Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک اقتصاددان گفت: راهکار‌ها شناخته شده است و روسای بانک مرکزی و مدیران بهتر از من این راهکار‌ها را بلدند، اما تعارض منافع باعث می‌شود خیلی از این راهکار‌ها اجرا نشود.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، میثم پیله‌فروش در نشست مدرسه اقتصاد شهید بهشتی اظهارداشت: آسیب‌هایی که نظام بانکی به ما می‌زند از بودجه عمومی خطرناک‌تر است، اما این به معنای آن نیست که بودجه مهم نیست و اتفاقا اصلاح نظام بودجه‌ریزی اولویت اول است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: حتی اگر می‌خواهیم نظام بانکی را اصلاح کنیم در گام اول باید بروکراسی دولت را اصلاح کنیم.

این اقتصاددان درخصوص راهکار‌های اصلاح نظام بانکی گفت: راهکار‌ها شناخته شده است و روسای بانک مرکزی و مدیران بهتر از من این راهکار‌ها را بلدند، اما تعارض منافع باعث می‌شود خیلی از این راهکار‌ها اجرا نشود. وقتی نظام بانکی توسط بانک‌داری خصوصی احاطه شده چگونه می‌خواهید بانک مرکزی نظام بانکی را اصلاح کند؟ در صورتی که صدر تا ذیل بانک مرکزی را قاعده بگذاریم که تعارض منافع نداشته شکل نگیرد و فردی از بانک مرکزی می‌خواهد برود تا ۵ سال امکان حضور در بانک‌ها را نداشته باشند و بالعکس و در این حالت تعارض منافع از بین می‌رود.

پیله‌فروش با بیان اینکه افتخار این دولت این است که در دولت اول نرخ تورم را مهار کردم، اما با چه روشی این کار انجام شد، گفت: دولت روحانی با حبس کردن پول در بانک‌ها و پرداخت سود بالا به بانک‌ها در ۴ سال اول تورم را کنترل کرد. سود بانکی با استقراض از بانک مرکزی پرداخت می‌شد. این اتفاقات چند اشکال داشت؛ اول خلاف شرع و ربا بود، دوم برخلاف مصوبه شورای پول و اعتبار بود و سوم خلاف عقل بود. کوه یخی که ۴ سال در قالب شبه پول در بانک‌ها بود و زمستان ۹۶ آب شد و وارد بازار ارز و مسکن شد و در مدت چند سال قیمت‌ها را چند برابر کرد.

وی تصریح کرد: اولین بخشنامه‌ای که آقای رئیسی به عنوان رئیس قوه قضائیه صادر کرد این بود که اگر تسهیلاتی که بیش از مصوبه شورای پول و اعتبار پرداخت شد قضات ضامن وصول آن نباشند. حالا به نظر شما بانک‌ها و نظام بانکی نمی‌دانند این مصوبه باید رعایت شود و پرداخت سود مازاد اشتباه است؟

پیله فروش با اشاره به شرایط نظام مالیاتی گفت: الان در کشور ما اگر کار نکند و پول دربیاورد نظام مالیاتی ما هیچ مالیاتی از او نمی‌گیرد. در یک سال شبکه بانکی حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان سود توزیع کرد و نزدیک ۷۰ درصد این سود برای یک درصد دارندگان حساب بانکی بود و کل این سود‌ها معاف از مالیات بود و همان زمان ما باید مالیات می‌دادیم و آن فعال اقتصادی و تولیدکننده و بقال باید سود می‌داد.

وی افزود: من پیشنهاد کردم از سپرده‌های بالای یک میلیارد تومان مالیات بگیرید، اما چه جنجالی راه افتاد. این حرف‌ها برای زمانی بود که سودبالاتر از تورم بود نه الان که کمتر از تورم است. ولی نگذاشتند این پیشنهاد جلو برود و به قانون تبدیل شود.

این کارشناس بانکی ادامه داد: موارد متعددی وجود دارد که فرد از یک بانک وام گرفته و در بانک دیگری سپرده گذاشته است. از یک بانک قرض‌الحسنه گرفته و در بانک دیگری با سود ۲۴ درصد سپرده گذاشته بود ضمن اینکه معوقه داشت. به آقایان بانک مرکزی می‌گفتیم معوقات را از آن سود سپرده بردارید می‌گفتند ما نمی‌توانیم این‌ها را به هم متصل کنیم. گاهی اوقات راه‌حل‌ها آنقدر دم دستی است، ولی آدم تعجب می‌کند که با آن مخالفت می‌شود.

پیله فروش گفت: فرض کنید نظام قانونی کشور چنین ابزاری در اختیار بانک مرکزی قرار نداده است. از سال ۹۷ شورای عالی سران تشکیل شده با این هدف که وقتی قوانین قفل شده این شورا بتواند قوانین عادی را تکمیل کند. حال سوال این است که نظام بانکی تاکنون چند بار چنین درخواستی داشته است؟ هیچ درخواستی نداشته است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نظام بانکی تعارض منافع اصلاحات اقتصادی راهکار ها تعارض منافع نظام بانکی پیله فروش بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۳۰۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محمد صدر: لایحه حجاب، بانک‌ها را ورشکسته می‌کند

محمد صدر درباره کسر از حساب افراد بی حجاب گفت: طرح این مسئله باعث می‌شود که همه مردم پول‌هایشان را از بانک خارج کنند و به سیستم بانکی اعتماد نداشته باشند و نه تنها ضرر فرهنگی و بی اعتمادی بلکه ضرر اقتصادی هم می‌زند و بانک‌ها را ورشکسته می‌کند.

به گزارش منیبان، وی در رابطه با کارنامه دولت سیزدهم گفت: آقای رئیسی قبل از اینکه مسئولیت در دولت را بپذیرد در ارتباط با برجام، اف‌ای تی اف، سیاست خارجی و به تبع در ارتباط با مسائل اقتصادی و معیشتی مردم اعلام می‌کرد که اصلا نباید اقتصاد مملکت یا معیشت را به سیاست خارجی یا برجام گره بزنیم. بعد از اینکه مسئولیت پذیرفت، به مرور زمان متوجه شد این شعار عملی نیست و این‌ها همه با هم ارتباط دارند، یعنی سیاست داخلی با سیاست خارجی و سیاست خارجی با مسائل اقتصادی و حل مشکلات اقتصادی با جذب سرمایه و نرخ تورم همه باهم مرتبط است، آقای رییسی پس از عهده‌دار شدن ریاست جمهوری متوجه شد که بدون حل برجام، اف‌ای‌تی‌اف، سیاست خارجی، فعال شدن در صحنه بین‌المللی و خارج شدن از انزوایی که ایران دارد نمی‌تواند مسائل اقتصادی را حل کند.

او افزود: در حال حاضر هر چقدر به این در و آن در می‌زنند نرخ ارز روز به روز افزایش پیدا می‌کند و تورم هم افزایش پیدا کرده است. سرمایه گذاری خارجی که اصلا وجود نداشته و سرمایه گذار داخلی هم مشکل پیدا کرده و کشور با خروج سرمایه مواجه است. متاسفانه دولت سیزدهم موفقیتی در سیاست خارجی و اقتصادی ندارد و فشار‌ها بر روی مردم روز به روز افزایش پیدا می‌کند.

صدر تاکید کرد: یکی از خطراتی که نه تنها دولت بلکه نظام را تهدید می‌کند این است که این فشار‌های معیشتی و اقتصادی بر اعتراضات، مسائل فرهنگی و سیاسی که در گذشته وجود داشته اضافه شده و در نتیجه اعتراضات گسترش جدی پیدا خواهد کرد؛ بنابراین خطری است که نه تنها دولت بلکه سران سه قوه و کل مجموعه نظام باید برای آن فکر کنند و تغییرات اساسی در سیاست خارجی، سیاست داخلی، مسائل فرهنگی و اجتماعی به وجود بیاورند.

او با اشاره به یکی از خطرات آتی یعنی لجاجت با مردم با طرح لوایحی مثل عفاف و حجاب گفت: لایحه عفاف و حجاب که در مجلس مطرح شد از هنرمندی‌های بخش تندرو مجلس است، چون نه قوه قضائیه و نه دولت چنین لایحه‌ای را به مجلس نبرده‌اند. من با آقای اژه‌ای هم صحبت کردم، ایشان گفتند لایحه‌ای که ما تهیه کردیم ۶ ماده بود، وارد دولت که شد به ۱۲ ماده تبدیل شد و بعد به مجلس رفت و به ۷۰ ماده تبدیل شد که حتی حاضر نشدند این لایحه را در صحن علنی مجلس به رای بگذارند. این لایحه آنقدر مشکل دارد که بخشی از آن توسط شورای نگهبان و هیئت عالی نظارت بر سیاست‌های کلی رد شد و این لایحه اگر به اجرا گذاشته شود نارضایتی‌های مردم به ویژه بخش زنان که نیمی از جامعه ما هستند و اکثرشان هم معتقد به اسلام و انقلاب اسلامی هستند، بیشتر می‌شود و در مقابل نظام موضع گیری کنند و در نهایت با خطرات جدی مواجه می‌شویم.

صدر تصریح کرد: در مورد لایحه عفاف و حجاب این شک وجود دارد که آیا نفوذ خارجی، دشمنان اسلام و دشمنان ایران پشت پرده هستند و به همان بخش تندرو مجلس تلقین کردند که این لایحه را تهیه و ارائه کنند. امیدوارم مسئولین نظام به این مسئله توجه کنند که نفوذ خارجی نه تنها در بخش‌های امنیتی، اقتصاد و نفت بلکه می‌تواند در بخش فرهنگی هم باشد و یک چنین ایده‌هایی ضد اسلام و ضد جمهوری اسلامی را از طریق برخی افراد تندرو که عقل کامل ندارند، به نظام تحمیل می‌کنند.

او همچنین درباره کسر از حساب افراد بی حجاب گفت: طرح این مسئله باعث می‌شود که همه مردم پول‌هایشان را از بانک خارج کنند و به سیستم بانکی اعتماد نداشته باشند و نه تنها ضرر فرهنگی و بی اعتمادی بلکه ضرر اقتصادی هم می‌زند و بانک‌ها را ورشکسته می‌کند. یکی از همان مواردی که من فکر می‌کنم دشمنان اسلام و انقلاب پشت آن هستند همین بند است. متاسفم که این مسائل بعد از انتخابات مطرح می‌شود و اینگونه به مردم تلقین می‌کند که انتخابات گذشت، حال دوباره هرکاری دلشان می‌خواهد، انجام می‌دهند که این هم باعث خدشه دار شدن چهره نظام می‌شود.

دیگر خبرها

  • محمد صدر: لایحه حجاب، بانک‌ها را ورشکسته می‌کند
  • صدور ۲۳۰ هزار فقره چک الکترونیکی در شبکه بانکی
  • محمد صدر: لایحه حجاب بانک‌ها را هم ورشکسته می‌کند
  • نرخ جدید سود سپرده های بانکی در سال جاری + جزئیات
  • دیپلماسی ارزی فرزین بی سابقه بود
  • ارزیابی ۱۱۵ چهره اقتصادی از عملکرد بانک مرکزی در سال ۱۴۰۲
  • سرنوشت لایحه مدیریت تعارض منافع در مجلس چه می‌شود؟
  • سرنوشت «لایحه مدیریت تعارض منافع» در مجلس چه می‌شود؟
  • تحقق جهش تولید با تداوم سیاست تثبیت اقتصادی
  • ادعای یک خبرنگار اقتصادی؛ استقلال را به بانک زیان‌ده دادند!