حوضه نباید صورت بگیرد.

برچسب‌ها خوزستان باوی سازمان آب و برق خوزستان وزارت نیرو

منبع: ایرنا

کلیدواژه: خوزستان باوی سازمان آب و برق خوزستان خوزستان باوی سازمان آب و برق خوزستان وزارت نیرو نیشکر دهخدا شرکت نیشکر بند خاکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۲۹۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمع‌آوری ۱۰ فقره انشعاب آب غیرمجاز خانه باغ در ایلام

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان ایلام از شناسایی و جمع‌آوری ۱۰ رشته انشعاب غیرمجاز خانه باغ و کارگاه «بچینگ بتن» در شهرک پشت فرودگاه ایلام خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام، محمد محمدی امروز _سه‌شنبه چهارم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: انشعاب‌های غیرمجاز یکی از دلایل مهم آسیب به شبکه آبرسانی و افت فشار آب در مناطق مختلف شهری و روستایی به شمار می‌رود.

وی افزود: بر این اساس شرکت آبفای استان، تمام توان و ظرفیت خود را برای برخورد با هرگونه بهره‌برداری غیرقانونی و غیرمجاز در تمام بخش‌ها با هر نوع کاربری به کار گرفته است تا ضمن صیانت از حقوق سایر مشترکان، بتواند خدماتی مطلوب به مردم استان ارائه کند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان ایلام خاطرنشان کرد: در همین راستا نسبت به شناسایی و جمع‌آوری هشت رشته انشعاب غیرمجاز مربوط به خانه باغ‌های پشت فرودگاه ایلام و دو رشته در کارگاه بچینگ که از آب شرب به صورت غیر مجاز استفاده می‌کردند، اقدام شد.

محمدی اضافه کرد: مشترکان در صورت مشاهده انشعابات غیرمجاز آب و فاضلاب از طریق تماس با مرکز ارتباطات مردمی (۱۲۲) و افراد سایر شهرستان‌ها با تلفن گویای حراست آبفای ایلام (۲۲۳۰۱۴۱_ ۰۸۴۳) یا تماس با آبفای شهرستان خود، مانع تضییع حقوق همه مردم و تحقق عدالت اجتماعی در محدوده شهر و روستای خود شوند.

وی گفت: استفاده از انشعاب آب غیرمجاز علاوه بر افزایش بی رویه مصرف آب، باعث بروز خسارت‌هایی به شبکه توزیع و تأسیسات خواهد شد.

شهر ایلام ۹۲ هزار مشترک آب و حدود ۷۷ هزار مشترک فاضلاب دارد. تأسیسات تولید بتن آماده به عنوان «بچینگ» یا «بچینگ بتن» شناخته می‌شوند.

کد خبر 747178

دیگر خبرها

  • انتقال مالکیت شرکت هفت تپه به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی تسریع شود
  • بازجویی‌هایی که به مرگ رئیس دانشگاه تهران ختم شد
  • نوشته یکی از کارگران نیشکر هفت تپه خطاب به رهبر انقلاب در دیدار امروز | عکس
  • کشف حدود ۶ هزار ماینر غیرمجاز در آذربایجان شرقی
  • افزایش ۶۷ درصدی شناسایی انشعاب غیرمجاز آب در گیلان
  • جمع‌آوری ۱۰ فقره انشعاب آب غیرمجاز خانه باغ در ایلام
  • کشف حدود ۶ هزار دستگاه ماینر غیرمجاز در آذربایجان شرقی
  • گوگل در دفاع از رژیم صهیونیستی ۲۰ کارمند دیگر خود را اخراج کرد
  • هدف‌ شرکت توسعه نیشکر : تولید ۷۰۰ هزار تُن شکر
  • اجرای طرح‌های آبخیزداری در شهرستان دامغان